Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-16@20:56:00 GMT

ديجيتال

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۲۸۴۶۴

ديجيتال

خبرگزاري آريا - پرفسور سوباش کاک (SUBHASH KAK)، استاد رشته کامپيوتر و الکترونيک در دانشگاه اوکلوهاما - هوش مصنوعي و پيشرفت هاي اين حوزه در سال هاي گذشته همواره موضوع بحث هايي بسيار زيادي بين پژوهشگران بوده و بسياري از دانشمندان نسبت به تبعات پيشرفت و گسترش اين فناوري هشدار داده اند.
سامانه" رقمي يا شماره‌اي يا ديجيتال، سامانه‌اي است که در آن داده‌ها با کمک مقدارهاي گسسته (معمولاً با کمک شماره‌هاي صفر و يک) مشخص مي‌گردند؛ بالعکس در سامانه‌هاي قياسي (آنالوگ، پيوسته)، داده‌ها به صورت پيوسته ارائه مي‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روش شماره‌اي (ديجيتال)، پايه سامانه‌هاي رايانه‌اي امروز است. همچنين بسياري از سيستم‌هايي که در گذشته به صورت قياسي (آنالوگ) به بازار ارائه مي‌شدند، امروزه به صورت ديجيتال (شماره‌اي) هستند. مانند تلويزيون، دستگاه ضبط و پخش صدا، دريافت‌گر ماهواره (رسيور).
قياسي و رقومي (آنالوگ و ديجيتال)
در سامانه‌هاي شماره‌اي (ديجيتال)، داده‌ها و سيگنالها به صورت گسسته و به کمک شماره‌ها مشخص مي‌شوند. مثلاً در يک نمايشگر رقومي سياه و سفيد، رنگ هر نقطه از صفحه مي‌تواند با کمک يک شماره (مثلاً از صفر تا 255) مشخص گردد که شماره صفر نشان‌دهنده رنگ سياه و شماره 255 نشاندهنده رنگ سفيد و شماره‌هاي مياني نشاندهنده رنگهاي خاکستري با درخشش متفاوت باشد.
برعکس در سامانه‌هاي رقومي (آنالوگ، پيوسته)، داده‌ها، علائم يا امواج، به صورت بازه پيوسته‌اي از اندازه‌ها ارائه مي‌شوند. مثلاً در يک نمايشگر آنالوگ سياه و سفيد، رنگ هر نقطه از صفحه به جاي آنکه با کمک شماره‌هاي گسسته مشخص گردد، به صورت پيوسته مشخص مي‌گردد. مثلاً ولتاژ صفر براي رنگ سياه و ولتاژ 5 براي رنگ سفيد و ولتاژهاي مياني رنگهاي خاکستري را مشخص مي‌کنند. برعکس نمايشگر شماره‌اي ياد شده در بالا که تنها 256 رنگ گوناگون داشت (از صفر تا 255)، در سامانه آنالوگ ياد شده، تعداد رنگها بي‌شماراست و هر عددي بين صفر تا 5 مي‌تواند رنگ نقطه را مشخص کند. مثلاً مقدار 3٫451749 ولت يک رنگ خاکستري قابل قبول را در نمايشگر آنالوگ يادشده، مشخص مي‌کند. شدت امواج الکترومغناطيسي؛ اندازه حرکت و در نتيجه آن سرعت و انرژي و بسياري از کميت‌هاي فيزيکي در مقياس ماکروسکوپي ناپيوسته يا کوانتومي هستند.
در سامانه‌هاي شماره‌اي، اين سيگنالهاي قياسي پيش از پردازش يا جابجايي يا براي نگهداري، به داده‌هاي گسسته تبديل مي‌شوند. مثلاً يک سيگنال الکترونيکي قياسي که ممکن است ميان صفر تا 10 ولت در نوسان باشد، داراي يک محدوده 10 ولتي است که در سامانه شماره‌اي مي‌توان اين محدوده را مثلاً به 100 بخش برابر تقسيم نمود و مقدار مربوط به هر بخش را با کمک يک شماره بين صفر تا 100 مشخص نمود. در گذشته بيشتر سامانه‌هاي موجود در بازار با کمک علائم و داده‌هاي قياسي کار مي‌کردند؛ ولي امروزه بسياري از دستگاه‌هاي الکترونيکي موجود با کمک سامانه‌هاي شماره‌اي کار مي‌کنند (بايد توجه داشت که در سامانه‌هايي که بانام سامانه شماره‌اي شناخته مي‌شوند معمولاً بخش‌هايي از آن‌ها به صورت آنالوگ هستند). نمونه‌هايي از دستگاه‌هايي که امروزه به صورت شماره‌اي در بازار وجود دارند عبارت‌انداز: رايانه، ماشين حساب، دستگاه پخش سي. دي و دي.وي. دي، دستگاه پخش همراه (پخشِ ام.پي. 3)، دوربين عکاسي و فيلم‌برداري ديجيتال، تلفن همراه.
برتري‌هاي سامانه‌هاي شماره‌اي نسبت به آنالوگ
سامانه‌هاي شماره‌اي معمولاً ارزانتر و کوچکتر هستند.
مصرف برق سامانه‌هاي شماره‌اي معمولاً کمتر است.
سامانه‌هاي شماره‌اي معمولاً کمتر تحت تأثير نوفه قرار مي‌گيرند.
معمولاً ارتباط ميان سامانه‌هاي مختلف شماره‌اي ساده‌تر از ارتباط ميان سامانه‌هاي آنالوگ است.
با استفاده از سامانه‌هاي شماره‌اي مي‌توان داده‌ها را به گونه‌اي رمز نمود که بازگشايي آن بسيار دشوار يا نزديک به ناممکن باشد. يعني با کمک سامانه‌هاي شماره‌اي مي‌توان سامانه‌هاي امن‌تري ساخت.
ايجاد، گسترش و نگهداري شبکه‌هاي ارتباطي ديجيتال معمولاً ساده‌تر و ارزانتر از شبکه‌هاي آنالوگ است .
منبع: ويکيپديا

