Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-20@03:28:16 GMT

از توسعه اقتصاد شهری تا سقوط آزاد در چابهار

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۳۲۱۳۶

از توسعه اقتصاد شهری تا سقوط آزاد در چابهار

حضور تیم چتربازی در مسابقه فرمانده ۵/ آلودگی در شهرهای بزرگ/ برف و باران در شهرهای غربی و شمالی/توسعه اقتصاد شهری و نشاط اجتماعی از مصادیق حیات شبانه است و ... از جمله اخبار برگزیده اجتماعی در ۲۱ آذر ۹۷ است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، حضور تیم چتربازی در مسابقه فرمانده ۵؛ تجربه سقوط آزاد در منطقه طبیعی بکر، زیبا و منحصربه فرد چابهار شاید در نگاه اول رویایی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما منطقه چابهار همانند بسیاری از مناطق زیبای کشورمان دارای پتانسیل های طبیعی و بکری است که قابلیت تبدیل شدن به جاذبه های گردشگری و به ویژه توریسم ورزشی دارد و در این میان می توان زمینه ای فراهم کرد تا گردشگران و ماجراجویان بتوانند در طبیعت زیبای چابهار و در آسمان ایران زیبا، پرواز و هیجان را تجربه کنند.

 

آلودگی در شهرهای بزرگ/ برف و باران در شهرهای غربی و شمالی

احد وظیفه» درباره وضعیت هوای مناطق مختلف کشور در سه روز پایانی هفته به خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان گفت: امروز و فردا در اغلب مناطق کشور، جوی آرام خواهیم داشت.

 

مدیر پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی افزود: امروز ( چهارشنبه 21 آذر) در شهرهای صنعتی و پرجمعیت به دلیل افزایش غلظت آلاینده ها، کاهش کیفیت هوا را خواهیم داشت.

 

وی با اشاره به وزش باد شدید جنوبی در استان های گیلان و اردبیل، خاطرنشان کرد: این عامل طی امروز تا ظهر پنجشنبه، دمای نسبی در این دو استان را افزایش می دهد.

 

برگزاری سومین کنگره بین المللی شهدای مدافع حرم «فاتحین»

«محمد صائبی» در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان از برگزاری سومین کنگره بین المللی شهدای مدافع حرم خبر داد و گفت: سومین کنگره بین المللی شهدای مدافع حرم «فاتحین» روز جمعه ( 30 آذر) در سالن همایش های برج میلاد برگزار می شود.

 

سخنگو و مدیر روابط عمومی سومین کنگره بین المللی شهدای مدافع حرم افزود: این کنگره با حضور خانواده های معظم شهدای یگان فاتحین کشور و فاطمیون و زینبیون برگزار می شود.

 

توسعه اقتصاد شهری و نشاط اجتماعی از مصادیق حیات شبانه است

«حجت نظری» در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درخصوص محتوای برنامه های احیای حیات شبانه در تهران گفت: بحث حیات شبانه صرفا ناظر به نشاط اجتماعی نیست.

 

رییس ستاد توان افزایی و حمایت از سازمان های مردم نهاد شهر تهران افزود: وقتی بحث از برگزاری کنسرت و فعالیت های فرهنگی این چنینی مطرح می شود، کنش تان ناظر بر نشاط اجتماعی است درصورتی که حیات شبانه اعم است از نشاط اجتماعی و حتی حوزه های کسب و کار، اقتصاد شهری و مسائل مختلفی را شامل می شود بنابراین باید در این مورد یک تصمیم بین بخشی جدی گرفته شود.

 

وی با بیان اینکه موضوع حیات شبانه، موضوعی نیست که صرفا مدیریت شهری بتواند به آن ورود کند، خاطرنشان کرد: زمانی که می خواهیم دستفروشان را ساماندهی کنیم یکی از بهترین کارهایی که براساس زیسته بشری می توان انجام داد، اتفاقی است که در بسیاری از کشورهای پیشرفته صورت می گیرد یعنی از فضای مرده شب استفاده می کنند برای ساماندهی دست فروشان و ما نیز می توانیم چنین طرحی را در تهران اجرایی کنیم.

