Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان: یکی از مهره‌های اصلی درمنی در تهیه و جعل فرم‌های ضمانت نامه‌های بانکی جوانمیر محمدی، رئیس سابق بانک ملی شعبه بهار است که در بخشی از اظهاراتش آورده است: بعد از اینکه متوجه شدم ضمانت نامه‎ها جعلی است به درمنی پناه بردم؛ رفتم دفترش گفتم چه بلایی سر من آمده؟ گفت: نمی‌گذارم مشکل درست شود..

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.

جوانمیر محمدی، رئیس سابق بانک ملی شعبه بهار یکی از مهره‌های اصلی درمنی در تهیه فرم‌های ضمانت نامه‌های بانکی بوده است؛ جوانمیر محمدی متولد سال ۴۶ در سال ۶۸ به عنوان تحویلدار به استخدام بانک در آمد و طبق اظهارات خودش با نصیری از طریق فردی به نام سیروس محمدی که فردی بانفوذ و دارای شرکت‌های قدری بوده آشنا می‌شود.

در گزارشی که فرمانده وقت نیروی انتظامی ارائه کرده بود، وی خبر از یک تخلف مالی در شعبه مذکور را داده بود؛ بدین ترتیب که شرکتی به نام آریا برج هرم با مدیرعاملی نصیری و باقری درمنی که در آن زمان از بدهکاران کلان بانکی بوده از خاوری دستور پرداخت مصوبات هنگفتی را دریافت کرده بوده بود.

جوانمیر محمدی در بخشی از اعترافات خود در دادسرا اظهار داشته است: یکی از افراد درمنی به نام محمدرضا نصیری از خاوری دستور صدور ضمانت نامه‌های بانکی را گرفته بود، اما سرپرست یکی از مناطق بانک ملی دستور وی را انجام نداد که پس از ۲۴ ساعت از سمت خود برکنار شد، زمانی که در خصوص این موضوع با محمدرضا نصیری صحبت کردم وی گفت:، چون فرد مذکور از دستور خاوری سرپیچی کرد برکنار شد. همین موضوع باعث شد به قدرت درمنی پی ببرم و باعث دلگرمی من شد.

سرانجام درمنی و نصیری با تبانی جوانمیر محمدی و تعدادی از کارکنان شعبه مذکور فرم‌های خام ضمانت نامه‌های بانکی را به سرقت بردند و نامبرده اقدام به صدور ده‌ها فقره ضمانت نامه بدون پشتوانه نموده است.

در خصوص ضمانت نامه‌ها در دی ماه سال ۱۳۹۰ حسب ارجاع بازپرس وقت شعبه اول دادسرای ویژه امور اقتصادی پرونده‌ای تحت عنوان شکوائیه بانک ملی ایران شعبه بهار با موضوع سوءجریانات مالی و تخلف در صدور ضمانت‌نامه‌های بانکی به این مرکز واصل شده است و در فرآیند رسیدگی مشخص گردیده شرکت‎های ضمانت خواه با توسل به اقدامات متقلبانه جعل و تزویر و همچنین تبانی با برخی از کارمندان و ذینفعان ضمانت نامه موفق شدند تعداد ۱۰۲ فقره ضمانت نامه بدون پشتوانه و بدون ثبت در سیستم رایانه‌ای از بانک خارج و در شرکت‌هایی نظیر پالایش نفت جی استفاده نمایند که با ارائه ۳۶ فقره از ضمانت نامه‌های مذکور از سوی شرکت‌های ذی نفع با بانک عامل بالغ بر ۳۰۰۰ میلیارد ریال وجه آن را مطالبه می‌نمایند.

 

طی تحقیقات از مدیران شرکت‎ها و ردیابی وجوه محرز گردید که شرکت‌های ضمانت خواه؛ وابسته و زیرمجموعه حمید باقری درمنی بوده است و مدیران شرکت‌ها با نامبرده هماهنگی کامل داشته و هیچ گونه استقلالی از خود نداشتند.

بر اساس اظهارات مسئولین شعبه ضمانت نامه‌های صادره توسط جوانمیر محمدی صوری بوده و هیچگونه سابقه و پرونده‌ای از آن‌ها در شعبه موجود نیست و هیچگونه پرداختی در رابطه با آن‌ها صورت نگرفته است.

