Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز-ایرنا- رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: جامعه ما نیاز به اصلاح الگوی مصرف و سبد غذایی مردم دارد و با تغییر در این زمینه و سبک زندگی می‌توانیم تا میزان 40 درصد سرطان‌ها را کاهش دهیم.

به گزارش ایرنا غلامرضا اصغری، شامگاه چهارشنبه در همایش روز جهانی غذا در شیراز با بیان اینکه برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر و کاهش آنها، باید سبک زندگی اصلاح شود، اظهار داشت: جامعه ما باید به الگوی مصرف و کیفیت غذا اهمیت بیشتری بدهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این مقام مسئول به موضوع چاقی به عنوان یکی از عوامل مهم ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر اشاره کرد و چاقی را ناشی از فقدان الگوی مناسب مصرف غذا دانست.
اصغری ادامه داد: برای درمان بیماری های ناشی از چاقی، هزینه‌های درمانی بسیاری به نظام سلامت تحمیل می‌ شود.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، همچنین به موضوع تدوین سند ایمنی غذایی در کشور اشاره کرد و گفت: از طریق سند ایمنی غذا که با همکاری و مشارکت دستگاه‌های مختلف از جمله وزارتخانه های جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و سازمان محیط زیست و دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت تدوین شده، می‌توانیم به الگوی مصرف صحیح و اصلاح سبد غذایی مردم دست یابیم و ارتقای کیفی سلامت آنها و جامعه را تضمین کنیم.
اصغری، در مورد اقدامات سازمان غذا و دارو در حوزه سلامت محصولات غذایی، اظهار داشت: با تلاش‌های صورت گرفته میزان چربی، قند و نمک محصولات غذایی کاهش یافته و نظارت بر محصولات تراریخته، محصولات وارداتی و مواد خام وارداتی تشدید شده است.
تراریخته به محصولاتی گفته می شود که در آن تغییرات ژنتیکی انجام شده است.
وی، همچنین بر لزوم افزایش سرمایه گذاری در حوزه صنایع غذایی تاکید و بیان کرد: سرمایه گذاران ‌حوزه صنایع غذایی، افتخار کشور هستند به ویژه در شرایط تحریم سرمایه گذاری در این حوزه یک هنر تلقی می‌شود.
اضغری افزود: ایران یکی از صادرکنندگان محصولات غذایی به سایر کشورهاست و صنعت غذا یکی از صنایعی محسوب می‌شود که برای کشور ارزآوری مناسبی به همراه دارد.
علی بهادر رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این همایش بر لزوم اصلاح سبک زندگی به عنوان عامل اصلی پیشگیری از بیماری های متابولیک تاکید کرد و گفت: چاقی، کم تحرکی، قند خون بالا (دیابت) و چربی خون بالا عامل اصلی بسیاری از بیماری ها قلمداد می‌شود که نیاز به اصلاح سبک زندگی دارد.
در ادامه این همایش از برخی فعالان عرصه تولید محصولات غذایی، کارآفرینان و سرمایه گذاران این بخش تقدیر شد.
6113 /6118

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سازمان غذا و دارو روز جهاني غذا همايش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۴۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟

نظرسنجی انجام شده توسط این تیم نشان داد که ساکنان نیوهمپشایر غذا‌های دریایی را با نرخی بالاتر از میانگین ملی مصرف می‌کنند، به این معنی که ممکن است خود را در معرض PFAS و عوارض سلامتی مرتبط با مواد شیمیایی قرار دهند.

به گزارش جی پلاس، در حالی که محققان سطح PFAS شرکت‌کنندگان را آزمایش نکردند، یک مطالعه جداگانه در سال ۲۰۲۳ نشان داد که آمریکایی‌های آسیایی آمریکایی که اغلب رژیم غذایی سرشار از غذا‌های دریایی دارند، سطح PFAS در خونشان ۸۹ درصد بیشتر از سایر نژاد‌ها بود.

این مطالعه نشان داد که یک رژیم غذایی غنی از غذا‌های دریایی می‌تواند مقصر باشد، زیرا ماهی منبع اصلی آلودگی PFAS است.

مگان رومانو، یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: ما خوردن غذا‌های دریایی را که منبع عالی پروتئین بدون چربی و اسید‌های چرب امگا هستند، توصیه می‌کنیم، اما همچنین منبع بالقوه‌ای برای قرار گرفتن در معرض PFAS هستند مزایای مصرف غذا‌های دریایی برای افرادی که "در مورد رژیم غذایی تصمیم می‌گیرند، به ویژه برای جمعیت‌های آسیب پذیر مانند زنان باردار و کودکان مهم است.

PFAS‌ها مواد میکروسکوپی هستند که هزاران سال طول می‌کشد تا در محیط و بدن انسان تجزیه شوند و نام "مواد شیمیایی برای همیشه" را برای آن‌ها به ارمغان آوردند. آن‌ها در منسوجات، فوم آتش نشانی، ظروف نچسب، لباس و بسته بندی مواد غذایی یافت می‌شوند و به منابع آب، خاک و هوا نفوذ می‌کنند.

از آنجایی که PFAS تقریباً در همه جای محیط زیست یافت می‌شود، محققان گفتند که دانستن چگونگی رسیدن این مواد شیمیایی به ماهی در زنجیره غذایی دریایی دشوار است.

در مطالعه‌ای که در مجله Exposure and Health منتشر شد، محققان حدس زدند که صدف‌ها می‌توانند بیشتر در معرض خطر آلودگی PFAS باشند، زیرا در کف دریا، نزدیک‌تر به منابع PFAS در نزدیکی ساحل، تغذیه می‌کنند و زندگی می‌کنند. موجودات دریایی بزرگتر ممکن است PFAS را با خوردن گونه‌های کوچکتر آلوده به آن‌ها بخورند.

هیچ سطح امنی از قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی وجود ندارد و چندین مطالعه آن‌ها را با صد‌ها نوع سرطان، مشکلات ناباروری، ناهنجاری‌های جنینی و مجموعه‌ای از بیماری‌های دیگر از جمله اوتیسم مرتبط می‌کند.

محققان گفتند این یافته‌ها بر نیاز به دستورالعمل‌های بهداشت عمومی سختگیرانه‌تر برای تعیین مقادیر ایمن مصرف غذا‌های دریایی برای کاهش قرار گرفتن در معرض PFAS تاکید می‌کند.

دیگر خبرها

  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • تجلیل از ۱۰۰ فعال حوزه سلامت چهارمحال و بختیاری
  • پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی با داشتن سبک زندگی سالم
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی مستلزم رعایت سبک زندگی سالم است
  • پیشگیری از بیماری های قلبی با سبک زندگی سالم
  • ضرورت توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد