Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا ، سفیر بلاروس با اشاره به بیست و پنجمین سال روابط دیپلماتیک ایران و بلاروس گفت: ما در موضوعات مختلف بین المللی، مواضع مشترک قابل توجهی با ایران داریم که در حوزه های اقتصادی و سیاسی بسیار قابل توجه است و در تعاملات بشردوستانه و فرهنگی هم در سطح متوسط بوده و کافی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درباره ارتباطات بین کتابخانه ای، در گذشته قراردادی بسته شده و میان کتابخانه ملی ایران و بلاروس مراوده برقرار است و باید تداوم یابد و تحکیم شود.

او در ادامه به واقعه مهمی در تاریخ بلاروس اشاره کرد و اظهار داشت: سال گذشته میلادی(2017)، پانصدمین سال انتشار نخستین کتاب چاپی در سرزمین ما بود. در سال 1517، فرانسیسکو اسکالینا، در شهر پراگ، کتابی به نام ساتیر منتشر کرد که مجموعه ای از دعاهای مذهبی بود چون در آن زمان کتاب هایی که نوشته می شد، عموما بن مایه مذهبی داشت. او همچنین 20 کتاب دیگر با موضوع انجیل نوشت. پس از آنجا، بلاروس و زبان بلاروسی، دومین جایی بود که چاپ شد چون در آن زمان در اروپای شرقی کتابی چاپ نمی شد. و اینها در یک کتاب به شکل فاکسیمیله گرد آمده و برای اهدا به کتابخانه های ملی جهان آماده شده است. البته سال آینده میلادی، یکصدمین سال تاسیس بلاروس است و به همین دلیل، کشور ما چندان دارای قدمت نیست. اگرچه زبان بلاروسی بوده اما در دوره جزء پادشاهی لیتوانی و بعد هم روس بوده است. البته با این وجود، ما نیز اسناد تاریخی هم داریم که البته خیلی کم است.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، همچنین در این دیدار گفت: تعاملات فرهنگی، نقش جدی بر نزدیک شدن ملت ها به یکدیگر دارد و زمینه ارتباطات اثر گذاری را ایجاد می کند .

او اضافه کرد: در بسیاری از مواقع  که سیاست کاربرد ندارد، یا چالش زاست، این فرهنگ است که می تواند پیش‌برنده مناسبات و مراودات باشد. ما در این نهاد فرهنگی، می توانیم اتاقی برای معرفی بلاروس در نظر بگیریم تا فرهنگ این کشور به مردم ما بیش از پیش بشناساند. 

او در ادامه به ظرفیت سازمان اسناد و کتابخانه ملی برای همکاری های فرهنگی بین کشور اشاره کرد و گفت: ما همواره علاقه مندیم تا در حوزه تعاملات فرهنگی با بلاروس همکاری مستمری داشته باشیم چرا که معتقدیم تبادل تجربیات باعث رشد متقابل ملت ها می شود و بسیار مهم است. برای ما، دیجیتال سازی اسناد بسیار مهم است زیرا انتقال اطلاعات به نسل های بعد و برای اصحاب فکر و فرهنگ اهمیت دارد

در پایان این نشست، لازارچیک رسما از بروجردی دعوت کرد تا در اجلاس ایفلا که اکتبر 2019 در بلاروس برگزار می شود، شرکت کند.

 

 

خبرنگار: مژگان رسولی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کتاب بلاروس اشرف بروجردی سفیر رئیس سازمان اسناد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۴۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند


آقای حامد محقق در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: این کتابخانه‌ها را ما به عنوان « برنده‌های کتاب » می‌شناسیم. چرا که هم کتاب را به مناطق مختلف می‌برد و هم با ورود کتاب به این مناطق یک « برندگی » ایجاد می‌کنند.
وی گفت:بنابر قانون برای دستگاه‌های مختلف الزاماتی دیده شده که کتاب و کتابخوانی را در مناطق عشایری و روستایی با استفاده از کتابخانه‌های سیار رقم بزنند.
معاون شعر و ادبیات خانه کتاب گفت: این کتابخانه‌ها بهترین راه است برای این که ما در مناطق روستایی و عشایری کتابخانه‌هایی را ببینیم.
وی افزود: بردن کتاب با دوچرخه در کشور‌های اروپایی متداول است و تبلیغات زیادی برای آن می‌شود در حالی که ما هم همین کار را انجام می‌دهیم، اما کمتر درباره آن اطلاع رسانی کرده ایم.
یکی از معاونت‌های مرتبط با امر توسعه کتاب در نهاد کتابخانه‌ها یک سال قبل  طراحی کتابخانه‌های عشایری را شروع کرد و در دستور کار قرار داد.
جدیدترین کتابخانه عشایری ۲۸ آذر ماه ۱۴۰۲ در خوزستان افتتاح شد.
این کتابخانه با عنوان رویش در بزرگترین سایت عشایری کشور در منطقه فتح المبین شوش با استقرار چادر در میان چادر‌های عشایر و مدارس چادری و کانکسی آنان گشایش یافت.

دیگر خبرها

  • کتابخانه‌های سیار نیاز کتابخوانی عشایر را برطرف می‌کند
  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • اجرای طرح «وارگه دانایی» در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری
  • شبکه کتابخانه‌ای ایران جزو ۲۰ کشور اول دنیا است
  • کتابخانه هدفمند، موفق و خلاق در دل کویر استان یزد
  • بزرگداشت سالگرد ارتحال آیت‌الله بروجردی در قم برگزار شد
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است