Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-26@06:17:13 GMT

برگزیده جایزه شعر شاملو معرفی شد

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۳۴۹۷۵

ساعت 24- برگزیده و شایستگان تقدیر چهارمین دوره جایزه شعر «احمد شاملو» معرفی شدند.

 برگزیده و شایستگان تقدیر چهارمین دوره جایزه شعر «احمد شاملو» معرفی شدند.

در مراسم پایانی چهارمین دوره این جایزه که امروز (چهارشنبه، ۲۱ آذرماه) در کانون زبان پارسی برگزار شد مجموعه شعر «خط سیاه، متروی لندن» سروده علیرضا آبیز (کتاب فانوس) به عنوان برگزیده معرفی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین «اسفندیاری در چشم چپ» سروده آنا رضایی (نشر هشت)، «نامه‌هایی از کازابلانکا» سروده شهریار بزرگ‌مهر (انتشارات آنیما) و «بی‌نظمی» سروده آرمین یوسفی (نشر چشمه) به عنوان آثار شایسته تقدیر معرفی شدند.

داوران مرحله نهایی کاظم‌سادات اشکوری، عبدالله کوثری، محمدرضا پارسایار و محمود نیکبخت بودند.

در این مراسم بابک احمدی با اشاره به وضعیت نامناسب اجتماعی و بی‌توجهی به شعر و کمرنگ شدن اهمیت آن در جامعه، گفت: امروز در زندگی اجتماعی ما شعر جایی ندارد، اما شاعران جوان شعر می‌گویند هرچند شعرشان به گوش افراد معدودی می‌رسد. این روزها می‌گویند که بحران شعر است، اما به نظر من بحران چیز بزرگ‌تری است و در جامعه امروز شعر تنها کمرنگ شده است.

این نویسنده، مترجم و منتقد در ادامه با اشاره به زادروز شاملو گفت که این شاعر در قرن بیستم شاعری بی‌همتا و کم‌نظیر بوده است. او سپس با نام بردن از چهار شاعر شامل احمد شاملو، پابلو نرودا، لویی آراگون و ناظم حکمت به بیان شباهت‌هایی در میان این شاعران و این‌که هر کدام با وجود زبان، فرهنگ و موقعیت جغرافیایی مختلف چهار نفر از بهترین شاعران قرن بیستم بوده‌اند، پرداخت.

احمدی افزود: هیچ شاعری بعد از نیما به جز شاملو وسعت زبان فارسی را نمی‌شناخت. شاملو ساختار دستوری جدیدی در شعر ایجاد کرد و دانش عظیمی از ادبیات کلاسیک فارسی داشت.

محمود نیکبخت، عضو هیات داوران جایزه هم که به دلیل بیماری و آلودگی هوای تهران نتوانسته بود در برنامه حضور یابد سخنان خود را در قالب یک فایل تصویری به مراسم فرستاده بود. او با بیان این که زبان شعر ابتدا با شعرهای نیما یوشیج آغاز شد به این اشاره کرد که این موضوع بعد به مهم‌ترین و بارزترین ویژگی شعر احمد شاملو تبدیل شد.

این شاعر و منتقد همچنین گفت: اصل حرف شعر است، برای همین باید بدانیم که شعر چیست و برای پرداختن به شعر راه درست این است که به پرسش‌های آغازین برگردیم. شعر از زبان فارسی ساخته می‌شود، پس برای شناخت شعر و زبان آن باید زبان فارسی را بشناسیم.

نیکبخت در ادامه به بررسی شعرهای مختلفی از نیما و زبان آن‌ها و همچنین تاثیر آن در شعر احمد شاملو اشاره کرد.

این مراسم با برگزاری نمایشگاهی از عکس‌های سیف‌الله صمدیان از احمد شاملو همراه بود؛ صمدیان درباره این نمایشگاه به ایسنا گفت: این عکس‌ها از سال ٧٠ گرفته شده و بعد از آن در ویژه‌نامه‌ای برای احمد شاملو منتشر شد.

او افزود: من هیچ‌گاه نمایشگاه شخصی برگزار نکرده بودم و بعد از ٤٢ سال اولین نمایشگاهم را در گالری شش به مناسبت هشتادمین سال تولد شاملو برگزار کردم که بخشی از آن همین عکس‌ها بودند. امسال هم در نودمین زادروز شاملو این‌ها را در حاشیه چهارمین جایزه «شاملو» به نمایش گذاشتم.

صمدیان همچنین با اشاره به تاثیری که این شاعر بر او داشته است اظهار کرد: در مسیر زندگی من و آشنا کردن من با کلمه، موسیقی و ریتم، موسیقی و ریتم کلامی شاملو برای من بسیار تاثیرگذار بود. در سال‌هایی که شعر او را بازخوانی می‌کنم به کار عکاسی من هم ریتم داده است و به یک نگاه طنز، به معنای جابه‌جایی خیلی از چیزها رسیدم. این حس را شاملو و شاعرانی چون او به من داده‌اند.

