Web Analytics Made Easy - Statcounter

اینجا در گلوگاه، همه زندگی ها با دکل بندی گره خورده است و خانواده ای را سراغ نداری که دکل بند نداشته باشد؛ مردانی با اراده قوی و پولادین بر فراز دکل های بلند برق و مخابرات با فاصله ۲۰۰ تا ۳۰۰ متری از زمین و بازی با سیم کار آسانی نیست؛ اما این مردانی که رزقشان به طناب مرگ گره خورده است از این ارتفاع نمی ترسند و دغدغه اصلی شان رسیدن به حق و حقوق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعضی از دکل‌بندان اصلا قرارداد نمی‌بندند یا قراردادهای سفید می‌گیرند و یا گاهی تهدید هم می‌شوند! که این موضوع خود جای بحث دارد. به گزارش بلاغ، دکل‌بندی از آن دسته مشاغل پر خطر بشمار می‌رود که نگاه به آمار تلفات این حرفه نشانگر سخت و زیان‌آور بودن این شغل است.

طبق آمارهای اعلام شده، بین 80 تا 90 درصد دکل‌بندان کشور از شهروندان گلوگاهی هستند و حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از شهروندان و جوانان گلوگاه دکل‌بند هستند و تا کنون ۲۱۴ نفر جان خود را در این شغل از دست داده‌اند و بیش از 1300 نفر نیز طی چندین سال مصودم شده‌اند.

ستاره به ستاره و بام به بام کار کردن

«ستاره به ستاره و بام به بام کار کردن» اصطلاحی عجیب و ناخشایند است که در بین دکل‌بندان معروف است، دکل‌بندان در تاریکی شب برای دکل‌بندی می‌روند و در گرما و سرمای طاقت فرسا ساعت‌ها کار می‌کنند و در تاریکی برای استراحت بر می‌گردند.

یکی از دکلبندان جوان می‌گوید: «من پدرم پیمانکار است، پدر بزرگم و یکی از عموهایم در این شغل فوت کردند و دو تا دیگر از عموهایم هر دو کمرشان بر اثر سقوط شکست، همراه با شکستگی بینی و قطع انگشتان دستشان، خانواده‌هایمان خیلی سختی کشیدند.»


یکی دیگر از دکلبندها اینطور از وضع زندگی خود و پیمانکارها می‌گوید: «جوان‌های دکل‌بند گلوگاهی این روزها به دلیل تحریم‌ها از شرکت‌ها اخراج شدند، بیشتر دکل‌بندان متأهل و دارای فرزند هستند.

با این وضع اقتصادی، 3 ماه بدون دلیل حقوق‌های ما توسط شرکت پرداخت نشد و به صورت ناگهانی همه‌ی کارگران را اخراج کردند و حتی شرکت حق اعتراض هم به ما نداد.»

این مرد زحمتکش گفت: «موقع تسویه حساب هم با دستی خالی بدون آن که یک هزار تومان از دستمزد را پرداخت کنند به خانه برگشتیم و به ما گفتند کاری نمی‌توانید کنید! »

او با اندوه تمام می‌گوید : «شرکت راست می‌گوید! ما کاری نمی‌توانیم کنیم و دلیل آن این است که سواد لازم را نداریم و نه کسی هست که برای ما کاری انجام دهد.

بعد از 3 ماه کار بدون دستمزد و بدون هیچ تضمینی، 4 ماه دیگه هم سال جدید از راه می‌رسد و در شهر گلوگاه هیچ کاری نمی‌توانیم انجام دهیم، امیدواریم امنیت شغلی ما جوانان دکل‌بند یک روزی حفظ شود.»

مشکلات دکل‌بندان همچون بیمه نبودن، نداشتن تشکلی که بتوانند حق خود را از آن مطالبه کنند، هر چند تشکیل تعاونی با نام "برق خزر ساحل گلوگاه" و پیگیری آن توسط مسئولان مربوطه در شهرستان گلوگاه، از مسائل مهمی است که در دستور کار قرار گرفت و تشکیل شد.

به همین منظور با پیگیری‌های خبری بلاغ مازندران در گلوگاه مبنی بر مشکلات دکل‌بندان در زمان‌های مختلف، بعد از گذشت چندین ماه جلسه بررسی مشکلات دکل‌بندان شهرستان گلوگاه با حضور فرماندار گلوگاه، مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی، مدیر کل تامین اجتماعی و نماینده مدیر کل بهزیستی استان مازندران در فرمانداری شهرستان برگزار شد.

