Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رئيس کل بانک مرکزي از آغاز به کار کانال‌هاي مالي ايران با چند کشور و حذف دلار از تبادلات تجاري ايران با آن کشورها خبر داد و گفت: بين ايران و برخي از کشورها پيمان پولي دو جانبه ايجاد شده است و در آينده اين موضوع تقويت مي‌شود.
به گزارش خبرگزاري آريا، بنا بر اعلام روز سه شنبه بانک مرکزي، عبدالناصر همتي که عصر ديروز(دوشنبه) در چهارمين جلسه همفکري با اقتصاددانان سخن مي گفت، با يادآوري مشکلات و موانع پيش روي اقتصاد کشور، اقدام‌هاي انجام شده توسط بانک مرکزي در چهار ماهه گذشته را تشريح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي به برگشت تدريجي ارز ناشي از صادرات به چرخه اقتصادي کشور اشاره کرد و افزود: با توجه به روند کاهشي قيمت ارز اميدوارم با ارائه ارزهاي بيشتر در چرخه اقتصاد، واردات مورد نياز توليد کشور با نرخ هاي پايين تر ارز تأمين شود.
رئيس کل بانک مرکزي با يادآوري تعيين سقف براي تراکنش‌هاي کارت‌هاي بانکي گفت: در هيچ جاي دنيا با استفاده از کارت هاي بدهي (دبيت) و دستگاه کارتخوان، نمي‌توان مبالغ کلان جابه‌جا کرد.
وي در ادامه افزود: پشت نويسي (ظهر نويسي) چک‌هاي تضمين شده و در وجه حامل بودن آنها باعث ايجاد فضاي غيرشفاف در معاملات بود و نظارت بانک مرکزي و سازمان مالياتي بر تبادلات تجاري را منتفي مي‌کرد که اين مشکلات با توجه به مصوبه شوراي هماهنگي اقتصادي سران قوا، توسط بانک مرکزي برطرف شد.
رئيس کل بانک مرکزي در ادامه به موضوع مداخله هدفمند و هوشمندانه در بازار ارز و همچنين تامين نيازهاي ارزي توليدکنندگان و تامين کامل نياز کالاهاي اساسي و دارو اشاره کرد.
در ادامه اين نشست، اقتصاددانان با کارآمد خواندن اقدام هاي اخير بانک مرکزي در حوزه سياست‌هاي پولي و بانکي که به ايجاد شفافيت و کاهش قيمت ارز منجر شده است، بر ادامه و توسعه اين سياست‌ها و اقدامات تکميلي ديگر تاکيد کردند.
ضرورت اصلاح نظام پولي و بانکي کشور و افزايش استقلال بانک مرکزي، لزوم برنامه ريزي براي کنترل نقدينگي و تعديل تدريجي نرخ سپرده‌هاي بانکي، جلوگيري از رکود، اهميت برآورد درست درآمد ناشي از صادرات نفت در لايحه بودجه کل کشور و حرکت به سمت تک نرخي شدن ارز، واگذاري بنگاه‌هاي اقتصادي بانک‌ها، ضرورت هدف گذاري نرخ ارز، تعامل بيشتر با صادرکنندگان براي آوردن ارز آنها به چرخه اقتصاد، جلوگيري از ايجاد کسري بودجه در سال آينده و بازسازي چهره بانک‌ها در بين مردم و مسئولان از موضوع هاي مطرح شده در اين نشست بود.
طهماسب مظاهري، احمد توکلي، حسين عبده تبريزي، سيداحمدرضا جلالي نائيني، منصور خليلي عراقي، تيمور رحماني، حميد ديهيم، احمد مجتهد، حسين توکليان، محمدهادي زاهدي، مرتضي عزتي، محمدرضا يوسفي، علي ديني، اصغر ابوالحسني هستياني، سيد علي مدني زاده، وحيد شقاقي و ابراهيم شميلي از جمله اقتصادداناني بودند که در اين نشست حضور داشتند.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۲۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی : توقف تخصیص ارز برای واردات کالاهای اساسی کذب است

بانک مرکزی ادعای توقف تخصیص ارز به کالاهای اساسی را تکذیب و اعلام کرد: در فروردین ماه امسال، ۶۲۱ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی و دارو با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تامین شده است.

به گزارش ایرنا، بانک مرکزی در پاسخ به انتشار مطلبی با عنوان «اختصاص ارز به کالاهای اساسی متوقف شد/ بانک مرکزی مراقب کمبود کالا در بازار باشد» امروز (یکشنبه ۲ اردیبهشت) در سایت اقتصاد آنلاین و طرح ادعایی به نقل از عضو هیات نمایندگان اتاق تهران مبنی بر اینکه «بیش از یک ماه است که به کالاهای اساسی ارز تخصیص نیافته است»، اعلام کرد: ضمن تکذیب این ادعای نادرست و عاری از حقیقت، اعلام می‌شود که بر اساس آمار موجود در یک ماهه ابتدایی سال جاری ۲ میلیارد و ۷۷۲ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شد.

بانک مرکزی تاکید کرد: بر این اساس طی فروردین ماه سال جاری، ۶۲۱ میلیون دلار ارز جهت واردات کالاهای اساسی و دارو با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تامین شد که ۵۴۸ میلیون دلار آن بابت کالاهای اساسی و کشاورزی شامل اقلام گندم، دانه‌های روغنی نهاده‌های دامی بوده است.

بانک مرکزی همچنین افزود: طی این مدت تامین ۶۹ درصد نیازهای وارداتی صنایع مختلف کشور با دلار ۴۱۰۰۰ هزار تومان (ارز نیمایی) صورت گرفته است.

همچنین اعلام شد که ۲۷ درصد واردات که مربوط به کالاهای اساسی و داروست، با نرخ دلار ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تامین می‌شود. نیازهای بخش خدمات هم که حدود ۴ درصد است، با نرخ ۴۳ هزار تومان تامین می‌شود. میانگین وزنی کل ارز تامین شده نیز عدد ۳۷۵۰۰ تومان را نشان می‌دهد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • انتقاد روزنامه دولتی ایران از تصمیم ایران خودرو/ بانک مرکزی: ۳۰۲ میلیون دلار نیمایی بدون مشتری ماند/ پیمان پاک: گوشت نه تنها افزایش قیمت نداشت، بلکه ارزان هم شد
  • اقتصاد جهانی در نقطه عطف قرار دارد
  • دلار تقریبا از مبادلات تجاری مسکو و پکن حذف شد
  • پیش‌بینی جدید کیهان از نرخ ارز در بازار
  • پیش‌بینی جدید کیهان از نرخ ارز در بازار/ سقوط آزاد قیمت دلار چه زمانی اتفاق می‌افتد؟
  • بیش از پنج میلیارد دلار مبادلات تجاری درمرز رسمی پرویزخان
  • پنج میلیارد و ۷۳۰ میلیون دلار میزان مبادلات تجاری مرز رسمی پرویزخان
  • بانک مرکزی : توقف تخصیص ارز برای واردات کالاهای اساسی کذب است
  • بانک مرکزی: تأمین ارز واردات کالا‌های اساسی ادامه دارد
  • بخشنامه بانک مرکزی برای پرداخت بدهی به دستگاه های اجرایی