Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-26@00:12:20 GMT

استقبال پالایشگران از خروج قطر

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۲۶۲۹۴

گذشته از چرایی اتخاذ چنین تصمیمی از سوی دوحه، باید دید این موضوع چه تاثیری بر منافع ایران خواهد داشت. ایران و قطرهر دو عضو اوپک هستند، اما مهم‌تر‌ از آن این دو کشور مرز مشترک آبی با هم داشته و در بزرگ‌ترین‌ میدان گازی جهان یعنی پارس‌جنوبی با یکدیگر شریکند. شاید افزایش تمرکز این کشور بر رشد تولید گاز از این میدان مشترک دلیل خروج قطر از اوپک نباشد، اما به احتمال زیاد خروج قطر به افزایش تولید گاز این کشور منجر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع دستمایه یکی از گزارش‌های خبری پایگاه خبری اس‌اند‌پی گلوبال پلاتس شده است. پلاتس بر این باور است که تصمیم دوحه برای خروج از اوپک با استقبال پالایشگران آسیایی مواجه خواهد شد، زیرا در حالی که آنها از خرید میعانات گازی ایران به دلیل تحریم‌ها منع شده‌اند، افزایش تمرکز بر ذخایر گازی قطر به معنای افزایش عرضه میعانات گازی این کشور به بازار آسیا و جایگزینی آن با محصول مشابه ایرانی خواهد بود.

جایگزینی میعانات‌گازی ایران

به گزارش پلاتس، بسیاری از پالایشگاه‌ها و شرکت‌های پتروشیمی آسیا در حال حاضر در تقلای یافتن راهی برای خرید میعانات گازی هستند، چراکه با شروع تحریم‌های آمریکا علیه ایران از ۵ نوامبر از خرید نفت و میعانات گازی ایران منع شده‌اند و در عین حال قطر به‌عنوان تنها تامین‌کننده کنونی میعانات گازی بازار روزانه ۳۰۰ هزار بشکه از این محصول برای فروش دارد.

این در حالی است که بسیاری از منابع آسیایی گفته‌اند میعانات گازی شیرین(DFC) و میعانات گازی کم‌سولفور (LSC) قطر، در حال حاضر خوراک بسیار مهم و نایاب برای تولید برخی محصولات پتروشیمی و ترکیبات بنزین است. بنابراین تصمیم قطر برای خروج از اوپک با استقبال پالایشگران آسیایی مواجه شده، چراکه این حرکت می‌تواند موجب افزایش تمرکز دوحه روی تولید گاز و میعانات گازی از میدان الشاهین (نام قسمت قطری پارس‌جنوبی) شود.

موانع تحریمی دسترسی پالایشگاه‌های آسیایی به میعانات گازی ایران موجب شده که آنها به‌طور فزاینده‌ای به نفت سبک تولیدی قطر وابسته شوند. کره‌جنوبی در حالی که در ماه‌های اخیر واردات میعانات گازی از ایران را به شدت محدود کرده،واردات انواع میعانات گازی (DFC و LSC) قطر را افزایش داده است. کره‌جنوبی سال‌ها واردکننده عمده میعانات گازی ایران بوده اما این کشور در ماه‌های اکتبر و سپتامبر خرید این محصول از ایران را به صفر رساند. در مقابل این کشور در ماه سپتامبر ۸۱/ ۷ میلیون بشکه و در ماه اکتبر ۲/ ۵ میلیون بشکه میعانات از قطر وارد کرده که به ترتیب ۵۹درصد و ۲۴درصد بیشتر از مدت مشابه سال پیش بوده است.

در جای دیگر یک پالایشگاه چینی که از سال ۲۰۱۵ به دنبال وقوع آتش‌سوزی تعطیل شده بود، قرار است این هفته مجددا وارد مدار تولید شود. این پالایشگاه سالانه ۴میلیون تن میعانات گازی مصرف می‌کند و پیش از آتش‌سوزی نیاز خود را از ایران تامین می‌کرد. ممکن است این پالایشگاه چینی اکنون برای تامین میعانات گازی خود به قطر رو بیاورد.