استارت کار آموزش دکل‌بندان زده شد

در بحث ایمنی دکلبندان، دوره‌های آموزشی به صورت ویژه و تخصصی برای این قشر مدنظر است و عمده مسئولیت بر عهده به فنی و حرفه‌ای و دستگاه‌های اجرایی همچون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که در بحث آموزش در فنی و حرفه‌ای پیگیر مسئله شوند.

بهروز عبدی در خصوص برگزاری دوره‌های آموزشی، اظهار داشت: از آنجا که دغدغه‌های فکری همه مسئولان و شرکت‌ها بحث آموزش و استاندارد آموزش بود، در سامانه آموزش فنی و حرفه‌ای کشور اصلا شغل دکل‌بندی شناخته شده نبود و با توجه به تمهیدات لازم، استاندارد آموزشی دکل‌بند تحت عنوان شغل در گروه برق، در مدت دو هفته به سامانه آموزش فنی وحرفه‌ای به عنوان استاندارد دکل‌بند فعال و درج شد.

رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای گلوگاه افزود: تا کنون 117 نفر از دکل‌بندان گلوگاهی در فنی و حرفه‌ای شهرستان گلوگاه آموزش دیده و 90 نفر برای مقطع بعدی معرفی شده‌اند.

وی گفت: ساعات آموزش در فنی و حرفه‌ای در روز برای دکل‌بندان گلوگاهی 4 ساعت می‌باشد که این آموزش‌های تخصصی، ایمنی برای دکلبندان و ارائه جزوات آموزشی کاملا رایگان است.

مشکلات بیمه‌ای دکلبندان

اگر تأمین اجتماعی بتواند ساماندهی سوابق بیمه‌ای دکل‌بندان را که مهمترین مسئله است به صورت کامل انجام دهد و برای بر طرف کردن خلاء‌های قانونی به منظور پوشش‌های بیمه‌ای، مبالغی تخصیص داده شود، بیشتر مشکلات حل می‌شود و عمده گرفتاری‌های مسؤولان بر همین اساس است.

در آخرین جلسه در خصوص مشکلات دکل‌بندان گلوگاهی، مقرر شد که کارگران زیر 60 سال نسبت به تقاضا و تکمیل سوابق بیمه‌ای از طریق تأمین اجتماعی اقدام کنند.

و همچنین مقرر شد، نماینده کارگران دکل‌بند ظرف 30 روز نسبت شناسایی و معرفی کارگران دکل‌بند بالای 60 سال سن که اگر نزد سازمان تأمین اجتماعی فقط یک سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند و سازمان ظرف مدت 14 روز پس از تحویل اسامی از طرف نمایندگان نسبت به برآورد هزینه پیرامون برقراری مستمری بازنشستگی و آن را به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام نمایند.

ارائه یک سربرگ و قرارداد واحد برای دکل‌بندان و پیمانکاران

قرار دادهایی که بین پیمانکاران و کارگران بسته می‌شود با توجه به اینکه پیمانکارهای دسته سه و چهار هستند، آنان بین خود قراردادهایی می‌بندند و هیچگونه شرایط قانونی ندارد که علت بیشتر عدم پرداخت بیمه یا دستمزد از این قراردادها است.

کسی که قرار است پیمان بگیرد، باید تیتر قرارداد خاصی داشته باشد و اگر تیتر قراردادها یکسان باشد پیمانکار راه فرار از پیمان را ندارد که این مورد بسیار حائز اهمیت و باید از طرف وزارت کار پیگیری شود.

یک منبع آگاه در این خصوص اظهار داشت: بعضی از دکل‌بندان اصلا قرارداد نمی‌بندند یا قراردادهای سفید می‌گیرند و یا گاهی تهدید هم می‌شوند! که این موضوع خود جای بحث دارد.

محمدرضا تباکی فرماندار گلوگاه در خصوص کاهش تلفات در شغل دکلبندی، گفت: خوشبختانه طی سال‌های اخیر تعداد جان‌باختگان دکل‌بندی کاهش پیدا کرده است.

وی بیان داشت: به پیمانکاران تذکر داده شد تا برای ایمنی دکل‌بندان تدبیر بیندیشند و نظارت کامل در این خصوص داشته باشند، اگر نیروی کار بدون ایمنی لازم به محل کار اعزام شود امتیاز پیمانکار و یا آن شرکت لغو خواهد شد.

