Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حال حاضر ما نمی‏ توانیم در مورد اینکه آیا پول برگشته یا برنگشته است اظهارنظر کنیم؛ چون اصلاً ما هنوز محموله‏‌ای به بخش خصوصی تحویل ندادیم. پس با این مسئله؛ این موضوع که علت توقف عرضه نفت در بورس، عدم واریز پول به خزانه بوده است یک شایعه است.به گزارش بلاغ، پس از طرح شبهاتی مبنی بر عدم بازگشت پول محموله‌های فروخته شده به بخش خصوصی در سازوکار بورس، برخی اظهارنظرها درباره کارآیی و عدم کارآیی این راهکار برای مقابله با تحریم‌های نفتی آمریکا مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین کارشناسان معتقدند که طرح این ادعا مبنی بر عدم بازگشت پول نفت فروخته شده به بخش خصوصی از اساس باطل است زیرا هنوز نفتی به شرکت‌های خصوصی تحویل داده نشده است. همچنین به میزان بهای نفت تحویل داده شده وثیقه از خریداران خصوصی گرفته می شود که بازگشت پول محموله‌ها را تضمین می کند.

در این راستا محمدعلی خطیبی، مدیر سابق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با اشاره به اخذ ضمانت‌نامه‌های لازم از خریداران نفت ایران از سازوکار بورس گفت: در سازوکار عرضه نفت در بورس تمامی تهیدات لازم برای بازگشت بهای محموله‌های تحویل داده شده در نظر گرفته شده است و خریدارها ضمانت‏نامه‏‌هایی را در زمان خرید ارائه می دهند و این ضمانت‏نامه‌‏ها به خاطر این است که ما آن پول را دریافت کنیم. لذا اگر پول دریافت نشد، قطعاً روی ضمانت‏نامه‏‌ها می‏توانیم دست بگذاریم و از آنها استفاده کنیم.

وی با اشاره به مهلت داشتن شرکت‌های خصوصی خریدار نفت ایران برای بازگشت پول محموله‌های نفتی تا بهمن ماه امسال، هر گونه ادعا مبنی بر عدم بازگشت پول نفت ایران را رد کرده و اظهار داشت: در بازه‏ زمانی کنونی ما نمی‏‌توانیم در مورد اینکه آیا پول برگشته یا برنگشته است اظهارنظر کنیم؛ چون اصلاً ما هنوز محموله‌‏ای به بخش خصوصی تحویل نداده‌ایم. پس با این مسئله؛ این موضوع که علت توقف عرضه نفت در بورس، عدم واریز پول به خزانه بوده است یک شایعه است.

*بخش خصوصی میتواند در فروش نفت مددکار وزارت نفت باشد

مدیر سابق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت با اشاره به تجربه موفق بخش خصوصی در بازار فرآورده‌های نفتی خاطرنشان کرد: در آن دوره‏‌ای که من در شرکت ملی نفت مسئولیت داشتم، یعنی در تحریم قبلی، بخش خصوصی در حوزه فرآورده‌ها موفق بود و به ما کمک کرد.

وی افزود: شما به وضعیت فعلی نگاه نکنید که پالایشگاه ستاره خلیج فارس راه افتاده و تولید بنزین داخلی‌‏مان دیگر مشکلی ندارد، ما در آن زمان بنزین هم وارد می‏کردیم و انصافاً بخش خصوصی در این زمینه‌‏ها توانا بود و به ما کمک  می‏ کرد و در دیگر بخش فرآورده‌ها چه نفت کوره، چه بنزین، چه ال پی جی، بخش خصوصی کمک کننده بود و به نظر من توانش را دارد.

خطیبی تصریح کرد: در خصوص نفت خام چون محموله‌‏ها بزرگتر و مبالغ بیشتر است و این‏که تا حدی هم پی‏گیری و ردگیری آن در شرایط تحریم توسط تحریم کننده ها، راحت تر است، مساله فرق دارد؛ من قضاوتی در مورد امکان فعالیت بخش خصوصی در نفت خام ندارم ولی در مورد فرآورده‌‏ها سالیان سال است که بخش خصوصی دارد کار می‏ کند و چه در سوآپ، خرید از شرکت نفت و صادراتش موفق بوده است.