 

محورهای مسدود اعلام شد/ترافیک نیمه‌سنگین در آزادراه کرج_قزوین

«نادر رحمانی» در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با اشاره به آخرین شرایط جوی محورهای مواصلاتی کشور گفت: اغلب محورهای استان کرمانشاه با مه گرفتگی و کاهش دید رانندگان همراه است.

 

رئیس مرکز کنترل ترافیک راهور ناجا بیان کرد: ترافیک در باندشمالی آزاد راه کرج-قزوین (از پل فردیس تا مهرویلا)، باند جنوبی آزادراه کرج – قزوین از پل حصارک تا پل فردیس و باندشمالی آزادراه تهران-کرج از گرمدره تا پل فردیس نیمه‌سنگین  است.

 

پیش دبستانی ها تنها در مناطق با ضریب محرومیت بالا رایگان هستند

«رخساره فضلی» درگفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درباره ی شهریه پیش دبستانی ها گفت: دستورالعمل اداره پیش دبستانی ها به دو شیوه دولتی با مشارکت مردم و غیردولتی  تعریف شده است.

 

مدیر کل دفتر آموزش پیش دبستانی آموزش و پرورش افزود: شیوه اداره دولتی با مشارکت مردم، یعنی دولت و مردم باهم مشارکت مالی دارند.

 

وی ادامه داد: این شیوه در مناطق محروم، مرزی، عشایری، روستایی دارای ضریب محرومیت و حاشیه های شهر ها اجرا می شود.

 

فضلی با بیان اینکه در شیوه اداره پیش دبستانی های برحسب شرایط دولت حمایت می کند بیان کرد: هرجایی که مردم از لحاظ اقتصادی محرومتر باشند، مشارکت دولت بیشتر می شود و هرجا که مردم از لحاظ اقتصادی وضعیت بهتری داشته باشند مشارکت دولت کمتر می شود.   

 

مدیر کل دفتر آموزش پیش دبستانی آموزش و پرورش بیان کرد: پیش دبستانی ها تنها در مناطقی که ضریب محرومیت آنان 8 ، 9 هستند یا منطقه عشایری هستند  رایگان است.

 

پایان پیام/47

منبع: شبستان

کلیدواژه: معاون اول رئیس جمهور مشهد خراسان جنوبی بجنورد خراسان شمالی خراسان جنوبي بیرجند سینما استان بوشهر کرمان سقوط آزاد حیات شبانه شهر اقتصاد شهری چتربازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۲۱۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت سوسیال دموکراتیک چیست؟

   عصر ایران - دولت سوسیال دموکراتیک (social democratic state) دولتی است که با هدف تحقق عدالت اجتماعی، سیاست مداخله در اقتصاد را اتخاذ می‌کند. برابری و انصاف به عنوان پشتوانه‌های عدالت اجتماعی، جزو اصول اساسی دولت‌های سوسیال دموکراتیک‌اند.

   پیشتر توضیح دادیم که مداخلۀ دولت توسعه‌گرا در حوزۀ اقتصاد، با هدف "پیشرفت اقتصادی" صورت می‌گیرد ولی دولت سوسیال دموکراتیک، عدالت اجتماعی را مهم‌تر از پیشرفت اقتصادی می‌داند.

   با این حال، مداخله‌گرایی و سوسیال دموکراسی همیشه همراه نیستند. مثلا دولت بریتانیا بلافاصله پس از جنگ جهانی دوم در جهت خطوط سوسیال دموکراتیک گسترش زیادی یافت ولی نتوانست به دولتی توسعه‌گرا تبدیل شود.

  در واقع دولت‌های سوسیال دموکراتیک ممکن است توسعه‌گرا نباشند ولی چون این دولت‌ها در اروپای غربی معمولا در سرزمین‌های کم‌جمعیت تاسیس شده‌اند، دولت‌های کارآمدی بوده‌اند. اگرچه کارآمدی آن‌ها ناشی از خصلت دموکراتیک شان هم بوده؛ چراکه دموکراسی توجه به عقل جمعی را در اولویت قرار می‌دهد.

