Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، روابط عمومی هواشناسی سیستان وبلوچستان؛ محسن حیدری اظهار داشت: از اول مهر امسال تا ۲۰ آذر تنها ۴.۹ میلی متر باران در سیستان و بلوچستان باریده که نسبت به میانگین بلند مدت ۶۵ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه به طور طبیعی میانگین بارش سالانه استان در ۸۰ روز نخست سال زراعی ۱۳ میلی متر است، افزود: در مجموع سهم بارش‌های پاییزه در میزان نزولات جوی سالانه استان ناچیز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: از ابتدای مهر تا کنون در برخی شهر‌های استان هیچ بارانی نباریده، البته نه تنها از ابتدای مهر، بلکه از ابتدای سال شمسی نیز در شهری مثل چابهار هیچ باران نباریده و مجموع بارش آن صفر بوده است.

حیدری تصریح کرد: به طور کلی تا این لحظه میزان نزولات جوی تنها در سه استان سیستان و بلوچستان، اردبیل و یزد نسبت به بلند مدت منفی است که بیشترین کاهش نیز مربوط به سیستان و بلوچستان است.

وی افزود: با توجه به آخرین نقشه‌های پیش یابی بارش و شرایط پدیده‌های دور پیوندی بارندگی‌های چهار ماه انتهایی امسال استان در محدوده نرمال و بخش‌هایی کمتر از نرمال پیش بینی می‌شود.

سازگاری با اقلیم تنها راهکار توسعه سیستان و بلوچستان

این مسئول ادامه داد: به طور کلی سیستان و بلوچستان یک استان کم باران و خشک است که در سال‌های اخیر بر شدت خشکی و خشکسالی در آن نیز افزوده شده است؛ بنابراین باید برنامه‌های توسعه‌ای استان را متناسب با این شرایط پیش برد و کم بارشی و افزایش دما را در معادلات توسعه استان لحاظ کرد.

حیدری با بیان اینکه شاید به صورت موردی در چند سال اخیر سیستان و بلوچستان کم باران‌ترین استان کشور شده است، اما آمار بلند مدت نشان می‌دهد که یزد کم باران‌ترین استان کشور است، گفت: اگر روند کاهش بارندگی استان مانند سال گذشته ادامه پیدا کند، در سال‌های آینده میانگین بلندمدت بارش سیستان و بلوچستان از کم بارش‌ترین استان کشور یعنی یزد هم کمتر می‌شود.

وی اضافه کرد: سازگاری با شرایط اقلیمی استان تنها راهکار شرایط فعلی است و به واقع نمی‌توان با تغییر اقلیم مبارزه کرد چراکه به نظر می‌رسد مبارزه با این پدیده فرا قاره ای، نتیجه سودمندی نخواهد داشت.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان افزود: البته این صحبت به معنی آن نیست که به رفتار‌های پر خطر بشر در قبال محیط زیست ادامه داده و بدون توجه به مسائل زیست محیطی در زمین زندگی کرد، بلکه با رعایت این موضوعات، باید توسعه‌ای متناسب با شرایط دنبال شود.

انتهای پیام/ز

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آب و هوا هواشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۵۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۰ درصدی مبادلات مرزی محصولات کشاورزی از سیستان و بلوچستان


غلامحسین تیموری مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: از ابتدای سال تاکنون بالغ بر ۸۴ هزار و ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی با نظارت هفت مرکز قرنطینه گیاهی مستقر در مرزهای رسمی استان شامل مرز میلک، پیشین، میرجاوه، گمشاد، چابهار، ریمدان، زاهدان مبادله شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد رشد داشته است.

غلامحسین تیموری اظهار کرد: از مجموع مبادلات مرزی محصولات بخش کشاورزی، واردات۳۹ هزار و ۲۲۵ تن کالاهای شامل برنج ، موز و کنجد و بیش‌از ۴۴ هزار و ۱۹۸ تن صادرات محصولات کشاورزی عمدتا شامل انواع خرما،گوجه فرنگی، هندوانه و سیب درختی و سایر خشکبار است.

وی کل ترانزیت محصولات کشاورزی در یک ماه اول سال که از مرزهای رسمی انجام شده را ۱۱۱۶ تن اعلام کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • کاهش ۱۰ درصدی میزان حوادث ناشی از کار در سیستان و بلوچستان
  • رشد ۱۷ درصدی جوجه ریزی در واحدهای مرغداری سیستان وبلوچستان
  • بسته شدن مسیر فرعی مهرستان به ایرانشهر
  • افزایش ۲۰ درصدی تعداد نمونه‌های بانک خون بند ناف در سیستان و بلوچستان
  • رشد ۱۰ درصدی مبادلات مرزی محصولات کشاورزی از سیستان و بلوچستان
  • رشد ۷۸ درصدی ساخت راه‌های روستایی در سیستان و بلوچستان
  • افزایش ۲۷ درصدی میزان بارندگی‌ها در استان یزد
  • رشد ۲۶ درصدی ارزش صادرات از گمرکات سیستان و بلوچستان
  • افزایش ۷۸ درصدی ساخت بزرگراه در سیستان و بلوچستان
  • رشد ۷۸ درصدی احداث راه‌های روستایی در سیستان و بلوچستان