Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-23@19:18:03 GMT

چرا دست‌هایم همیشه سرد است

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۲۲۰۷۸

به گزارش ایکنا به نقل از ایسنا، سرد بودن دست‌ها در شرایطی که دمای محیط عادی است می‌تواند به وجود بیماری‌های نهفته‌ای مربوط باشد.

کم‌خونی، کمبود ویتامین، بیماری‌های خود ایمنی و کم‌کاری تیرویئد از جمله عوامل تاثیرگذار در سرد بودن دائمی دست‌ها هستند.

شبکه خبری ان‌دی تی‌وی در یک مطلب تازه به توضیح بیماری‌های موثر در سرد بودن دست‌ها پرداخته‌ که به شرح زیر است:

کم‌خونی

کمبود هموگلوبین لازم برای انتقال اکسیژن به دست‌ها ممکن است به سرد شدن این قسمت از بدن منجر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کم‌خونی همچنین موجب می شود فرد دچار احساس خستگی و ضعف شود. کمبود آهن علت اصلی کم‌خونی است. مصرف خوراکی‌های سرشار از آهن کمک می کند تا مشکل کم‌خونی و سردی دست‌ها برطرف شود.

پایین بودن دما

دمای پایین باعث می‌شود انگشت‌ها سرد شوند هرچند در این مواقع باید نسبت به سرمازدگی دقت کافی را داشت. سرمازدگی به یخ زدن پوست و بافت‌های زیرین آن منجر می‌شود. زمانیکه فرد در معرض دمای بسیار پایین قرار می‌گیرد پوست در مدت چند دقیقه دچار سرمازدگی می‌شود. همچنین درصورتیکه سرمازدگی پیشرفت کند و از مرحله اول عبور کند احتمال آسیب جدی پوست، ماهیچه‌ها، بافت‌ها و استخوان‌ها وجود دارد. همچنین ضعف سیستم گردش خون در دست‌ها، بیماری رینود و دیگر مشکلات خطر سرمازدگی را افزایش می‌دهد.

بیماری رینود

این بیماری باعث می‌شود که برخی از قسمت‌های بدن بخصوص انگشت‌ها احساس سردی و بی‌حسی داشته باشند. بر اثر حمله رینود، رگ‌های خونی باریک شده و مانع از آن می‌شود تا خون به درستی در عروق جریان داشته باشد. این بیماری همچنین می‌تواند باعث شود پوست به رنگ قرمز و آبی ظاهر شود. با پایان یافتن حمله، انگشت‌ها به حالت طبیعی خود بازمی‌گردند.

کمبود ویتامین B12

کمبود ویتامین B12 از جمله دلایل تاثیرگذار در سردی دست‌هاست. کمبود ویتامین B12 موجب بروز بیماری‌های عصب‌شناختی از جمله بی حسی و احساس گزگز شدن در دست‌ها و پاها می‌شود. از جمله منابع غذایی حاوی این ویتامین می‌توان به ماهی، گوشت، تخم‌مرغ و محصولات لبنی اشاره کرد.

لوپوس

این بیماری مزمن خود ایمنی که باعث التهاب در بدن می‌شود، می‌تواند دلیلی برای سردی دست‌ها باشد. بر اثر این بیماری سیستم ایمنی بدن به بافت‌ها و اعضای بدن حمله می‌کند.

کم‌کاری تیروئید

کم‌کاری غده تیروئید یکی از دلایل سردی دست‌هاست. این بیماری به سردی انگشت‌ها منجر نمی‌شود اما حساسیت فرد به سرما را افزایش می‌دهد. زمانیکه غده تیروئید میزان کافی هورمون ترشح نکند فرد به این بیماری دچار می‌شود که بالا رفتن وزن، احساس خستگی، خشکی پوست، ریزش مو، افسردگی، بیماری قلبی، چاقی و ناباروری از جمله عوارض آن هستند.

