Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: در مقابل ایران، آمریکا متحدان منطقه‌ای خود را تقویت خواهد کرد. آمریکا برای اجرای استراتژی منطقه‌ای‌اش که بر مهار ایران مبتنی است، بر دو مجموعه از متحدان تکیه خواهد کرد.


یک اندیشکده آمریکایی تحولات سال آینده جهان، از جمله مسائل مرتبط با ایران، را پیش‌بینی کرد. طبق پیش‌بینی این اندیشکده، در سال ۲۰۱۹ علیرغم فشار‌های آمریکا حکومت ایران فرونمی‌پاشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمایت سیاسی اروپا از ایران هم ضعیف خواهد شد.
 در آمریکا صد‌ها اندیشکده وجود دارد که مسائل گوناگون داخلی و خارجی آمریکا را مطالعه می‌کنند. در این میان، اندیشکده استراتفور در یک چیز با سایر اندیشکده‌ها متفاوت است. این اندیشکده امنیتی هر از چندگاهی درباره تحولات آینده پیش‌بینی‌هایی ارائه می‌کند. امسال نیز در یک گزارش طولانی تمام تحولات مهم جهان در سال آینده را پیش‌بینی کرد.
در بخش ایران، استراتفور  معتقد است که ایران و آمریکا در یک مسیر تصادم قرار دارند و در سال ۲۰۱۹، کارزار تحریمی آمریکا علیه ایران به این کشور آسیب خواهد زد، اما به فروپاشی حکومت ایران منجر نخواهد شد. آمریکا با افزایش تحریم‌ها امیدوار است که ایران را به بازگشت به میز مذاکره وادار کند. اما در این کار موفق نخواهد شد. اگر چه ایران به نزاع‌های سیاسی معروف است، اما احزاب آن ثبات نظام را بر کشاکش‌های معمول ترجیح خواهند داد. علاوه بر این، تحریم‌ها، ناآرامی عمومی را تشدید کرد، امری که سرمایه سیاسی محافظه‌کاران و تندرو‌ها را در مقابل دولت میانه‌روی رئیس‌جمهور حسن روحانی بیشتر می‌کند. مضاف بر این، دستگاه امنیتی و اطلاعاتی ایران بوسیله ضرورت تعمیق استراتژی دفاعی ایران در برابر فشار فزاینده تقویت خواهد شد.
بنا به ادعای استراتفور، ایران به پاسخ دادن از طریق اصطکاک با کشتی‌های آمریکا و متحدانش در خلیج فارس، انجام آزمایش‌های موشک بالستیکی و از سرگیری فعالیت‌های هسته‌ای اغوا خواهد شد، اما فقط زمانی که واقعا این امور ضروری باشد، آن‌ها را انجام خواهد داد. در مقابل، ایران برای پاسخ دادن به آمریکا، اسرائیل و کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس از جنگ‌افزار سایبری، عملیات مخفی و نایبان منطقه‌ای استفاده خواهد کرد. ایران خواهان اجتناب از تحریک دیگران به انجام یک حمله نظامی متعارف به خود است، اما با توجه به اینکه حمایت سیاسی اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۹ ضعیف خواهد شد و تضمین‌های اقتصادی با لفاظی سیاسی جایگزین می‌شوند، تهران برای درگیر شدن در اقدامات تلافی‌جویانه تمایل بیشتری خواهد داشت.
به نوشته استراتفور، ایران برای پاسخ دادن به متجاوزان از تمام توانش استفاده خواهد کرد، اما فعلا از تحریک آن‌ها به انجام یک واکنش نظامی متعارف علیه خود اجتناب خواهد کرد.
در مقابل ایران، آمریکا متحدان منطقه‌ای خود را تقویت خواهد کرد. آمریکا برای اجرای استراتژی منطقه‌ای‌اش که بر مهار ایران مبتنی است، بر دو مجموعه از متحدان تکیه خواهد کرد. مجموعه اول، شامل نگران‌ترین متحدان آمریکا از ایران هستند و مایل‌اند که سیاست‌های ضدایرانی سختگیرانه‌ای دنبال کنند. این متحدان عبارتند از: اسرائیل، عربستان و امارات. این متحدان، به سرعت بدگمانی و نزاع چند‌دهه‌ای را کنار می‌گذارند تا در عرصه فضای سایبری و اجرای تحریم‌ها و حتی در عرصه نظامی با یکدگیر هماهنگی بهتری داشته باشند.
مجموعه دوم، شامل کشور‌هایی نظیر کویت، عمان و قطر می‌شود. این کشور‌ها همسویی کمی با سیاست ضدایرانی دارند و تمایل کمی هم برای اتخاذ مواضع سختگیرانه در برابر ایران دارند. این کشور‌ها می‌توانند در برخی نزاع‌ها و بحران‌های منطقه‌ای برای آمریکا ارزش دیپلماتیک، اقتصادی و استراتژیک فراهم کنند.
در حوزه صادرات نفت هم استراتفور معتقد است که علیرغم محدود شدن صادرات نفت ایران به دلیل تحریم‌ها و نیز محدود شدن رشد تولید نفت آمریکا در اثر کمبود خطوط لوله، بعید است که در نیمه اول سال ۲۰۱۹، بازار نفت شاهد فروپاشی شود. اما با توسعه ظرفیت خطوط لوله انتقال نفت آمریکا در نیمه دوم ۲۰۱۹، چشم انداز بازار نفت به طور چشمگیری تغییر خواهد کرد. عربستان و روسیه به هر گونه نشانه مازاد عرضه نفت، که ممکن است باعث سقوط قیمت‌های نفت شود، به شدت واکنش نشان خواهند داد. ذیل معافیت‌های تحریمی، ایران در پنج ماه آینده همچنان قادر خواهد بود حدود یک میلیون بشکه در روز نفت صادر کند.
منبع: فرارو برچسب ها: آمریکا ، ایران ، اندیشکده امنیتی آمریکا

