Web Analytics Made Easy - Statcounter

نرخ ارز در ادامه سیاست های حمایتی بانک مرکزی در جهت ایجاد آرامش اقتصادی، امروز بازهم به روند کاهشی خود ادامه داد و حتی در ساعاتی از روز به نرخ 4 رقمی یعنی کانال 9000 هزار تومان ریزش کرد. اولین اثر این کاهش، به بازار سکه تهران رسید تا خریداران و فعالان طلا و سکه، شاهد کمترین نرخ سکه در چند ماه اخیر باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند این عقب نشینی باعث افزایش تقاضا برای خرید سکه شده است.

به گزارش تابناک اقتصادی؛ امروز بازار آزاد ارز پس از مدت ها دلار را در کانال کمتر از 10 هزار تومان مشاهده کرد. هرچند در ساعاتی از روز، نرخ خرید و فروش دلار و یورو در صرافی های بانکی بیشتر از دیگر صرافی های بازار بود. اما در ادامه روز با توجه به نرخ صرافی های بانکی که بیشتر از دیگر صرافی ها بود، شاهد نوسان دلار در مرز کانال 9 و 10 هزار تومان بودیم.

بر اساس این گزارش، نرخ خرید دلار آمریکا در یکی از صرافی های بانکی که به عنوان یکی از اهرم های بانک مرکزی در جهت تزریق ارز در بازار می باشد، 10050 تومان و نرخ فروش دلار آمریکا در این صرافی بانکی 10010 تومان بود. همچنین نرخ خرید یورو در این صرافی 12000 تومان و قیمتی که هر یورو را به مشتری فروتخه شد، 12100 تومان بود.

اما مشاهدات بازار آزاد نشان می دهد، امروز ریزش نرخ ارز به ویژه دلار و یورو به شکل معناداری ادامه داشته است. به گونه ای که در میانه روز، هر دلار آمریکا در برخی از صرافی های محدوده خیابان فردوسی تهران، 9700 خریداری شده و 9800 به مشتری فروخته شده است. همچنین یورو در محدوده 11200 تومان خرید و فروش شده است. 

همچنین در دیگر صرافی، نرخ خرید دلار آمریکا 9800 تومان و نرخ فروش به مشتری 9900 تومان بوده است. 

بر اساس این گزارش، روز گذشته میانگین موزون فروش حواله دلار در سامانه سنا، به رقم 8700 تومان و میانگین موزون فروش حواله یورو نیز به رقم 9340 رسید. به نظر می رسد با توجه به اینکه سامانه سنا آمار روز قبل را نشان می دهد، این نرخ ها برای امروز کمتر شده باشد.

محمد کشتی آرای عضو هیات مدیره طلا و جواهر تهران در گفتگو با خبرنگار تابناک اقتصادی اظهار داشت امروز روند قیمت طلا در بازار جهانی نسبت به دیروز تا حدودی با ثبات تر بوده است. هر اونس طلا نسبت به روز قبل، 3 دلار کاهش داشته و به رقم 1245 دلار رسیده است.

به گفته رئیس ­­کمیسیون تخصصی طلا و جواهر، امروز در بازار تهران قیمت طلا و سکه به پایین ترین سطح قیمت در چند ماه اخیر رسید. علت آن هم ریزش نرخ دلار به زیر 10 هزار تومان بود. کشتی آرای معتقد است خیلی ها در چند وقت اخیر منتظر کاهش قیمت ها و به دنبال فرصت برای خرید طلا، سکه و ارز بودند و امروز با کاهش معنادار سکه، اقدام به خرید سکه کردند. به گفته کشتی آرای، افزایش تقاضا در بازار در کنار بازگشت دلار در سطح 10100 تومان، شاهد رشد اندک سکه نسبت به پیش از ظهر هستیم. بر این اساس، در حال حاضر نرخ سکه تمام طرح جدید که تا پیش از ساعت 12 امروز به 3 میلیون و 520 هزار تومان کاهش پیدا کرده بود با رشد اندک به رقم 3 میلیون و 575 هزار تومان رسیده است. همچنین هر نیم سکه بهار آزادی نیز تا پیش از ظهر کمتر از یک میلیون و 800 بود ولی دوباره به یک میلیون و 810 هزار تومان افزایش داشته است. ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 50 هزار تومان و سک یک گرمی بدون تغییر در سطح 633 معامله می شود. هر گرم طلای 18 عیار امروز تا 302 هزار تومان کاهش قیمت پیدا کرده بود ولی با 10 هزار تومانت افزایش در حال حاضر به 312 هزار تومان رسیده است. هر مثقال طلای 17 عیار که به عنوان مبنا برای محاسبات نرخ گذاری است، به قیمت یک میلیون و 352 هزار تومان ارزشگذاری شده است.

