Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-08@13:44:11 GMT

میرسلیم: قانون انتخابات باید اصلاح شود

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۲۵۶۱۷

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: قانون انتخابات باید اصلاح شود و شرایط یکسانی که افراد می‌توانند در انتخاب حضور یابند مشخص و در مجلس به قانون تبدیل شود.

مصطفی میرسلیم در گفت‎وگو با ایسنا منطقه خراسان، در خصوص تغییر قانون انتخابات، اظهار کرد: در جمهوری اسلامی یک مردم‎‌سالاری دینی داریم و مبنای کار ما انتخاب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتخاب باید اصلح باشد و باید فردی که شایسته‌تر است را برای سپردن مسئولیت‌ها انتخاب کنیم.

وی با بیان اینکه قانون انتخابات باید اصلاح شود، عنوان کرد: بخشی از این کار بر عهده شورای نگهبان، بخشی وزارت کشور و بخشی نیز بر عهده مجلس است، اما تاکنون کاری انجام نشده است.

میرسلیم بیان کرد: آقای کدخدایی اخیرا موضع‌گیری کردند که این کار باز هم خوب است، اما کار بسیاری وجود دارد که باید انجام شود.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه فق‌های شورای نگهبان را مقام معظم رهبری و حقوقدانان را مجلس انتخاب می‌کند، تصریح کرد: آن‌ها انتخابی هستند، اما برای اینکه انتخاب آن‌ها از طریق مردم باشد، باید قانون اساسی را اصلاح کرد، البته نیازی نیست.

وی افزود: اعضای شورای نگهبان باید شرایطی را که برای نمایندگان و نامزد‌های ریاست جمهوری لازم است تنظیم کنند که از منطق برخوردار باشد. باید این شرایط را به مجلس بدهند تا به قانون تبدیل شود. کار خود اعضا است، باید مشخص کنند که مدیر و مدبر یعنی چه و چگونه باید حاصل شود.

میرسلیم در ادامه چنین ابراز عقیده کرد: باید معیاری برای ثبت‌نام بگذارند، اکنون معیاری وجود ندارد. آن‌ها بیان می‌کنند که فلان فرد مناسب نیست، از کجا می‌دانند که او مناسب نیست. اگر فرد هم بخواهد به این امر اعتراض کند، باید به چه کسی و چگونه باشد که مورد قبول قرار گیرد.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام عنوان کرد: قانون انتخابات باید اصلاح شود و شرایط یکسانی که افراد می‌توانند در انتخاب حضور یابند را مشخص کنند و در مجلس به قانون تبدیل شود، زیرا این حقوق مردم است، بنابراین فردی که می‌خواهد نامزد انتخابات شود، باید این شرایط را داشته باشد و اگر نداشته باشد، وارد این کار نمی‌شود.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۵۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بدون در نظر گرفتن شاخص‌هایی دقیق انتخاب نامزد اصلح غیرممکن است

شمشاد محبی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص اهمیت مشارکت در انتخابات مجلس در مرحله دوم گفت: اهمیت مشارکت به حضور و انتخاب حداکثری برمی‌گردد زیرا طبق قانون اساسی، ریل‌گذاری آینده کشور حداقل در ۴ سال توسط مجلس اتفاق می‌افتد و اگر در کشور مشکلاتی وجود دارد برای رفع این مشکلات نیاز به قانون‌گذاری و حضور مدبرانه علمی است.

مسؤول نهضت اجتماعی جوانان استان فارس گفت: در دور دوم انتخابات مجلس چون تعداد افراد کم هست بررسی و انتخاب بهتر و سریع‌تر و تکلیف بیشتراست.

این آزاده و ایثارگر دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: برای انتخاب فرد یا افراد اصلح شاخص‌ها و چند سوال کلیدی در ذهن رأی دهنده باید ایجاد شود و مورد پرسش قرار گیرد که اولین آن این پرسش است که آیا داوطلب انتخابات مجلس طرح و برنامه‌های راهبردی برای حل مسائل کشور دارد؟

