Web Analytics Made Easy - Statcounter

بغداد - ایرنا - سپهبد بازنشسته عراقی و مشاور سابق ''جلال طالبانی' رییس جمهوری فقید عراق گفت که با هجوم داعش به خاک عراق، این جمهوری اسلامی ایران بود که نخستین حملات هوایی را علیه مواضع این گروهک تروریستی تکفیری انجام داد.

به گزارش ایرنا، 'وفیق السامرایی' کارشناس برجسته امور سیاسی و نظامی عراق، روز چهارشنبه در صفحه رسمی خود در فیسبوک در یادداشتی به مناسبت سالگرد اعلام پیروزی نظامی بر داعش در عراق تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران نخستین کشوری بود که جنگنده های خود را اعزام کرد و عملیات علیه داعش انجام داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی همچنین تاکید کرد که در آغاز حمله داعش، این جمهوری اسلامی ایران بود که بیشترین تامین سلاح را برای عراق انجام داد بویژه آنکه در آن زمان ما حتی یک جنگنده هم نداشتیم.
السامرایی افزود: ابومهدی مهندس نائب رئیس سازمان الحشد الشعبی با ایرانی ها هماهنگ کرد و آنها بشکل فوری چهار تا پنج جنگنده سوخو اعزام و نخستین عملیات هوایی علیه داعش را در شمال سامرا اجرا کردند.
مشاور سابق طالبانی در خصوص شکست محاصره بغداد نیز گفت: این جوانان عراقی بودند که جلوی داعش ایستادند و ائتلاف بین المللی و هواپیماهای آمریکایی و انگلیسی بعدا وارد عملیات هوایی و سپس زمینی شدند.
وی سپس بدون نام بردن از برخی کشورهای منطقه ای که بسیاری از کارشناسان آنها را ایجاد کنندگان داعش می دانند، افزود: نباید فکر کنیم جنگ داعش ناشی از فکر و برنامه ریزی و یا کمک یک سازمان یا گروه تروریستی بود، موضوع بسیار بالاتر و مهمتر از فکر و توانمندی هایی چنین سازمان هایی بود.
سامرایی گفت: برنامه ریزی راهبردی در سطح وسیع، توان دسترسی به اطلاعات، تامین سلاح، مهمات و تجهیزات جنگی و مواد غذایی در حجم بسیار بالا و بدون بروز کمبود قابل توجه، و نیز سطح بسیار بالای توانمندی رسانه ای و جنگ روانی از عواملی است که نشان می دهد این امر فراتر از یک سازمان گروه بوده است.
وی افزود: جنگ داعش علیه عراق در واقع یک توطئه بزرگ بود که گروهک ها و جناح های تکفیری منطقه در آن شرکت داشتند تا عراق را ویران کنند و این که گفته می شود کار یک سازمان تروریستی بوده، دروغی بیش نیست و هدف از آن هم پنهان کردن حقیقت درباره نقش کسانی است که آن را طراحی، تامین مالی، حمایت و تشویق کردند و داعش را در خاورمیانه بوجود آوردند.
همزمان با نخستین سالگرد اعلام شکست نظامی داعش، رسانه ها و محافل عراقی سرشار از تبیین و تحلیل کارشناسان، صاحبنظران و مسوولان عراقی درباره هجوم داعش و همچنین نبردهای آزادسازی عراق از چنگ داعش است.
در این میان بسیاری نیز از ذکر نقش بی بدیل جمهوری اسلامی ایران در شکست داعش غافل نیستند.
از جمله دیگر کارشناسان عراقی 'فاضل ابو رغیف' است که در یک برنامه در شبکه دولتی العراقیه بر نقش ایران و پیشقدم شدن آن در مقابله با داعش تاکید کرد.
وی گفت: نباید نقش جمهوری اسلامی ایران و مستشاران ایرانی را در حرکت اولیه و تجهیز عراق به سلاح و مهمات لازم برای مقابله با داعش را فراموش کنیم، آنها نقش بسیار مهمی در شکست داعش ایفا کردند.
یکسال پیش در روز 10 دسامبر 2017 (19 آذر 96 ) نخست وزیر وقت عراق طی مراسمی پیروزی کامل نظامی را بر گروهک ترویستی تکفیری داعش اعلام کرد.
خاورم*4**380**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي عراق شكست داعش نقش ايران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۴۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای تفاهم‌نامه کمیته قضایی سه جانبه مقابله با تروریسم میان ایران، عراق و سوریه

