Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی عسکری در همایش "اخلاق در رسانه" با اشاره به اهمیت راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات، گفت: اگر به این امر توجه نشود مردم اعتمادشان را به رسانه ها از دست می‌دهند همانطور که مردم آمریکا نسبت به گذشته به رسانه‌هایشان بسیار بی‌اعتماد شده‌اند. ۲۱ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۹ فرهنگی تلویزیون ، سینما و تئاتر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، عبدالعلی علی عسکری رئیس سازمان صداوسیما در این همایش با اشاره به تأکید دین اسلام بر اخلاق و بعثت پیامبر اکرم (ص) به منظور مکارم اخلاقی از اهمیت اخلاق در جوامع پیچیده امروزی سخن گفت و تصریح کرد: در طول تاریخ هرچه روابط انسان‌ها پیچیده‌تر شده اهمیت اخلاق فزونی یافته و قانون به تنهایی نمی‌تواند حلال مسائل باشد و باید پشتوانه اخلاق را با خود ببینید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس رسانه ملی پرداختن به ماهیت رسانه‌ها و چگونگی مدیریت بر رسانه ها را دو زمینه قابل بررسی در اخلاق رسانه دانست و گفت: مدیریت بر رسانه‌ها در دو بخش مدیریت راهبردی و مدیریت بر رسانه به انجام می‌رسد که در جوامع غربی مدیریت راهبردی در رسانه ها بر مبنای مفهوم تجاری و صنعتی شکل می‌گیرد.

وی با اشاره به مطالعاتی که پیش‌تر در این زمینه در دانشگاه صداوسیما به انجام رسیده است گفت: در مدیریت راهبردی دو جنبه ضروری دیگر یکی تکامل اجتماعی و جنبه هدایت انسانی مورد توجه قرار گرفته است.

علی عسکری افزود: در هر دو زمینه ذکر شده عنصر انسان به عنوان عنصری بسیار با اهمیت است و بر اینکه رسانه پدیده‌ای کاملا انسانی و انسان واره است تأکید دارد.

رئیس رسانه ملی با بیان اینکه دیدگاه انسان مدار بر خلاف دیدگاه تجاری و صنعتی دارای جهان‌بینی است و بدون انسان قابل تصور نیست گفت: بر این مبنا رسانه دارای ایدئولوژی و زیرساخت فکری است و با دیدگاه رسانه‌ای غرب تفاوتی ماهوی دارد.

وی با بیان اینکه با دیدگاه انسان مدار موضوع اخلاق به رسانه مرتبط می‌شود گفت: هم از مطالعاتی که در این زمینه شد و هم از آنچه در طول تاریخ گذشته است می‌توان به انسان مدار بودن رسانه پی برد چراکه از همان آغاز هر انسان یک رسانه بود و از حضرت آدم(س) تا همه پیامبران هر کدام یک رسانه  حامل پیامی بودند که باید به مردم می‌رسید که موید نگاهی انسان گونه به رسانه است که در محیط رسانه زیست می‌کند.

علی عسکری چنین دیدگاهی را لازمه موضوعیت یافتن علم اخلاق در رسانه دانست وگفت: خاصیت دیگری که این دیدگاه دارد اینست که رسانه را به گنجینه بی‌منتهای اخلاق اسلامی که در سالهای متمادی توسط علمای اسلام و اندیشمندان شکل گرفته متصل می‌کند که می‌توان از آن بهره برد.

رئیس سازمان صداو سیما اخلاق در رسانه را دارای دو ساحت اخلاق درونی و اخلاق برونی یا کارکردی دانست و گفت: رسانه در بعد درونی همانند یک انسان که باید خودسازی کند باید خودسازی درونی داشته باشد.

وی افزود: اگر رسانه‌ای بخواهد اخلاقی عمل کند باید در بدو امر درونش را پاک کند و مکارم اخلاقی درونش شکل بگیرد. یعنی تمام آحاد آن رسانه و عواملی که در خلق یک پیام در رسانه موثرند از نویسندگان هنرمندان و برنامه‌سازان تا مدیران آن باید اخلاق رسانه‌ای درونشان نهادینه شود.

علی عسکری ساحت دیگر اخلاق در رسانه را بعد بیرونی و اخلاق کارکردی در مقابل مخاطبان توصیف کرد و آن را متکی به اخلاق درون رسانه‌ای دانست و افزود: رابطه بین اخلاق درونی و اخلاق کارکردی رابطه بسیار با اهمیتی است که اگر ذات رسانه فاقد اخلاق باشد نمی‌تواند در بعد بیرونی رسانه اخلاق را پیگیری کند.