عقب‌ماندن ایران در پارس‌جنوبی؟

قطر سالانه ۸۰ میلیون تن گاز مایع(LNG) و روزانه نزدیک به یک میلیون بشکه ال‌پی‌جی و میعانات گازی تولید می‌کند. تولید نفت‌خام قطر نیز بیش از ۶۰۰ هزار بشکه در روز است. قطر از سال ۱۹۶۱ به اوپک پیوسته بود اما به دلیل تولید تنها ۶۰۰ هزار بشکه نفت در روز سال‌ها به‌عنوان کوچک‌ترین عضو این سازمان شناخته می‌شد. با این حال مجموع تولید مایعات نفتی این کشور (ال‎پی‌جی، میعانات گازی، نفت‌خام و...) بسیار بیشتر از این مقدار و نزدیک به ۲ میلیون بشکه در روز است. علاوه بر این دوحه در بازار گاز همواره حرف مهمی برای گفتن دارد. این کشور سال‌ها بزرگ‌ترین صادرکننده گاز مایع (LNG) جهان محسوب می‌شده است، هرچند این جایگاه در حال حاضر به دلیل افزایش تولید ال‌ان‌جی در برخی دیگر از نقاط جهان از جمله استرالیا و آمریکا در معرض تهدید قرار دارد. استرالیا ماه گذشته بیشتر از قطر ال‌ان‌جی صادر کرد و توانست جایگاه بزرگ‌ترین‌ صادرکننده گاز مایع را از آن خود کند.

کسب جایگاه برتر در بازار گاز مایع تنها با برداشت از بزرگ‌ترین میدان گازی جهان عملی شده است. این میدان گازی که بین ایران و قطر مشترک است، در بخش ایرانی پارس‌جنوبی و در بخش قطری الشاهین نامیده می‌شود. قطر سال‌ها پیش از ایران برداشت از پارس‌جنوبی را آغاز کرده، اما در حال حاضر تولید روزانه دو کشور در یک سطح قرار دارد.  این کشور همچنین بخش مهمی از نفت خود را نیز از لایه نفتی پارس‌جنوبی برداشت می‌کند و چند سال پیش برداشت تجمعی یک میلیارد بشکه‌ای نفت از این میدان را جشن گرفت. در حالی که ایران سال‌گذشته به تولید نفت از این میدان در سطح ۱۵ هزار بشکه در روز دست یافته است.

امید می‎رفت با اجرایی شدن برجام، ایران گام‌های مهمی در برداشت گاز، میعانات گازی و حتی نفت از لایه نفتی پارس‌جنوبی بردارد. در این راستا، ایران بزرگ‌ترین‌ قرارداد نفتی خود در دوران پسابرجام را با توتال فرانسه برای توسعه فاز ۱۱ پارس‌جنوبی به امضا رساند. همچنین قرار بود توتال از این فاز نصب سکوهای تقویت فشار در پارس‌جنوبی را آغاز کند، اقدامی که در خلیج فارس کاملا نو بود و می‌توانست موجب کاهش عقب‌ماندگی‌ ایران از قطر در این میدان گازی شود. حتی مذاکراتی برای توسعه لایه نفتی با شرکت مرسک که بعدا با توتال ادغام شد، انجام شده بود. با این حال، بازگشت تحریم‌ها نه‌تنها به مسکوت ماندن مذاکرات منجر شد، بلکه خروج توتال از فاز ۱۱ پارس‌جنوبی را نیز به همراه داشت.

بنابراین هرچند بسیاری خروج قطر از اوپک را به تیرگی روابط دوحه و ریاض مربوط می‌دانند، اما در شرایط کنونی این تصمیم احتمالا تنگناهای ایران را در میدان گازی پارس‌جنوبی بیشتر خواهد کرد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۶۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات تبدیل وضعیت ایثارگران در وزارت نفت


به گزارش سرویس شهروند خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، ایثارگران شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی با ارسال نامه‌ای خطاب به روسای سه قوه و مسئولان وزارت نفت، از بی توجهی به موضوع تبدل وضعیتشان گلایه کردند.  

متن نامه به این شرح است: 
سلام علیکم

احتراماً به استحضار می‌رساند وضعیت روند تبدیل وضعیت نیرو‌های ایثارگر رسمی در زیر مجموعه وزارت نفت در شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی بسیار ناامید کننده و نامطلوب بوده و با توجه به بزرگی شرکت باید دیدگاه ویژه‌ای نسبت به این مهم شکل می‌گرفت ولی متأسفانه روند کار در این شرکت به صورتی پیش می‌رود که همچین به نظر می‌آید که شاید واقعاً هدف از این کار ایجاد نارضایتی و بی‌احترامی به خانواده بزرگ و عزیز ایثارگران شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی باشد...

