Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گره استان ها: روستای جمالو یکی از روستاهای قدیم استان چهارمحال و بختیاری به شمار می رود که در هنگام ساخت سد زاینده رود در سال ۱۳۴۹ خالی از سکنه شده است.

این روستا در هنگام آبگیری سد زاینده رود به زیر آب رفته است و سال ها در زیر آب قرار داشته است.

 مراحل ساخت و آبگیری سد زاینده رود در دهه ۴۰ آغاز شد و تمام زمین ها و املاک روستای جمالو که در منطقه سد قرار داشت در آن زمان از مردم خریداری شد و این روستا خالی از سکنه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش بارندگی منجر به بیرون آمدن روستا از زیر آب شده است

کاهش بارش ها و خشکسالی طی ۱۰ سال اخیر موجب شده است که آب انباشته شده در مخزن سد زاینده رود سال به سال کمتر شود و وسعت دریاچه سد زاینده رود روز به روز کمتر شود.

در حال حاضر فرونشست آب و کاهش قابل توجه آب پشت مخزن سد موجب پدیدار شدن دوباره روستای جمالو پس از سال ها زیر آب بودن شده است.

روستای جمالو یکی از روستاهای قدیمی استان چهارمحال و بختیاری به شمار می رود که در هنگام آبگیری سد زاینده رود در دهه ۴۰ به زیر آب رفته بودسرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان چهارمحال و بختیاری نیز در این خصوص به خبرنگار مهر اظهار داشت: روستای جمالو یکی از روستاهای قدیمی استان چهارمحال و بختیاری به شمار می رود که در هنگام آبگیری سد زاینده رود در دهه ۴۰ به زیر آب رفته بود.

مهرداد جوادی بیان کرد: این روستا از توابع شهرستان بن استان چهارمحال و بختیاری است که در حال حاضر با افت شدید آب در پشت سد پدیدار شده است.

سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد: این روستا دارای یک تپه تاریخی است.

وی ادامه داد: تمهیدات لازم برای حفاظت از این منطقه تاریخی انجام شده است.

سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد: پرونده تاریخی تپه تاریخی این روستا برای ثبت تهیه شده است و به تهران ارسال شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر  این منطقه تاریخی در نوبت ثبت است.

بهره گیری از وجود این روستاها برای جذب گردشگر و مسافر به سطح استان ضروری است

سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه وجود روستا های تاریخی یکی از مهمترین ظرفیت های استان چهارمحال و بختیاری به شمار می رود، بیان کرد:  بهره گیری از وجود این روستاها برای جذب گردشگر و مسافر به سطح استان ضروری است.

گردشگری روستایی در چهارمحال و بختیاری توسعه می یابد

وی بیان کرد: طی سال های اخیر با توسعه زیر ساخت های گردشگری از جمله خانه های مسافر در برخی روستا ورود مسافر و گردشگر به این روستا افزایش سافته است و گردشگری در این مناطق ارتقا یافته است.

آثار به جای مانده از روستای تاریخی جالو در کنار دریاچه زاینده رود می تواند به یکی از ظرفیت های تاریخی و گردشگری استان چهارمحال و بختیاری تبدیل شود. بهره گیری از این ظرفیت برای جذب گردشگر و مسافر می تواند موجب رونق گردشگری در منطقه شود.

 چهارمحال و بختیاری دارای ظرفیت های گردشگری و تاریخی بی نظیری است که وجود بیش از ۹۰۰ روستا با قابلیت های مختلف گردشگری از مهمترین ظرفیت ها در این استان به شمار می رود.

کد خبر 4482926

منبع: مهر

کلیدواژه: زاینده رود شهرکرد میراث فرهنگی چهارمحال و بختیاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۲۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هجوم ملخ ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه

وحید طهماسبی گفت: در بازدید‌های صورت گرفته آفت ملخ‌ها به مزارع کشاورزی روستای لندی حمله کرده و در حال گسترش است.

مدیر جهاد کشاورزی اردل افزود: پایش مزارع گندم و جو برای مقابله با افت ملخ‌ها انجام شد.

بیشتر بخوانید

مبارزه با آفت ملخ در هزار هکتار از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری

وی اظهار کرد: کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و مرکز جهاد کشاورزی میانکوه در حال رصد و پایش این مناطق هستند و هر جایی که جمعیت به حدی برسد در همان محل کانون کوبی می‌شوند یعنی در همان نقطه سم پاشی صورت می‌گیرد.

طهماسبی ادامه داد: این آفت ابتدا از منابع طبیعی شروع به خسارت می‌کند و بعد وارد مزارع می‌شود و مدام میزبان عوض می‌کند و به همین دلیل میزان خسارت دقیق آن مشکل است و مناطق بعدی نقاطی است که در مجاورت کانون‌ها قرار دارد و بسته به میزان خوش خوراکی میزبان متغیر است.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • آب آشامیدنی روستای کهن دژ در شهرستان کیار تامین شد
  • هجوم ملخ ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه
  • افتتاح طرح انتقال آب اراضی کشاورزی روستای سرتنگ محمودی
  • سفر به روستای گردشگری توآباد از لنز دوربین شهروند خبرنگار
  • تأمین آب اراضی کشاورزی روستای سرتنگ محمودی
  • بهره برداری از طرح آبرسانی روستای گل سفید کیار
  • ۳۲۰۰مترمربع از معابر روستای ابیانه سنگ‌فرش شد
  • چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان
  • حضور میراث‌فرهنگی چهارمحال و بختیاری در نمایشگاه اکسپو
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی حیله ور