Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ تیمور آقامحمدی، ابراهیم اکبری گیزآبادی و ساسان ناطق داوران بخش داستان جشنواره «جوان سوره» با حضور در کارگاه به ارائه نکاتی پیرامون داستان های شرکت کنندگان پرداختند.

محمدرضا شرفی خبوشان در ابتدای کارگاه ضمن تشکر و قدردانی از همراهی شرکت کنندگان گفت: یکی از مهم ترین ویژگی این دوره از جشنواره حضور شرکت کنندگان کمتر از 25 سال بود که باعث ایجاد تعامل میان افراد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: هدفگذاری طولانی مدت می تواند منجر به خلق یک شاهکار باشد. برای رسیدن به یک هدف کلی نیازمند اهداف جزئی هستیم. تمامی نویسندگان باید برای خود چشم اندازی تعریف کنند تا بتوانند به خواسته های خود برسند.

شرفی خبوشان با بیان اینکه بسیاری از نویسندگان بزرگ، کار خود را از جشنواره ها آغاز کرده اند توضیح داد: مسیر جشنواره ها می تواند با ایجاد تعامل و دورهم بودن نویسندگان، جو غالبی را که همه می گویند نویسنده تنهاست، از بین ببرد.

وی افزود: در عرصه نگارش باید از فرصت ها استفاده شود و با برقراری ارتباط با سایر نویسندگان می توان به مشارکت جمعی رسید و رویداد مهمی را خلق کرد.

گفتنی است؛ داوران نکاتی را که حین داوری آثار مورد توجه بود در این کارگاه بیان کردند و شرکت کنندگان ضمن داستان خوانی در جریان نقاط قوت و ضعف اثر خود قرار گرفتند.

شاعران جوان همپای شاعران به نام کشور ظاهر شدند

در کارگاه شعر شانزدهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره نیز عنوان شد با توجه به تجربه کم شاعران جوان، کیفیت برخی آثار راه یافته به بخش شعر جشنواره با آثار شاعران شاخص برابری می کند.

این کارگاه ظهر امروز(سه شنبه ۲۰ آذر) در سالن شماره ۲ تالار حکمت دانشکده علوم و ادبیات انسانی دانشگاه گیلان با حضور سید محمدجواد شرافت دبیر بخش شعر، محمود حبیبی کسبی داور بخش شعر کلاسیک، حامد عسگری داور بخش ترانه و مجید سعدآبادی داور شعر نو  برگزار شد.

در این کارگاه، شاعران جوانی نظیر اسماعیل احمدی ابوجزی، اعظم معارف وند، امیر علی خواصی، امیر عباس بختیاری،  آرزو کریمی نیا به شعر خوانی پرداختند.

حامد عسگری، داور بخش ترانه بی توجهی شاعران جوان به کوتاهی اشعار را مشکل اشعار امروز دانست و گفت: طولانی بودن آثار یکی از معضلات اشعار راه یافته به بخش مسابقه است که بی توجهی شاعران به این نکته، آهنگ و موسیقی شعر را دچار مشکل کرده است.

وی افزود: غالب آثار رسیده به جشنواره دچار سیاه نویسی و تلخ نویسی بودند. در حالی که ما باید به انرژی و بار کلمات در سرودن اشعار توجه داشته باشیم. به طور کلی ادبیات و شاعران، موظف هستند حال خوب را به مخاطب ارائه داده و به رغم سختی های موجود در جهان، راهکار و مسیری روشن را به مخاطبان نشان دهند.

داور بخش ترانه عنوان کرد:انسان زاده محیط و فرهنگ و بومیت است و شعر بهترین روش برای نشان دادن وجه تمایز این بومیت ها از یکدیگر است . وقتی ترانه از نگاه و جهان بینی یک شاعر سروده می شود جهان را با رنگ و لعابی متفاوت تر از دیگر شاعران نشان می دهد و مانع از تکرار اشعار می شود.

محمود حبیبی کسبی داور بخش شعر کلاسیک در ادامه این کارگاه  گفت : در مجموع آثار راه یافته به بخش شعر این جشنواره، سه شاعر با چند اثر  در  این بخش شرکت کرده اند. 

وی خاطرنشان کرد: شباهت اشعار راه‌یافته به جشنواره  در زمینه زبان، تکنیک، وزن، ردیف و قافیه، ناشی از فقر خلاقیت و نوآوری و تمایز و فقدان آثار پیشینیان است که به وضوح در اشعار دیده می شود و داوران را بعضاً با این تصور روبرو کرده است که اشعار متعلق به یک شاعر و از یک فرهنگ بومی است‌. 

داور بخش شعر کلاسیک غفلت از کارکرد و ارزش ردیف، عدم اکتفا به قوت مطلع و عدم اکتفا به آکسان گذاری ها در اشعار را از ضعف های آثار معرفی کرد که ارزش ادبی آثار را کاهش داده است.

در ادامه مجید سعدآبادی داور بخش شعر نو کیفیت برخی آثار در بخش شعر را همردیف اشعار شاعران حرفه ای دانست و گفت:توجه به تجربه های کم شاعران و محدودیت در سن شاعران در نوع انتخاب آثار راه یافته به بخش شعر جشنواره، مهمترین ملاک داوران برای انتخاب آثار بوده است.

وی با اشاره به معضلات موجود در حوزه شعر نو یادآور شد: متاسفانه بحث بومی گرایی در آثار بسیار کمرنگ بوده که نقش ایرانی و اسلامی بودن را دچار مهجوریت کرده است.

