Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@03:23:17 GMT

عشایر نقش مهمی در تولید ناخالص ملی و استانی دارند

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۲۳۷۴۰

عشایر نقش مهمی در تولید ناخالص ملی و استانی دارند

خرم آباد - ایرنا- مدیرکل امور عشایری استان لرستان گفت: عشایر این استان قشر مولد و تولیدکننده هستند که نقش بسیار بارزی در تولید ناخالص استان و ملی دارند.

سعید کریمی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: براساس مرکز آمار در سال 1387تعداد 14هزارو 638 خانوار با جمعیتی بیش از 84هزار نفر در استان لرستان شناسایی شده که از لحاظ خانوار رتبه هفتم کشور و ازنظر جمعیتی رتبه ششم را دارا می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: این قشر مولد و سخت کوش و تولید کننده در این استان سالیانه 12هزار تن گوشت قرمز، 29هزار تن شیر ، 32 تن پشم ، 18تن عسل، 630تن پرورش ماهی گرمابی و سردابی، 15تن روغن حیوانی و120 تن انواع محصولات زراعی و باغی را تولید و به جوامع مصرف کننده عرضه می کنند.
به گفته وی عشایر لرستان قشر مولد و تولید کننده هستند که نقش بسیار بارزی در تولید ناخالص ملی و استان دارند و هم اکنون این قشردر این فصل که قشلاق است در مناطق عشایری جنوب پلدختر ، استان های ایلام و خوزستان مستقر هستند.
کریمی خاطرنشان کرد: تامین آب آشامیدنی مناطق عشایری بر اساس رسالت سازمانی که خدمات رسانی به این قشر است از وظایف عمده اداره امور عشایری می باشد.
وی افزود: سال های گذشته به دلیل خشکسالی و‌کم آبی دبی اکثر چشمه ها و سراب ها آن کاهش پیدا کرد ، بنابراین برای تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشتی عشایر اداره امور عشایری 6دستگاه تانکر 12هزار لیتری را تجهیز کرد و هم اکنون مشغول آبرسانی به عشایری هستند.
مدیرکل امور عشایری استان لرستان به بحث تامین علوفه عشایر اشاره کرد و گفت :هشت شرکت تعاونی در شهرستان های استان موظف به تامین جو و کنسنانتره عشایر می باشند که بر اساس بازدیدهای انجام شده حدود سه هزار تن جو و 400 تن کنستانتره بین مناطق ییلاق و‌قشلاق توزیع شده است.
وی به راههای ارتباطی عشایر اشاره کرد و افزود: بیش از 50 درصد راههای ارتباطی عشایر بازسازی شده و دستگاه های راهسازی اجاره ای و اداره راه مستقر و در چندین نقطه در تلاش برای بازگشایی راه ارتباطی عشایر با مراکز بهداشتی درمانی و خدماتی هستند.
کریمی با بیان اینکه تاکنون حدو 70 هزار لیتر نفت در مناطق قشلاقی پلدختر توزیع شده است. افزود: عشایربرای تامین سوخت باید ثبت سامانه شوند بنابر این هر چه سریعتر نسبت به این کار اقدام کنند تا بتوان سوخت را تهیه و توسط ماشین اداره امور عشایری به آنها سوخت رسانی کرد.
مدیرکل امور عشایری استان لرستان گفت: هم اکنون سه دستگاه لودر ، 2 دستگاه کمپرسی ، یک دستگاه بولدوزر و یک اکیپ راهسازی در منطقه تخت چان پلدختر جهت عملیات بازسازی راه مستقر هستند و بیشتر در مناطق پیرمار و اطراف منطقه چول جایدر، زعفران ،منطقه گرشکان ،وریان مله ،اطراف پاعلم و تخت آب گردکان شهرستان پلدختر مشغول کار می باشند.
شهرستان پلدختر در 120 کیلومتری جنوب غربی مرکز استان لرستان واقع شده است.
/6060/7272

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي عشاير توليد ناخالص پلدختر امور عشايري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۳۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت‌های ملی برای ارائه خدمت به عشایر تنگستان استفاده شود

به گزارش خبرنگار مهر، احمد لطفی بعد از ظهر جمعه در نشست شورای عشایری تنگستان که با حضور مدیرکل عشایری استان بوشهر برگزار شد، اظهار داشت: از ابتدای دولت سیزده کارهای خوبی در حوزه عشایری شهرستان تنگستان صورت گرفته است.