در دومین روز نشست نخستین کمیته مشترک قضایی سه جانبه مقابله با تروریسم میان ایران و عراق و سوریه با هدف مقابله با اقدامات تروریستی و گروهک‌های تروریستی به ویژه گروهک تروریستی داعش، تفاهم‌نامه این کمیته به امضای کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه، قاضی حسن الشاش، رئیس دیوانعالی سوریه و قاضی لیث جبر، رئیس سازمان نظارت قضایی عراق رسید.

غریب آبادی درباره موارد تفاهم شده میان سه کشور، گفت: گسترش همکاری‌های سه جانبه حقوقی و قضایی از طریق تبادل مستمر اطلاعات و تجربیات، کشف جرائم و تعقیب متهمان، مستندسازی جرائم ارتکاب یافته، تعقیب و استرداد و مجازات عوامل گروهک تروریستی داعش و حامیان آنها و دفاع از حقوق قربانیان در محاکم ملی و بین‌المللی، معاضدت قضایی در قلمرو سه کشور، اقامه دعوا و طرح شکایت در محاکم خارجی علیه گروهک‌های تروریستی و حامیان آنها، شناسایی رهبران و عناصر اصلی گروهک‌های تروریستی و قرار دادن نامشان در فهرست تروریستی سازمان ملل و تعقیب قضایی مباشران، شرکا و معاونان تجاوز تروریستی رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق، از مهم‌ترین موارد ذکر شده در این تفاهم‌نامه است.

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه تصریح کرد: همچنین در این تفاهم‌نامه مقرر گردید نسبت به تشکیل کارگروه مشترک مستندسازی اقدامات تروریستی ارتکابی از سوی گروهک‌های تروریستی در سه کشور، امکان سنجی تشکیل دادگاه مشترک رسیدگی به جنایات ارتکابی گروهک‌های تروریستی برابر با قوانین سه کشور و تبادل اسناد و اطلاعات مربوط به جنایت تروریستی فرودگاه بین‌المللی بغداد که منجر به شهادت حاج قاسم سلیمانی، ابومهدی المهندس و همراهانشان شد و تعقیب قضایی عاملان این جنایت، اقدام عاجل از سوی اعضای این کمیته به عمل آید.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی

دیگر خبرها

  • مرز رسمی پرویزخان مهمترین مرز استان کرمانشاه با عراق
  • همکاری قضایی ایران، عراق و سوریه علیه تروریسم
  • سند همکاری سه جانبه برای مقابله با تروریسم
  • کنعانی: اگر اعضای گروه هفت دنبال ثبات هستند، با تجاوز‌ها مقابله کنند
  • امضای تفاهم‌نامه کمیته قضایی سه جانبه مقابله با تروریسم میان ایران، عراق و سوریه
  • اگر اعضای گروه هفت دنبال ثبات هستند، با تجاوزها مقابله کنند
  • مراکز هسته‌ای کشور در امنیت کامل/ آمادگی مقابله با هرگونه تهدید رژیم صهیونیستی را داریم
  • مراکز هسته‌ای کشور در امنیت کامل است/ در صورت خرابکاری هسته‌ای به سرعت مقابله به‌مثل می‌کنیم
  • ارتش غافلگیر شده بود؟ /سند سِری ارتش درباره آغاز جنگ تحمیلی
  • سردار شهید حجازی؛ از مقابله با داعش تا ترور شخصیت در سریال هالیوود