منبع: خرداد

کلیدواژه: آمریکا ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۲۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گلرو: طوفان‌الاقصی باعث بیداری دانشجویان آمریکایی شد

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد که طوفان‌الاقصی باعث بیداری نخبگان به ویژه دانشجویان در آمریکا شده است؛ به این دلیل که جامعه آمریکایی بر روی فضای نخبگی می‌چرخد.

عباس گلرو در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به خیزش دانشجویان آمریکایی علیه جنایات رژیم صهیونیستی بیان کرد: یکی از اثرات تحولات غزه را می‌توان در انعکاس این تحولات در جامعه اروپا و آمریکا مشاهده کرد. در آنجا عمق جنایات اسرائیل و پشیبانی دولت آمریکا برای همگان مشخص شده است.

وی ادامه داد: در چند ماه گذشته از آغاز جنگ غزه خیلی از اعضای پارلمان‌های اروپا نطق‌های کوبنده‌ای در حمایت از تحولات غزه و مردم فلسطین علیه اسرائیل داشتند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در این شرایط جنبش دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا در اعتراض به سیاست‌های دولت بایدن در قبال مساله فلسطین و حمایت از اسرائیل اقداماتی را انجام داده است که با سرکوب شدید پلیس آمریکا مواجه شد. این یک تحول شگرف و دگرگونی اساسی در دنیا در حمایت از فلسطین است.

گلرو تاکید کرد: طوفان‌الاقصی علاوه بر این‌که وحشتی برای اسرائیل راه انداخت و نقطه عطفی در رویارویی مقاومت فلسطین در برابر اسرائیل بود، باعث بیداری در سطح نخبگان به ویژه دانشجویان آمریکایی شد که همراهی اساتیدشان را هم به دنبال داشت.

منتخب مجلس دوازدهم بیان کرد: آنچه در درون اسرائیل رخ داده خودش را در رقابت‌های انتخاباتی آمریکا نشان می‌دهد و می‌تواند به عنوان یکی از مولفه‌های تعیین شده در تحولات بعدی آمریکا باشد.

وی در پایان بیان کرد: پاشنه تحولات جامعه آمریکایی بر روی دانشگاه‌ها و فضای نخبگی می‌چرخد؛ لذا به نظرم اعتراضات اخیر دانشجویی در آمریکا یک رویداد جدیدی است که می‌توان آن را به عنوان تحولات درونی آمریکا تحلیل کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • معلم‌ها تحولات جهان را برای دانش‌آموزان تبیین کنند
  • پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار
  • اندیشکده غربی مطرح کرد: نیاز شورای همکاری خلیج فارس به تهران برای تحقق چشم‌انداز جدید خود
  • حضور ویرانگرِ آمریکا | افغانستان
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • رایزنی تلفنی بایدن با امیر قطر؛ تحولات غزه محور گفتگو‌ها
  • استولتنبرگ: آمریکا و متحدان اروپایی فقط وعده کمک به اوکراین داده‌اند
  • واکنش ایلان ماسک به توافق بلندمدت آمریکا با اوکراین
  • دانشگاه بوعلی سینای همدان، میزبان رویداد دانشگاهی نزدیک قله ایم
  • گلرو: طوفان‌الاقصی باعث بیداری دانشجویان آمریکایی شد