Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@06:05:18 GMT

درمان ديابت با نانو

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۳۰۷۹۱

درمان ديابت با نانو

خبرگزاري آريا - پژوهشگران دانشگاه اصفهان در يک مطالعه‌ آزمايشگاهي از نانوذرات مغناطيسي اکسيد آهن به‌عنوان نانوراهبرهايي جهت درمان هوشمند بيماري ديابت استفاده کردند. اثربخشي اين روش بر روي موش مورد تأييد قرار گرفته‌است.
به گزارش جام جم آنلاين به نقل از ايسنا، امروزه با توجه به شيوع رژيم‌هاي غذايي ناسالم در ميان افراد، ديابت در حال تبديل‌شدن به يک بيماري همه‌گير است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش حافظه و اختلال در يادگيري را مي‌توان به عنوان يکي از عوارض مهم اين بيماري برشمرد. محققان دانشگاه اصفهان با به کارگيري فناوري دارورساني هوشمند، موفق شدند عوارض مذکور را کنترل کرده و کاهش دهند.
دکتر ابوالقاسم اسماعيلي، عضو هيات علمي دانشگاه اصفهان با اشاره به ترکيب کوئرستين به عنوان يکي از ترکيبات مفيد موجود در بيشتر ميوه‌ها و سبزيجات، هدف از انجام طرح حاضر را استفاده از فناوري دارورساني هوشمند جهت افزايش کارايي اين ترکيب سودمند عنوان کرد.
وي در خصوص معايب اصلي کوئرستين افزود: يکي از معايب بزرگ ترکيب کوئرستين، حلاليت ضعيف در محلول آبي و هضم سريع گوارشي آن است که موجب مي‌شود دوز بالايي از اين ترکيب در فرايند درمان مورد استفاده قرار گيرد. استفاده از نانوذرات مغناطيسي باعث شد تا کارايي درماني کوئرستين در بهبود اختلالات يادگيري ارتقا يابد؛ بنابراين ميزان دارو به مراتب کمتري نيز براي يک دوره‌ درماني مورد نياز باشد و متعاقب آن بيمار متحمل هزينه‌ کمتري شود.
اسماعيلي تصريح کرد: در اين طرح از نانوذرات سوپرپارامغناطيس اکسيد آهن به عنوان يک راهبر نانويي استفاده شده‌است. اين نانوذرات با ذرات کوئرستين درهم آميخته شده يا به عبارتي کونژگه مي‌شود؛ اين موضوع موجب مي‌شود ترکيب دارويي کوئرستين به مکان مورد نظر هدايت شود.
عضو هيات علمي دانشگاه اصفهان در رابطه با نحوه‌ ارزيابي ميزان اثربخشي اين سامانه‌ درماني گفت: در طرح حاضر از موش به عنوان مدل حيواني جهت بررسي کارايي کوئرستين متصل شده به نانوذرات اکسيد آهن استفاده شد. بدين منظور 40 موش آزمايشگاهي انتخاب شده و در پنج گروه هشت‌تايي طبقه‌بندي شدند. پس از سنتز و تأييد مشخصه‌هاي ساختاري نانوذرات سنتزشده، موش‌ها تحت درمان قرار گرفته و در نهايت ميزان اثربخشي درماني نانوذرات سنتزشده بر حافظه و ميزان اختلالات يادگيري مورد بررسي قرار گرفتند.
وي خاطرنشان کرد: نتايج به‌دست‌آمده ميزان کارايي 90 درصدي نانوسامانه‌ هوشمند را نسبت به استفاده‌ سنتي از کوئرستين تأييد مي‌کنند. بازگشت حافظه و يادگيري به حد طبيعي و نيز کاهش قابل‌توجه قند خون از اثرات ديگر به‌کارگيري اين سامانه‌ انتقال دارو خواهد بود.
اين تحقيقات حاصل تلاش‌هاي شيوا ابراهيم پور دانشجوي مقطع دکتري دانشگاه اصفهان و دکتر ابوالقاسم اسماعيلي و دکتر سيامک بهشتي از اعضاي هيأت علمي دانشگاه اصفهان است. نتايج اين کار در International Journal of Nanomedicine با ضريب تأثير 4.3 منتشر شده‌ است.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۰۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس

معاون درمان دانشگاه گفت: با تلاش همکاران حوزه مامایی در سال گذشته، ۵۲ هزار و پانصد زایمان در بیمارستان‌های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شد.

