Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@16:28:21 GMT

چین دیپلمات کانادایی را بازداشت کرد

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۲۵۶۶۶

چین دیپلمات کانادایی را بازداشت کرد

به‌ گزارش خبرگزاری ‌آسوشیتد پرس، رالف گودل، وزیر امنیت عمومی کانادا این بازداشت را تایید کرد و گفت‌: کانادا از این مساله بسیار نگران است.

کوریگ به عنوان مشاور شمال شرق آسیا مستقر در هنگ کنگ برای "گروه بین‌المللی بحران" مشغول به کار است.

این گروه اعلام کرد: مایکل کوریگ که قبلا به عنوان یکی از دیپلمات‌های کانادا در چین و کشورهای دیگر فعالیت کرده بود، دوشنبه شب در جریان یکی از سفرهای معمول و عادی‌ خود در پکن توسط اداره امنیت کشور چین بازداشت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راب مالی، رییس این سازمان غیر دولتی، گفت‌: مسئولان کنسولگری کانادا در چین هنوز نتوانسته‌اند با کوریگ ارتباط برقرار کنند.

وی افزود: من فکر می‌کنم کوریگ به دلایل شخصی در زمان بازداشتش در پکن بوده و قطعا هیچ هدف غیر قانونی یا هیچ دلیلی برای لطمه وارد کردن به امنیت ملی چین نداشته است.

مالی در ادامه‌ گفت‌: فکر نمی‌کنم کوریگ به هیچ دلیلی خطرناک احساس شود. او عاشق چین بود و به همین خاطر بود که تصمیم گرفت از وزارت امور خارجه کانادا جدا شود تا بتواند مدتی در چین بماند.

این گروه مستقر در بروکسل، گفت‌: ما هنوز هیچ اطلاعاتی از کوریگ از زمان بازداشتش دریافت نکرده‌ایم.

این بازداشت پس از آن صورت گرفت که چین به کانادا نسبت به پیامدهای بازداشت اخیر منگ وانژو، مدیر شرکت هواوی در فرودگاه ونکوور هشدار داده بود. یکی از قضات کانادا روز سه‌شنبه برای منگ قرار وثیقه صادر و او را آزاد کرد، در حالی که این مدیر هوآویی باید منتظر استرداد احتمالی‌اش به آمریکا بماند.

گودل در پاسخ به سوالی درباره کوریگ، گفت‌: ما به شدت نگران هستیم. بدون شک یکی از شهروندان کانادایی در شرایط دشواری در چین به سر می‌برد. ما از هیچ تلاشی برای حفظ امنیت او فرو گذار نیستیم.

گودل افزود: هنوز هیچ نشانه واضح و شفافی از این که این مساله ربطی به بازداشت منگ داشته، وجود ندارد.

با این حال گی سن ــ ژاک ، یکی دیگر از سفرای سابق کانادا در چین، گفت‌: شکی ندارم که کوریگ به خاطر بازگشت مدیر هواوی بازداشت شده است.

وی افزود: در چین هیچ مساله تصادفی و یا همزمانی بی دلیلی وجود ندارد. متاسفانه کانادا در وسط یک مناقشه میان آمریکا و چین گیر افتاده است. از آن جایی که چین نمی‌تواند به آمریکا ضربه‌ای وارد کند، هدف بعدی یعنی کانادا را هدف قرار داده است.

جاستین ترودو، نخست وزیر کاناد، گفت‌: دولت کانادا در دوره این بازداشت با مقامات چینی ارتباط برقرار کرده است. ما به طور جدی به این پرونده رسیدگی می‌کنیم.

گروه بین‌المللی بحران، گفت‌: کوریگ از فوریه سال 2017 میلادی یکی از کارشناسان تمام وقت این سازمان بوده است. کوریگ پیش‌تر به عنوان یکی از دیپلمات‌های کانادا در پکن، هنگ کنگ و همچنین در سازمان ملل خدمت کرده بود.

سن ــ ژاک گفت‌: کوریگ، در زمانی که برای سفارت کانادا در چین کار می‌کرد، فعالیت‌های سیاسی متعدد و عمیقی داشت. این اقدامات شامل سفر و مصاحبه با مخالفان نیز می‌شد. در چین خط فاصله بسیار باریکی میان جاسوسی و گزارشگری سیاسی وجود دارد.

باب رائل، رهبر سابق حزب لیبرال کانادا، گفت‌: کاملا مشخص است که چرا کوریگ بازداشت شده است. به این یک سرکوب و یک اقدام تلافی جویانه می‌گویند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: دیپلمات کانادایی چین کانادا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۵۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحصن دانشجویی در دانشگاه تورنتوی کانادا در حمایت از فلسطین

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، دانشجویان برخی دانشگاه‌های کانادا نیز با برگزاری تحصن دانشجویی حمایت خود از مردم غزه و فلسطینی‌ها را اعلام کردند.

در این ارتباط گزارش شده است که تحصن دانشجویی در دانشگاه تورنتوی کانادا در حمایت از مردم فلسطین و محکومیت جنایات اشغالگران اسرائیلی علیه ساکنان غزه برگزار شده است.

در جریان برگزاری این تحصن، دانشجویان دانشگاه تورنتو خواستار پایان دادن به حمایت و سرمایه گذاری در دانشگاه‌های مناطق اشغالی فلسطین شدند.

«محمد یاسین»، فعال دانشجویی از دانشگاه تورنتو گفته است که تحصن با حضور دانشجویان کشورهای مختلف در این دانشگاه معروف کانادا طی روزهای آتی ادامه خواهد داشت.

