Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  مذاکرات صلح یمن میان طرف های یمنی و اعضای دولت مستعفی این کشور از روز پنجشنبه هفته گذشته آغاز شده و هم اکنون نیز ادامه دارد. این سومین دور از مذاکرات صلح میان دو طرف است؛ مذاکراتی که در ادوار گذشته با کارشکنی دست‌نشاندگان سعودی به جایی نرسیده بود.

با این حال، این دور از مذاکرات پس از ماه ها رایزنی ها توسط «مارتین گریفیتس» فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن، از روز پنجشنبه میان دو طرف آغاز شد تا شاید پایانی باشد بر حدود ۴ سال تجاوزگری وحشیانه رژیم سعودی و متحدانش به مردم بی دفاع و بی گناه یمن.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هیأت یمنی در قالب دولت نجات ملی که متضمن احزاب و جریان های مختلف یمنی از جمله جنبش أنصارالله است، در این دور از مذاکرات حضور دارد؛ مذاکراتی که در شهر «استکهلم» پایتخت سوئد برگزار می شود.

این درحالی است که علاوه بر طرف های مذاکره کننده یعنی هیأت های «صنعاء» و «دولت مستعفی»، «مارتین گریفیتس» فرستاده ویژه سازمان ملل متحد نیز در این دور از مذاکرات شرکت کرده است تا شاید بتواند دیدگاه های دو طرف را به منظور پایان جنگ خانمان‌سوز، به یکدیگر نزدیک تر کند.

در همین ارتباط، خبرنگار ما گفتگویی را با «علی القحوم» عضو دفتر سیاسی جنبش «أنصارالله» یمن ترتیب داده است که مشروح آن از نظر می گذرد؛

*همانطور که می دانید مذاکرات صلح یمن هم اکنون در شهر استکهلم پایتخت سوئد در جریان است؟ شما روند مذاکرات را چگونه ارزیابی می کنید و دیدگاهتان در خصوص شروطی که هیأت نمایندگی از «دولت مستعفی» یمن در این مذاکرات مطرح کرده است، چیست؟

واقعیت این است که مذاکرات سوئد با چالش ها و دست اندازهای فراوانی مواجه است که هیأت ریاض آنها را به وجود آورده است. علت اصلی این مسأله هم آن است که هیأت ریاض شروط بسیار غیرمنطقی را در جریان مذاکرات مطرح کرده و می کند. طرح این شروط نشان می دهد که هیأت ریاض به دنبال آن است تا آنچه را که از طریق راهکار نظامی به دست نیاورده است، از طریق راهکار سیاسی محقق سازد.

بنابراین، مطرح کردن چنین شروطی در واقع سنگ اندازی در مسیر مذاکرات و به چالش کشیدن روند آن است؛ مسأله ای که تحت هیچ شرایطی مورد تأیید و رضایت هیأت صنعاء نیست. هیأت ریاض با این سیاست خود تلاش می کند تا تمامی درها به روی راه حل تشکیل دولت انتقالی در مرحله کنونی را ببندد.

*مهمترین شروط غیرمنطقی هیأت ریاض در جریان مذاکرات صلح سوئد شمال چه مواردی می شود؟ در طرف مقابل، پیشنهاد اساسی هیأت صنعاء جهت برون رفت از وضعیت کنونی در یمن، در این مذاکرات چیست؟

مهمترین شروط غیرمنطقی هیأت ریاض، مسأله الحدیده را دربر می گیرد و آنها خواستار خروج نیروهای یمنی از این شهر هستند. این درحالی است که تحقق چنین شرطی ممکن نیست. پیشنهاد اساسی هیأت صنعاء برای برون رفت از وضعیت فعلی، تشکیل دولت انتقالی با مشارکت تمامی اقشار و احزاب سیاسی است که البته پس از توقف تجاوز نظامی و پایان محاصره، محقق می شود.

موارد مذکور، نه تنها خواسته هیأت صنعاء که خواسته تمامی اقشار مردم یمن است. آنها خواهان آن هستند که جانیان و جنایتکاران و اشغالگران آمریکایی و سعودی از کشورشان خارج شوند تا خود سرنوشت سیاسی‌شان را در دست داشته باشند. از سوی دیگر، بهبود وضعیت اقتصادی نیز یکی دیگر از مهمترین مطالبات هیأت صنعاء و مردم یمن است.