 برای شناخت دولت سوسیال دموکراتیک، توجه به این نکته مهم است که عبور از نگاه "منفی" به دولت، که آن را شر ضروری می‌داند، به نگاهی "مثبت"، که دولت را وسیلۀ گسترش آزادی و عدالت تلقی می‌کند، در شکل‌گیری این دولت نقش اساسی داشته است. در لیبرالیسم کلاسیک، دولت شر ضروری محسوب می‌شد ولی در سوسیال دموکراسی چنین نگاهی به دولت وجود ندارد.

  دولت سوسیال دموکراتیک نه تنها شرایط زندگی منظم را تعیین می‌کند بلکه به ویژه به اصلاح و رفع بی‌تعادلی‌ها و بی‌عدالتی‌های اقتصاد بازار کمک می‌کند. بنابراین چندان به ایجاد و تولید ثروت کمک نمی‌کند بلکه بیشتر به توزیع متناسب یا عادلانۀ ثروت می‌پردازد.

  این کار در عمل به از بین بردن فقر و کاستن از نابرابری اجتماعی خلاصه می‌شود ولی کسانی که فقیر نیستند، لزوما قدرت خرید چشم‌گیری هم ندارند. اما از نظر سوسیال دموکرات‌ها مهم این است که همۀ شهروندان قدرت خرید معقولی داشته باشند و در شرایطی "انسانی" زندگی کنند ولو که ثروتمند نباشند.

جان مینارد کینز

   ویژگی دوگانۀ دولت سوسیال دموکراتیک عبارت است از کینزیانیسم و رفاه اجتماعی. هدف سیاست‌های اقتصادی کینزیانیستی "اداره کردن" یا "تنظیم کردن" سرمایه‌داری با نظر به پیشبرد رشد و تامین اشتغال کامل است. اگرچه این کار ممکن است عنصر "برنامه‌ریزی" را در پی داشته باشد، اما راهبرد نمونۀ کنزیانیستی در بر گیرندۀ "مدیریت تقاضا" از راه تعدیلات در سیاست‌های مالی است. یعنی در سطوح هزینه و مالیات عمومی.

   کینزیانیسم یا اقتصاد کینزی به سیاست‌های اقتصادی متاثر از آرای جان مینارد کینز (1946-1883)، اقتصاددان برجستۀ انگلیسی، گفته می‌شود که دست کم از 1930 در آمریکا و سپس اروپا کم و بیش رایج شد و تا اواسط دهۀ 1970 در جهان غرب مبنای عمل دولت‌ها بود.

  پذیرش سیاست‌های رفاهی به پیدایش به‌اصطلاح "دولت‌های رفاه" انجامیده است که پیشبرد رفاه اجتماعی در میان شهروندان به مسئولیت‌هایشان اضافه شده است. به این معنا، دولت سوسیال دموکراتیک "دولت تواناسازی" است که به اصل "قدرتمند کردن فرد" متعهد است.

  به عبارت دیگر، دولت سوسیال دموکراتیک علاوه بر دو وظیفۀ کلاسیک دولت، یعنی تامین نظم و امنیت، افزایش رفاه شهروندان را هم جزو وظایف ذاتی خودش می‌داند. همچنین این دولت، برخلاف دولت لیبرال کلاسیک، صرفا در پی رفع موانع آزادی افراد نیست بلکه به امکان استفادۀ افراد از آزادی‌شان نیز اهمیت می‌دهد و به همین دلیل به فکر "قدرتمند کردن فرد" است. ممکن است کسی مانع آزادی سفر رفتن افراد نشود ولی آن‌ها از فرط فقر نتوانند به مسافرت بروند. یعنی مانعی برای مسافرت ندارند ولی قدرتی هم برای مسافرت ندارند.  

  آیزیا برلین با تفکیک مفهوم "آزادی منفی" از "آزادی مثبت"، اولی را فقدان ممانعت دیگران می‌داند و دومی را امکان استفادۀ فرد از آزادی‌اش توصیف می‌کند. آزادی مثبت در واقع "قدرت" است. و یا توان استفاده از آزادی. بنابراین افراد باید دست کم از ورطۀ فقر خارج شوند تا بتوانند از شانس زیستن در یک جامعۀ آزاد استفاده کنند.

