Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان- ایرنا- مدیرکل دفتر بهبود کیفیت و بازار سازمان شیلات ایران، جایگزین کردن مصرف آبزیان در سبد غذایی خانوار نیازمند فرهنگ سازی است و گفت: مصرف سرانه آبزیان در جهان تا سال 2016 به 20 کیلوگرم رسیده که این میزان برای ایران 10 کیلوگرم بوده است.

به گزارش ایرنا، عیسی گلشاهی روز چهارشنبه در همایش تخصصی نقش و جایگاه مصرف آبزیان در سلامت جامعه در سالن اجتماعات بازرگانی اصفهان افزود: این میزان مصرف ماهی نشانه عقب ماندگی نسبت به سایر کشورهاست که در راستای همگون کردن سبد غذایی خانوار و جایگزینی آبزیان تلاش می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته وی 33 درصد ترکیب پروتئین و حیوانی سبد خانوار باید از نوع آبزیان باشد تا سلامت خانوار و جامعه مورد تایید قرار بگیرد.
به گزارش ایرنا، در کشورهای در حال توسعه آبزیان به عنوان ابزار توسعه و رشد اقتصادی شناخته می شود همچنین به آبزیان به عنوان از بین رفتن فقر و تولید ثروت نگاه می شود.
گلشاهی یادآور شد: میزان کل تولیدات شیلاتی از 838 هزار تن در سال 91 به بیش از یک میلیون و 200 هزار تن در سال 96 رسید است.
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت و بازار سازمان شیلات ایران تصریح کرد: میزان تولیدات آبزی پروری از 338 هزار تن در سال 91 به بیش از 477 هزار تن در سال 96 رسیده است.
وی ادامه داد: همچنین میزان گرم پروتئین مصرفی آبزیان از 3.86 کیلوگرم در سال 91 به بیش از 6 گرم در سال گذشته رسیده است.
گلشاهی با اشاره به ارزش صادرات محصولات شیلاتی یادآور شد: ارزش صادراتی این محصول از 261 میلیون دلار در سال 91 به بیش 507 میلیون دلار در سال گذشته رسیده است.
به گفته وی برنامه جهاد کشاورزی برای دستیابی به حدود 40 گرم سرانه پروتئین حیوانی مصرفی روزانه در سال از افق برنامه ششم توسعه است.
مدیرکل دفتر بهبود کیفیت و بازار سازمان شیلات ایران تصریح کرد: سازمان شیلات ایران متعهد به تامین 8.05 گرم از سرانه پروتئین حیوانی مصرفی روزانه در افق برنامه ششم توسعه است، این سازمان دستیابی به بیش از یک میلیون و 500 هزار تن تولید انواع آبزیان در برنامه دارد.
وی با اشاره به تولیدات صید بیان کرد : سازمان شیلات ایران دستیابی به 700 هزار تن صید آبزیان به صورت سالانه از افق برنامه ششم توسعه است.
گلشاهی بیان کرد : با توجه به کاهش ذخایر ساحلی و به کارگیری اصول ماهیگیری مسوولانه در جهت صیانت از ذخایر آبزیان دریایی، بهره برداری از ظرفیت های بالقوه ذخایر آبزیان در آب های بین المللی و دور از مهمترین سیاست ها بخش صید در برنامه ششم توسعه است.
وی با اشاره به برنامه تولیدات آبزی پروری افزود : برنامه سامان شیلات ایران دستیابی به 811 هزار تن تولید آبزیان پرورشی در سال از افق برنامه ششم توسعه است همچنین برنامه این سازمان دستیابی به 14.8 کیلوگرم مصرف سرانه آبزیان در سال است.
به گفته وی با توجه به کاهش ذخایر آب شیرین کشور و خشکسالی های اخیر، سیاست اصلی سازمان شیلات ایران در برنامه ششم توسعه و در بخش آبزی پروری، توسعه آبزی پروری در آب های شور و لب شور به خصوص آبزی پروری دریایی، توسعه پرورش میگو و انواع گونه های سریع الرشد و اقتصادی است.
وی با اشاره به جایگاه شیلات در جهان افزود: در سال 2013 برای اولین بار تولیدات آبزی پروری از صید پیشی گرفت و میزان کل تولیدات شیلاتی جهان در سال 2016 برابر با 203 میلیون تن بوده که 110 میلیون تن از طریق آبزی پروری . 92 میلیون تن از طریق صید تامین شده است.
گلشاهی اضافه کرد : حدود 229 هزار نفر در سال 96 و در بخش آبزیان اشتغال ایجاد شد همچنین مجموع تجارت خارجی در این زمینه 700 میلیون دلار، ارزش پایه تولیدات در محل شناور و آبزی پروری مزرعه پنج میلیون دلار است و ارزش تجارت خارجی و داخلی و ارزش افزوده در این راستا 11.2 میلیارد دلار و نشان دهنده محور از بین برنده فقر و تولید ثروت است و تراز تجاری آبزی پروری 308 میلیون دلار بوده است.
وی با بیان اینکه بهره مندی اقتصادی از طریق آبزیان را آموزش ندیده ایم، بیان کرد: در سالهایی که در حال توسعه و تولید بودیم آبزیان به عنوان غذای اتفاقی در سبد خانوار قرار گرفتند اما از دهه 80 با اتفاقاتی که در حوزه آبزی مصرفی رخ داد براساس مرکز آمار ایران و بانک مرکزی تا سال گذشته آبزیان از غذای اتفاقی به غذای جایگزین تبدیل شده اند.
گلشاهی ادامه داد: مردم برای مصرف آبزیان نیاز اساسی به آموزش ندارند بلکه باید به مردم آموزش دهیم که مانند سایر مواد غذایی مصرفی از ترکیبات گیاهی در کنار آبزیان به عنوان سلامت روانی استفاده کنند.
وی گفت: برنامه ای با وزارت آموزش و پرورش ترسیم شده که بتوانیم آبزیان را با ذائقه های مختلف و کیفیت مناسب و میانگین قیمت 25 هزار ریال در اختیار بوفه مدارس قرار دهیم تا استفاده از آبزیان بیش از گذشته رواج پیدا کند.
به گزارش ایرنا، سال گذشته یک میلیون و 200 هزار تن شیلات در کشور تولید شد.
9913/6026/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد سرانه مصرف آبزيان كشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۸۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایگزینی گوشت گاو با ماهی می‌تواند از مرگ زودهنگام جلوگیری کند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که تغییر جهانی از مصرف گوشت قرمز به مصرف برخی ماهی‌ها می‌تواند به طور چشمگیری میزان مرگ و میر ناشی از بیماری‌های غیرواگیر را کاهش دهد.

