Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه جامعه خبرگزاری تقریب، شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی در نامه ای به رئیس جمهور بر ضرورت افزایش وام قرض الحسنه ازدواج به 30 میلیون تومان برای هر یک از زوجین تاکید کرد. این نهاد سیاست پژوهی و کانون تفکر معتقد است منابع قرض الحسنه مردم در بانک ها، کفایت لازم برای این افزایش را دارد و به این منظور، نیازی به بودجه دولت یا سایر منابع بانکی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



متن کامل نامه شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی به رئیس جمهور به شرح زیر است:

همانطور که مستحضر هستید؛ هزینه های تشکیل خانواده اعم از تامین مسکن، جهیزیه و سایر هزینه های مرتبط با ازدواج جوانان در سال جاری پس از نوسانات ارزی، افزایش قابل توجهی داشته و 2 تا 3 برابر شده است. این افزایش، عمل به این سنّت حسنه را به تاخیر انداخته و موانع متعددی برای ازدواج جوانان ایجاد نموده است.

طبق اصل 43 قانون اساسی، دولت موظف است امکانات لازم برای تشکیل خانواده را به عنوان یک نیاز اساسی تامین نماید؛ در این راستا، تنها سیاست قابل توجه کشور طی سال های اخیر، اعطای وام قرض الحسنه ازدواج بوده است.

مجلس و دولت در اقداماتی قابل تقدیر، از سال 1395 تا کنون 2 بار مبلغ وام قرض الحسنه ازدواج و دوره بازپرداخت آن را افزایش دادند و زمینه پرداخت به موقع و بدون تاخیر آن را فراهم کردند. این اقدامات، به تسهیل بخشی از موانع ازدواج و در نتیجه رضایت عموم جامعه به ویژه قشر جوان منجر شد.

از آنجا که منابع قرض الحسنه مردم در بانک ها برای این افزایش کفایت لازم را داشت و البته مصارف غیرقانونی نیز توسط بانک مرکزی ساماندهی و مدیریت شد، مشکلی در اعطای تسهیلات ازدواج ایجاد نگردید و صف وام ازدواج برخلاف تصور اولیه، از حدود 500 هزار نفر در سال 1395 با وام ازدواج 3 میلیون تومانی، به کمتر از 200 هزار نفر در سال 1397 با وام ازدواج 15 میلیون تومانی رسید.

بنابراین با توجه به افزایش هزینه های تشکیل خانواده در سال جاری، ضروری است تسهیلات ازدواج در سال 1398 به 30 میلیون تومان برای هریک از زوجین با بازپرداخت 6 ساله افزایش یابد؛ تا بخشی از موانع پیش روی جوانان برای ازدواج در شرایط فعلی مرتفع گردد.

بررسی ها نشان می دهد منابع قرض الحسنه مردم در بانک ها، کفایت لازم برای این افزایش را دارد و به این منظور، نیازی به بودجه دولت یا سایر منابع بانکی نیست. با توجه به اینکه سالانه حدود 1.2 میلیون وام قرض الحسنه ازدواج به جوانان اعطا می شود، تسهیلات 30 میلیون تومانی نیازمند حدود 36 هزار میلیارد تومان منابع خواهد بود که از طریق 4 منبع قرض الحسنه بانکی قابل تخصیص است.

سپرده های موجود و مصرف نشده قرض الحسنه پس انداز، بازپرداخت اقساط تسهیلات قرض الحسنه، افزایش سپرده های قرض الحسنه پس انداز مردم در بانک ها (که سالانه حداقل 25 درصد است) و بخش اندکی از سپرده های قرض الحسنه جاری، ۴ منبعی است که می تواند برای اعطای وام قرض الحسنه مورد استفاده قرار گیرد. این منابع مردمی با نرخ صفر درصد تجهیز شده و طبق قانون، باید در مصارف مشخص از جمله وام ازدواج استفاده گردد و بانک حق دخل و تصرف در آن را ندارد.

طبق آخرین آمار منتشر شده از بانک مرکزی مربوط به شهریورماه سال جاری، بانک ها معادل ۹۱.۳ هزار میلیارد تومان سپرده قرض الحسنه از مردم جذب نموده اند و از این مبلغ، تاکنون ۶۸.۲ تسهیلات قرض الحسنه به مردم اعطا شده است.

پس از کسر سپرده قانونی و منابع غیرمرتبط قرض الحسنه، منابع قرض الحسنه ای که برای پرداخت وام ازدواج 30 میلیون تومانی در سال آتی در اختیار بانک ها خواهد بود، عبارتند از: ۱۰ هزار میلیارد تومان از محل منابع موجود که وام داده نشده است، ۱۳ هزار میلیارد تومان از محل بازپرداخت اقساط تسهیلات قرض الحسنه، ۱۸ هزار میلیارد تومان از محل افزایش حداقلی سپرده های قرض الحسنه و ۱۵ هزار میلیارد تومان نیز از محل ۱۰ درصد سپرده های قرض الحسنه جاری؛ که در مجموع ۵۶ هزار میلیارد تومان می شود.

 این آمار نشان می دهد که علاوه بر امکانپذیر بودن اعطای وام ازدواج 30 میلیون تومانی، 20 هزار میلیارد تومان از منابع قرض الحسنه نیز طبق برآورد صورت گرفته، در سال آتی در اختیار بانک ها باقی خواهد ماند که می تواند به سایر مصارف قرض الحسنه تخصیص یابد.

از آنجا که در صورت عدم تغییر مبلغ وام ازدواج توسط دولت در لایحه بودجه 1398، مجلس شورای اسلامی در این زمینه اقدام خواهد کرد، پیشنهاد می شود دولت برای حمایت از ازدواج جوانان پیش دستی نموده و افزایش وام ازدواج به 30 میلیون تومان با بازپرداخت 6 ساله را برای سال آتی در دستور کار قرار دهد.

شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی آماده است بررسی های تکمیلی خود در این زمینه را جهت بهره برداری در اختیار قرار دهد. امید است که با مقاوم سازی اقتصاد خانواده، پایه های تحقق اقتصاد مقاومتی فراهم شود.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۹۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق شعار سال با مشارکت گروه‌های جهادی امکان پذیر است

به گزارش خبرنگار مهر، سردار زهرایی شب گذشته در همایش تجلیل از جهادگران شهرستان بیرجند گفت: مقام معظم رهبری نقطه حضور دشمن را به خوبی تشخیص داده‌اند و امسال، سال خاصی را در پیش داریم که از آن به عنوان نبرد آخر الزمانی یاد شده که سبب شده حماس یک گروه جهادی کوچک نبرد بین اراده‌ها و ارابه‌ها را به رخ جهانیان بکشید.

به گفته وی حدود شش ماه از آرزوی صهیونیست‌ها برای محو حماس گذشته است و تا امروز هیچ کاری در این زمینه نتوانسته‌اند، انجام دهند.

وی خاطر نشان کرد: بعضی که سر خود را مانند کبک زیر برف کرده‌اند، نمی‌خواهند تبدیل ایران به ابر قدرتی را ببینند و امروز مردم یمن، عراق و حماس و حزب الله لبنان با حمایت ایران با صهیونیست‌ها مبارزه می‌کنند.

گروه‌های جهادی حلقه میانی حاکمیت و مردم

وی تاکید کرد: گروه‌های جهادی که سبب مشارکت مردم در انجام کارها می‌شوند، حلقه میانی بین حاکمیت و مردم است که جز با رئیس جمهور و استانداران جهادی تحقق جهش تولید امکانپذیر نیست.

به گفته وی جهش تولید باید منجر به کاهش سهم دولت در حوزه‌های اقتصادی شود اما نظارت دولت بر این حوزه‌ها باید ادامه یابد.

نبود فهم مشترک

سردار زهرایی تصریح کرد: جریان فتنه به دلیل نبود فهم مشترک انجام شد که چند ماه کشور را دچار هزینه‌های میدانی و ریالی کرد و هنوز هم آثار آن را در جامعه شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه فرد جهادی با فارغ شدن از کاری به سراغ انجام کار دیگری می‌رود، گفت: تحقق شعار سال با همراهی گروه‌های جهادی امکانپذیر است و لازمه اعلام آمادگی برای حضور در لشکر امام زمان (عج) داشتن خصلت یاران تنوری است.

به گفته وی چهار سال قبل نهضت خدمات مومنانه با پیام مقام معظم رهبری آغاز شد و امسال هم به دلیل برگزاری کنگره دو هزار شهید خراسان جنوبی در آخر سال آینده، سال معنوی خاصی در خراسان جنوبی خواهیم داشت و گروه‌های جهادی در این راستای کمیته جهادی به وظیفه خود عمل در این خصوص عمل خواهند کرد.

وی خاطر نشان کرد: ۱۳ شهریور ماه سال جاری اجلاسیه ملی شهدای جهادگران خراسان جنوبی برگزار می‌شود و در سوم خرداد ماه هم شورای جهاد گران کشور برگزار خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: پی گیری های وی تصریح کرد: پی گیری های لازم برای رفع مشکل بیمه جهادگران از طریق مجلس شورای اسلامی و سپاه پاسداران کشور برای حل مشکلات حقوقی و درمانی جهادگران در حال انجام است.

فرمانده بسیج سپاه شهرستان بیرجند هم در این همایش گفت: در جهان هستی شیطان در قائده ای برای جبهه حق و باطل نقش بازی می‌کند.

به گفته سرهنگ خراسانی شیطان تلاش می‌کند تا مبدا لذات انسان را تغییر دهد و خداوند در قرآن انسان‌های را به چهار دسته نشستگان، ایستادگان و اهل کار به اندازه توانایی خود و مجاهدین که اگر از دنیا بروند مردم خیلی یاد آنها می‌کنند، تقسیم شده‌اند و مصداق مجاهدان، جهادگران جبهه حق هستند که در راه خدا کار می‌کنند.

رئیس شورای جهادگران شهرستان بیرجند هم در این جلسه گفت: در چند سال اخیر اقدامات خوبی توسط گروه‌های جهادی در عرصه‌های مختلف در خراسان جنوبی انجام شده است.

اشک‌ها و لبخندها

جلالی با اشاره به این نکته که مقام معظم رهبری سال ۱۴۰۳ را سال" جهش تولید با مشارکت مردم" نام گداری کرده‌اند، افزود: جهاد گران همواره شاهد اشک‌ها و لبخندهای مردم در نقاط مختلف استان بوده‌اند.

به گفته وی شورای جهادی را مساجد محور کرده‌ایم تا از این طریق مشکلات محلات را حل کنیم.

وی از وجود حدود دو هزار گروه جهادی در استان و ۵۰۰ گروه جهادی در شهرستان بیرجند خبر داد و گفت :۲۰۰ گروه جهادی را در شهرستان بیرجند به شکل تخصصی گروه بندی کرده‌ایم.

وی با اشاره به مشارکت گروه‌های جهادی در اجرای طرح کاشت یک میلیون درخت در کشور، خاطرنشان کرد: همه گروه‌های جهادی زن و مرد در انجام این کار مشارکت داشته‌اند و گروه‌های جهادی حلقه اتصال مردم با دولت بوده‌اند و از این طریق بسیاری از مشکلات مردم رفع می‌شود و انجام این کار سبب افزایش روحیه امید در افراد جامعه می‌شود.

به گفته وی جهادگران جامعه پزشکی بیش از ۱۰ هزار نفر را بدون دریافت کوچک‌ترین هزینه‌ای درمان کرده‌اند.

آرزوی جهادگران

وی تصریح کرد: آرزوی بچه‌های جهادی شهرستان بیرجند اختصاص زمینی برای ایجاد سوله‌ای با تأمین امکانات مورد نیاز با همکاری استانداری و سازمان بسیج سازندگی کشور برای بهره‌گیری از آن در زمان بحران است.

وی خواستار آن شد که برای رفع مشکل بیمه اعضای گروه‌های جهادی اقدام لازم انجام شود و ادامه داد که امیدوارم با اقدامات جهادی حالی را خوب کنیم تا حال خانواده خودمان خوب شود.

شایان ذکر است که در پایان این همایش از ۵۵ جهادگر برتر خواهر و برادر شهرستان بیرجند تجلیل شد.

کد خبر 6063361

دیگر خبرها

  • اقتصاد موفق با مشارکت همه اقشار امکان‌پذیر است
  • خروج رکود بازار مسکن تنها با اتکا به توان مردم در ساخت‌وساز امکان‌پذیر است
  • نوسازی مسکن روستایی تنها از طریق مشارکت‌های مردمی امکان پذیر می‌شود
  • اسکان بیش از ۴۰ هزار زائر در بوستان غدیر مشهد
  • تحقق شعار سال با مشارکت گروه‌های جهادی امکان پذیر است
  • جزییات وام ازدواج ۱۴۰۳؛ پرداخت فقط با یک ضامن!
  • صیانت ازاراضی کشاورزی با مشارکت مردم امکان پذیر است
  • ابلاغ قانون پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزند در سال ۱۴۰۳
  • نابودی سرطان با این پروتئین امکان‌پذیر است؟
  • قانون وام ازدواج ، فرزندآوری و مسکن ابلاغ شد