  اما از آنجا که توزیع ثروت برای دولت سوسیال دموکراتیک مهم‌تر از تولید ثروت است، دولت‌های سوسیال دموکراتیک موفق فقط در سرزمین‌های کم‌جمعیت ظهور کرده‌اند. مدیریت موفق جمعیت‌های کلان، ظاهرا بدون تمرکز بر تولید ثروت ناممکن است. دست کم تا این مرحله از تاریخ بشر چنین بوده.

در مجموع در دولت‌های سوسیال دموکراتیک "رونق" کمتر از "عدالت" و "رفاه" اهمیت دارد. طبیعتا رفاه نیز در این کشورها به شکل حداقلی تفسیر می‌شود. در مواردی هم که رفاه چشمگیری در دولت‌های سوسیال دموکراتیک وجود دارد، جمعیت بسیار کمی در این کشورها زندگی می‌کنند (حتی کمتر از جمعیت10 میلیون نفری سوئد).

سه نکتۀ دیگر دربارۀ دولت سوسیال دموکراتیک، یکی این است که برخی معتقدند سوسیال دموکراسی در هیچ جای جهان محقق نشده؛ بنابراین دولت‌هایی که سوسیال دموکراتیک قلمداد می‌شوند، فقط "نسبتا" سوسیال دموکراتیک‌اند نه "کاملا".

دوم اینکه، پس از دهۀ 1980 که نئولیبرالیسم اقتصاد کینزی را کنار زد، دولت‌های سوسیال دموکراتیکی مثل سوئد و دانمارک و غیره نیز به دلیل ارتباط ناگزیرشان با اقتصاد جهانی، به ناچار و تدریجا از سوسیال دموکراسی فاصله گرفتند و صرفا حداقلی از سیاست‌های رفاهی‌شان را حفظ کرده‌اند. این نکته در واقع به این معناست که مثلا دولت کنونی سوئد، به اندازۀ دهه‌های 1960 یا 1970 سوسیال دموکراتیک نیست.  

سوم اینکه، برخی ار تندرونرین کمونیست‌های شوروی نیز، مثلا لئون تروتسکی، دولت مطلوب خودشان را سوسیال دموکراتیک قلمداد می‌کردند. قاعدتا دولت مطلوب تروتسکی تفاوت زیادی با دولت سوسیال دموکراتیک سوئد ذر قرن بیستم داشت. بنابراین نباید از یاد ببریم که واژۀ سوسیال دموکراسی، لفظ زیبایی است که بسیاری از مخالفان دموکراسی نیز خودشان را در ذیل این واژه توصیف کرده‌اند. دولت سوسیال دموکراتیک اگر در تاریخ بشر مصداقی هم داشته باشد، قطعا در کشورهای اسکاندیناوی و عمدتا تا قبل از دهۀ 1980 تحقق پیدا کرده. آنچه در شوروی و سایر کشورهای کمونیستی محقق شد، یقینا مصداق دولت سوسیال دموکراتیک نبود.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دولت سوسیال دموکراتیک چیست؟
  • راهکارهای توسعه کیفی بخش تعاون در اقتصاد ایران چیست؟
  • توسعه اشتغالزایی در اقتصاد گیاهان زینتی با هدایت استارت‌آپ‌ها
  • تروریست‌ها علیه اقتصاد مَکُران
  • هفت اختراعی که زندگی شهری را تغییر داد
  • باران بهاری خیابان‌ها چابهار را هم سیلابی کرد
  • رویکرد دولت سیزدهم توسعه بخش تعاون است/ تحقق شعار سال با رونق تعاونی‌ها
  • تضمین رشد اقتصاد در سایه سرمایه‌گذاری شرکت‌های جوان دانش‌ محور
  • برنامه های هند برای توسعه تعاونی ها
  • توجه به تعاونی ها و تولید آزاد راهکار تحقق شعار سال است