ماهی‌های مانند شاه ماهی، آنچوی و ساردین منبع غنی امگا ۳ و سایر مواد مغذی ضروری هستند و همچنین از نظر زیست محیطی پایدارتر از گوشت قرمز هستند.

بر اساس یافته‌ها، جایگزینی گوشت قرمز با این نوع ماهی‌ها می‌تواند تا سال ۲۰۵۰ از مرگ ۷۵۰۰۰۰ نفر و کاهش ناتوانی مرتبط با بیماری‌های مرتبط با رژیم غذایی جلوگیری کند.

محققان تاکید می‌کنند که این تغییر رژیم غذایی می‌تواند به‌ویژه برای کشور‌های با درآمد پایین و متوسط به دلیل مقرون‌به‌صرفه بودن و فراوانی این ماهی‌ها در آن مناطق، مفید باشد.

محققان سناریو‌های متمایزی را برای ارزیابی اثرات جایگزینی گوشت قرمز با ماهی بر اساس روند‌های غذایی پیش بینی شده در ۱۳۷ کشور تا سال ۲۰۵۰ ایجاد کردند.

آنها از یک چارچوب ارزیابی ریسک مقایسه‌ای استفاده کردند تا بررسی کنند که چگونه چنین جایگزینی می‌تواند بار جهانی بیماری‌های غیرواگیر مرتبط با رژیم غذایی را در بزرگسالان کاهش دهد.

در میان سناریو‌های پیشنهادی، اولویت توزیع ماهی در مناطق با مصرف کم ماهی، به ویژه در کشور‌های با درآمد پایین و متوسط، بیشترین امید را در کاهش بار بیماری‌های کلی نشان داد.

تجزیه و تحلیل جامع آنها نشان داد که جایگزینی گوشت قرمز با ماهی می‌تواند به طور بالقوه با کاهش بیماری‌های مرتبط با رژیم غذایی تا سال ۲۰۵۰ بین ۵۰۰۰۰۰ تا ۷۵۰۰۰۰ زندگی را نجات دهد.

به گفته محققان، اجرای این تغییر همچنین می‌تواند به کاهش ۸ تا ۱۵ میلیون مورد زندگی با ناتوانی کمک کند، که در درجه اول به نفع کشور‌های کم درآمد و متوسط درآمد است.

محققان خاطرنشان می‌کنند که نزدیک به نیمی از مرگ و میر‌های جهانی مرتبط با بیماری‌های غیرواگیر به بیماری‌های مانند بیماری عروق کرونر قلب، سکته مغزی، دیابت و سرطان کولورکتال نسبت داده می‌شود.

محققان این فواید را عمدتاً به اسید‌های چرب امگا ۳ ماهی مانند EPA و DHA نسبت می‌دهند که در کاهش التهاب، فشار خون، کلسترول بد (LDL) و سطوح تری گلیسیرید موثرند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امنیت غذایی فرابخشی است/ تدوین ۵ برنامه جهش تولید در کشاورزی
  • توسعه گردشگری نیازمند توجه به آموزش اصولی است/نبود برنامه ریزی چالش بزرگ گردشگری
  • ایجاد بازارچه عرضه آبزیان در بهبهان
  • توقیف دو فروند قایق صیادی ترال در آب‌های قشم
  • توقیف ۲ فروند قایق صیادی در آب‌های قشم
  • توقیف ۲ فروند قایق صیادی ترال متخلف در قشم
  • توقیف ۲ فروند شناور متخلف صید ترال در آب‌های قشم
  • حمایت از همه زنان سرپرست خانوار نیازمند
  • برای طول عمر به جای گوشت گاو، ماهی بخورید!
  • جایگزینی گوشت گاو با ماهی می‌تواند از مرگ زودهنگام جلوگیری کند