Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز، آموزش‌وپرورش به واسطه گستردگی‌اش -105 هزار مدرسه در کل کشور، حدود 13 میلیون دانش‌آموز و یک میلیون معلم- می‌تواند بستر حوادث مختلفی باشد شاید به همین دلیل است که هر چند وقت یکبار شاهد بروز حادثه‌ای در مدارس کشور هستیم.

یک روز خبر می‌رسد، خانواده دانش‌آموزی به معلم حمله کرده و او را مورد ضرب و شتم شدید قرار داده و روز دیگر خبر تنبیه‌بدنی دانش‌آموزان یا تعرض به آنها رسانه‌ای می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش صرف نظر از ریشه‌های وقوع چنین حوادثی در مدارس بر روی نحوه ورود رسانه‌ها به این اخبار به اصطلاح حوادثی آموزش‌وپرورش پرداخته‌‌ایم.

در ماجرایی که اخیرا اتفاق افتاد، تنبیه‌بدنی یکی از دانش‌آموزان استان همدان و پخش آن از خبر 20.30 با واکنش وزیر آموز‌ش‌وپرورش همراه شد و او در قالب مطالبی در توئیتر و یادداشت اختصاصی با کنایه به این موضوع عنوان کرد: آیا زیر سوال بردن تلاش یک میلیون معلم با روایت ناقص و پخش سراسری خطای «یک» معلم جوانمردانه است؟

او در بخشی از یادداشتی که درباره این موضوع نوشت گفت:‌گر چه وجود نازنین کودکان و نوجوانان و روح لطیف و تأثیرپذیر آنان نباید تحت هیچ شرایطی موجب آزار و تنبیه حتی لفظی قرار گیرد، لیکن اگر یک معلم در میان بیش از یک میلیون همکار فرهنگی و در یک کلاس از 600 هزار کلاس این مرز و بوم به هر دلیل موجب خطای حرفه‌ای شد، آیا باید آن را به این نحو تخریبی رسانه‌ای کرد؟ این سؤال و پاسخ آن هرگز به معنای تلاش برای نادیده گرفتن و صرف نظر کردن از این خطا نیست بلکه اشاعه این خطاها آن هم از طریق رسانه ملی - که ان‌‌شاءالله بینندگان پرشماری داشته باشد - کم‌کم به عادی شدن این گونه خطاها و گسترش آن کمک خواهد کرد.

در گفت‌وگو با دکتر اکبر نصراللهی استاد علوم ارتباطات و رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه به بررسی این مقوله پرداختیم که رسانه در برابر حوادثی همچون تنبیه بدنی، تعرض یا خشونت علیه دانش‌آموز و معلم که در بستر مدارس رخ می‌دهد باید سکوت کند آن هم با این استدلال که انعکاس این مطالب باعث تخریب جایگاه آموزش‌وپرورش می‌شود؟ اساسا ورود رسانه به این مسائل و نحوه انعکاس آن باید به چه صورت باشد؟

نصراللهی در این گفت‌وگو اطلاع رسانی را مهمترین وظیفه رسانه‌ها دانست و تاکید کرد: مردم حق دارند اخبارمهم را از رسانه‌های کشور دریافت کنند و این حق به اخبار خوب و بخش خاصی ازکشور محدود نیست.

کارکرد نظارتی رسانه؛ انتظاری که مردم دارند

او با اشاره به نقش‌های راهنمایی، رهبری و سرگرمی رسانه‌ها، نظارت بر بخش‌های حکومتی و خصوصی را از وظایف دیگر آنها دانست و تاکید کرد: مردم از رسانه‌ها توقع دارند در کنار مراکز نظارتی رسمی برعملکرد دستگاه‌های مختلف نظارت و انحراف و اشکالات احتمالی را مطالبه و پیگیری کنند.

کارکرد رسانه مانند روابط عمومی سازمان؛ انتظاری که مسئولان دارند

البته نصراللهی معتقد است که اگر بخواهیم از جایگاه مسئولان به ماجرا نگاه کنیم، آنوقت اوضاع فرق می‌کند چون آنها از رسانه انتظار دارند همانند روابط عمومی‌های دستگاه و سازمان فقط اخبار مثبت را به صورت یکطرفه به نفع آنها انعکاس دهند و در بُعد نظارتی و اطلاع رسانی صحیح و سریع فعال نباشند این در حالی است که در مقابل، مردم از رسانه‌ها انتظار دارند اخبار را بدون کم و کاست منعکس کنند و در حیطه وظایف خبری خود نقش نظارت را پررنگ‌ ببینند و عملکرد وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها را از جنبه‌های مختلف در نظر بگیرند.