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۸۴۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا اسرائیل به ایران حمله می‌کند؟

به گزارش «تابناک»، به نقل از «خبرآنلاین»، اگرچه مقامات نظامی اسرائیل دقایقی پس از آغاز حملات ایران وعده پاسخ سخت و پشیمان‌کننده به ایران دادند که اما با استقبال آمریکا، بزرگ‌ترین متحد خودش همراه نشد. جو بایدن، در گفتگویی تلفنی که پس از خاتمه‌یافتن حملات بامداد روز یکشنبه انجام شد بنیامین نتانیاهو را از پاسخ به تهاجم موشکی و پهپادی ایران برحذر داشت و اعلام کرد که در صورت عملی‌شدن چنین حمله‌ای، نباید از کشورش انتظار همراهی داشته باشد.

پیش‌تر نیز وزیر دفاع امریکا نیز از همتای اسرائیلی خودخواسته بود که پیش از انجام هرگونه حمله علیه ایران، لازم است که تل‌آویو، واشنگتن را در جریان جزئیات آن قرار دهد. علاوه بر ایالات متحده، دیگر متحدان غربی اسرائیل به‌خصوص قدرت‌های اروپایی نیز ضمن محکوم‌کردن حمله ایران، به‌نوعی، به شکل تلویحی خواستار کاستن از شدت تنش کنونی شده‌اند.

کارشناسان سیاسی بر این باورند که امریکا در کمک به اسرائیل برای رهگیری پهپادها و موشک‌های ایران به دنبال کنترل جنگی بوده که در صورت شکست اسرائیل در برابر پاسخ ایران متحمل می‌شده است. براین‌اساس در صورت عدم همراهی امریکا و انگلیس برای ارتقای توانمندی پدافندی اسرائیل، موشک‌ها و پهپادهای بیشتری به اهداف اصابت می‌کرد و خسارات اسرائیل بیشتر از آن می‌شد که هم اکنون به آن معترف است.

از سوی دیگر باتوجه‌به قدرت بالای تهاجمی اسرائیل در عملیات هوایی به‌واسطه در اختیار داشتن جنگنده‌های فوق پیشرفته، نگرانی‌ها نسبت به شعله‌ورشدن یک جنگ تمام‌عیار میان ایران و اسرائیل و درگیرشدن کل منطقه در صورت تحقق حمله انتقامی اسرائیل بالا گرفته است. تهدیدی که پیش‌تر نیز واکنش مقامات نظامی کشورمان را به همراه داشته و تأکید شده در صورت حمله اسرائیل به ایران، حمله‌ای با شدت بیشتر انجام خواهند داد.