استعمال سیگار

استعمال سیگار بر جریان خون تاثیر می‌گذارد که می‌تواند علت سرد بودن دست‌ها باشد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۲۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم کمبود ویتامین B۱۲ چیست؟

از جمله علائم کمبود ویتامین B۱۲ می‌توان به ضعف عضلات، بی‌حسی یا گزگز شدن دست‌ها و پاها، ضربان قلب بالا و مشکل در راه رفتن اشاره کرد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ویتامین B۱۲ نقش مهمی در حفظ سلامت اعصاب، سلول‌های خونی و سنتز DNA ایفا می‌کند، این ویتامین معمولاً در محصولات حیوانی مانند گوشت، ماهی، لبنیات و تخم‌مرغ یافت می‌‏شود، بنابراین گیاه‌خواران و همچنین افراد مسن و کسانی که شرایط پزشکی خاص دارند، ممکن است در معرض ابتلاء به کمبود ویتامین B۱۲ قرار بگیرند؛ کمبود این ویتامین می‌تواند باعث بروز انواع مختلفی از مشکلات سلامتی شود و بر قسمت‌های مختلف بدن تأثیر بگذارد، در ادامه به بررسی تعدادی از علائم کمبود ویتامین B۱۲ می‌پردازیم:

ضعف عضلات

یکی از علائم رایج کمبود ویتامین B۱۲ ضعف عضلات است، این ضعف ممکن است به صورت مشکل در بلند کردن اجسام، انجام دادن کارهای روزانه یا حتی ایستادن برای مدت طولانی‌تر ظاهر شود، این اتفاق به دلیل اختلال در تولید گلبول‌های قرمز خون رخ می‌دهد که وظیفه انتقال اکسیژن به ماهیچه‌ها را بر عهده دارند.

بی‌حسی یا گزگز شدن دست‌ها و پاها

دیگر نشانه‌های آشکار کمبود ویتامین B۱۲ بی‌حسی یا گزگز شدن دست‌ها و پاها است که به عنوان نوروپاتی محیطی نیز شناخته می‌‏شود، کمبود ویتامین B۱۲ به پوشش محافظ اعصاب آسیب می‌رساند و منجر به ایجاد اختلال در سیگنال‌دهی می‎‌شود.

ضربان قلب بالا

افزایش ضربان قلب نیز یکی از علائم کمبود ویتامین B۱۲ شناخته شده است، کمبود این ویتامین باعث می‌‏شود بدن برای تولید گلبول‌های قرمز به منظور حمل اکسیژن به اندام‌های حیاتی دچار مشکل شود، در این صورت ضربان قلب به منظور جبران این مشکل و پاسخگویی به نیازهای اکسیژنی بدن افزایش پیدا می‌کند.

مشکل در راه رفتن

در موارد شدید کمبود ویتامین B۱۲، افراد ممکن است در راه رفتن یا حفظ تعادل دچار مشکل شوند، این مشکل را می‌توان به علائم عصبی مرتبط با کمبود ویتامین B۱۲ مانند آسیب عصبی، ضعف عضلانی و اختلال در هماهنگی و تحرک نسبت داد.

کد خبر 746474

دیگر خبرها

  • نیاز انتقال خون اصفهان به گروه‌های خونی O و A منفی
  • تحقیق جدید؛ کمبود خواب ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهد
  • نیاز به فرآورده های خونی افزایش یافته است
  • انتقال خون اصفهان به گروه‌های خونی O و A منفی نیازمند است
  • اهدای خون فرماندار و معاونان فرمانداری کرمان + تصویر
  • برنامه سینماهای تهران، مشهد و شیراز امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت + جدول فیلم و قیمت بلیت
  • برنامه سینماهای تهران، مشهد و شیراز امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت + جدول فیلم و قیمت بلیت
  • کم‌خوابی از عوامل کبد چرب غیرالکلی است
  • علائم کمبود ویتامین B۱۲ چیست؟
  • برنامه سینماهای تهران، مشهد و شیراز امروز یکشنبه ۲ اردیبهشت + جدول فیلم و قیمت بلیت