پرداخت تسهیلات به دکل‌بندان گلوگاهی

نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی در خصوص حمایت از دکل‌بندان گلوگاهی، اظهار داشت: رفع حل مشکل بیمه دکل‌بندان در حال انجام است و همچنین کمک‌هایی به این قشر شده است.

شاعری افزود: تا کنون 2600 نفر از دکل‌بندان گلوگاهی تحت پوشش کمک‌های موردی مانند تأمین جهیزیه برای فرزندان دکل‌بندان حدود یک میلیون تومانی و سبد کالا ارائه شده است که تا کنون 296 میلیون تومان به این قشر زحمتکش و محروم کمک شده است.

به گزارش بلاغ؛ امید است با تلاش‌های بیشتر مسؤولان برای حل مشکل بیمه‌ای دکل‌بندان و ورود در بحث قراردادها بیشتر مشکلات این قشر زحمتکش حل شود.

اینجا در گلوگاه، همه زندگی ها با دکل بندی گره خورده است و خانواده ای را سراغ نداری که دکل بند نداشته باشد؛ مردانی با اراده قوی و پولادین بر فراز دکل های بلند برق و مخابرات با فاصله ۲۰۰ تا ۳۰۰ متری از زمین و بازی با سیم کار آسانی نیست؛ اما این مردانی که رزقشان به طناب مرگ گره خورده است از این ارتفاع نمی ترسند و دغدغه اصلی شان رسیدن به حق و حقوق است.

گزارش از فرشید سگار

انتهای پیام/

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۹۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خداقوت کارگر

هفته کارگر از امروز با شعار "مشارکت کارگر، جهش تولید و ایران قوی" آغاز شده است, امید می رود حداقل در این هفته صدای مطالبه گری کارگران به گوش مسئولان برسد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، هفته کارگر فرا رسید, هفته ای که با تبریک و گرامیداشت به کارگران زحمتکش حق مطلب ادا نمی شود, گویی باید خبری خوش برای بهتر شدن شرایط کاری و معیشتی کارگران شنیده شود تا خستگی از تن این قشر نجیب و کم توقع به در شود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای هدف از دیدار سالانه با کارگران در اردیبهشت ماه 1402 را برجسته شدن ارزش کارگر در جامعه برشمردند و افزودند: «کار» به علت تأمین کردن همه نیازها و لوازم زندگی مردم و کشور، در واقع حیات جامعه است اما اگر کارگر نباشد، از کار و آثار آن و پیشرفت و شکوفایی کشور خبری نیست بنابراین ارزش کارگر، ‌ارزش حیات جامعه و زندگی مردم است.

ایشان تعریف زبانی از کارگران را خوب اما ناکافی خواندند و به مسئولان و کارآفرینان و سرمایه‌گذاران خاطرنشان کردند: ارتقاء زندگی کارگر و اطمینان خاطرش به امنیت شغلی و چرخیدن راحت چرخ زندگی، باعث افزایش کیفیت کار و محصول می‌شود بنابراین، هر تلاشی برای ارتقاء زندگی کارگران، در واقع سرمایه‌گذاری برای سود بیشتر است.

رهبر انقلاب در عین حال برخی اعتراض‌ها در محیط کارگری از جمله اعتراض به تأخیر در پرداخت حقوق‌ها و یا واگذاری‌های غلط و فاسد را بجا دانستند و گفتند: این اعتراض‌ها در واقع کمک به دولت و نظام و آگاه کردن آنها است و در این موارد نیز هر جا دستگاههای مسئول مانند قوه قضائیه وارد شدند، دیدند که حق با کارگران است.

به گزارش تسنیم، مطالبات کارگران بسیار است و در قالب هفته کارگر نمی گنجد اما نیازمند گوش شنوایی برای پیگیری و عملیاتی کردن خواسته های به حق این قشر ضرورت است.

 در حال حاضر مطالبات جامعه کارگری با موضوعات مختلفی در عرصه روابط کار گره خورده که اصلاح قانون کار، پرداخت حقوق و دستمزد شایسته و منصفانه، صیانت از نیروی کار و حفظ امنیت شغلی، بهره‌مندی از مزایای بیمه درمان، ساماندهی نیروهای شرکتی و تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی، بهره‌مندی از مزایای بازنشستگی، اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور،‌ پرداخت بیمه بیکاری و ساماندهی قراردادهای کار از جمله آنهاست.