کارشناسان نظامی و تحلیل‌گران سیاسی از تأسیسات هسته‌ای ایران به‌عنوان عمده‌ترین اهداف حمله احتمالی اسرائیل نام می‌برند که تل‌آویو پیش‌تر بارها تهران را به انجام آن تهدید کرده بود.

نشریه جروزالم پست در مقاله‌ای تحلیلی ضمن پرداختن به قدرت تهاجمی اسرائیل در عملیات هوایی، سناریوی زمین‌گیر شدن ایران در صورت حمله هوایی احتمالی اسرائیل علیه تأسیسات هسته‌ای این کشور را مورد بررسی قرار داده است. نویسنده مقاله در ابتدای مطلب خود این فرضیه را مطرح کرده که اسرائیل در نهایت تصمیم به مقابله‌به‌مثل می‌گیرد. جروزالم پست سپس این سؤال را به میان می‌کشد که اگر اسرائیل از این فرصت برای بمباران تأسیسات هسته‌ای ایران استفاده کند، چه روی خواهد داد؟

این در حالی است که تحلیلگران داخل ایران معتقدند در صورت حمله اسرائیل به تأسیسات اتمی، مشروعیت لازم برای دستیابی به سلاح اتمی فراهم خواهد شد. مبنای این استدلال آن است که اسرائیل به‌عنوان کشوری اتمی تاکنون از توانمندی‌های اتمی خود علیه ایران استفاده نکرده و تخریب زیرساخت‌های هسته‌ای ایران به معنای برهم‌زدن توازن در نیروهای طرفین و تلاش برای تضعیف ایران در وضعیتی است که قادر نباشد در صورت حمله اتمی اسرائیل، پاسخ متوازن بدهد.

سناریویی که تحلیل‌گر روزنامه جروزالم پست به آن اشاره دارد یکی از احتمالات را در صورت پاسخگویی اسرائیل مورد بررسی قرار داده است.

این احتمال به حمله گروهی چندین فروند جنگنده رادار گریز اف-۳۵ از مسیرهای جداگانه به تأسیسات مختلف (نظامی و هسته‌ای) در سراسر خاک ایران اشاره دارد که برخی از آن‌ها تا ۲۰۰۰ کیلومتر از اسرائیل فاصله دارند. ممکن است برخی از این جنگنده‌ها علی‌رغم مخالفت سوریه و ترکیه، در امتداد مرز این دو کشور پرواز کنند و سپس از عراق عبور کنند.

گروه دیگری از جنگنده‌ها ممکن است از حریم هوایی عربستان سعودی و خلیج‌فارس عبور کنند؛ البته مشخص نیست که سعودی‌ها با این پرواز به‌صورت ضمنی موافقت و یا در کل مخالفت خواهند کرد. بر اساس این سناریو که جروزالم پست آن را بررسی کرده، هدف اولیه چنین حمله‌ای، ازکارانداختن سامانه‌های دفاع هوایی ایران است.

ممکن است این هواپیماها به طور هم‌زمان یا به‌صورت موج به موج (مانند حملة موشکی ایران در بامداد یکشنبه) حمله کنند تا ابتدا سامانه‌های دفاع هوایی ایران را در ده‌ها سایت هسته‌ای که توسط سازمان اطلاعاتی موساد و ارتش اسرائیل شناسایی شده‌اند، نابود کنند.

مأموریت جنگنده‌ها در این حملات نابودی سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفتة ایران عنوان شده که از سامانه‌های دفاعی لبنان، سوریه یا حماس بسیار پیچیده‌تر است. صرف‌نظر از اینکه هواپیماهای اف-۳۵ به طور هم‌زمان یا به‌صورت موجی حمله کنند، تقریباً به‌طورقطع موج دیگری از حملات توسط هواپیماهای اف-۱۵، اف-۱۶ و اف-۳۵ اسرائیل که بمب‌های سنگین ۵۰۰۰ پوندی GBU-۷۲ آمریکایی را حمل می‌کنند، صورت خواهد گرفت؛ همچنین ممکن است از بمب‌های ۲۰۰۰ پوندی و کوچک‌تر برای اهداف دیگری استفاده شود.