در گزارشی از بازرس بانک ملی ایران در تاریخ ۸/۱۰/۹۰ به اداره امور شعب مرکزی تهران آمده است: دو فقره ضمانت نامه به تاریخ ۳/۸/۸۹ به مبلغ شصت و پنج میلیارد ریال به تاریخ ۲/۸/۸۹ به مبلغ پنجاه میلیارد ریال بدون هیچ گونه تضمینات لازم با امضای پایوران شعبه آقایان جوانمیر محمدی و بهرامی معاون شعبه صادر گردیده است و در اختیار آقای نصیری مدیر عامل شرکت آریا برج هرم جهت بهره برداری قرار گرفته است که در سوابق شعبه موجود نبوده و در ردیف تعهدات و سیستم ضمانت نامه‌ها ثبت نشده است و شعبه با مراجعه ذینفع جهت وصول ضمانت نامه‌ها از وجود آن‌ها مطلع گردیده است.

در اظهارات علیرضا مسلمی رئیس هیئت مدیره شرکت حافظان انرژی بی‌همتا در مرجع انتظامی در تاریخ ۱۵/۱۲/۹۱ درباره ضمانت نامه‌های صادر شده توسط شعبه بهار بانک ملی ایران و وجوه واریز شده به حساب ایشان ناشی از عواید ضمانت نامه‌های شعبه بهار بانک ملی ایران آمده است نه من و نه شرکت‌های من اصلا در بانک ملی شعبه بهار نه حساب داریم و نه به آنجا رفته‌ایم تمام این موارد جعل و صدور ضمانت نامه سوء‌استفاده از شرکت‌های بنده می‌باشد و، چون شرکت‌های من و حساب جاری بنده در اختیار آقای باقری بوده و ایشان با حساب جاری من کار می‌کردند و تمام واریزی‌ها و پرداخت‌ها را با شرکت بنده و حساب بنده انجام می‌دادند، پول‌هایی که به حساب بنده از طرف شرکت آریابرج صورت گرفته از طریق خود آقای باقری انجام شده است.

در این میان پدرام تقی پور شاهکوهی نیز در جعل ضمانت نامه‌های بانکی در ارتکاب جرم معاونت داشته است؛ در اظهارات یکی از شهود در تاریخ ۱۸/۱۱/۹۶ در ارتباط با ضمانت نامه‌های جعل شده بانک ملی توسط پدرام تقی پور و نقش آقایان نصیری و حمید باقری آمده است کلیه ضمانت نامه‌ها اصلی بوده؛ خود آقای نصیری از رئیس بانک بهار گرفته بود؛ قبل از اینکه به پدرام برسد، خودش با دست خط خودش ضمانت نامه‌ها را می‌نوشت و خرج می‌کرد و بعد به پدرام می‌داد. آقای نصیری کارمند آقای باقری بوده است، رئیس بانک آقای جوانمیر محمدی از قبل آقای باقری را می‌شناخته و بعد از آن به آقای نصیری وصل می‌شود.

جوانمیر محمدی در این زمینه گفته است: بعد از اینکه متوجه شدم ضمانت نامه جعلی است و به دام نصیری افتادم، به حمید باقری پناه بردم قول داد که مشکل را حل می‌کند، نصیری گفت: یک فقره مصوبه ۵۰ میلیارد تومانی می‌آورم که مشکل را حل کند، بعد از ۵ ماه که از شعبه رفتم با نصیری تماس گرفتم گفت: اکثر ضمانت نامه‌های تحویلی به شما جعلی بود، ببخشید و خداحافظ.جوانمیر محمدی ادامه داد: به حمید باقری جریان را گفتم، گفت: دو یا سه فقره جعلی است. من آن را فردا جمع می‌کنم، ولی شما چند روز به بانک نروید، من هم ترسیدم به حرف باقری گوش دادم رفتم دفتر باقری گفتم چه بلایی سر من آمده؟ گفت: نمی‌گذارم مشکل درست شود. دو یا سه فقره جعلی است ضمانت از دوستان خودم است.

جوانمیر محمدی در اظهاراتش آورده است: در نیاوران حمید باقری را دیدم گفت: رضایت شاکی‌ها را به دست می‌آورم. رفتم مرز ترکیه و ایران چند ماه بودم و برگشتم و در سعادت آباد واحد ۵۰ متری گرفتم و، چون پولی نداشتم هزینه‌هایم را حمید باقری با بدبختی مثل صدقه پرداخت می‌کرد. در تاریخ ۲/۴/۹۳ توسط آگاهی دستگیر شدم.

منبع: فردا

کلیدواژه: باقری درمنی رئیس سابق بانک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۵۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر مهم بانکی / حساب‌های بانکی این افراد مسدود می‌شود

     

به گزارش پارس نیوز ، بانک مرکزی الزامات و فرآیند‌های اجرایی تکالیف قانونی ناظر بر انسداد وجوه حساب‌های بانکی متعلق به صادرکننده چک برگشتی و نحوه رفع انسداد از وجوه مسدود شده را به شبکه بانکی ابلاغ کرد.

پیرو بخشنامه شماره ۶۲۰۷۸‌/۰۲ مورخ ۲۱‌/۳‌/۱۴۰۲ موضوع نحوه تأمین کسری مبلغ چک توسط صادرکننده چک برگشتی؛ بر اساس بررسی‌های صورت گرفته و مکاتبات واصله، در حال حاضر در اجرای تکالیف قانونی ناظر بر انسداد وجوه حساب‌های بانکی متعلق به صادرکننده چک برگشتی و نحوه رفع انسداد از وجوه مسدود شده در اجرای دستورات / آراء‌/ اجراییه‌های واصله از مراجع ذیصلاح قضایی و ثبتی، رویه واحدی در شبکه بانکی کشور وجود ندارد.

بر همین اساس و به منظور اتخاذ رویه واحد در این زمینه، مقتضی است الزامات و فرآیند‌های اجرایی به شرح زیر، مورد اجرا گذارده شود:  

ـ در صورت مسدودسازی مبلغ حساب‌های بانکی صادرکننده چک برگشتی توسط سامانه محچک و متعاقب آن وصول دستور/رأی‌/ اجراییه مراجع صالح قضایی یا ثبتی مبنی بر رفع انسداد از وجوه مسدود شده در خصوص یک چک معین رفع سوءاثر نشده و پرداخت آن به شخص ذینفع (دارنده نهایی) چک، بانک یا مؤسسه اعتباری غیربانکی باید رأساً از مبلغ مسدود شده بدون دخالت سامانه محچک رفع انسداد نموده و با لحاظ مفاد دستور/رأی‌/ اجراییه به ذی‌نفع، پرداخت یا به حساب بانکی معرفی شده توسط آن مراجع واریز نماید. متعاقباً حسب درخواست صادرکننده چک از بانکی که حساب جاری وی نزد آن است، در چارچوب موارد مطروحه در تبصره (۳) ماده (۵) مکرر قانون صدور چک، از چک برگشتی رفع سوء اثر صورت پذیرد.

۲ـ در صورتی که در دستور/ رأی‌/ اجراییه مراجع قضایی و ثبتی مبنی بر رفع انسداد از وجوه مسدودی در خصوص یک چک معین رفع سوءاثر نشده، ذینفع مشخصی تعیین نشده باشد و یا تصریح به تأدیه آن به شخصی غیر از دارنده نهایی چک شده باشد، بر مبنای موازین قانونی مربوط از جمله قانون اجرای احکام مدنی، بانک یا مؤسسه اعتباری غیربانکی باید با هماهنگی حوزه حقوقی متبوع، به آن مراجع اعلام نماید که "وجوه حساب ... در اجرای بند (ب) ماده (۵) مکرر قانون صدور چک و به منظور فراهم نمودن احقاق حق ذینفع چک شماره... ه. مسدود گردیده است. "

۳ـ در صورت تقدم انسداد حساب توسط سامانه محچک نسبت به دستور/ رأی‌/ اجراییه واصله از مراجع ذی‌صلاح، حسب زمان وصول دستور/ رأی‌/ اجراییه به بانک یا مؤسسه اعتباری غیربانکی یا ابلاغ مراتب در سامانه‌های ذیربط مبنی بر توقیف حساب، این امر باید توسط بانک‌/مؤسسه اعتباری غیربانکی و با هماهنگی حوزه حقوقی متبوع به مراجع ذی‌صلاح اعلام گردد.

۴ـ در ارتباط با بند‌های دو و سه، در صورت اصرار و تأکید مرجع قضایی یا ثبتی بر اجرای دستور/ رأی‌/ اجراییه، بانک یا مؤسسه اعتباری غیربانکی باید راساً و بدون دخالت سامانه محچک نسبت به انجام دستور/ رأی‌/ اجراییه واصله اقدام و و با هماهنگی حوزه حقوقی متبوع، مراتب را به مراجع ذی‌صلاح اعلام نماید.

۵ـ در صورت رفع مسدودی مبلغ مسدود شده در حساب‌های بانکی به شرح بند‌های فوق (به استثنای پرداخت کل مبلغ چک به ذینفع به شرح بند نخست)، مبلغ پرداخت شده از حساب مذکور، در سامانه محچک کماکان مسدود در نظر گرفته می‌شود. لیکن حین رفع سوء‌اثر چک برگشتی، پس از فراخوانی سرویس رفع انسداد توسط محچک برای حساب مذکور، کد خطای شماره ۱۴ با عنوان "مشخصات کلیدی به صورت غیر برخط اعمال گردیده است" توسط بانک عامل ارسال می‌گردد. در این حالت سامانه محچک با فرض رفع انسداد حساب بنا بر دستور/ رأی‌/ اجراییه واصله از مرجع قضایی یا ثبتی، فرایند برنامه‌ریزی شده را ادامه می‌دهد و مبالغ مسدودشده در سایر حساب‌های صادر کننده چک را رفع انسداد می‌نماید.

 

شایان ذکر است که اجرای الزامات فوق‌الذکر و سایر ضوابط مقرر در بخشنامه شماره ۶۲۰۷۸‌/۰۲ مورخ ۲۱‌/۰۳‌/۱۴۰۲، باید به ترتیبی باشد که در نتیجه آن، منافع ذینفعی که قبلا سامانه محچک، مبلغ موجود در حساب جاری را به نفع آن مسدود کرده بود، حفظ گردد. ضمن این‌که، مؤسسه اعتباری باید رأساً و بدون دخالت سامانه محچک نسبت به رفع انسداد مبلغ مسدود شده توسط سامانه مزبور و هم‌زمان مسدودی کل مبلغ چک به مدت یک سال و سپس رفع سوء اثر چک اقدام نماید.

بر این اساس بانک‌ها موظف هستند ضمن اعمال موارد صدرالذکر در سامانه‌های اطلاعاتی و عملیاتی مربوط در آن مؤسسه اعتباری، مراتب به قید تسریع و با لحاظ مفاد بخشنامه شماره ۱۶۹۱۵۳‌/۹۶ مورخ ۱۶‌/۵‌/۱۳۹۶ به تمامی واحد‌های ذی‌ربط آن بانک ابلاغ شده و بر حسن اجرای آن نظارت دقیق به عمل آورند.

منبع: خبرانلاین

   

دیگر خبرها

  • نرخ جدید سود سپرده های بانکی در سال جاری + جزئیات
  • تعزیر سازنده پنجره دو جداره متقلب
  • سود بانکی سال ۱۴۰۳ چقدر است؟/ بیشترین سود سپرده در کدام بانک پرداخت می‌شود
  • ادعای یک خبرنگار اقتصادی؛ استقلال را به بانک زیان‌ده دادند!
  • بیشترین سود سپرده در کدام بانک پرداخت می‌شود /سود 100 میلیون سپرده چقدر است؟
  • افزایش ۱۰۰ درصدی صدور ضمانت‌نامه توسط صندوق‌های پژوهش و فناوری
  • حساب بانکی این افراد مسدود می‌شود (+ جزئیات)
  • ابلاغ قانون پرداخت تسهیلات ازدواج، فرزند و مسکن به شبکه بانکی
  • سال ۱۴۰۳ ، سال توسعه خدمات بانکی
  • خبر مهم بانکی / حساب‌های بانکی این افراد مسدود می‌شود