مشاهدات نشان می دهد در بازار، افراد زیادی برای فروش ارز مراجعه می کنند و در مقابل تقاضا برای خرید کمتر می باشد. همچنین از نکات اثرگذار در روند کاهشی روزهای اخیر در بازار ارز، می توان به مواردی همچون؛ سیگنال مثبت از سوی اتحادیه اروپا برای برقراری خط مالی ایران و اروپا اشاره کرد. سازوکار ویژه مالی که از مدت ها قبل در مذاکرات بین ایران و اتحادیه اروپا در جریان بود، این روزها با سیگنال های مثبت مواجه شده و حتی امروز محمود واعظی رییس دفتر رییس جمهوری درباره اظهارات مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره برقراری خط مالی ایران و اروپا هم گفت: رهبران کشورهای اروپایی، وزرای خارجه و مقامات اقتصادی آنها درهمه تماس هایی که با سفرا و مقامات و وزیر امور خارجه ما دارند، این که سازوکار ویژه مالی برقرار شود، تردید ندارند و مکانیزم آن را طراحی می کنند و به ما هم گفتند که حداکثر دو تا سه هفته دیگر انجام خواهد شد. واعظی ادامه داد: اروپایی ها مذاکرات و مشکلاتشان و و فشارهای آمریکا را به ما منتقل کردند و ما هیچ اراده ای که به صورت عمدی عقب بیاندازند ندیده ایم.

از سوی دیگر، اختیارات بیشتر رئیس کل بانک مرکزی برای سروسامان دادن به بازار ارز، موجب شده است که بازار ساز این روزها نقش اساسی را در جهت دهی به بازار داشته باشد. به گفته فعالان بازار، این روزها تزریق ارز با مدیریت بانک مرکزی به گونه ای است که بازار دچار نوسان کمتری می شود و در نتیجه سودهای یک روزه نصیب دلالان نمی شود. 

سومین عامل اثرگذار در روند نزولی نرخ ارز و کاهش هیجانات کاذب ارزی، خبرهای مثبت از تبادلات بانکی ایران و چین بوده است. بر این اساس در روزهای اخیر کونلون بانک چین مبادلات مالی بین تجار و بازرگانان دو کشور ایران و چین را دوباره آغاز کرده است و در نهایت می توان اظهار امیدواری کرد که با توجه به ادامه صادرات نفت ایران و عملیاتی شدن سازوکار ویژه مالی ایران و و اتحادیه اروپا و همچنین آغاز تبادلات بانکی ایران و چین، روند نزولی نرخ ارز بازهم ادامه پیدا کند و شاهد آرامش بیشتری در بازار ارزی کشور باشیم.

 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۰۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حراج شمش طلا در مرکز مبادله توانسته به قیمت بازار آزاد کمک کند؟

فرارو- حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران ظرف سه ماه گذشته انتقاد‌هایی از سوی فعالان بازار به‌دنبال داشته است. هدر رفتن ذخایر بانک مرکزی یکی از اتهام‌های مطرح شده است و موضوع دوم بی‌تاثیر بودن حراج شمش طلا در روند هفته‌های اخیر بازار عنوان می‌شود.

به گزارش فرارو؛ حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلا با این حال ارتباطی به ذخایر بانک مرکزی ندارد و اصطلاحا در راستای رفع تعهدات ارزی خود صادرکنندگان صورت می‌گیرد، اما به‌نظر می‌رسد همچنان هدف اصلی بانک مرکزی از حراج شمش محقق نشده است. طوریکه از زمان آغاز حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران، حدود ۳۰ درصد به قیمت طلا ۱۸ عیار در بازار اضافه شده است.

قیمت شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلا

قیمت شمش طلا با عیار ۹۹۵ در هزار، ظرف سه ماه گذشته در مرکز مبادله ارز و طلا حدود ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است.

قیمت شمش طلا درجریان آخرین معاملات مرکز مبادله ارز و طلا که روز سه‌شنبه چهارم اردیبهشت انجام شد، به‌طور متوسط چهار میلیارد و ۶۵۷ میلیون به ثبت رسید، اما این عدد همزمان با برگزاری اولین حراج نزدیک سه میلیارد و ۶۰۳ میلیون تخمین زده می‌شد.

قیمت شمش طلا با عیار ۹۹۵ در هزار، در مرکز مبادله ارز و طلا ظرف حدود سه ماه قریب یک میلیارد و ۵۰ میلیون ارتقا پیدا کرده که این اتفاق را نمی‌توانیم بدون توجه به افزایش نرخ طلا ۱۸ عیار و وقایع هفته‌های اخیر در بازار بررسی کنیم.

قیمت هر گرم طلا ۱۸ عیار

قیمت طلا ۱۸ عیار همزمان با برگزاری ۲۰ مرحله حراج شمش در مرکز مبادله ارز و طلا حدود ۳۰ درصد رشد داشته است.
هر گرم طلا ۱۸ عیار، روز ۲۷ دی‌ماه پارسال معادل دو میلیون و ۷۰۹ هزار تومان در طلافروشی‌ها معامله می‌شد، اما با برگزاری بیستمین حراج شمش طلا در مرکز مبادله ارز و طلا، این عدد روی تابلو صرافی‌ها به سه میلیون و ۵۶۳ هزار تومان تبدیل شد.

طلا ۱۸ عیار در این مدت و به‌خاطر اتفاقاتی که احتمالا درجریان آن قرار دارید، برای اولین بار تا مرز گرمی سه میلیون و ۸۷۹ هزار تومان جلو رفت و اتفاقا در همان برهه قیمت شمش طلا با عیار ۹۹۵ در هزار در مرکز مبادله ارز و طلا تا عدد چهار میلیارد و ۸۶۶ میلیون بالا رفت.

حراج شمش طلا ذخایر بانک مرکزی را هدر می‌دهد؟

حراج شمش طلا توسط بانک مرکزی در هفته‌های اخیر، انتقاد بخشی از رسانه‌ها و کارشناسان این حوزه را در پی داشته است.

حراج شمش طلا از دید این گروه یکجور هدرفتن ذخایر بانک مرکزی مطرح می‌شود. طوریکه از نگاه آن‌ها چوب حراج به ذخایر طلا کشور کنترل بازار ارز گره‌گشا نبوده. اما واقعا حراج شمش طلا هدر دادن ذخایر بانک مرکزی است.

حراج شمش طلا طبق دستور‌العمل بانک مرکزی ذاتا در راستای رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان انجام می‌شود و اصلا ارتباطی به ذخایر قبلی بانک مرکزی ندارد. تصور کنید صادرکنندگان برای فرار از رفع تعهد ارزی و فروش ارز صادراتی خود در مرکز مبادله، با واردات و اجاره شمش طلا از ایفای تعهدات خود شانه خالی می‌کردند، اما با تصمیم بانک مرکزی واردات شمش طلا حالا مشروط به عرضه در مرکز مبادله است.

عرضه شمش طلا با هدف کنترل بازار، فقط یکی از اهداف مورد انتظار بانک مرکزی است که البته هنوز تاثیر این اتفاق نمایان نشده است، اما از یک طرف دیگر هدف از عرضه طلا در مرکز مبادله ارز و طلای ایران، جلوگیری از قاچاق عنوان می‌شود؛ یعنی حتی اگر خروج طلا ادامه داشته باشد، به صورت صادرات جواهرات و با ارزش افزوده باشد.

دیگر خبرها

  • حراج شمش طلا در مرکز مبادله توانسته به قیمت بازار آزاد کمک کند؟
  • بازار رمزارز‌ها / بیت‌کوین آماده شد
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • انتقاد روزنامه دولتی ایران از تصمیم ایران خودرو/ بانک مرکزی: ۳۰۲ میلیون دلار نیمایی بدون مشتری ماند/ پیمان پاک: گوشت نه تنها افزایش قیمت نداشت، بلکه ارزان هم شد
  • پیش‌بینی جدید کیهان از نرخ ارز در بازار
  • اشتباه در راهبرد بانک مرکزی؛ رئیس کل بازار آزاد را به رسمیت نمی‌شناسد | رابطه زایش تورم و نرخ دلار چگونه است؟
  • راهبرد بانک مرکزی اشتباه است / زایش چهار درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • سیگنال جدید طلا به سکه؛ بازار از بلاتکلیفی خارج می‌شود؟
  • زایش ۴ درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • پیش‌بینی جدید کیهان از نرخ ارز در بازار/ سقوط آزاد قیمت دلار چه زمانی اتفاق می‌افتد؟