بر اساس سناریوی مطرح شده از سوی جروزالم پست، حتی ممکن است پس از حملات اولیه، موج‌های دیگری برای کمک به نفوذ به عمق خاک ایران به‌منظور نابودی تأسیسات هسته‌ای کلیدی این کشور در فردو و نطنز در نظر گرفته شود. ارتش اسرائیل همچنین به طور بالقوه می‌تواند از تعداد قابل‌توجهی از موشک‌های بالستیک سطح به سطح و همچنین پهپادهای جاسوسی و تهاجمی خود در این حملات استفاده کند.

در این گزارش تحلیلی آمده است: باتوجه‌به اینکه تأسیسات اصلی فردو در عمق ۸۰ متری زیر زمین قرار دارد، تنها بمب‌های ۳۰۰۰۰ پوندی موسوم به «بمب‌های سنگر شکن» موجود در زرادخانة آمریکا می‌توانند آن را به طور کامل نابود کنند. نویسنده در ادامه یادآور می‌شود که ایالات متحده حتی در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ نیز از دادن چنین بمب‌هایی به اسرائیل خودداری کرده بود.

وبگاه آمریکایی «فوربز» در این باره توانمندی پدافندی ایران نوشته سامانه باور-۳۷۳ که در آگوست ۲۰۱۹ وارد خدمت شد، نقش پدافند هوایی ایران ایفا می‌کند. ایران در نوامبر ۲۰۲۲ اعلام کرد که نوع ارتقا یافته آن را ساخته و آزمایش شده است.

در این آزمایش رادار این سامانه یک هدف را از فاصله ۲۸۰ مایلی شناسایی و آن را از فاصله ۲۵۰ مایلی ردیابی کرد و با استفاده از موشک جدید «صیاد-۴» در برد ۱۸۶ مایلی منهدم کرد. در آن برهه یکی از فرماندهان ارشد ایرانی حتی اعلام کرد که این سامانه می‌تواند با هواپیماهای نسل پنجم مقابله کند. این وبگاه نوشت، ایران دفاع هوایی لایه به لایه خود را در رزمایش نظامی «ذوالفقار - ۱۴۰۱» به نمایش گذاشت.

سامانه «مرصاد» ساخت ایران در جریان این رزمایش یک پهپاد را که در ارتفاع ۲۵ هزارپایی خارج از حریم هوایی ایران فعالیت می‌کرد، ردیابی کرد. ایران همچنین در این رزمایش از پدافند هوایی کوتاه‌برد و ارتفاع کم «مجید» و سامانه‌های برد بلند «۱۵ خرداد» و «تلاش» استفاده کرد. ایران بر این باور است که سامانه باور-۳۷۳ حتی می‌تواند با «اس -۴۰۰» روسیه رقابت کند. این در حالی است که ایران یک نوع پیشرفته از سامانه «اس-۳۰۰» را که سال ۲۰۱۶ دریافت کرد، استفاده می‌کند.

در چنین شرایطی به نظر می‌رسد در صورت حمله مستقیم اسرائیل به ایران، زنجیره‌ای از کنش‌ها و واکنش‌ها، منطقه خاورمیانه را در آستانه شدیدترین تنش‌ها قرار خواهد داد. ازاین‌رو ناظران سیاسی معتقدند امریکا و متحدان اروپایی آن در شرایطی که در جنگ با روسیه در اوکراین هستند، تمایلی ندارند اشتیاق اسرائیل را برای حمله به ایران تحریک کنند و از تمامی کانال‌های دیپلماتیک برای جلوگیری از ادامه تنش استفاده می‌کنند.

دیگر خبرها

  • آغاز ثبت‌نام ناشران دیجیتال برای نمایشگاه کتاب تهران از فردا
  • فعالیت سامانه خودنویس ۲۴ ساعته شد
  • شرایط استخدام زباله‌گردان به عنوان پاکبان مشخص شد / این افراد چقدر حقوق می گیرند؟
  • شرایط استخدام زباله‌گردان به عنوان پاکبان مشخص شد
  • تکلیف بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ اواسط اردیبهشت مشخص می‌شود
  • تکلیف بخش دوم لایحه بودجه ۱۴۰۳ تا اواسط اردیبهشت‌ مشخص می‌شود
  • تبعات جنگ غزه برای اسراییل تنها با گذشت سال‌ها مشخص خواهد شد
  • آیا اسرائیل به ایران حمله می‌کند؟
  • زمان بلیت‌فروشی دیدار سپاهان و ذوب‌آهن مشخص شد
  • علت افزایش قیمت گوشت مشخص شد