Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل،بعد از انجام عملیات کاوش و نجات بخشی قلعه یل سویی که در پی احداث سد یل سویی مورد تاکید قرار گرفت، اشیایی از محوطه کاوش کشف شد که گویایی تمدن کهنی در این منطقه است.

تا جایی که به تعبیر سرپرست تیم کاوش قلعه یل سویی، در این منطقه استحکامات دفاعی، منازل مسکونی، آب انبار و حمام کشف شده و آثار به جامانده به ضرورت مطالعه هر چه بیشتر این تمدن تاکید دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فریبرز طهماسبی تصریح کرد: از مهمترین آثار فرهنگی این بخش می­توان به ظروف سفالی سالم و شکسته که در برخی موارد دارای کتیبه بوده اشاره نمود.

وی افزود: همچنین چند قطعه سکه مفرغی و همچنین ظروف فلزی مفرغی از دیگر آثار یافت شده در این بخش است. براساس آثار یافت شده، عمده­ترین استقرار این بخش متعلق به دوره سلجوقی است.

آزمایش سکه های مفرغی در موزه باستان شناسی

طهماسبی تاکید کرد: علاوه بر این یافته های باستان شناسی نشان می دهد بخش­های میانی قلعه و دامنه شرقی و شمالی آن نیز که محل سکونت افراد معمولی بوده مورد کاوش قرار گرفت و از این بخش آثار معماری خانه­ های مسکونی بدست آمد.

وی ادامه داد: در میان این خانه­ ها آثار فرهنگی شامل ظروف سفالی سالم و شکسته و چند قطعه سکه مفرغی بدست آمد. بعد از این فضای مسکونی و در پایین­ترین بخش­های آن نیز، آثار دیوار دفاعی قلعه که فضای مسکونی را احاطه کرده از زیر خاک بیرون آمده است که بخش خارجی این دیوار نیر مانند دیوار دفاعی بخش شاه­نشین دارای اندود آهکی و گچی است.

به اعتقاد سرپرست تیم کاوش قلعه یل سویی عمده­ترین استقرار این بخش از قلعه متعلق به دوره سلجوقی است با این حال کاوش­ها برای شناسایی دوره­های قدیمی­تر در حال حاضر ادامه دارد.

در پی کاوش باستان شناسان اشیا به دست آمده به آزمایشگاه مرمت موزه باستان شناسی سپرده شد تا به تعبیر معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرمت این آثار انجام شود.

کریم لطفی تصریح کرد: در حال حاضر مرمت اشیا تاریخی مکشوفه قلعه یل سویی به همت مرمت کاران بومی استان در حال انجام است.

وی افزود: اشیای فلزی و سفالی کاوش شده از عملیات نجات بخشی قلعه یل سویی مرمت می شود تا در ادامه با مطالعه کامل و برآورد قدمت تاریخی در موزه باستان شناسی در معرض دید عموم قرار گیرد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یادآور شد: آزمایشگاه مرمت موزه باستان شناسی مدتی است که دایر شده و از ابتدای سال 80 شی تاریخی مرمت شده است.

لطفی تصریح کرد: مرمت اشیا مطابق اصول و ضوابط تعریف شده انجام می شود و تا پایان سال نیز مرمت تعدادی شی تاریخی برنامه ریزی شده است.

مرمت کوزه با 38 قطعه شکسته

عملیات مرمت آثار مکشوفه از قلعه یل سویی زیر نظر کارشناسان فنی انجام می شود تا جایی که به تعبیر کارشناس مرمت آثار تاریخی با وجود کمبود امکانات با دقت نظر نسبت به مرمت آثار اقدام شده است.

سحر میرحیدریان متذکر شد: آثاری که از کاوش های قلعه یل سویی مرمت شده شامل سکه، ظروف فلزی و کوزه های سفالی است و در مرحله نخست پاکسازی انجام شده و نوع خوردگی فلزات مشخص می شود.

او ادامه داد: در ادامه با رفع خوردگی نسبت به بازگرداندن فلز به حالت اولیه و تثبیت آن اقدام می کنیم.

کارشناس مرمت آثار تاریخی با تاکید به اینکه اشیا سفالی نیز پاکسازی شده و قطعات شکسته مجددا به یکدیگر چسبانده می شود، اضافه کرد: به عنوان مثال کوزه ای در این منطقه کشف شده بود که به عنوان آذوقه مواد غذایی مورد استفاده قرار می گرفت و با چسباندن 38 قطعه مجددا ترمیم و مرمت شد.

میرحیدریان در خصوص تشخیص قدمت آثار نیز ادامه داد: در برخی مواقع داده های حاصله از خود شی مانند تاریخ سکه ها می تواند قدمت آن را به صورت تقریبی تعیین کند اما این مهم بر عهده باستان شناسان است.

آزمایش مرمت اشیا مکشوفه از قلعه یل سویی که در صورتی که اقدام به موقع صورت نمی گرفت به زیر آب رفته بود به قوت ادامه دارد و به تعبیر کارشناسان گوشه ای از ابهامات تاریخی سکونت تمدنی کهن در این منطقه را مشخص خواهد کرد.

انتهای پیام/ع

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ظروف سفالی گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۴۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در غزه جنگ سخت داریم و در غرب جنگ نرم

سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در فرانسه و کنگو و دبیر کنفرانس بین المللی افق نو درباره جنگ غزه گفت: در حال حاضر دو نبرد در منطقه وجود دارد؛ نبرد سخت فلسطین و اسرائیل و جنگ تفکر تمدن غرب که تفکر غربی اثر مخرب بیشتری دارد.  

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، نشست سیاسی وعده صادق با حضور غلامرضا منتظمی سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در فرانسه و کنگو و دبیر کنفرانس بین المللی افق نو در سالن اجتماعات شهید علم الهدی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه ازاد اسلامی مشهد برگزار گردید.

منتظمی در این برنامه با اشره به این موضوع که ۸۰ درصد مردم جهان مقابل اسرائیل هستند افزود:برخی می‌گویند ایران سردمدار این جنگ‌ها است، در جواب باید گفت پس با این تعریف، ایران رهبر ۸۰ درصد مردم جهان است.

وی در ادامه تشریح کرد: در حال حاضر دو نبرد در منطقه وجود دارد؛ نبرد اسرائیل با فلسطین اشغالی و جنگ تفکر تمدن غرب که تفکر غربی که اثر مخرب بیشتری بر جوامع دارد. 

وی ادامه داد: تمدن غرب همواره در حال تزریق به کل جهان بوده و در شرایط فعلی بشریت بر روی لبه پرتگاه است. درون انسان تمدن غرب توانست یک بمب هسته‌ای منفجر کند. تفکر و تمدن غرب با استفاده از فیلم‌های مستهجن و سو استفاده از دانش آموزان و دانشجویان حتی در منزل هم آن‌ها را تنها نمی‌گذارد.

سفیر سابق جمهوری اسلامی ایران در فرانسه و کنگو درباره نبرد سخت در غزه نیز گفت: در نبرد سخت منطقه در غزه، خود اسرائیل هم می‌داند به چهره‌ای منفور در جهان تبدیل شده و کم کم غرق در حال غرق شدن است و به نوعی می‌توان گفت آتش تمام جهان در غزه شعله‌ور شده و درگیری آخر زمانی تا پیروزی ادامه دارد.

دبیر کنفرانس بین المللی افق نو درباره هشت سال دفاع مقدس بیان کرد: پیروزی ۸ ساله ما در دفاع مقدس یک وعده حق بود و جنگ غزه ادامه همان است، اما مدل فرق می‌کند. به قول حضرت آقا الان زمانه اشغال فکر و تفکر است نه زمین.

وی درباره موضع نگرفتن برخی درباره مسئله فلسطین گفت: در جریان اغتشاشات یک نفر که فوت می‌کند حتی مورچه‌های جهان هم موضع گرفتند، اما برخی در موضوع فلسطین و غزه هیچ واکنشی از خود نشان ندادند.

منتظمی درباره نقش مطالبه‌گرانه دانشجویان نیز گفت: دانشجویان باید مطالبه گری کنند و ارتباط بین المللی با تمام دانشجویان جهان برقرار کنند.

دیگر خبرها

  • حکایت تاکسی برقی تهران !
  • آغاز طرح بهسازی ابتدای بزرگراه قم- جعفرآباد
  • در غزه جنگ سخت داریم و در غرب جنگ نرم
  • محله‌های همدان قدیم مرز بندی داشتند / در کاوش از میدان مرکزی همدان هیچ گنجی یافت نشد
  • سه بعلاوه یک، حکایت زندگی پرفراز و نشیب خانواده اهوازی+فیلم
  • «مرمت آثار باستانی» در سالن فردوس موزه سینما
  • لزوم برگزاری رویداد‌های فرهنگی و گردشگری با محوریت روایتگری در فارس
  • حکایت «ریز پرنده‌هایی» که عمرشان کوتاه بود!
  • ثبت ۱۲۶۱ اثر تاریخی گیلان در فهرست آثار ملی/ ترمیم و بازسازی بناهای تاریخی در اولویت است
  • کاوش‌های باستان‌شناسی در پارس‌آباد و بیله‌سوار