علاوه بر این، گفتگو درباره اوضاع انسانی، کمک های بشردوستانه و مسأله بازسازی یمن نیز ازجمله محورهای دیگری است که در جریان مذاکرات صلح سوئد مطرح شده و می شود. هیأت صنعاء تمام تلاش خود برای تأمین منافع ملت یمن را به کار بسته و می بندد.

*همزمان با تداوم مذاکرات صلح سوئد شاهد آن هستیم که تجاوز نظامی عربستان سعودی و متحدانش به یمن همچنان ادامه دارد و متوقف نشده است. آیا این اقدام به معنای عدم جدیت ائتلاف متجاوز در تحقق صلح در یمن نیست؟

بله همینطور است؛ تجاوز نظامی سعودی ـ آمریکایی ـ اماراتی به یمن متوقف نشده و در برخی جبهه ها تشدید نیز شده است. بمباران مناطق مختلف یمن توسط جنگنده های متجاوز ائتلاف سعودی همچنان ادامه دارد. اخیرا نیز جنگنده های سعودی با ارتکاب جنایت جدیدی در الحدیده شمار زیادی از غیرنظامیان را قربانی کردند.

در صعده نیز وضعیت به همین صورت است و در منطقه «باقم» حملات سعودیها و متحدانشان به شهادت و زخمی شدن تعدادی از شهروندان یمنی منجر شد. پر واضح است که تداوم این حملات تجاوزکارانه آن هم همزمان با تداوم مذاکرات صلح سوئد دلیلی آشکار بر عدم جدیت ریاض برای پایان جنگ و محاصره در یمن است.

این نشان می دهد که عربستان سعودی و ایالات متحده آمریکا همچنان قصد ندارند دست از سیاست های تجاوزکارانه خود در یمن بردارند. آنها همچنان به دنبال غارت ثروت های یمن هستند. آنها همچنان در صدد تسلط کامل بر تنگه استراتژیک باب المندب هستند. در این میان، امارات هم نقش مزدوری آمریکا را بازی می کند.

درحال حاضر، مزدوران از سراسر نقاط جهان همچون سودان برای یاری رساندن به سعودیها و آمریکایی ها وارد یمن شدند. از سوی دیگر شرکت هایی که در زمینه ارتکاب جنایت های جنگی تبحر خاصی دارند همچون شرکت بلاک واتر، به ریاض و واشنگتن کمک می کنند. این درحالی است که تروریست های داعش و القاعده نیز در یمن حضور دارند.

*تاکنون که چند روزی از مذاکرات صلح سوئد سپری می شود آیا پیشرفت محسوسی در روند این مذاکرات حاصل شده است؟ آیا می توان به آینده مذاکرات صلح سوئد درباره یمن امیدوار بود؟

تا بدین لحظه به دلیل کارشکنی ها و سنگ اندازی های هیأت ریاض، پیشرفت ملموسی در مذاکرات سوئد درباره یمن حاصل نشده است. این نشان می دهد که ایالات متحده آمریکا و عربستان سعودی قصد پایان جنگ و محاصره را ندارند.

ضمن اینکه آمریکایی ها تصمیم گیرندگان نهایی هستند و نه سعودی و هیأت ریاض. وزارت خارجه آمریکا رسما وصراحتا مخالفت خود با برخی فریادها برای توقف حمایت از متجاوزان علیه یمن را اعلام کرد. بنابراین، تصمیم آمریکایی ها هم اکنون بر تداوم پروژه استعماری در یمن، استوار است. هیچ شکی وجود ندارد که واشنگتن حرف اول و آخر را می زند.

منبع:مهر

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: یمن حاشیه های سیاسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۱۹۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حماس: امکان توافق آتش‌بس با اشغالگران وجود ندارد

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما, محمد نزال در مصاحبه با شبکه تلویزیونی العربی، درباره جزئیات آخرین مذاکرات غیرمستقیم برای رسیدن به توافق آتش بس در نوار غزه با بیان اینکه جنبش حماس به همه طرح‌هایی که از سوی اشغالگران یا دیگران ارائه می‌شود، به صورت مکتوب پاسخ می‌دهد, افزود: از نظر اصولی، پیشنهاد جدید به جنبش حماس، در حدی نیست که رسیدن به توافق درباره آن امکان پذیر باشد زیرا اشغالگران همچنان به وقت کشی و فریبکاری ادامه می‌دهند و از ارائه هر نوع تعهدی فرار می‌کنند.

وی ادامه داد: اشغالگران با آتش بس دائم و عقب نشینی از نوار غزه و بازگشت کامل آوارگان از جنوب به مرکز و شمال نوار غزه، موافقت نکرده اند و در موضوع اسیران هم خواسته‌های مقاومت را رد کردند.

