Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا به نقل از رویترز،‌ طرف‌های جنگ یمن در رایزنی‌های اولین مذاکرات صلح در سوئد تحت نظارت سازمان ملل با  فشارهای فزاینده‌ای برای توافق بر سر بندر استراتژیک الحدیده روبه‌رو هستند. 

قرار است «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل متحد روز پنج شنبه در مذاکرات پایانی صلح سوئد به منظور حمایت از تلاش‌های «مارتین گریفیتس» نماینده ویژه این سازمان در یمن و دیدار با دو هیأت انصار الله و هیأت وابسته به دولت مستعفی حاضر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

به گزارش برخی منابع سفرای کشورهای عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل شامل چین، ‌فرانسه،‌ روسیه، انگلیس و آمریکا روز سه‌شنبه به حلقه مذاکرات با سران دو گروه پیوستند.

کشورهای غربی از جمله کشورهایی که به ائتلاف سعودی علیه یمن کمک اطلاعاتی ارائه می‌دهند، خواستار پایان جنگ چهار ساله شده اند که ده‌ها هزار نفر را به کام مرگ کشیده و میلیون ‌ها نفر را با خطر قحطی تهدیده کرده است. 

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا روز سه شنبه گفت که پس از بروز خشم جهانی به دنبال قتل «جمال خاشقجی» روزنامه‌نگار منتقد سعودی در کنسولگری استانبول به قانون مورد نظر سنا برای پایان دادن به حمایت آمریکا از ائتلاف به سرکردگی عربستان پایبند است. 

ترامپ گفت: «از آنچه در یمن می‌گذرد،‌ ناراحت هستم اما حل این بحران مستلزم  تلاش طرفین است. من همچنین می‌خواهم ایران از صحنه یمن کنار رود... من معتقدم که این کشور چنین خواهد کرد».

ائتلاف به سرکردگی عربستان وارد جنگ داخلی یمن برای بازگرداندن دولت «منصور هادی» رئیس‌جمهور مستعفی و فراری این کشور شده است که توسط جنبش انصار الله در سال ۲۰۱۴ از صنعا اخراج شد. 

گریفیتس برای کاهش و عدم حمله گسترده به شهر الحدیده که در حال حاضر نیروهای ائتلاف بر آن مسلط شده‌اند، تلاش کرده و طرفین را به عقب‌نشینی از این شهر فرا خوانده است. 

وی پیشنهاد تشکیل هیأت انتقالی برای اداره شهر و بندر آن با نظارت ناظران بین‌المللی را مطرح کرده است. 

دو طرف جنگ یمن توافق کرده‌اند که سازمان ملل در بندر الحدیده مرکز ورود بسیاری از کالاهای تجاری و کمک‌های حیاتی به یمن ایفای نقش کند، اما بر سر اینکه چه کسی شهر را اداره کند، اختلاف دارند. انصار الله می‌خواهد الحدیده یک منطقه بی‌طرف باشد اما نیروهای وابسته به دولت مستعفی با حاکمیتی خواندن این موضوع می‌گویند شهر باید تحت کنترل آنها باشد.

دو طرف هنوز برای بازگشائی فرودگاه صنعا، حمایت بانک مرکزی و تشکیل هیأت انتقالی به توافق نرسیده‌اند.

از زمان اجرای مذاکرات صلح از هفته گذشته با توافق برای تبادل اسرا پیشرفتی حاصل شده است. روز سه‌شنبه طرفین فهرستی از اسامی ۱۵ هزار اسیر را  برای آزادی تحت نظارت کمیته بین‌المللی وابسته به صلیب سرخ مبادله کردند. 

امکان برگزاری دور جدیدی از مذاکرات صلح در اوایل سال ۲۰۱۹ وجود دارد.

عربستان سعودی و امارات به دنبال خروج از جنگ پیچیده‌ای هستند که از سال ۲۰۱۵ پس از تسلط ائتلاف بر بندر عدن درگرفته است. 

دفتر منصور هادی دربیانیه‌ای اعلام کرد که روز سه‌شنبه پس از انجام معاینات پزشکی از آمریکا به ریاض بازگشته است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سوئد الحدیده مذاکرات صلح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۸۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۳ سند آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت اقتصاد، علی فکری امروز در حاشیه آغاز به کار رسمی ششمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و عراق، اظهار کرد: امروز در آغاز به کار این کمیسیون کمیته‌های مقدماتی به بررسی می‌پردازند تا طی امروز و فردا طرفین متون یادداشت تفاهم و اسنادی که دو کشور در سفر مقامات بلندپایه طرفین به امضا برسد، با یکدیگر نهایی کنند.

وی ادامه داد: صورتجلسه مذاکرات طرفین فردا بعد از ظهر در نشست صحن علنی کمیسیون مشترک بین وزیر اقتصاد ایران و وزیر تجارت عراق به امضا خواهد رسید.

فکری به کمیته‌های بررسی اشاره کرد و گفت: پنج کمیته شامل کمیته‌های انرژی، حمل و نقل، تجارت، صدور خدمات فنی و مهندسی و سرمایه گذاری و مالی و بانکی می‌شود.

وی در خصوص دستاورد‌های این کمیته تصریح کرد: اکنون ۱۰ سند از سمت ایران در دست مذاکره است و ۱۳ سند دیگر نیز آماده است که اگر دو کشور به تفاهم برسند این ۲۳ سند برای مذاکرات و امضای نهایی در جریان سفر مقامات عالی رتبه می‌تواند آماده شود.

معاون وزیر اقتصاد اضافه کرد: علاوه بر این اسناد، برخی از پروژه‌های ویژه از جمله توسعه شهرک‌های صنعتی، متوازن سازی روابط اقتصادی بین دو کشور، سرمایه گذاری‌های مشترک بین دوطرف و رفع موانع تجاری چه حوزه مالی و بانکی و چه حوزه مقررات و قوانین وجود دارد را در این نشست پیش میبریم تا با تفاهم ایجاد شده، روابط دو کشور توسعه بیشتری نسبت به حال پیدا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ادامه مذاکرات آتش‌بس غزه در قاهره در میان خوش‌بینی آمریکا
  • حمله رژیم صهیونیستی به رفح قیمت نفت را افزایش داد
  • افزایش فشارها برای استعفای سوناک
  • پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خوشبینی به مذاکرات هسته‌ای بازار طلا را کاهشی کرد؟
  • رئیس سیا امروز به قاهره بازمی‌گردد
  • افزایش قیمت نفت به دنبال حمله رژیم صهیونیستی به رفح در نوار غزه
  • ریزگردها مهمان کرمان می‌شوند
  • حماس: مقاومت تسلیم فشارها در مذاکرات نمی‌شود
  • هوایی خنک و نیمه‌ابری مهمان مازندران
  • ۲۳ سند آماده مذاکره با عراق در کمیسیون مشترک دو کشور