Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - زاهدان - ايرنا - خط آهن چابهار - زاهدان - مشهد به عنوان مکمل طرح توسعه بندر شهيد بهشتي و محور ترانزيتي، ظرفيتي تاريخي براي سيستان و بلوچستان است که در صورت بهره برداري مي تواند براي کشور درآمدي مشابه درآمد نفت يا حتي بيشتر از آن داشته باشد.

به گزارش ايرنا، با توجه به خشکسالي هاي مداوم چند سال گذشته، به عقيده کارشناسان حيات اقتصادي سيستان و بلوچستان وابسته به حمل و نقل، تجارت و ترانزيت است زيرا در عرصه کشاورزي و صنعت شرايط مناسبي در اين استان براي رقابت با ديگر استان ها وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خط ريلي چابهار - مشهد با عبور از شهرهاي ايرانشهر، خاش، زاهدان، زابل(ميلک)، نهبندان، بيرجند، قاين و گناباد از طريق ايستگاه کالشور در حوزه شهرستان تربت حيدريه به راه آهن بافق - مشهد متصل مي شود و با بهره برداري از اين طرح، سيستان و بلوچستان از چند مسير به راه آهن سراسري جمهوري اسلامي و چندين کشور همسايه ايران متصل خواهد شد.
با توجه به معافيت بندر چابهار از تحريم هاي اقتصادي و همچنين افزايش ظرفيت بارگيري، در صورتي که اين خط آهن احداث شود با انجام فرآيند بارگيري کالا از بندر چابهار و ارسال آن به آسياي ميانه و اروپا، تاثير بسيار زيادي در اقتصاد سيستان و بلوچستان و همچنين کشور خواهد داشت.
ساخت خط آهن چابهار - مشهد به عنوان طولاني ترين خط آهن ايران، جزو مصوبات سفر اعضاي هيات دولت هاي نهم و دهم به استان هاي سيستان و بلوچستان و خراسان جنوبي است که در 15 آذرماه سال 1389 در جريان سفر رئيس جمهوري وقت به چابهار، طي مراسمي عمليات ساخت قطعه چابهار به زاهدان آن آغاز و مقرر شد تا پايان سال 94 به بهره برداري برسد اما چون منبع مالي براي تزريق به پروژه وجود نداشت، فعاليت آن تعطيل شد تا اينکه قرارداد ساخت آن در سال 92 با قرارگاه سازندگي خاتم الانبيا امضا شد.
به موجب اين قرارداد مقرر شد طي پنج سال يعني تا پايان سال 96 عمليات محور چابهار - زاهدان به پايان برسد اما به دليل بالا بودن حجم کار، بار ديگر اين طرح به مدت پنج سال تمديد شد و قرار است تا پايان شهريور 1400 مورد بهره برداري قرار گيرد.
** خط آهن چابهار - زاهدان 35 درصد پيشرفت فيزيکي دارد
نماينده شرکت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل کشور در سيستان و بلوچستان درباره پيشرفت خط آهن چابهار - زاهدان اظهارداشت: اين طرح به هشت قطعه اجرايي تقسيم شده که از چابهار تا ايرانشهر چهار قطعه، از ايرانشهر تا خاش 2 قطعه و از خاش تا زاهدان نيز 2 قطعه را شامل مي شود.
`مهدي رضايي` با بيان اينکه مجموع عمليات اجرايي در کل اين هشت قطعه 35 درصد پيشرفت فيزيکي دارد، افزود: طول اين مسير 610 کيلومتر ريل است که با احتساب ايستگاه ها اين مسافت به 730 کيلومتر افزايش مي يابد.
وي ادامه داد: اين طرح اکنون در مرحله زيرسازي يعني عمليات خاکريزي و ساخت پل، تونل و ديگر اقدامات زيربنايي است.
نماينده شرکت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل کشور در سيستان و بلوچستان درباره اعتبارات موردنظر تصريح کرد: تا کنون هزار ميليارد تومان براي اين طرح هزينه شده است که براي رسيدن به مرحله بهره برداري به چهار هزار ميليارد تومان ديگر نياز است.
رضايي درباره عمليات اجرايي در قطعات مختلف اين طرح گفت: قطعه يک اين طرح از سمت چابهار حدود 80 درصد، قطعه دوم 54 درصد، قطعه سوم 68 درصد و قطعه چهارم 72 درصد پيشرفت فيزيکي و زيربنايي دارد.
وي همچنين به پيشرفت فيزيکي دو قطعه انتهايي اين پروژه از سمت زاهدان به خاش اشاره کرد و افزود: قطعه هفتم، حدود 23 درصد و قطعه هشتم نيز 72 درصد پيشرفت فيزيکي دارد. همچنين از دو قطعه پنجم و ششم در حد فاصل خاش تا ايرانشهر يک قطعه غيرفعال و ديگري حدود 2 درصد پيشرفت فيزيکي دارد.
