Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@12:21:43 GMT

اوپک: کاهش صادرات نفت برخی کشورها جبران شده است

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۳۳۴۳۱

اوپک: کاهش صادرات نفت برخی کشورها جبران شده است

تهران - ایرنا - سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام (اوپک) روز چهارشنبه در گزارشی اعلام کرد که کاهش صادرات نفت برخی کشورها از جمله ایران را که تحت تحریم های آمریکاست، جبران کرده است و نگرانی از کمبود نفت در بازارهای جهانی نیست.

به گزارش ایرنا، اوپک در گزارش ماهانه خود که نسخه ای از آن در اختیار خبرگزاری رویترز قرار گرفته است، اعلام کرد تقاضا برای نفت خام این سازمان در سال 2019 به 31.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

44 میلیون بشکه در روز کاهش خواهد یافت. بر اساس کارشناسی های انجام گرفته توسط کارشناسان اوپک این میزان یکصد هزار بشکه در روز کمتر از پیش بینی ماه گذشته و 1.53 میلیون بشکه کمتر از تولید حال حاضرش است.
در گزارش ماهیانه این سازمان آمده است: افزایش تنش های تجاری، انقباض مالی و چالش های سیاسی پیش رو از جمله مسائلی هستند که سال آینده مخاطرات اقتصادی را حتی بیش از پیش به سمت جنبه منفی متمایل خواهد کرد.
اوپک و متحدان این سازمان از جمله روسیه از بیم کاهش قیمت نفت و افزایش عرضه، هفته گذشته توافق کردند سال آینده کاهش تولید را از سر بگیرند.
آنها وعده دادند تولید را به میزان 1.2 میلیون بشکه در روز کاهش خواهند داد که از این میزان، سهم اوپک 800 هزار بشکه در روز است.
این کاهش تولید به عنوان یک چرخش سیاست پس از آن انجام می شود که این ائتلاف از تولیدکنندگان موسوم به اوپک پلاس OPEC+ ماه ژوئن در بحبوحه فشارهای دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای کاستن از قیمت ها و جبران کاهش پیش بینی شده صادرات ایران، پذیرفت تولید را افزایش دهد.
اوپک پلاس شامل کشورهای عربستان سعودی، امارات عربی متحده و کویت بودند.
همچنین در گزارش اوپک آمده است که با وجود بازگشت تحریم های نفتی علیه ایران، تولید نفت این سازمان در ماه نوامبر، فقط 11 هزار بشکه در روز کاهش یافت.
ایران که سومین کشور تولیدکننده نفت خام در اوپک به شمار می‌رود، در ماه اکتبر روزانه 3 میلیون و 333 هزار و در ماه سپتامبر 3 میلیون و 451 هزار بشکه نفت صادر کرده بود.
اروپام**9041**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي ايران اوپك نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۳۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین

تین نیوز

طبق اعلام گمرک، تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، از مجموع صادرات و واردات کشور هفت میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و دو میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.

بر اساس این گزارش، تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان چهار میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.

همچنین صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان سه میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار رسیده و تراز تجاری کشور بدون نفت در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی نیز در فروردین ماه سال جاری چهار میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.

این گزارش حاکی است؛ ارزش صادرات کشور در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می دهد.

همچنین سه قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت و میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.

در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.

عمده ترین مقاصد کالاهای صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این هفت کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

براساس این گزارش، در فروردین ماه سال جاری، میزان صادرات کالاهای پتروشیمی سه میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می دهد.

لازم به ذکر است؛ در بین ۱۰ قلم عمده کالاهای صادراتی، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده، اوره و میله های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.

در خصوص واردات کالا به کشور در فروردین ماه سال جاری نیز اعلام شده که دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش دو میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.

در این میان ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار سه قلم عمده کالاهای وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده اند.

همچنین بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالاهای وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.

متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری هم ۱۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.

طبق آنچه گمرک اعلام کرده، هفت کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان، هند و هنگ کنگ در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند و میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین ماه سال جاری با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون ۶۰۰ هزار تن رسیده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد
  • اولین زیان غول گاز روسیه در ربع قرن گذشته
  • همکاری اوپک با عراق و قزاقستان برای جبران مازاد نفت
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد
  • مدیر نفتی آمریکایی برای تبانی با اوپک تنبیه شد
  • ظرفیت تولید نفت امارات بی‌سروصدا افزایش یافت
  • افزایش قیمت جهانی نفت/ برنت ۸۳ دلار و ۸۵ سنت شد
  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است
  • افزایش ۴۸ درصدی تجارت خارجی در فروردین