Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش   گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،جلال قلعه‌شاخانی  گفت: هفتمین جشنواره موسیقی کردی در دو بخش مسابقه، شامل آواز و نوازندگی و بخش جنبی شامل گروه‌نوازی در روز‌های ۲۶ تا ۲۸ دی ماه در سنندج برگزار می‌شود.

وی با اشاره به پایان مهلت ارسال آثار به دبیرخانه این جشنواره عنوان کرد: بعد از اتمام مهلت ارسال آثار ۸۱ اثر در بخش آواز و نوازندگی و ۲۰ اثر در بخش گروه نوازی به دبیرخانه این جشنواره رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان با بیان اینکه بخش مسابقه این جشنواره در چهار بخش و در سه رده سنی برگزار می‌شود، افزود: این بخش شامل آواز‌های موسیقی کُردی، ساز‌های بادی، ساز‌های زهی و ساز‌های کوبه‌ای است.

قلعه شاخانی، آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره را در رده‌های سنی ۱۴ تا ۱۷ سال، ۱۸ تا ۲۲ سال و ۲۳ تا ۲۸ سال اعلام و اضافه کرد: آثار رسیده شامل ساز‌های دیوان، تنبور، دوتار، تنبک، سرنا، نرمه نای، دوزله، دهل، دایره و آواز است.

وی همچنین به بخش آواز‌های موسیقی کُردی اشاره کرد و گفت: بخش آواز‌های موسیقی کُردی، اجرای مقام، بیت، لاوک، حیران، سیاوچمانه، آواز‌های خانواده گورانی و یا دیگر آواز‌های رایج در سنت موسیقی منطقه شرکت‌کننده را در برمی‌گیرد.

وی با اشاره به بخش جنبی و گروه نوازی این جشنواره نیز گفت: اولویت پذیرش با گروه‌هایی است که از گونه‌های بخش آوازی و ساز‌های مندرج در فراخوان (بخش مسابقه) خلاقانه بهره بگیرند و تنوع در ساز آرایی داشته باشند.

قلعه شاخانی، برگزاری این جشنواره را فرصتی برای ترویج گنجینه ارزشمند موسیقی کُردی و ارج‌گذاری به تلاش هنرمندان این عرصه دانست و اذعان کرد: این جشنواره با همکاری و همراهی مجموعه جوان و کارآفرین کوباک برگزار می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با بیان اینکه خیزش بخش خصوصی در بستر سازی مناسب دیجیتال برای هنر موسیقی کُردی فرصتی ارزشمند است، تاکید کرد: همکاری بخش خصوصی در برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و هنری موجب نشاط، طراوت و تازگی به رویداد‌ها می‌شود و بر همین اساس با واگذاری این جشنواره به موسسه کوباک امیدواریم شاهد برگزاری جشنواره‌ای در خور شان برای هنرمندان این حوزه باشیم.

وی از آغاز کار بازبینی آثار در روز‌های آینده خبر داد و خاطرنشان کرد: بعد از بررسی و داوری آثار در بخش بازبینی، آثار منتخب برای بخش پایانی و مسابقه‌ای این جشنواره معرفی می‌شوند.

هفتمین جشنواره موسیقی کُردی به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و با حمایت معاونت امور هنری و دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری انجمن موسیقی ایران شعبه استان کردستان برگزار می‌شود.

انتهای پیام/م

ارسال ۱۰۰ اثر به دبیرخانه هفتمین جشنواره موسیقی کُردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: موسیقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۱۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سُرنانوازی لرستان یک موسیقی جهانی شده است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با تأکید بر لزوم حفظ و اعتلای موسیقی اصیل لرستان گفت: سرنانوازی لرستان یک موسیقی جهانی شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، اعظم روانشاد عصر امروز در جشنواره دوسالانه سرنانوازی در روستای بیشه لرستان با بیان اینکه لرستان خاستگاه موسیقی است و موسیقی در بطن و آئین‌های این استان قرار دارد اظهار داشت: باید سنت‌های پیشین محفوظ لرستان و ضمن نگهداری و حراست، به نسل‌های بعد انتقال داده شود.

وی، سرنانوازی را جز لاینفک موسیقی استان دانست و افزود: سرنانوازی از قدیمی‌ترین سازهای بادی با قدمت 5 هزار ساله است، همچنین یکی از سازهای مهم در سور و سوگ‌ مردم منطقه زاگرس محسوب می‌شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان گفت: استاد شاه‌میرزا مرادی، سرنانوازی را در استان پرورش داده و به تبع آن شاگردان بسیاری تحت نظر این استاد گرانقدر آموزش دیده‌اند و امروز سرنانوازی یک موسیقی جهانی شده است. حفظ و اعتلای موسیقی اصیل لرستان از اولویت‌های اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان است.

یادآور می‌شود، جشنواره دوسالانه «سرنانوازی» با عنوان «مروارید اقیانوس» یادمان استاد شاه‌میرزا مرادی و استاد رحم‌خدا نوری‌شاد با حضور اهالی فرهنگ، هنر و رسانه در روستای بیشه برگزار شد. این جشنواره از سری برنامه‌های طرح شهید آوینی و شب‌های فرهنگی لرستان در لرستان  از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان و با همکاری انجمن موسیقی استان و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان و موسسه فرهنگی گلونی برگزار شد.

انتهای پیام/645/

دیگر خبرها

  • ملایر میزبان جشنواره موسیقی «شب‌های تاک»
  • دومین جشنواره سرود فجر بسیج در بوشهر برگزار می‌شود
  • جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان
  • برگزاری جشنواره دوسالانه سرنانوازی در لرستان
  • سُرنانوازی لرستان یک موسیقی جهانی شده است
  • بنیاد ایرانشناسی میزبان جشنواره فیلم اقوام شد
  • جشنواره موسیقی «شب‌های موسیق تاک در ملایر برگزار می‌شود
  • فراخوان هفتمین جشنواره علامه حلی در استان هرمزگان اعلام شد
  • شهرکرد میزبان نوزدهمین جشنواره هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان
  • برگزاری هفتمین جشنواره استانی شمیم ریحان در قم