** ميانگين سرعت قطار در خط آهن چابهار - زاهدان 120 کيلومتر است
نماينده شرکت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل کشور در سيستان و بلوچستان با تاکيد بر اينکه بيشترين حجم فعاليت اين پروژه صرف تهيه زيرساخت ها مي شود، ادامه داد: براي مرحله روسازي و ريل گذاري نياز به مدت زمان زيادي نيست چرا که در صورت تامين اعتبار و خريد ريل، اين کار به سرعت پيش مي رود اما با توجه به موقعيت جغرافيايي منطقه انجام عمليات زيرسازي زمان بر است؛ به عنوان مثال در طول اين مسير 35 تونل پيش بيني شده است که تا کنون براي 20 تونل عمليات حفاري انجام شده و 15 تونل ديگر باقي مانده است.
رضايي درباره سرعت پيش بيني شده قطار متناسب با زيرساخت اين خط ريلي گفت: ميانگين سرعت قطار در اين مسير 120 کيلومتر بر ساعت خواهد بود اما حداکثر تا 160 کيلومتر بر ساعت نيز قابل ارتقاست.
وي ادامه داد: هدف اصلي براي بهره برداري از اين خط ريلي باربري است اما در کنار آن قطار مسافربري نيز راه اندازي مي شود.
** اشتغال بيش از دو هزار تن
نماينده شرکت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل کشور در سيستان و بلوچستان تصريح کرد: اکنون بيش از 2 هزار نيروي انساني در اين طرح شاغل و بيش از 700 دستگاه ماشين آلات راه سازي در طول مسير فعال هستند.
رضايي خاطر نشان کرد: با توجه به روند فعلي عمليات اجرايي پيش بيني مي شود تا پايان دولت دوازدهم خط آهن چابهار - زاهدان به بهره برداري برسد.
وي با اشاره به اينکه قرارداد فعلي مربوط به چابهار - زاهدان است، ادامه داد: براي بهره وري کامل از اين طرح ملي، بايد به همه قطعات آن توجه ويژه داشت و در صورتي که يک قطعه از اين خط رها شود، کل پروژه ناقص خواهد بود.
رضايي تصريح کرد: بنابراين انجام کارهاي مطالعاتي و يا اجرايي قطعات ديگر بعد از زاهدان به سمت زابل و بعد از آن در نهبندان، بيرجند، گناباد و ساير شهرستان هايي که در مسير اين پروژه قرار مي گيرند، سبب افزايش سرعت پروژه مي شود که بايد از سوي مسئولان مربوطه در ديگر استان ها نيز پيگيري شود.
** اهميت جهاني خط آهن چابهار - مشهد
نماينده شرکت ساخت و توسعه زيربناهاي حمل و نقل کشور در سيستان و بلوچستان اظهار داشت: هيچ منطقه اي در کشور مانند اين استان، ظرفيت حمل و نقلي ندارد پس اين خط آهن مي تواند براي کل کشور درآمد ترانزيتي مشابه درآمد نفت يا حتي بيشتر از آن داشته باشد.
رضايي ادامه داد: اين طرح طبق برنامه ريزي هاي کلان ملي، قرار است خط آهن چابهار - مشهد باشد و نبايد آن را محدود به چابهار - زاهدان دانست بنابراين انجام عمليات در قطعات چابهار تا ايرانشهر يک قسمت بسيار کوچک از اين طرح است.
وي با بيان اينکه اين خط آهن مکمل پروژه توسعه بندر چابهار است، خاطر نشان کرد: اهميت خط آهن چابهار - مشهد براي کشورهاي ديگر بيشتر از ايران است. به عنوان مثال هندي ها براي ارسال کالاهاي خود به آسياي ميانه و حتي اروپا به اين خط آهن چشم دوخته اند، زيرا تخليه و بارگيري از بندر چابهار براي آنها بسيار مقرون به صرفه تر از بندرعباس است چون مسافت کوتاه تري را تا اروپا و آسياي ميانه طي مي کنند.
با توجه به معافيت بندر چابهار از تحريم هاي اقتصادي توجه بيشتر به توسعه زيرساخت هاي ارتباطي در سيستان و بلوچستان از جمله راه آهن و بزرگراه بسيار ضروري است چرا که وجود اين زيرساخت ها ظرفيت بالقوه تنها بندر اقيانوسي ايران بالفعل مي شود و تاثير بسيار زيادي در پيشرفت اقتصادي اين استان و جنوب شرق کشور ايجاد خواهد کرد.
شبد**9908 **6081**1455**1379
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۰۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه خدمات درمانی بهداشتی به اتباع مجاز و غیرمجاز در سیستان و بلوچستان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اعلام کرد: از ابتدای سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ بیش از هزارمیلیارد ریال صرف ارائه خدمات درمانی برگشت ناپذیر به اتباع فاقد هویت در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شده است.