نزال افزود: به همین علت, شرایط خوب نیست و فکر نمی‌کنم با توجه به اصرار اشغالگران بر موضع گیری‌شان، توافقی به دست آید که امضای آن امکان پذیر باشد.

عضو دفتر سیاسی جنبش حماس گفت: در درجه نخست, اشغالگران صهیونیست و پس از آن، دولت آمریکا را مسئول این شرایط می‌دانیم. دولت آمریکا از هر نوع اعمال فشار بر اشغالگران خودداری می‌کند در حالی که در جامعه جهانی درباره لزوم آتش بس دائم توافق نظر وجود دارد.

نزال افزود، پیشنهادی را از دو میانجی دریافت کردیم که بیانگر دیدگاه اشغالگران است و چیز جدیدی در آن وجود ندارد که بتواند موجب پیشرفت در مذاکرات شود.

وی ادامه داد: اشغالگران خبر‌هایی را درباره مذاکرات درز می‌دهند تا در برابر جامعه این رژیم اینطور جلوه دهند که مذاکرات ادامه دارد و در حال پیشرفت است. اشغالگران می‌خواهند به این صورت، خشم جامعه رژیم صهیونیستی را مهار کنند. اما واقعیت آن است که مذاکرات، پیشرفت ملموسی نداشته است.

نزال اضافه کرد: سران جنبش حماس در زمان مناسب درباره توقف مذاکرات تصمیم گیری خواهند کرد اما هنوز مذاکرات غیرمستقیم ادامه دارد و ما برای دستیابی به توافق تلاش می‌کنیم.

عضو دفتر سیاسی جنبش حماس با بیان اینکه تماس‌های ما با دو میانجی با هدف دستیابی به آتش بس در سریعترین زمان ممکن، ادامه دارد, گفت: پیشنهاد‌های خود را پیش از این به دو میانجی ارائه کرده‌ایم و پیشنهاد جدیدی از طرف ما مطرح نشده است.

وی افزود: اکنون توپ در زمین اشغالگران است و نتانیاهو و در پشت سر او دولت آمریکا، مسئولیت کامل این شرایط را برعهده دارند.

نزال در پاسخ به این پرسش که آیا تغییری در موضع دولت آمریکا با توجه به انتقادات روز‌های اخیر از اسرائیل مشاهده کرده‌اید؟ گفت: سخنان مقامات دولت آمریکا فقط شامل تغییرات لفظی است، اما تغییر عملی ایجاد نشده است.

وی تاکید کرد: نیازی به تغییری لفظی نداریم، بلکه باید حرف‌ها به عمل تبدیل شود.

عضو دفتر سیاسی جنبش حماس گفت: قطعنامه پیشنهادی آمریکا به شورای امنیت که این شورا آن را رد کرد، بیانگر واقعیت موضع دولت آمریکاست که نشان می‌دهد ملاحظات قدرت‌های منطقه و بین المللی را در نظر نمی‌گیرد.

نزال افزود: دولت آمریکا با ارائه این قطعنامه که می‌دانست وتو خواهد شد، می‌خواست به افکار عمومی این کشور نشان دهد که در حال تلاش برای آتش بس در غزه است. به ویژه که بایدن در رقابت‌های انتخاباتی با بحران روبروست و ممکن است به علت موضع‌گیری ظالمانه‌اش در برابر نسل کشی در نوار غزه، در انتخابات شکست بخورد.

دیگر خبرها

  • شروط روسیه برای مذاکره با آمریکا درباره اوکراین/قرار گرفتن رئیس اطلاعات نظامی اوکراین در لیست ترور روسیه
  • شروط روسیه برای مذاکره با آمریکا درباره اوکراین
  • شروط کرملین برای مذاکره با آمریکا
  • الهندی: مقاومت زیر بار آتش‌بس موقت نخواهد رفت
  • حماس: امکان توافق آتش‌بس با اشغالگران وجود ندارد
  • خبر خروج هیات اسرائیلی از قطر تکذیب شد؟
  • واکنش دوحه به خروج هیأت اسرائیلی از مذاکرات آتش‌بس غزه
  • گزارش تلویزیون سعودی از مذاکره محرمانه ایران و آمریکا
  • نتانیاهو تهدیدش علیه آمریکا را عملی کرد
  • سفر هیأت صهیونیست به آمریکا لغو شد/ کاخ سفید ابراز ناامیدی کرد