وی رسانه های نظام سلطه و غرب را نمونه بارز عدم خودسازی اخلاقی این رسانه‌ها دانست و گفت: هدف این رسانه ها تخریب اخلاق و فریبکاری است.

رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به تملک آمریکا بر پدیده فراگیری چون اینترنت که امروز هویت اخلاقی همه جوامع را نشانه گرفته است گفت: آمریکا حجم بالایی از محتوای سخیف و مستهجن را در فضای اینترنت منتشر می‌کند که اگر این محتوا را از این فضا حذف کنند دیگر خریداری نخواهد داشت و بقای تجاری و اقتصادی مالکانش به پایان خواهد رسید.

رئیس سازمان صداوسیما با بیان اهمیت راه اندازی شبکه ملی اطلاعات در کشور صیانت از اخلاق را مهمترین علت توجه به این امر دانست و با تأکید بر آنکه فطرت انسان‌ها کمال جو است گفت: اگر به این امر توجه نشود مردم اعتمادشان را به رسانه‌ها از دست می‌دهند همانطور که مردم آمریکا نسبت به گذشته به رسانه هایشان بسیار بی اعتماد شده‌اند.

وی سپس با اشاره به اقدامات صداوسیما در حوزه تنظیم مقررات انتشار صوت و تصویر در فضای مجازی گفت: سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی به فرموده رهبر معظم انقلاب برای اصلاح فرآیند محتوای صوتی و تصویری در فضای مجازی تشکیل شده است تا بتوان مصرف داخلی مردم در بهره مندی از این فضا را بالا برد و آن را رشد داد.

علی عسکری از تلاش رسانه ملی برای تحکیم اخلاق فاضله در درون این سازمان سخن گفت و افزود: اخلاق امروز مهمترین و بزرگترین محور منشور رسانه ملی است و این رسانه خود را در مقابل تمام توانمندی‌ها و اقتدار مردم ایران متعهد می‌داند و برای عظمت مردم ایران تلاش می‌کند.

ناآگاهی برخی از برنامه‌سازان و مجریان از ضوابط، عامل "بی‌اخلاقی" روی آنتن تلویزیون است

 

سیدرضی: باید جهش بزرگی در زمینه ادبیات و اخلاق در رسانه داشته باشیم

حسین سیدرضی معاون پژوهشی، برنامه ریزی و نظارت سازمان صدا و سیما نیز در این همایش پرداختن به مباحث علمی، آسیب شناسی مباحث رسانه و بررسی آن‌ها از منظر چارچوب‌های اخلاقی به ویژه اخلاق اسلامی رسانه را از موضوع‌های این همایش برشمرد.

معاون پژوهش و نظارت سازمان صدا و سیما با بیان اینکه همه رسانه‌ها در چارچوب کار خود ملزم به رعایت اخلاق هستند گفت: در ضرورت وجود این همایش همین نکته کافی است که دین مبین اسلام برای تبیین اخلاق و رسول گرامی اسلام هم به عنوان شاخص‌ترین چهره این عرصه در جهان شناخته می‌شوند.

وی افزود: ما به غیر از آسیب شناسی نیازمند تولید دانش نظری هستیم، جنبه‌های کار کردی و تأثیر عملی اخلاق در رسانه هم از رویکرد‌های ما است.

سیدرضی با بیان اینکه فصل مشترک اخلاق و رسانه فصل جدیدی است که فعالیت‌هایی در آن شروع شده است تأکید کرد: باید جهش بزرگی در زمینه ادبیات و اخلاق در رسانه داشته باشیم.

وی ابراز امیدواری کرد: مقالات و اقدامات این همایش سر منشاء ایجاد تحول در اخلاق رسانه باشد و در این بخش باب رسانه‌ای را بگشاییم، به طور مثال اخلاق پزشکی به یک منشور تبدیل شده است و باید در رسانه هم با توجه به فرهنگ خود چنین چیزی تهیه کنیم.

 معاون پژوهش، برنامه‌ریزی و نظارت سازمان صدا و سیما گفت: از ابتدای سال مطالعات گسترده‌ای در بخش اخلاق و رسانه صورت گرفت، ما در بخش اخلاق رسانه به لحاظ دانش نظری در ابتدای راه هستیم و یکی از اهداف این همایش بهبود همین مسأله بوده است.

آیت‌الله اعرافی: رسانه اسلامی راهی متعالی برای دست یافتن به تمدن نوین اسلامی

آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور در این همایش با بیان اینکه امروز شاهد جمع شدن سه ضلع رسانه، حوزه و دانشگاه برای تبیین جایگاه اخلاق در جامعه هستیم، گفت: بحث اخلاق در اسلام به اندازه‌ای مورد توجه قرار دارد که بخش مهمی از رسالت پیامبر گرامی اسلام به این موضوع اختصاص داده شد.