وی با اشاره به در نظرگرفتن ملاحظات لازم برای فروش نفت به بخش خصوصی گفت: البته شرایط عرضه‏ نفت در بورس طوری سفت و محکم بسته شده که بخش خصوصی‌ای اقدام به خرید نفت میکند که نسبت به توانایی خود اطمینان داشته باشد زیرا در غیر اینصورت باید جریمه بپردازد؛ یعنی خود بخش خصوصی که می ‏خواهد وارد بورس نفت شود این محاسبات را انجام می‏دهد که در صورت اطمینان و اعتماد به خودش نفت را از بورس بخرد.

مدیر سابق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت خاطرنشان کرد: من واقعاً امیدوارم که در نفت خام هم بخش خصوصی توانایی خودش را نشان بدهد؛ به هر حال دولت باید خودش را مقداری کنار بکشد و در همه زمینه ها به بخش خصوصی میدان دهد.

وی ادامه داد: بخش خصوصی می‌تواند به‏‌خصوص در شرایط فعلی کمک‌دهنده و مددکار دولت باشد؛ بنابراین من امیدوارم که، همانطور که در بخش فرآورده، بخش خصوصی موفق بود، در نفت خام هم موفق باشد و به نظرم بخش خصوصی می تواند در حوزه دور زدن تحریم‌های نفتی نیز به ما کمک کند.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۳۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش معاملات بورس انرژی از ۱۲۱ میلیارد تومان عبور کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، از ابتدای اردیبهشت ماه سال جاری و در راستای برنامه وزارت نیرو برای اصلاح نظام مالی صنعت برق، شرکت‌های توزیع برق سراسر کشور موظف شدند بخشی از انرژی برق مورد نیاز خود را از طریق بورس انرژی تهیه کنند.

بر اساس آخرین آمار و ارقام مرتبط با معاملات شرکت‌های توزیع برق در بورس انرژی، در هفته نخست شروع معاملات برق در این بازار تعداد ۱۷۹ معامله صورت گرفت که ارزش این معاملات ۱,۲۱۱ میلیارد ریال بود. در این هفته که حجم معاملات روزانه برق به یک میلیون و ۱۶۶ هزار و ۲۵۸ مگاوات ساعت رسید، همچنین پایین‌ترین قیمت بازار ۸۵۰ ریال و بالاترین قیمت نیز ۱,۲۰۰ ریال بود.

در معاملات هفته نخست ۳۲ شرکت توزیع برق در معاملات اقدام به خرید برق کردند و در مقابل ۱۰ نیروگاه خصوصی و ۱۸ نیروگاه دولتی نیز اقدام به فروش برق کردند که سهم نیروگاه‌های دولتی ۵۴ درصد و سهم نیروگاه‌های بخش خصوصی نیز ۴۶ درصد بود.

با تزریق ۵۰۰ میلیارد تومان به صورت هفتگی به حساب وکالتی شرکت‌های توزیع، امکان معاملات به صورت مستمر با هدف اصلاح جریان مالی و ایجاد شفافیت قیمتی و کاهش نقش دولت در دستور کار قرار دارد.

کد خبر 6089877 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • شروع طوفانی هفته دوم معاملات برق در بورس انرژی
  • صنعت حمل و نقل بین المللی: مروری جامع با نگاهی عمیق به نقش هوش مصنوعی
  • ارزش معاملات بورس انرژی از ۱۲۱ میلیارد تومان عبور کرد
  • مورایس یک فصل دیگر قرارداد دارد/از شایعه تا واقعیت مذاکره با نویدکیا برای بازگشت به سپاهان
  • ۴۰ هزار پروژه نیمه تمام استانی در کشور وجود دارد
  • دو کارگزاری جدید مجوز فعالیت گرفتند
  • دو کارگزاری جدید بورس مجوز فعالیت گرفتند
  • خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت | جیب دارندگان سهام عدالت پرپول می‌شود
  • تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی
  • نیشکر هفت تپه؛ از سرخط اعتصابات کارگری به پیشتازی سنگر تولید