موسیقی و رعایت تقطیع، یک اثر را ارزشمند می کند اما این ویژگی نیز در نوشتار و خوانش اشعار مورد غفلت قرار گرفته و نیاز به توجه بیشتری در سرودن اشعار دارد‌. 

داور بخش شعر نو نیز اذعان کرد: طی سال های اخیر خوشبختانه توجه شاعران به بند ها، محورهای افقی و عمودی روایت شاعرانه و تصویرسازی در شعر نو بیشتر شده است در حالی که ایجاد این عناصر جذابیت آثار را برای مخاطبان افزایش می دهد 

همچنین رعایت لحن در اشعار، یکی دیگر از نکات قوت یک شاعر است که در تشخص شعر نیز  تاثیر بسیاری دارد.

حسنا محمدزاده داور بخش شعر کلاسیک نیز با اشاره به معیارهای داوری در این رویداد ادبی بیان کرد: در داوری اشعار جشنواره، رعایت اصول مربوط به حوزه زبان، محتوا، اندیشه، تخیل و موسیقی شعر سنجیده می شود. این در حالی است که لازمه ارزش ادبی اشعار  رعایت  این اصول، همپای هم در یک اثر است .

گفتنی است فقدان نگاه نو در محتوای برخی آثار شاعران جوان دیده می شود که ناشی از بهره مندی از تجربه دیگران است و اجازه زندگی کردن با اشعار را از شاعران سلب می کند.

همچنین کمبود عینیت در آثار از دیگر مشکلات اشعار است که باورپذیری را در مخاطب کاهش می دهد.

کارگاه های شعر و داستان جشنواره جوان سوره در دو نوبت صبح و عصر از ساعات 11:30 و 15 در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه گیلان ادامه یافتند. 

شانزدهمین جشنواره شعر و داستان «جوان سوره» تا فردا(چهارشنبه 21 آذر)در شهر رشت ادامه دارد.

خبرنگار: علی ناصری

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ادبیات شاخص شعر مشکلات وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۹۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وکیل جوان و سرپرست موقت هم از استقلال رفتنی است

سمیعی با تصمیم فوریتی هیات مدیره جایگزین خطیر شد ولی ظاهرا تغییرات زیادی در پایان این فصل در استقلال انجام خواهد شد و هیچ فردی از مدیران فعلی در راس آبی‌ها ابقا نخواهد شد.

به گزارش تابناک ورزشی؛ فرشید هاشم سمیعی وکیل جوانی که توسط مصطفی آجورلو به استقلال آورده شد و چندی قبل علی خطیر را یک مدیر نخبه قلمداد کرده بود، حالا جانشین او شده و با حکم موقت در استقلال کار می‌کند. آنچه مسلم است هیات مدیره استقلال باز هم تغییر خواهد کرد و با دستور مالک جدید باشگاه، افراد جدیدی خواهند آمد که در قواره این باشگاه بزرگ باشند نه اینکه اولین تجربه مدیریت شان، هیأت مدیره استقلال باشد.

سمیعی که به نوعی معاون خطیر بود باید همراه با او از باشگاه می‌رفت، اما این کار را نکرد، همانطور که بعداز آجورلو هم سرجایش ماند تا توسط حجت کریمی کنار گذاشته شود.

سپس او توسز کانال های ناشناخته، به حمید سجادی وصل شد و در استقلال به هیات مدیر ارتقا یافت. باید پذیرفت همان‌طور که خطیر در استقلال ماندنی نشد، سمیعی هم خیلی در باشگاه استقلال ماندگار نخواهد بود. سمیعی با مصاحبه های زیاد ، چهره رسانه ای پیدا کرد و طوری حرف زد که کانال های هواداری استقلال می پسندند. او در پی محبوبیت، بارها به تیم رقیب تاخت و چهره یک مدیر علمی را نداشت و بیشتر به درد جدال‌های هواداری خورد.

کاملا مشخص است که استقلال تغییرات مدیریتی دیگری هم در راه دارد البته به خطیر هم ایراداتی وارد بود. شاید او باید هر طور شده با نکونام تعامل می‌کرد و شاید نکونام هم باید به سمت تعامل می‌رفت، اما به هر حال قابل پیش بینی بود که حداقل یکی از این دو نفر آخر فصل را نمی‌بیند. 

در کوتاه مدت نگاه‌ها به قهرمانی لیگ است، اما انتظار می‌رود مدیران هلدینگ خلیج فارس یک مدیرعامل قوی برای تیمشان انتخاب کنند کسی که با کادر فنی تعامل داشته باشد و اشتباهات مدیران قبلی استقلال را هم تکرار نکند. این فرد هر که باشد قطعاً فرشید سمیعی نیست.

دیگر خبرها

  • جایگاه میرنوروز از نگاه ملی مغفول مانده است
  • وکیل جوان و سرپرست موقت هم از استقلال رفتنی است
  • شعر میرنوروز آمیخته با مضامین قرآنی است
  • همدان خاستگاه شاعران حوزه کودک و نوجوان است
  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • امیر نظام گروسی یک شخصیت بزرگ ملی است
  • پایان جشنواره ملی "شعر کودک و نوجوان رضوی" در همدان 
  • پایان جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان + تصویر
  • نکوداشت چهره برجسته فرهنگ و ادب کشور «استاد جواد محقق» در همدان
  • نهضت ترجمه اشعار فارسی به عربی در خوزستان