مهرداد شریفی موفقیت‌های دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه کاهش آمار‌های مرگ و میر مادران باردار در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال ۱۴۰۱ را بیانگر ارتقای کیفیت و کمیت خدمات مامایی دانست و افزود: اداره مامایی معاونت درمان، مسوول تدوین و اجرای برنامه‌های ارتقای سلامت مادران، نوزاد سالم، رسیدگی به امور مامایـی و پاسخگویی به شکایات در این زمینه است.

او با اشاره به حضور بیش از ۱۰ هزار مادر باردار در کلاس‌های آمادگی برای زایمان در بیمارستان‌های زیرمجموعه دانشگاه با هدف فرهنگ سازی و ترویج زایمان طبیعی، ادامه داد: ایجاد کلاس‌های آمادگی دوران بارداری به روش‌های مختلف و آموزش مسایل مورد نیاز مادران باردار، می‌تواند راه حل مناسبی برای ارتقای سلامت مادران باشد و افزایش آگاهی و آمادگی در دوران بارداری، این امکان را به مادر می‌دهد که این مرحله از زندگی را با عوارض کمتر و به شکل خوشایندتری طی کند.

شریفی اضافه کرد: در قالب طرح جوانی جمعیت برای نخستین بار پنج مرکز درمان ناباروری در سطح دو، در شهرستان‌های داراب، لامرد، آباده، ممسنی و فیروزآباد پس از شهر شیراز، آغاز به کار کرد که می‌تواند گامی نو در عرصه خدمت به زوجین نابارور برای دسترسی آسان آنان به خدمات این حوزه باشد.

این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ارائه مراقبت‌های مامایی با کیفیت بالا و تلاش در بهبود مستمر آن را عاملی موثر در کاهش مرگ و میر و ابتلای مادران به انواع بیماری‌ها دانست و گفت: ارایه خدمات درمانی و مشاوره‌ای تخصصی در مرکز مشاوره ناباروری در بیمارستان مادر و کودک شوشتری شیراز برای نخستین بار در کشور انجام شده است.

معاون درمان دانشگاه فعالیت مرکز مشاوره ناباروری بیمارستان مادر و کودک شوشتری شیراز را در سطح سه، با بهره گیری از مشاوران و اساتید برجسته و بنام دانشگاه و ارائه خدمات مشاوره‌ای تخصصی پزشکی، فقهی، حقوقی و روانشناسی به زوجین نابارور اعلام کرد که می‌تواند در رفع چالش‌های این خانواده ها، نقش موثری داشته باشد.

پیگیری و اجرای ۱۷۰ مصوبه در کمیته‌های تخصصی جوانی جمعیت معاونت درمان از ابتدای ابلاغ سیاست‌های کلی جوانی جمعیت، پیگیری روند درمان بیش از ۲۵ هزار مادر باردار نیازمند مراقبت ویژه از سوی کارشناسان مامایی مستقر در مرکز پایش مراقبت‌های درمانی دانشگاه MCMC، حضور بیش از ۲ هزار ماما به عنوان مامای همراه در بلوک‌های زایمان مراکز خصوصی و دولتی با هدف خوشایند سازی مراحل زایمان برای مادر باردار، برگزاری بیش از ۲۰ دوره آموزشی برای کارکنان شاغل در مراکز درمانی با هدف آشنایی با فرایند‌ها و دستورالعمل‌های مرتبط با حوزه مامایی، از اقدامات انجام شده در اداره مامایی معاونت درمان دانشگاه بود که دکتر شریفی به آن اشاره کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • پرداخت بیش از ۲۰ هزار میلیارد ریال از مطالبات کادر درمان فارس
  • انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود
  • برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند