Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@13:16:51 GMT

بزرگان در برابر تندروی سکوت نکنند

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۱۹۷۶۴

بزرگان در برابر تندروی سکوت نکنند

اگر تاریخچه کنشگری جریان افراطی و رادیکال در ایران را مرور کنیم، درخواهیم یافت که از نیمه‎های دولت دوم سازندگی این جریان البته به شکل محدودتر و بیشتر در حوزه مدنی و کمتر در کانون‎های حاکمیتی فعالیت خود را آغاز کرده است. عبدالله ناصری فعال سیاسی اصلاح‌طلب




نقطه شکوفایی این جریان با شروع به کار دوره هفتم مجلس شورای اسلامی آغاز  شد؛ مجلس یکدستی که برای اولین بار تعداد قابل توجهی از تندروها به آن راه یافتند و صحنه را برای رشد و نمو آنان فراهم ساخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو سال بعد با روی کار آمدن محمود احمدی‌نژاد، این اتفاق را در قوه مجریه هم شاهد بودیم. اگرچه در ترکیب هیأت وزیران نیروی شاخصی از این جریان حضور نداشتند اما بسیاری از دولتمردان دولت‌های نهم و دهم جزو حامیان این تفکر بودند. از این پس بود که این افراد با پشتوانه و قدرت اقتصادی و رسانه‎ای در صحنه حضور پیدا کردند تا زمانی که حوادث سال 88 رخ داد.
این سال نقطه عطف جریان تندرو بود که در جامعه مدنی و بعضاً در درون حاکمیت شبکه‎های گسترده‎ای شکل داده بودند. اما انتخابات ریاست جمهوری سال 92 و پیروزی حسن روحانی برای آنان دور از انتظار بود. انتخابات مجلس دهم، شورای پنجم و ریاست جمهوری سال 96 و به قدرت رسیدن دوباره روحانی، از جمله اتفاقاتی بود که موتور تندروها را گرمتر و پشتوانه‎شان را محکم‎تر کرد. در این 5 سال یکی از شاخص‎ترین اتفاقاتی که دوره بازسازی و قدرت‌گیری مجدد این جریان را رقم زد، بحث برجام بود که در ترمینولوژی سیاسی کشورمان واژه «دلواپسان» را شکل داد. هم اکنون نیز این افراد همچنان به حرکت‎های قبلی خود در قالب اعتراض به کنوانسیون‎های مالی و بانکی ادامه می‎‌دهند. آنان با وجود اینکه می‎دانند و باور دارند که کانون‎های اصلی قدرت و رئوس حاکمیت با چنین معاهداتی موافق هستند اما کماکان با این هدف که قدرت مدنی خود را از دست ندهند فعالیت خود را با همان مواضع قبلی دنبال می‎کنند. سؤالی که باقی می‌‏ماند این است که چرا اصولگرایان ریشه‎دار و بزرگان جریان راست سنتی در برابر این جریان تندروی فعلی که با صبغه سیاسی اصولگرایی به میدان آمده و رشد کرده منفعل هستند؟ این سؤالی جدی است که هم مردم و هم کنشگران جامعه از این طیف سیاسی دارند. به نظر می‌رسد اصولگرایان معتدل با این افراد همراه نیستند و علت اینکه با آنان و اقدامات‎شان رسماً مخالفت نکرده و موضعگیری خود را اعلام نمی‎کنند این است که بخشی از کانون‎های قدرت در هرم سیاسی جمهوری اسلامی به وضوح از آنان حمایت می‎کنند. وقتی یکی از روزنامه‌ها به عنوان یک روزنامه حکومتی با این گفتمان افراطی همسویی می‎کند، می‎شود گفت که اصولگرایان معتدل این واهمه را دارند که مبادا دچار مشکلاتی از سوی برخی کانون‎های قدرتی که این گفتمان را حمایت می‎کنند، شوند؛ مانند صدا و سیما.
با این حال آنچه که لازمه اوضاع سیاسی این روزهای ایران است، حرکت تندروها به سمت اعتدال است. موضوعی که بارها از سوی بزرگان هر دو جریان سیاسی کشور مطرح شده اما گوش شنوایی برای آن وجود نداشته است. هرچند این جریان چهره‎ سیاسی چندانی را در خود جای نداده اما به هرحال اقدامات آنان آن هم در شرایطی که بشدت نیازمند همدلی و همیاری مسئولان برای حل مشکلات هستیم، قابل پذیرش نیست.
 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۹۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردآوری دانشنامه شیراز در هفت جلد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدرس دانشگاه شیراز و گردآورنده دانشنامه شیراز در آیین نکوداشت روز شیراز ، گفت: بخش اول جلد نخست این دانشنامه به مفاخر و بزرگان و عنوان جلد دوم به خوراک و فرهنگ اختصاص داده شده است.
ندیم عنوان جلد سوم را آرامستان‌های شیراز معرفی کرد و افزود: بیشتر آرامستان‌های شیراز گلگشت و تفرجگاه بوده است و همچنین یکی از مشهورترین قبرستان‌های جهان اسلام به نام دارالسلام در شیراز است که قدمتی  هزار و  ۴۰۰ ساله دارد و همین امر می‌طلبید که عنوانی از این دانشنامه، به این مهم اختصاص داده شود.
وی عنوان جلد چهارم را فرهنگ عامه،  جلد پنجم را ادبیات شفاهی ، جلد ششم را آثار تاریخی شیراز و جلد هفتم را  جغرافیای تاریخی اعلام کرد. 

این استاد دانشگاه شیراز یادآور شد: پیشینه دایرةالمعارف نویسی در ایران سابقه کهنی دارد و نخستین کتاب در دوره ساسانیان در هشت جلد نوشته شده بود.
مصطفی ندیم با بیان اینکه در خصوص بزرگان در دانشنامه شیراز، تقسیم‌بندی انجام شد، گفت: تا کنون بیش از ۹۰۰ مدخل در خصوص ادیبان نوشته شده است.
به گفته گردآورنده دانشنامه شیراز ، جلد نخست این دانشنامه تابستان امسال به پایان می‌رسد.

دیگر خبرها

  • جزئیات تازه از دادگاه پسران معاون اول سابق قوه قضائیه | سهم‌ ۱۴۰ میلیارد تومانی در پرونده ۹۰۰ میلیاردی در قیطریه | قاضی از متهمان خواست فحاشی نکنند!
  • شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را واریز نکنند منتظر برخورد سازمان بورس باشند
  • اعتراض اولتراهای میلان: لیائو هو شد و سکوها خالی!
  • دانش‌بنیان‌ها برای توسعه قدرت فناورانه چه امکاناتی نیاز دارند؟
  • نیروگاهها، فروش برق خود را به هفته پایانی هر ماه موکول نکنند
  • گردآوری دانشنامه شیراز در هفت جلد
  • علم‌الهدی: امامتِ سیاسی دشمن دارد و تا امروز هم این دشمنی ادامه داشته
  • حذف دوباره قطار سریع السیر یزد
  • شهروندان در آذربایجان‌غربی در ارتفاعات و مسیر رودخانه‌ها اتراق نکنند
  • تظاهرات دانشگاهی، مهم‌ترین عنصر تحلیل قدرت آمریکا