آیا باید آموزش‌وپرورش را استثنا دید؟

این استاد علوم ارتباطات به ماجرای پوشش خبری تنبیه‌بدنی دانش‌آموزان همدانی و انتقاد وزیر آموزش‌وپرورش اشاره کرد و گفت: در ارزیابی پوشش اخبار ی که با خشونت همراه است مانند تعرض یا تنبیه‌بدنی دانش‌آموز یا خشونت علیه معلم این سوالات مطرح است که آیا رسانه غیر از واقعیت را منعکس کرده است؟ اگر این خطا و اشتباه رخ داده آیا رسانه باید در انتشار آن آموزش و پرورش را استثنا کند؟ در پاسخ باید گفت که آموزش‌وپرورش استثنا از نظارت نیست و قطعا وزیر آموزش‌وپرورش هم این مسئله را قبول دارد که اخبار وزارتخانه‌اش نباید از نظارت رسانه استثنا باشد و همانند سایر بخش‌‌ها و وزارتخانه‌ها باید در معرض نقد رسانه قرار بگیرد.

یک نگاه اشتباه و غیرتخصصی

رئیس دانشکده علوم ارتباطات و مطالعات رسانه بر این باور است که کار رسانه، تخصصی است و مسئولان مختلف باید اجازه بدهند رسانه‌ها با نگاه تخصصی کار خود را انجام دهند و به آن اعتماد داشته باشند حتی برای حل مشکلات از رسانه کمک بخواهند نه اینکه مانع انتشار اخبار شده و از رسانه انتقاد کنند. در ماجرای اخیر اینکه وزیر آموزش‌وپرورش پخش خطای یک معلم در تنبیه‌بدنی دانش‌آموز را زیرسوال بردن خدمات یک میلیون معلم می‌داند، اشتباه و غیرتخصصی است.

نصراللهی بیان کرد:‌ قطعاً همه جامعه می‌دانند که تنبیه بدنی اقدامی شایع در مدارس کشور نیست و معلمان با مشکلات متعدد مدارس دولتی و حقوق اندک با حداکثر تلاش در حال فعالیتند اما ممکن است در بین برخی خطایی رخ دهد که در مرحله نخست باید آموزش و پرورش به آن رسیدگی کند و با عملکرد به موقع خود یک میلیون معلم کشور را از ماجرا مبرا کند.

وی یادآور شد: برخی اخبار ممکن است محلی باشد اما کارکرد ملی و بین المللی داشته باشد و با توجه به اهمیت موضوع و ارزش خبری "عجیب و استثنا "در سطح ملی هم مهم باشد مثلا ماجرای تعرض به دانش‌آموزان در دبستان اینگونه است یعنی اگرچه خطا در یک مدرسه رخ داده اما حساسیت ملی را به همراه دارد.

این استاد علوم ارتباطات تاکید کرد: در انعکاس اخبار حوادث باید ملاحظاتی هم وجود داشته باشد و هدف اصلی اطلاع رسانی و هشدار دادن به آموزش‌وپرورش برای جلوگیری از تکرار ماجرا باشد از سوی دیگر بهتر است رسانه‌ها در کنار اطلاع‌رسانی، نظرات کارشناسان را هم منعکس کنند تا مثلا مشخص شود ریشه‌های وقوع تنبیه بدنی یا خشونت در مدارس چیست، چه کاستی‌هایی در این رابطه وجود دارد و چگونه می توان با آن مقابله کرد.

نصرالهی بیان کرد:‌ علت اینکه برخی معتقدند اخبار خشن در رسانه منعکس نشود این است که انعکاس گسترده این نوع از اخبار باعث می‌شود این مسائل عادی سازی شده و حساسیت جامعه نسبت به آن کم شود بنابراین انتشار این اخبار باید با در نظر گرفتن مصالح جامعه باشد تا علاوه بر توجه به حق دانستن مردم، امنیت روحی و روانی آنها نیز به چالش کشیده نشود.

تسنیم

انتهای پیام/

20 / 20 آموزش و پرورش رسانه تنبیه دانش آموز جاایگاه معلمان وزیر آموزش و پرورش سید محمد بطحایی ورود رسانه به مسائل تنبیه دانش آموزان ماجرای تنبیه‌بدنی دانش‌آموز همدانی دکتر اکبر نصراللهی استاد علوم ارتباطات

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: آموزش و پرورش رسانه تنبیه دانش آموز وزیر آموزش و پرورش سید محمد بطحایی استاد علوم ارتباطات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۲۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرا می‌گیرند

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: امسال ۱۵۰ هزار نفر از دانش‌آموزان در قالب طرح مهارت آموزی ۳ مهارت فنی، نرم و سواد دیجیتال را آموزش می بینند و ۲۷۰ هزار نفر در قالب طرح «تاک» از آموزشهای مهارتی بهره‌مند می‌شوند.

به گزارش ایسنا، علی حسین شهریور درباره طرح‌هایی که در سال جاری از سوی سازمان آموزش فنی و حرفه ای دنبال خواهد شد، گفت: یکی از راه های رسیدن به جهش تولید و رونق اقتصادی با مشارکت مردم توجه به آموزش و توسعه مهارت است چون سرمایه گذاری در آموزش و برنامه های توسعه مهارت می تواند به افراد کمک کند تا دانش و مهارتهای لازم را برای مشارکت در اقتصاد کسب کنند، علاوه بر این مهارت می تواند به بهره وری،نوآوری و رقابت بالاتر منجر شود و نهایتا جهش تولید و رونق اقتصادی را به دنبال داشته باشد.