از دیگر برنامه‌های این مراسم، اجرای نمایشی با موضوعیت شاملو توسط اعضای گروه نمایش «در آستانه» به کارگردانی علی حمیدین بود.

***

دیگر راه‌یافتگان به مرحله نهایی جایزه شعر «شاملو» نیز این کتاب‌ها بودند:

«اسیر غیرجنگی» شجاع گل‌ملایری - نشر هشت

«بالا رفتن از شب». غزاله شمعدانی - نشر حکمت کلمه

«برسد به استخوان‌هایت». روزبه سوهانی - انتشارات مروارید

«توضیحات شناسنامه» سهند پاک‌بین - انتشارات نصیرا

«خشخاش‌ها» امان میرزایی - انتشارات سوره‌ مهر

«خونم را به هواخوری برده‌ام» سمیرا چراغ‌پور - نشر هشت

«دومینو» ابوذر پاک‌روان- انتشارات فصل پنجم

«شعرهای ونک» حمید یزدان‌پناه - انتشارات بوتیمار

«کافه کاتارسیس» آیدا گلنسایی - انتشارات فصل پنجم

«نامی نمی‌توان گذاشت» آریا صدیقی - نشر چشمه

«هوای خانه را عطر می‌زند» بهاره نوروزی‌سده - نشر هشت

کاظم کریمیان، محمود معتقدی و شهریار وقفی‌پور اعضای هیات داوران مرحله اول داوری این جایزه بودند.

ایسنا

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمد شاملو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۴۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی نامزدهای جایزه ادبیات داستانی زنان

به گزارش قدس آنلاین،‌ آثاری از «آن انرایت»، «کیت گرنویل» و «ایزابلا حماد» در فهرست نامزدهای نهایی جایزه ادبیات داستانی زنان در سال ۲۰۲۴ قرار گرفته است. «ری لسکیور» نویسنده فرانسوی-چینی-آمریکایی نیز با رمان «رودخانه شرق، رودخانه غرب» تنها نویسنده‌ای است که با اولین رمان بلند خود نامزد این جایزه ادبی شده است.

«ایزابلا حماد» نویسنده انگلیسی که پدرش فلسطینی است با رمان «شبح را وارد کنید» شانس کسب جایزه دارد. داستان این کتاب درباره بازیگری به نام سونیاست که برای دیدن خواهرش و  بازی در نمایش هملت در کرانه باختری از لندن به حیفا سفر می‌کند.

«وی. وی. گانشانانتان‌» نویسنده آمریکایی که در سال ۲۰۰۹ نیز با رمان «ازدواج عاشقانه» در فهرست نامزدهای اولیه ادبیات داستانی زنان قرار گرفته بود، امسال برای نگارش رمانی درباره جنگ داخلی سریلانکا با عنوان «شب بی‌برادری» به عنوان نامزد نهایی انتخاب شده است.

«کیت گرنویل» که در سال ۲۰۰۱ برنده جایزه ادبیات داستانی زمان که در آن زمان «جایزه اورنج»‌ نام داشت، شده بود این بار با رمان «دالی ماندر بی‌قرار» در فهرست نامزدهای نهایی این جایزه دیده می‌شود.

«دِ ورِن» نوشته «آن انرایت» که درباره رابطه دختر و نوه یک شاعر فقید است و «سرباز ملوان» نوشته «کلر کیلروی» دیگر نامزدهای نهایی امسال جایزه ادبیات داستانی زنان را تشکیل می‌دهند.

به گزارش گاردین، برنده نهایی جایزه ادبیات داستانی زنان روز ۱۳ ژوئن (۲۴ خرداد) معرفی می‌شود.

از برندگان قبلی این جایزه ادبی می‌توان به «مگی اوفارل»، «سوزانا کلارک» و «روث اوزکی»‌ اشاره کرد. سال گذشته «باربارا کینگ‌سالور»‌ برای رمان «دمون کاپرهد» برنده جایزه ادبیات داستانی زنان و همچنین جایزه پولیتزر ادبیات شد.

دیگر خبرها

  • ورزش ایران بهترین های خود را شناخت
  • برترین‌های ورزش ایران در سال ۱۴۰۲ معرفی شدند
  • معرفی نامزدهای ایرانی کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه
  • معرفی نامزدهای جایزه ادبیات داستانی زنان
  • معرفی برگزیدگان سومین جشنواره پژواک/ وعده معاون صدا برای برگزاری دور چهارم به صورت بین‌المللی
  • جشنواره معلولین هند به مستند «احمد» جایزه داد
  • سرپرست فرمانداری مهریز معرفی شد
  • «احمد» در هند جایزه گرفت
  • جشنواره معلولین هند به مستند «احمد» جایزه داد
  • جهادگر اردبیلی عنوان برگزیده آیین جایزه نوبل ایرانی را کسب کرد