وی افزود: اهمیت بحث اخلاق در جوامع بشری به اندازه‌ای نمود پیدا کرده است که بسیاری از کشور‌های پیشرفته در جهان هم به سراغ آن رفته‌اند و هزینه‌های بسیاری برای ترویج اخلاق در جامعه خود می‌پردازند.

آیت‌الله اعرافی با بیان اینکه مردم دنیا از طبقه عوام تا نخبگان از برنامه های رسانه ملی به عنوان رسانه اخلاقی استقبال می کنند گفت: امپراتوری رسانه ای غرب در برابر رسانه ملی که با کمترین امکانات کار می‌کند کم می‌آورد و اگر ما بتوانیم شبکه از انسان‌های رسانه‌ای هوشمند آگاه و با روح مجاهدت در جهان تشکیل دهیم این سیطره ظالمانه رسانه های استکبار به پایان خواهد رسید.

وی رسانه اسلامی را راهی متعالی برای دست یافتن به تمدن نوین اسلامی دانست و گفت: رسانه‌های جمعی از جمله صدا و سیما نقش پررنگی در شکل دهی اخلاق در میان مردم دارند. مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه همانطور که امروز به کمک معاونت پژوهشی و اسلامی سازمان صدا و سیما شاهد توجه به این موضوع هستیم، همه‌ دستگاه‌های کشور باید در این زمینه تلاش کنندگفت: نگاه جمهوری اسلامی به اخلاق مشابه احکام الهی در این زمینه است و جامع ایرانی اسلامی باید در زمینه اخلاق پیشتاز جهان باشد.

رئیس حوزه‌های علمیه کشور همچنین اظهار داشت: نکته قابل توجهی که می‌توان به آن اشاره کرد این است که برای ترویج اخلاق و نکات اخلاقی باید به گنجینه‌های عظیم دینی رجوع کرد؛ زیرا ریشه همه امور به انسان و برنامه زندگی وحی شده از جانب پروردگار باز می‌گردد. این به این معناست که تقلید کورکورانه از غرب نمی‌تواند باعث رشد کشور چه در زمینه اخلاقی و چه در زمینه‌های دیگر شود.

وی در پایان با اشاره به تولیدات رسانه ملی در زمینه برنامه‌های اخلاقی و معارفی تصریح کرد: خوشبختانه صدا و سیما تلاش‌های قابل توجهی در این زمینه انجام داده است، اما همه‌ی دستگاه‌های کشور موظف هستند تا در زمینه فرهنگ و اخلاق کشور کار‌های خداپسندانه و با خلوص نیت انجام دهند.

امضای تفاهم نامه همکاری با حوزه‌های علمیه

رئیس سازمان صداوسیما در حاشیه نخستین همایش علمی پژوهشی اخلاق و رسانه تفاهم نامه ای را برای همکاری با حوزه‌های علمیه امضا کرد. این تفاهم نامه در زمینه  تشکیل شوراهای مشترک، گروه‌های اندیشه‌ورز، طراحی و ساماندهی نهادها و سازمان‌های مشترک، تولید محتوا، آثار دینی و موضوعات آموزشی –تربیتی و فعایت های پژوهشی میان سازمان صداوسیما و حوزه‌های علمیه به امضا رسید.

ظریفیان دبیر علمی نخستین همایش علمی پژوهشی اخلاق و رسانه نیز گفت: فراخوان مقالات این همایش تیرماه امسال منتشر شد و آثار در دو بخش رسانه اخلاقی و اخلاق رسانه‌ای قرار داده شدند؛ 30 موضوع مشخص شد و 352 چکیده مقاله دریافت کردیم که در نهایت، 150 مقاله به مرحله داوری راه یافت.

گفتنی است، در این مراسم از 6 اثر ارزشمند در زمینه اخلاق و رسانه رونمایی و از مقالات برتر همایش قدردانی شد.