وی ادامه داد: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور یکی از سازمانهای توسعه ای است که مسئولیت خطیری در حوزه تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص برای معرفی به بازار کار دارد.بر همین اساس امسال ما به صورت ویژه ۴ طرح را در دستور کار قرار دادیم.

اجرای طرح مهارت افزایی ۱۵۰ هزار نفر از دانش آموزان

معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور افزود: یکی از طرح ها در حوزه دانش آموزی است و برای اینکه دانش آموزان را با مهارتها آشنا و فرهنگ سازی کنیم و آنها هدایت شغلی و تحصیلی خود را دنبال کنند طرح مهارت افزایی دانش آموزان را پیش بینی کرده ایم که هم در قالب طرح تابستانی مهارت و هم در قالب استفاده از ظرفیتهای دولتی و آموزشگاه های آزاد دنبال خواهیم کرد و بر اساس آن آموزش ۱۵۰ هزار نفر از دانش‌آموزان را امسال در دستور کار داریم تا دستکم ۳ مهارت را در بحث مهارتهای فنی،مهارتهای نرم و سواد دیجیتال با توجه به موضوع فناوری های اطلاعات و تکنولوژی های روز فرا بگیرند.

آموزش ۷۰ هزار نفر در طرح مهارت افزایی دانش آموختگان

شهریور طرح دوم را مهارت افزایی دانش آموختگان عنوان کرد و گفت: طرح دوم ما بحث مهارت افزایی دانش آموختگان و فارغ التحصیلان دانشگاههاست و ما هدفگذاری کردیم ۲۴۰ استاندارد مشاغل جدید روبه رشد را در حوزه فناوری های برافکن و در حوزه هوش مصنوعی و بیگ دیتا و رایانش ابری و حوزه هایی که به روز هستند و جدیدترین مشاغل هستند تهیه کردیم و با تفاهم نامه هایی که با وزارت علوم به امضا رساندیم موضوع آموزش فارغ التحصیلان در مراکز دولتی و پارکهای علم و فناوری را دنبال خواهیم کرد.

به گفته وی امسال آموزش ۷۰ هزار نفر از فارغ‌التحصیلان پیش بینی شده تا مهارتهای مرتبط با فناوری های جدید را آموزش ببینند.

معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور در عین حال طرح دیگر سازمان فنی و حرفه ای در سال جاری را ارائه آموزشهای ترکیبی عنوان کرد و گفت: تمایل شدیدی در جامعه دانشجویی وجود دارد که در کنار آموزش نظری و تئوری، به شکل عملی هم با مهارتها و موضوعات درسی خود آشنا شوند.ما این طرح را با عنوان طرح مهارت افزایی دانشجویان از طریق ارائه آموزشهای ترکیبی و هیبریدی پیش بینی کرده ایم که همزمان با تحصیل بتوانند حداقل ۳۰۰ ساعت را در کارگاههای آموزشی فنی و حرفه ای در سراسر کشور در قالب کارورزی و کاربینی و کارآموزی بگذرانند.

آموزش مهارتی ۲۷۰ هزار نفر در قالب طرح «تاک» 

شهریور متذکر شد: ما دانش آموزان و دانشجویان و فارغ التحصیلان را به عنوان ۳ جامعه هدف پیش بینی کرده ایم و ارتقای ظرفیت اشتغال پذیری آنها را مدنظر قرار دادیم ولی گروه آخر که بسیار مهم است و به آن نیاز شدید داریم، کارکنان و شاغلین بنگاههای اقتصادی است که این طرح را تحت عنوان توانمندسازی و توسعه آموزش شاغلین بنگاههای اقتصادی (تاک)  امسال دنبال می کنیم و در این طرح پیش بینی کردیم که ۲۷۰ هزار نفر در قالب این طرح هم مهارت آموزی و هم سنجش مهارت و صلاحیت حرفه ای داشته باشند که با گواهینامه ای که دریافت می کنند فعالیتشان را در بازار کار دنبال کنند.
انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بعضی استان‌ها مدرسه اوتیسم ندارند/ نحوه استخدام معلم در مدارس اوتیسم
  • مدرسه سازی در سیستان و بلوچستان با مشارکت خیران
  • ورود به دانشگاه‌های برتر آمریکا معروف به آیوی لیگ چقدر سخت است؟ + اینفوگرافیک
  • ۵۰ حوزه امتحان نهایی در استان سمنان تجهیز شده است
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرا می‌گیرند
  • آموزش هوش مصنوعی به دانش‌آموزان مناطق محروم
  • بازارچه‌ای برای آموزش اشتغال به دانش آموزان متوسطه در رشت
  • تصویب نخستین آیین‌نامه سند تحول بنیادین آموزش‌وپرورش پس از ۱۲ سال
  • ثبت سفارش کتاب‌های درسی برای این پایه‌ها آغاز شد | دانش آموزان به این سایت مراجعه کنند
  • تأکید بر آگاه سازی دانش آموزان از نحوه برگزاری امتحانات نهایی