Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@02:10:32 GMT

ماهیگیری صنعتی پرندگان دریایی را از بین می برد

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۳۱۶۴۶

ماهیگیری صنعتی پرندگان دریایی را از بین می برد

تهران– ایرنا- ماهیگیری صنعتی در سراسر جهان به دلیل صید منابع غذایی پرندگان دریایی، این گونه ها را از قبیل پنگوئن ها و پرستوهای دریایی در معرض خطر گرسنگی و مرگ ناشی از آن قرار داده است.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از نشریه 'ساینس دیلی'، مطالعه جدید مرکز تحقیقات علمی فرانسه با همکاری دانشگاه بریتیش کلمبیا نشان می‌دهد در حال حاضر گونه‌های مختلف پرندگان دریایی با بیشترین تهدید مواجه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر اساس نتایج این تحقیقات، غذای پرندگان دریایی بین سال های 1970 تا 2010، از 70 میلیون تن به 57 میلیون تن کاهش یافته است. در همین حال، صید سالانه ماهیگیران از 59 میلیون تن در دهه های 1970 و 1980 به 65 میلیون تن در سال‌های اخیر افزایش یافته است.
این کاهش غذا، بیشترین تهدید در میان گونه های دریایی را متوجه پرندگان دریایی کرده به طوری که در 7 دهه گذشته جمعیت آنها 70 درصد کاهش داشته است.
به گفته محققان، از دهه 1970 و 1980، ما یک چهارم از همه پنگوئن ها و تقریبا نیمی از پرستوهای دریایی را از دست داده ایم. در همین حال، رقابت بین پرندگان و صنعت ماهیگیری برای برداشت از منابع غذایی دریایی در مناطقی از آسیا، دریای مدیترانه، دریای نروژ و ساحل کالیفرنیا همچنان افزایش می یابد.
آنها افزودند: اقدام فوری در این زمینه لازم است، زیرا نه تنها پرندگان دریایی در رقابت ناعادلانه با کشتی های عظیم ماهیگیری برای دستیابی به غذا با مرگ و نابودی مواجه هستند، بلکه ابزارهای ماهیگیری و حجم زیادی از ضایعات پلاستیکی شناور در اقیانوس های جهان هم آنها را با مشکل مواجه کرده است.
علاوه بر این، پرندگان دریایی با تهدید آلودگی نفتی، حضور شکارچیان غیر بومی در مناطق زیستی خود، تخریب و تغییر زیستگاه بر اثر فعالیت های انسانی و تغییرات زیست محیطی ناشی از تغییرات اقلیمی مواجه هستند.
علمی*ح.م*2017

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي ماهيگيري پرندگان دريايي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۱۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کوچ پرندگان به تالاب کمجان

عطا پورشیرزاد در ستاد احیای تالاب‌ها خصوص آخرین وضعیت تالاب‌های استان فارس گفت: ستاد ملی و کشوری احیای تالاب‌های برای احیای تالاب‌ها تشکیل شده است. در بارندگی‌های اخیر مقادیری سطوح تالابی در فارس بهبود یافت، اما در تالاب کمجان بیش از ۵۰ درصد از سطح تالاب آبگیری شده و میزبان پرندگان است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس ادامه داد: با تصویب نقشه راه برای احیای تالاب‌ها قطعا اعتباراتی اختصاص خواهد یافت و این موضوع با جدیت دنبال می‌شود.

محمود رضایی کوچی، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس نیز در این نشست بر لزوم اتخاذ تدابیری برای برداشتن فشار مصرف آب کشاورزی از روی تالاب‌ها تاکید کرد و گفت: مشاغل خرد در حاشیه تالاب‌های استان باید تقویت شود. ۵ هزار هکتار زمین در سه شهرستان مرودشت، زرقان و خرامه کشت گلخانه‌ای پیشنهاد شده تا قسمت عمده‌ای از برداشت بی رویه آب را مهار و جبران کند.

استاد بخش مهندسی آب دانشگاه شیراز هم در ادامه همکاری دانشگاه و محیط زیست برای احیای تالاب‌ها را بسیار مهم دانست و گفت: متاسفانه وضعیت تالاب‌های کشور چندان خوب نیست و تعادل اکوسیستم به‌هم خورده است، تامین آب که مهم‌ترین عنصر احیای تالاب است متاسفانه دچار چالش است، اقداماتی برای توسعه کاشت محصولات دیم هم باید در اولویت قرار گیرد.

مسعود نوشادی اضافه کرد: سد‌هایی که در مسیر تالاب‌ها احداث شده باید حقابه محیط زیست را بدهند، ۴۰۰ هزار هکتار مساحت اراضی کشاورزی حوضه آبریز طشک و بختگان است که اضافه برداشت دارند، اگر این اضافه برداشت مهار شود تا حدود زیادی برای احیای این دو تالاب موثر است.

او بیان کرد: بر اساس مطالعات انجام شده امکان رهاسازی سالانه ۲۵۰ میلیون متر مکعب از سد درودزن در ترسالی‌ها برای تامین بخشی از نیاز آبی تالاب‌های طشک و بختگان امکان‌پذیر است. نیاز آبی این تالاب‌ها در شرایط نرمال یک میلیارد متر مکعب است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه ما دنبال تعطیلی کشاورزی نیستیم، اما کشاورزی باید محدود شود، افزود: مصرف آب کشاورزی باید کنترل و کم شود، مساحت کشاورزی نباید بیشتر شود بلکه باید بهره‌وری در بخش کشاورزی افزایش یابد تا برای احیای تالاب‌ها هم امیدی وجود داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • همایش استانی روز فیزیک در دانشگاه صنعتی اصفهان + فیلم
  • معاون وزیر علوم: افزایش تقلب در کنکور ناشی از توسعه فناوری است
  • اعتبار دانشگاه صنعتی شاهرود ۲۷ درصد بیشتر شد
  • همایش اقتصاد اسلامی در مواجه با چالش‌های اساسی اقتصاد ایران
  • کشف ۱۵ سهره وحشی، تور و قفس صید پرندگان در خرامه
  • بازگشت فلامینگو ها پس از چند سال به تالاب گاو خونی
  • چطور مراقب همسایه های بالدارمان باشیم؟
  • ارتقای رتبه علمی اعضای هیئت علمی تغییر می‌کند
  • کوچ پرندگان به تالاب کمجان
  • معرفی میش مرغ ایرانی از ویژگی ظاهری تا محل زیست این پرنده (+عکس)