تحصن دانشجویی در کانادا برای حمایت از فلسطین و با درخواست توقف جنگ در غزه همزمان با اعتراضات جنبش دانشجویی در آمریکا صورت می‌گیرد. رئیس دانشگاه جورج واشنگتن آمریکا درباره اعتراضات دانشجویی گفته است: تمام اقدامات ما، از جمله درخواست کمک پلیس، نتوانست به تظاهرات پایان دهد.

رئیس دانشگاه جورج واشنگتن همچنین تاکید کرد که ما با مقامات پایتخت در تماس هستیم و پلیس حضور خود را در داخل و اطراف دانشگاه افزایش می‌دهد.

دانشگاه‌های سراسر آمریکا بعد از آگاهی از جنایات پرشمار رژیم اشغالگر قدس علیه مردم غزه و کشتار حدود ۳۵ هزار انسان بی‌گناه، عرصه اعتراض علیه سیاست‌های این رژیم و دولت آمریکا به عنوان مهم‌ترین حامی آن تبدیل شده است. در این بین یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که با گسترش اعتراضات به مراکز دانشگاهی مختلف آمریکا جلب توجه می‌کند، سیاست‌های دولت آمریکا و پلیس این کشور است. دولت و پلیس در این کشور بدون توجه به خواسته‌های معترضین، تنها سیاست سرکوب و بازداشت گسترده را در پیش گرفته است.

از روزهای ابتدایی حمله‌های رژیم صهیونیستی به غزه، جامعه آمریکا عرصه واکنش‌های مختلف به این رویداد بود. نظرسنجی‌های مختلف نشان از افزایش بی‌سابقه حمایت آمریکایی‌ها از مردم غزه دارد. طبق نظرسنجی گالوپ در مارس ۲۰۲۴ اکثر آمریکایی‌ها اقدامات رژیم اشغالگر در غزه را تأیید نمی‌کنند. تعداد مخالفان با اقدامات رژیم صهیونیستی از ۴۵ درصد در نوامبر ۲۰۲۳ به ۵۵ درصد افزایش یافت. دموکرات‌ها ۷۵ درصد دیدگاه منفی نسبت به اقدامات تل‌آویو دارند. رائد جرار از اندیشکده دموکراسی برای جهان عرب معتقد است که نظرسنجی فوق نشان از جدایی بین سیاست دولت بایدن و دیدگاه اکثر آمریکایی‌ها درباره اقدامات رژیم اشغالگر در غزه دارد و سیاست خارجی دولت آمریکا با انتظارات رای‌دهندگان هماهنگ نیست.

اعتراض‌های دانشجویان آمریکایی در حمایت از مردم فلسطین، ابتدا از دانشگاه‌های کلمبیا و هاروارد آغاز شد. دانشجویان معترض با صدور بیانیه‌ای مشترک، رژیم اشغالگر را به عنوان مسئول کامل جنگ معرفی کردند. این اعتراض‌ها به تدریج به شمار زیادی از دانشگاه‌های این کشور نظیر آموری، میشیگان، براون، پلی‌تکنیک هومبولت، برکلی، کالیفرنیای جنوبی، نیویورک، ییل، کلمبیا، ماساچوست، تگزاس، مینه‌سوتا و غیره گسترش یافت به گونه‌ای که تاکنون ۷۹ دانشگاه آمریکا درگیر اعتراض علیه رژیم اشغالگر قدس شده است. علاوه بر حضور دانشجویان، در برخی از دانشگاه‌ها اساتید حامی فلسطین نیز عمدتاً در اعتراض‌ها مشارکت فعال دارند.

خواسته اصلی دانشجویان آمریکایی، همبستگی با ملت فلسطین است که در چارچوب آن خواستار آتش‌بس دائمی در غزه، اتمام کمک‌های نظامی دولت آمریکا به رژیم اشغالگر، قطع همکاری دانشگاه با مجتمع‌های تسلیحاتی و کنار گذاشتن روند سرمایه‌گذاری دانشگاه‌ها در سرزمین‌های اشغالی شده‌اند. با اوج‌گیری اعتراض‌ها، مدیران برخی از دانشگاه‌ها درصدد توافق با دانشجویان برآمدند. برای مثال مسئولان دانشگاه براون ایالت رودآیلند اعلام کردند که با دانشجویان حامی فلسطین به توافق رسیده که در اکتبر ۲۰۲۴ توقف سرمایه‌گذاری در فلسطین اشغالی را به رأی بگذارد. دانشجویان نیز ضمن پایان دادن به تحصن خود، این توافق را یک پیروزی بی‌سابقه و امتیازی بزرگ برشمردند.

کد خبر 6097742

دیگر خبرها

  • دیپلمات‌های طالبان در تهران میزبان تیم ملی فوتسال افغانستان
  • جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید
  • تحصن دانشجویی در دانشگاه تورنتوی کانادا در حمایت از فلسطین
  • نحوه درست کردن لامپ LED با قیچی به روش برقکار کانادایی (فیلم)
  • «هات داکس» جایزه بهترین مستند بین‌المللی را به فیلم هندی داد
  • رمزگشایی از تشدید فشارهای لابی اسرائیل علیه موسویان/ مقاله تند جروزالم‌پست علیه دیپلمات پیشین ایرانی
  • تظاهرات ضدصهیونیستی در دانشگاه‌های کانادا + فیلم
  • پلیس کانادا سه هندی را به اتهام قتل رهبر سیک‌ها بازداشت کرد
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد
  • دیدار دیپلمات‌های ایران و روسیه در وین در آستانه سفر گروسی به تهران