حبیب غزنوی، در نشست ساماندهی خدمات بهداشتی و درمانی اتباع خارجی گفت: علاوه بر ارائه خدمات درمانی، خدمات بهداشتی شامل مراقبت از نوزاد و مادرباردار، واکسیناسیون سرخک، فلج اطفال و مالاریا هم به صورت رایگان به تمامی اتباع مجاز و غیرمجاز ارائه می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: زاهدان تنها شهر کشور است که دارای مرکز تسهیلات زایمانی در حاشیه شهر برای انجام زایمان‌های بهداشتی مادران باردار اتباع است.

غزنوی خاطر نشان کرد: باتوجه به مرزی بودن سیستان و بلوچستان و قاچاق انسان، بیشترین هزینه انجام شده در سیستم درمانی مرتبط با بیماران تصادفی اتباع خارجی است.

همچنین محمد کاظم مومنی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم گفت: در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ۳۴ بیمار دیالیزی فاقد مدارک وجود دارند که هر کدام از این بیماران به طور میانگین ۱۳ بار در ماه دیالیز می‌شوند و هر نوبت ۱۷ میلیون ریال هزینه برای سیستم درمانی ایجاد می‌کند.

وی افزود: همچنین ۱۵۳ بیمار تالاسمی نیز در حوزه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان وجود دارد که در ماه حدود ۲۰۰ میلیون تومان جهت درمان آنها هزینه می‌شود.

مومنی ادامه داد: صرف این هزینه‌های غیرقابل بازگشت که هیچگونه منبع جبرانی برای آن در نظر گرفته نشده است باعث شده است تا فشار اقتصادی به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تحمیل شود.

سعیدی مدیرکل اتباع سیستان و بلوچستان نیز گفت: سیاست‌های کلی و برنامه‌هایی توسط اداره اتباع در حال انجام است و امیدواریم این برنامه‌ها کمکی به سیستم بهداشتی و درمانی کند.

احمدزاده دادیار حقوق عامه دادگستری سیستان و بلوچستان هم گفت: ارائه خدمات درمانی به اتباع خارجی در سیستان و بلوچستان روند افزایشی دارد.

وی ادامه داد: باید از کمک‌های سازمان‌های بین‌المللی برای پرداخت بخشی از هزینه‌های درمانی اتباع خارجی استفاده کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • کشف ۸۱۶ میلیارد ریال پولشویی و دستگیری دو متهم در زاهدان
  • تویوتا ۱۲۰ میلیاردی در چابهار توقیف شد
  • هشدار هواشناسی سطح زرد جوی برای سیستان و بلوچستان
  • ارائه خدمات درمانی بهداشتی به اتباع مجاز و غیرمجاز در سیستان و بلوچستان
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • بندر چابهار در آینده نزدیک یک بندر ریل پایه خواهد شد
  • کشف ۸۱۶ میلیارد ریال پولشویی در زاهدان
  • اجرای نمادین مناسک حج تمتع در سیستان و بلوچستان
  • سعیدی: اگر معادل اختلاس چای دبش صرف زیرساخت‌های استان سیستان و بلوچستان می‌شد، دیگر چیزی نمی‌خواستیم
  • پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا