Web Analytics Made Easy - Statcounter

بجنورد- ایرنا- مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی سپاه جوادالائمه (ع) خراسان شمالی گفت: 88 روستای این استان زیر پوشش آموزش بسیج مهندسی قرار گرفتند.

زکریا محمدیاران روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: 34 مهندس بخش کشاورزی در سال جاری به منظور آموزش بهره برداران در روستاها حضور یافتند و 260 نفر از اهالی را آموزش دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: این سازمان برای سال جاری آموزش اهالی 100 روستا را هدف گذاری کرده است.
وی اظهار داشت: طرح ملی بسیج همگام با کشاورز توسط سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی با استفاده از ظرفیت اساتید، دانشجویان، دانش آموختگان و پژوهشگران بخش کشاورزی در راستای افزایش عملکرد محصولات و تامین امنیت غذایی اجرا می شود.
محمدیاران اولویت برنامه های آموزشی این سازمان را آموزش برای افزایش عملکرد گندم، جو و کلزا در بخش زراعی دانست و افزود: با توجه به اینکه این استان در بحث باغی در محصولات انگور، سیب و گردو در سطح کشور از جایگاه های مناسبی برخوردار است این محصولات نیز در اولویت برنامه قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه هم اکنون تولید در واحد سطح در اراضی کشاورزی این استان بسیار پایین است افزود: عملکرد گندم در اراضی دیم استان یک تا 1.5 تن و آبی دو تا 2.5 تن است در حالی که می توان با آموزش و استفاده از دانش به ترتیب تا 5 تن و 10 تن در هکتار رساند.
مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی سپاه جوادالائمه (ع) خراسان شمالی با بیان اینکه عملکرد جو آبی و دیم نیز در اراضی استان بسیار پایین و تا دو تن است گفت: می توان این عملکرد را به چندین برابر افزایش داد.
وی یکی از چالش های استان در بخش کشاورزی را خرده مالکی و تکه تکه بودن اراضی دانست و افزود: این امر باعث می شود تا کشاورزان از دانش علمی کمتر برخوردار شوند حتی بذر های اصلاح شده را مورد استفاده قرار نمی دهند.
محمد یاران اظهار داشت: طرح آموزش به کشاورزان با همکاری پایگاه های مقاومت بسیج، دهیاران و امامان جماعت در سطح روستا برگزار می شود و اهالی و علاقه مندان را برای شرکت در برنامه های آموزشی تشویق می کنند.
وی افزود: با توجه به برنامه های آموزشی انجام شده و هدف گذاری در راستای افزایش عملکرد در پایان فصل زراعی نتیجه را ارائه خواهیم داد.
محمد یاران رعایت نکردن الگوی کشت در اراضی کشاورزی، رعایت نکردن آیش در کشاورزی، استقبال نکردن از بذر های اصلاح شده و نهال های شناسنامه دار و آبیاری سنتی را از چالش های اصلی در استان است.
وی گفت: افزایش پایدار سطح تولیدات و محصولات کشاورزی از طریق ارتقا و بهره مندی کشاورزان از دانش و تکنولوژی های نوین با بهره گیری از ظرفیت اساتید مهندسان و کشاورزان نمونه بسیجی و گروه های جهادی از دیگر اهداف این طرح است.
وی از تمامی کشاورزان پیشرو و سایر اهالی در روستاها خواست تا با رعایت اصول علمی و دانش فنی باعث افزایش عملکرد تولید در هکتار و کاهش هزینه ها شوند و افزود: این امر باعث رونق کشاورزی و تبدیل کشاورزی معیشی به اقتصادی خواهد شد.
خراسان شمالی 344 هزار عرصه کشاورزی دارد که سالانه بیش از یک میلیون و 500 هزار تن انواع محصول کشاورزی و دامی در این استان تولید می شود.
به طور میانگین هر کشاورز استان سه و نیم هکتار زمین دارد که این وضعیت کشاورزی را از اقتصادی به معیشتی تبدیل کرده است که 82 هزار بهره بردار در آن فعالیت می کنند.
هم اکنون اشتغال بین 31 تا 37 درصد جمعیت خراسان شمالی در بخش کشاورزی است که در واقع می توان با اقتصادی کردن آن، بخش زیادی از مشکلات اجتماعی و معضلات بیکاری را برطرف کرد که این امر توجه مسوولان را می طلبد.
این استان با جمعیت 863 هزار نفر بیش از 300 هزار نفر بسیجی دارد که در 22 قشر فعالیت می کنند.
3007/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي بسيج كشاورزي خراسان شمالي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۳۹۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح پروژه حرم تاحرم و پمپاژ آبرسانی به ۸ روستای بردسکن