انتهای پیام/

R1515/P1356/S4,34/CT12 واژه های کاربردی مرتبط علی عسگری رسانه ملی تلویزیون

منبع: تسنیم

کلیدواژه: علی عسگری رسانه ملی تلویزیون علی عسگری رسانه ملی تلویزیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۹۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساترا در حال بررسی وضعیت اقتصادی در شبکه نمایش خانگی

رئیس سازمان صدا و سیما ضمن ارائه توضیحاتی پیرامون وضعیت نظارت ساترا بر محتوا و فرایندهای اقتصادی شبکه نمایش خانگی از پیگیری‌ها در زمینه جلوگیری از تخلفات احتمالی محتوایی در تولیدات سکوها به کمک آیین‌نامه‌ها و قوانین تکمیلی خبر داد و گفت: ساترا در حال بررسی و ارزیابی وضعیت اقتصاد حوزه نمایش خانگی است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط‌ عمومی صداوسیما، پیمان جبلی امروز و در حاشیه جلسه هیات دولت در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر برخی حواشی و اظهارات مطرح شده در روزهای اخیر پیرامون وضعیت پرداخت‌ها در حوزه نمایش خانگی اظهار کرد: به طور کلی تنظیم‌گری در این حوزه شامل اقتصاد و وضعیت مالی پروژه‌های تولیدی هم می‌شود.
وی افزود: سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر علاوه‌بر وظیفه نظارت بر محتوای تولیدات نمایش خانگی، وظیفه تنظیم‌گری و نظارت بر فرایندهای اقتصادی این حوزه را نیز برعهده دارد.

رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به اینکه فرایندهای اقتصادی در حوزه نمایش خانگی باید به‌گونه‌ای باشد که فعالان خرد در این حوزه هم بتوانند فعالیت کنند گفت: ساترا در حال بررسی این موضوع است و نتایج بررسی‌های ساترا و برنامه‌هایش جهت اقدام لازم، ارائه خواهد شد. ‌

جبلی همچنین درباره نحوه نظارت بر محتوای تولیدات نمایش خانگی عنوان کرد: با ریل‌گذاری قانونی درستی که انجام شده سازمان صداوسیما از طریق ساترا موظف به نظارت بر محتوای صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی در حوزه نمایش خانگی است و فضای همکاری و تعامل نسبتا خوبی بین تهیه‌کنندگان،  سکوها و ساترا وجود دارد.

وی تأکید کرد که البته برای جلوگیری از تخلفات احتمالی باید آیین‌نامه‌ها و قوانین تکمیلی به کمک حوزه تنظیم‌گری بیایند و پیگیری‌ها در این زمینه ادامه دارد.

رئیس صداوسیما درخصوص عملکرد رسانه ملی در پوشش خبری عملیات «وعده صادق» گفت: از لحظات اولیه شروع این عملیات و براساس آمادگی‌های ایجاد شده و برنامه‌ریزی‌های قبلی و تقسیم وظایف میان حوزه‌های مختلف محتوایی سازمان، عملیات گسترده رسانه‌ای پوشش جامع این عملیات غرورآفرین آغاز شد.

وی از پوشش زنده بیش از ۱۴ ساعته این عملیات سخن گفت و اظهار کرد: شبکه‌های مختلف صداوسیما، حوزه خبر و نیز شبکه‌های برون‌مرزی متناسب با وظایف تعریف‌شده به پوشش جامع تصویری، اطلاعاتی و تحلیلی این عملیات پرداختند که این روند تا کنون هم در برنامه‌های مختلف ادامه دارد. ‌

جبلی پوشش عملیات وعده صادق و نیز اقدام فوری و مؤثر صداوسیما در پوشش حادثه صبح جمعه گذشته در اصفهان را مصداق روشن به دست گرفتن «روایت اول» در رویدادهای مهم دانست و گفت: آثار و نتایج این حضور فوری و مؤثر رسانه ملی مبتنی بر آمادگی‌های قبلی، در جریان‌سازی و تأثیر بر افکار عمومی داخلی،  منطقه‌ای و بین‌المللی و در درون رژیم صهیونیستی مشهود است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رسانه‌ها مشکلات را با رعایت اخلاق منعکس کنند
  • ماموریت موفق رسانه ملی در روایت اول وعده صادق
  • قهرمانان، رسانه گویای هویت ملی ایران‌اند
  • ادب از که آموختی؟... از روزنامه اعتماد!
  • پوشش زنده بیش از ۱۴ ساعته عملیات «وعده صادق»
  • رییس صداوسیما از پیگیری وضعیت اقتصادی توسط ساترا خبر داد
  • ساترا در حال بررسی وضعیت اقتصادی در شبکه نمایش خانگی است
  • ساترا در حال بررسی وضعیت اقتصادی در شبکه نمایش خانگی
  • جبلی خبر داد: وضعیت اقتصادی در شبکه نمایش‌خانگی در حال بررسی
  • ساترا در حال بررسی وضعیت اقتصادی در شبکه نمایش خانگی | پوشش زنده بیش از ۱۴ ساعته عملیات «وعده صادق»