"تعیین دستمزد قانونی و عادلانه" از دیرباز یکی از مطالبات مهم و اساسی کارگران به شمار می‌رود. مطابق ماده 41 قانون کار دستمزد باید به گونه ای تعیین شود که هزینه های معیشت کارگران را پوشش دهد و از سوی دیگر در راستای تورم باشد. متأسفانه طی سال های اخیر عقب ماندگی مزدی دستمزد تعیین شده با سبد معیشت باعث شده است که کارگران همواره دچار کاهش قدرت خرید هستند. 

بی تردید "امنیت شغلی" یکی دیگر از مهمترین دغدغه‌های نیروی کار کشور به شمار می‌رود و حفظ اشتغال در سایه آن تجلی می‌یابد. کارشناسان و فعالان حوزه کار سالهای سال است بر ضرورت تامین شغلی نیروهای کار در واحدهای تولیدی و محیط های کار و حفظ اشتغال موجود تاکید دارند.

ساماندهی قراردادهای متعدد با عناوین مختلف در کشور، لغو دادنامه 179دیوان عدالت اداری، اصلاح تبصره دو ماده 7قانون کار، تبدیل قراردادهای موقت به دائم در کارهای با ماهیت مستمر و مقابله با بستن قراردادهای سفید امضا و غیرقانونی از خواسته‌های مهم جامعه کارگری در بحث حفظ امنیت شغلی است. اخیراً لایحه ای تحت عنوان لایحه امنیت شغلی در هیأت دولت بررسی و به نظر می رسد اکنون در مجلس باشد.

وزارت کار از آغاز فعالیت دولت سیزدهم در جهت صیانت از نیروی کار در بنگاه‌های اقتصادی و حفظ اشتغال موجود اهتمام ورزیده و ضمن پیگیری حقوق صنفی کارگران، بررسی وضعیت بنگاه‌های فعال و غیر فعال، اجرای طبقه‌بندی مشاغل، مقابله با قراردادهای سفید امضا و احیای واحدهای راکد و نیمه تعطیل با بازرسی از واحدها از بروز حوادث ناشی از کار جلوگیری کرده است.

به گزارش تسنیم، به راستی این هفته بهانه ای است برای تقدیر از جامعه کارگری, اما می بایست با تبیین جایگاه کارگران در تولید و اقتصاد، با بهبود شرایط معیشتی و کاری کارگران اقدامی صورت گیرد تا کارگران با مشارکت حداکثری در تولید بتوانند گامی در جهت تحقق شعار سال بردارند.

بدون شک نکوداشت این هفته و پیگیری مطالبات صنفی کارگران موجب دلگرمی و ارتقای منزلت اجتماعی کارگران نجیب و شریف و کم توقع کشور خواهد بود. هفته کارگر از امروز با شعار "مشارکت کارگر، جهش تولید و ایران قوی" آغاز شده است, امید می رود حداقل در این هفته صدای مطالبه گری کارگران به گوش مسئولان برسد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • «بمبی که آمریکا در خاورمیانه نمی بیند»: واشنگتن در حال تکرار اشتباه نادیده گرفتن افکار عمومی جهان عرب است/ آمریکا دود برخاسته از آتش زیرخاکستر غزه را ندید/ انقلاب رسانه های اجتماعی در جنگ غزه
  • آمادگی شهرستان گلوگاه جهت برگزاری همایش صبح و نشاط
  • خداقوت کارگر
  • چترنور: سقف قرارداد فوتبال بانوان یک میلیارد تومان است
  • نعل و میخ؛ ابزار یک شغل پردرآمد | روزی روزگاری ۲۱ مغازه پالان‌دوزی در بازار طهران
  • وزارت بهداشت ضرورتی برای تزریق واکسن گارداسیل نمی بیند
  • تکمیل زنجیره ارزش، گلوگاه «جهش تولید» در صنعت پتروشیمی است
  • عامل تیراندازی در تور اطلاعاتی پلیس گلوگاه
  • خبر مهم مدیرعامل مدیریت پسماند شهرداری در مورد زباله سوز | امضاء پیش قرارداد زباله‌سوز ۶ هزار تنی در ماه جاری
  • واقعیت آتش سوزی پایانه شرق/ ازبین رفتن جان شهروندان در سایه نبود HSE