همزمان با سفر رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور به بردسکن دو پروژه بزرگ حرم تا حرم و اجرای طرح پمپاژ آبرسانی به ۸ روستای بخش شهرآباد بردسکن با ارزش ۲۰۰ میلیارد ریال افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بردسکن، سردار محمد زهرایی در آیین افتتاح پروژه حرم تا حرم ( آسفالت بلوار رسالت از مزار شهدای گمنام تا گلزارشهدای شهرآباد) که با حضور مسئولان استانی و شهرستانی برگزار شد اظهارداشت: پروژه آسفالت مزار شهدای گمنام شهرآباد تا گلزار شهدای این شهر به طول 3 کیلومتر با 120 میلیارد ریال هزینه به صورت مشارکتی از محل اعتبارات بسیج سازندگی وشهرداری شهرآباد اجرا شده است، موجب سهولت افراد برای زیارت گلزار شهدا وشهدای گمنام در این منطقه شد.

بهره برداری از 1100 مسکن محرومین توسط بسیج سازندگی در خراسان رضوی

وی افزود: پروژه آبرسانی خط انتقال به روستاهای فیروزآباد و از این روستا تا روستاهای عبدل آباد و چراغچی به طول 7.5 کیلومتر که هرساله در ایام تابستان با مشکل کم آبی مواجه بودند از محل اعتبارات محرومیت زدایی سپاه پاسداران به ارزش 80 میلیارد ریال با تقویت مخزن و ایستگاه پمپاژ از امروز وارد مدار می شود، و دیگر اهالی این روستاها مشکل کم فشاری آب را نخواهند داشت.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور با بیان اینکه 6 هزار گروه جهادی در سطح استان خراسان رضوی سال گذشته بالغ بر 2950 پروژه به سرانجام رساندند گفت: ان‌شاءالله در هفته بسیج سازندگی بیش از 1100 مسکن محرومین با همکاری کمیته امداد به بهره برداری می رسد.

اجرای 2 هزار و 680 پنل خورشیدی خانگی توسط بسیج سازندگی

سردار زهرایی از اجرای پنل های خورشیدی خانگی توسط بسیج سازندگی کشور خبرداد و گفت: سال گذشته بسیج سازندگی 2 هزار و 680 مورد پنل های خورشیدی خانگی را به سرانجام رساند که در خراسان رضوی هم تعداد خوبی اجرا شد و 30 مورد در منطقه بردسکن انجام شده است که امروز به بهره‌ برداری رسید.

وی گفت: اجرای طرح پنل‌های خورشیدی برای حمایت از روستاییان در اولویت بسیج سازندگی کشور است. طرح ملی جهش تولید با مشارکت مردم توسط بسیج تهیه و به زودی تحویل دولت و مجلس می‌شود.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور با اشاره به شعار سال جهش تولید با مشارکت مردم گفت: طرح ملی جهش تولید با مشارکت مردم را بسیج طی یک ماه آینده به دولت و مجلس ارائه می‌کند که طرح های اشتغال زایی و تولیدی است.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • زائران حج در واقع سفیران جمهوری اسلامی ایران هستند
  • جلوگیری از خسارت سیل با تجهیزات بسیج سازندگی در مختاران
  • جلوی وارد شدن خسارت به خانه‌های روستای مختاران گرفته شد
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • افتتاح پروژه حرم تاحرم و پمپاژ آبرسانی به ۸ روستای بردسکن
  • بسیج سازندگی آب شرب ۲۳۲ روستای اردبیل را تامین کرد
  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری
  • ارتقای سطح علمی دانش‌آموزان با آرمان‌های انقلاب اسلامی
  • ۴۳ روستای محروم خراسان رضوی از آب پایدار برخوردار شدند