از طرفی همه‌ی ما باید مدیون جامعه ایثارگران باشیم و باید از این را در نظر داشته باشیم که این قانون ذره‌ای از زحمات بی‌پایان پدران ما را که از جان عزیز خود در ایامی که خیلی‌ها از معرکه گریختند، نمی‌تواند جبران کند و سازمان نمی‌تواند بر جامعه بزرگ ایثارگران منت بگذارد، بلکه این ما هستیم که باید در باب مردانگی و ایثار پدران خود در دفاع از خاک و ناموس وطن سربلند باشیم.


 این اهم مشکلاتی است که بعد از گذشت سه سال تا امروز و بعد از دوری از خانواده، آلودگی هوا، فشار‌های کاری و... کماکان پابرجاست خدمتتان گزارش می‌گردد، باشد که آن مدیریت محترم گامی در رفع مشکلات بردارد:

۱- رفع محدودیت ارتقاء شغلی، پایه سازمانی، انتصاب سازمانی.
۲- عدم صدور کد‌های ۰۱ بعد از گذشت سه سال... (با توجه به متن صریح قانون باید پس از سه ماه این مهم انجام می‌گرفت...)
۳- عدم تخصیص کمپ و مشکلات ایاب وذهاب، نامشخص بودن این وضعیت.
۴- عدم اعمال سوابق و مبحث مالی و بروزرسانی پایه‌های حقوقی با توجه به پایه بسیار پایین، مشکلات، فشار اقتصادی و معیشتی...
۵- پرداخت نشدن معوقات، خدمات رفاهی، بک پی گاز کارت و بک پی حقوق و بی ارزش شدن این مبالغ.
۶- دسته بندی و جداسازی نیرو‌های رسمی ایثارگران از مابقی نیرو‌های رسمی در نامه‌های اداری و برخورد‌های سازمانی به بند دال و بند واو و نیروی رسمی...
۷- تعدیل مدرک تحصیلی...
۸- تعیین وضعیت جایگاه شغلی، چارت سازمانی...
۹- رفع محدودیت‌های ارتقا شغلی، و انتقالی.
۱۰- شرایط بسیار نامناسب تسهیلات.
۱۱- تسهیلات و امتیازات منازل سازمانی...
۱۲- عدم محاسبه سوابق در بازنشستگی و انتقال...
۱۳- حذف بیشتر سوابق در بررسی کمیسیون سوابق...

(در صورتی که وقتی همه‌ی همکاران کد پرسنلی گرفتند و استخدام سازمان می‌باشند، هیچ فرقی بین نیرو‌های قدیم و جدید و ایثارگر نیست و بیان این الفاظ بند دال و واو و رسمی جز برای جداسازی و فشار‌های روانی هدفی ندارد؛ لذا خواهشمند هست که این مهم به جد به معاونت‌های شرکت تذکر داده شود که رعایت شود.)

اجرکم عندالله...

خدایا ما را شرمنده خون شهدا نکن...

رونوشت:
دفترمحترم مقام معظم رهبری
دفترمحترم ریاست جمهوری
ریاست محترم دیوان عدالت اداری
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی استان بوشهر
بازرسی و حراست شرکت ملی گاز
جناب آقای باهوش_ مدیرعامل محترم شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی
جناب آقای حیدری_ سرپرست محترم منابع انسانی
جناب آقای تکلو_ سرپرست محترم امور ایثارگران
جناب آقای عمرانی خو_ سرپرست محترم تأمین نیرو

جهت پیگیری مطالبه حقوق و مزایای نیرو‌های ایثارگر شرکت ملی نفت و گاز و مجتمع جنوبی ما را حمایت کنید.

دیگر خبرها

  • کدام نهاد مسئول گرانی خودرو است؟
  • مشکلات تبدیل وضعیت ایثارگران در وزارت نفت
  • برنامه قطعی وزارت نفت خاموشی فلرها در پارس جنوبی است
  • فشار دلالان برای حفظ سود چند صد میلیونی از پارس/ چرا زیان خودروساز و سهامداران دیده نمی‌شود؟
  • امضای قرارداد فشار افزایی با ابهامات باقی مانده
  • دیپلماسی می‌تواند مشکل کرسنت و شکایت گازی ترکمنستان از ایران را حل کند
  • حمله تند دولت به ایران خودرو به خاطر فیلم جنجالی پژو پارس
  • وزرای نفت ایران و پاکستان دوطرف میز مذاکره تجارت گازی
  • روزنامه دولت علیه ایران خودرو : اشک مردم را درآورده اید
  • روزنامه دولت علیه ایران خودرو: اشک مردم را درآورده اید