این فعال اجتماعی و فرهنگی افزود: پرسش دوم این است که آیا نامزد حضور در مجلس در جمع مردم عوام‌فریبی می‌کند یا حقایق‌ها را بیان می‌کند؟ و آیا فردی که خود قانون‌گریز است می‌تواند در آینده قانون‌گذار خوبی باشد؟ آیا کاندیدای حضور در مجلس تبلیغات زودتر از موعد مقرر داشته یا نه؟ آیا دخالت در انتصابات داشته است یا شرایط را برای دخالت در انتصابات با قول و وعده‌های انتخاباتی مهیا کرده است؟

شمشاد محبی افزود: پرسش دیگری که حین انتخاب کاندیدای اصلح باید مدنظر قرار گیرد این است که آیا رفتارهای گذشته وی باعث تعارض منافع نشده و توانایی نظارت را از وی نمی‌گیرد؟ کدام داوطلب مشروعیت اقتصادی دارد و هزینه‌های میلیاردی را از کجا تأمین کرده و آیا فرد دارای طهارت اقتصادی است؟ آیا در گذاشته سرمایه‌خواری رفاقتی به راه انداخته یا زمینه را آماده کرده است؟ اولویت‌هایش کدام مسئله کشور است؟

نماینده مجلس پیگیری و نظارت بر اصل ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی را سرلوحه کار خود کند

این مدیر انقلابی در ادامه بیان کرد: یکی از اولویت‌های مهم، پیگیری و نظارت بر اصل ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی است و این ۲ اصل مهم خصوصاً برای نظارت در مسائل اجرایی کشور مهم است و بر اساس نامگذاری سال و سال‌های گذشته نیز این ۲ اصل برای فعالان اقتصادی هم حق ایجاد می‌کند هم تکلیف.

مسؤول نهضت اجتماعی جوانان استان فارس در خصوص فواید پیگیری و نظارت بر این ۲ اصل بیان کرد: تحقق شعار سال، شتاب بخشیدن به رشد اقتصاد ملی، ارتقا کارایی بنگاه‌های اقتصادی، افزایش سطح عمومی اشتغال، سرعت یافتن روند اقتصادی و توسعه کشور، تأمین عدالت اجتماعی در سطح عموم مردم، افزایش رقابت‌پذیری در اعتماد ملی و توانمندسازی بخش‌های خصوصی و تعاونی‌ها و اجرای عدالت اجتماعی از جمله مزایای پیگیری این دو اصل است.

نامزد اصلح باید با منظومه فکری مقام معظم رهبری آشنا باشد

محبی همچنین با طرح این پرسش که نامزد مدنظر چقدر تسلط به بیانیه گام دوم دارد و آیا می‌تواند ۷ توصیه رهبر معظم انقلاب را تفسیر کند و چقدر آشنایی با منظومه فکری مقام معظم رهبری دارد گفت: باید بررسی کرد که نامزد مزبور چقدر روحیه جهادی دارد که روحیه جهادی با کار جهادی و حضور در مراسم و برنامه‌های جهادی کاملاً متفاوت است و از همه مهم‌تر در کنار گزینش آیا مورد سنجش هم قرار گرفته است یا نه؟

وی در پایان گفت: یکی از مهمترین سوالاتی که می‌توان برای شناخت نامزد اصلح پرسید این است که برای رفع مشکلات کنونی کشور بهترین مدلی که می‌تواند ارائه بدهد و ترسیم کند چیست؟

کد خبر 6100440

دیگر خبرها

  • بدون در نظر گرفتن شاخص‌هایی دقیق انتخاب نامزد اصلح غیرممکن است
  • اصلاح آیین‌نامه داخلی مجلس، گام مهمی در روند قانون‌گذاری است
  • مژده به کارگران ، مجلس بیخیال تعیین حقوق کارگری شد
  • ۶۰ درصد صندلی‌های دور دوم مجلس به صورت الکترونیک انتخاب می‌شود
  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم است
  • آرایش سیاسی مجلس جدید چشم‌به‌راه مشارکت مردم/ باید کار نیمه‌تمام انتخابات را تمام کنیم
  • برای حل مشکلات باید در انتخابات شرکت کرد
  • اصلاح قانون تاسیس مدارس غیردولتی گرفتن مجوز برای مسئولان را محدود می‌کند
  • ادعای‌های متعارض اصلاح‌طلبان در خصوص انتخاب هیئت رئیسه مجلس/ از نگاه چپ‌ها قالیباف با پایداری ائتلاف می‌کند یا با اعتدالی‌ها؟
  • حال و هوای انتخاباتی در ۱۵ استان