وی تصریح کرد: ارائه خدمات به عشایری و افزایش ۱۰ برابری اعتبارات در این دولت نشان از پشتیبانی و نگاه بلند دولت سیزدهم به حوزه عشایری در کشور است.

فرماندار تنگستان ادامه داد: عشایر به عنوان قشری قابل احترام و مولد و سرمایه اجتماعی واقعی نظام به شماره می آیند و پشتوانه و پشتیبان نظام و انقلاب اسلامی و همیشه همراهی خود با حضور حداکثری در انتخابات با اهداف بلند انقلاب نشان دادند.

لطفی اضافه کرد: عشایر در حوزه اقتصادی با تحمل سختی، مشقت و تلاش برای تولید و برآوردن کردن نیازهای اولیه مردم را تأمین کردند عشایر قشری که به عنوان صف اول خدمت به مردم هستند.

فرماندار تنگستان خاطرنشان کرد: باید قشر زحمت کش و تلاشگر عشایر را دریابیم و خدماتی که لازم است در همه حوزه‌ها به این قشر ارائه شود.

وی با اشاره به اینکه در حوزه‌های آب رسانی، برق و بهداشت در تنگستان کارهای خوبی برای عشایر انجام شده است، افزود: در حوزه عشایری ۲۰۰ خانوار ییلاقی و قشلاقی در شهرستان زندگی می‌کنند که باید تلاش شود بیشتر از گذشته خدمات رفاهی و به این قشر ارائه شود.

لطفی اضافه کرد: ضروری است تمام نیازهای عشایر را تحت عنوان یک برنامه عملیاتی تهیه و تدوین کرده و کارهایی که دستگاه‌های اجرایی باید انجام بدهند مشخص و دریک زمان مشخص در اختیار آنها گذاشت شود تا به عشایر خدمات لازم ارائه شود.

فرماندار تنگستان با اشاره به اینکه باید از ظرفیت ملی به عشایر شهرستان خدمات ارائه شود یاد آور شد: یکی از کارهای مهمی که در دستور کار ماست پشتیبانی از عشایر در سطح شهرستان است و اما آنچه نیاز است باید از ظرفیت کشوری در جهت ارائه خدمات به عشایر شهرستان استفاده شود.

وی ادامه داد: بعضی افراد در زمین‌های مراتع چرای عشایر در شهرستان اظهار مالکیت کردند اگر در مالکیت هر فردی است باید از طریق دستگاه قضا دنبال کند و خود سرانه اجازه ندارند مزاحمتی برای عشایر ایجاد کنند و نیاز است در این خصوص مسئول اداره امور عشایری شهرستان گزارش لازم به فرمانداری داشته باشند.

لطفی اضافه کرد: در حوزه آموزش فرزندان عشایر در تنگستان مجموعه آموزش و پرورش شهرستان برنامه لازم جهت ارائه خدمات آموزشی بیشتر به دانش آموزان عشایری داشته باشند

کد خبر 6089302

دیگر خبرها

  • پرداخت ۸۰۰ میلیاردی تسهیلات اشتغالزایی به عشایر لرستان
  • بازدید مدیر امور عشایر تفتان از مناطق عشایری
  • محصولات تولیدی عشایر مغان برندسازی شود
  • خدمات بسیار خوبی به عشایر تنگستان ارائه شد
  • ظرفیت‌های ملی برای ارائه خدمت به عشایر تنگستان استفاده شود
  • بازگشایی و ترمیم جاده‌های عشایری شهرستان لنده
  • همت عشایر گیلان در جهش تولید با تولید انواع محصولات
  • جعفرآباد مغان میزبان دومین جشنواره بین‌المللی کوچ عشایر از فردا
  • بهسازی ۳۰۰ کیلومتر از راه‌های عشایر استان مرکزی آغاز شد
  • کوچ بهاره بیش از ۱۱ هزار خانوار عشایری به مناطق ییلاقی لرستان