Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر ایران در گرجستان با تاکید بر پیگیری مشکلات اخیر ایرانیان در این کشور، گفت: کشوری که می‌خواهد وارد اتحادیه اروپا شود و استانداردهای مدنی را رعایت کند، انتظار می‌رود با برخوردهای خشونت‌آمیز نقص قوانین خود را جبران نکند. آفتاب‌‌نیوز : سیدجواد قوام شهیدی سفیر ایران در گرجستان در نشست مطبوعاتی که با موضوع مشکلات اخیر ایرانیان در این کشور برگزار شد، درباره منع ورود تعدادی از شهروندان ایرانی در مبادی ورودی گرجستان اظهار کرد: سفارت جمهوری اسلامی ایران در تفلیس هم از طریق دیپلماسی رسمی و عمومی مشکلات ایرانیان را پیگیری کرده است و ادامه وضع کنونی را مناسب و زیبنده کشور گرجستان و روابط دو کشور نمی‌داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سفیر ایران با اشاره به فضای مثبت در روابط دو کشور طی یکصد سال گذشته، خاطرنشان کرد: این فضای مثبت، ظرفیت بزرگی را برای طرف‌های گرجی ایجاد کرده بود که بدون هزینه و تبلیغات، سیل گردشگران ایرانی به طرف گرجستان گسیل داشت. متاسفانه طی ماه‌های اخیر در مبادی ورودی گرجستان برای شهروندان ایرانی شاهد رفتارهایی بودیم که داستان‌های تلخی را برای هموطنان ما ایجاد کرده است.
قوام‌شهیدی در توضیح اقدامات سفارت ایران در تفلیس در این زمینه اظهار کرد: ما بیش از حد ظرفیت و انتظار از خودمان مایه گذاشتیم و از هر ابتکاری که فکر می‌کردیم در راستای دفاع از حقوق شهروندان کمک‌کننده است، بهره گرفتیم و در یک ماه و به ویژه دو هفته اخیر یک دقیقه وقتمان را برای دفاع از ایرانیان تلف نکردیم و من و همکاران در تلاش برای حل مشکلات هموطنان از هیچ اقدامی دریغ نخواهیم کرد.
وی افزود: ما از دیپلماسی عمومی و رسمی در این زمینه استفاده کردیم. در این خصوص با معاون وزارت خارجه گرجستان، معاون وزارت دادگستری، مشاوران نخست‌وزیر، رئیس گروه دوستی پارلمانی گرجستان و ایران و اداره کل کنسولی وزارت خارجه گرجستان در ارتباط بودیم و ملاقات‌هایی در این خصوص انجام داده و مشکلات ایجاد شده برای ایرانیان را مطرح کردیم.
قوام‌شهیدی با بیان اینکه در صد سال گذشته هیچگونه تقابل منافعی با گرجستان نداشته‌ایم، افزود: همواره منافع دو کشور مکمل همدیگر بوده است و فکر نمی‌کنیم ایجاد محرومیت و مشکلات برای اتباع دو کشور بتواند کمک کننده باشد. آنچه اتفاق افتاده را خارج از اصول روابط دو کشور دوست می‌دانیم و حتما این روند باید اصلاح شود.
سفیر ایران در تفلیس ادامه داد: بخشی از مشکلات موجود را دشمنان روابط ایران و گرجستان سامان می‌دهند. آن کسی که از این رفتارها سود خواهد برد نه ملت ایران و نه گرجستان و نه دولت‌های دو کشور است و ما باید هوشیار باشیم و دوستان در گرجستان نیز باید این هوشیاری را داشته باشند که فرصت تخریب را به طرف سوم ندهند.
وی همچنین گفت: آنچه پیش آمده قطعا به روابط کمک نمی‌کند. اگر در طر‌ح‌های دوستان گرجی طرحی هست که می‌خواهند عملیاتی کنند، به نظر ما هر طرحی باشد راه حل منطقی و معقول برای آن وجود دارد و آن قطعا‌ برخورد خشونت آمیز با هموطنان ایرانی و ایجاد مشکلات فراوان برای مسافران ایرانی نیست.
این دیپلمات ایرانی اظهار کرد: اگر ایرانی‌ها به گرجستان آمدند با دعوت، اصرار و تکرار دعوت چه در سطح علنی، رسمی و سیاسی بین مقامات دو کشور و چه در ملاقات‌های خصوصی بوده و پاسخ این دعوت و حضور مهمان در خانه میزبان کتک زدن و خشونت نیست و ما این انتظار را نداریم و طبیعتا این رفتار نمی‌تواند پاسخ این دعوت تلقی شود.
قوام‌شهیدی با اشاره به اظهارات متعدد مقامات گرجی در دعوت از ایرانیان برای سفر به این کشور خاطرنشان کرد: این دعوت‌ها به این معنا نیست که ایرانی‌ها بیایند و با مشکل مواجه شوند.
سفیر ایران در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سؤالاتی خاطرنشان کرد: با هر دستگاهی صحبت می‌کنیم قول‌هایی می‌دهند، ولی عملا شاهد تحولی در بحث تردد ایرانی‌ها نیستیم.
قوام‌شهیدی گفت: بهشتی از گرجستان تصویر شد و دوستان گرجی هم بدون اینکه هزینه‌ای کنند یا در آن مداخله داشته باشند با هزینه‌های تبلیغی ایرانیان جماعت کثیری را به این کشور کشاندند. هنگامی که این بهشت را برای هر انسانی تصویر می‌کنند هرگز شک نمی‌کند که ممکن است در بهشت دچار مشکلات اقامتی شود.
قوام‌شهیدی در پاسخ به اظهارات یکی از مسئولان گرجستان مبنی بر اینکه ایرانی‌ها به گرجستان زیاد تردد می‌کنند و با ویزای توریستی ۴۵ روزه می‌آیند ولی اهداف تجاری و کاری دارند و این مغایر قانون است، تصریح کرد: این گفته خلاف است و مغایر قانون نیست، هر ایرانی که بخواهد با هدف غیر جهانگردی به گرجستان بیاید هیچ انتخابی به غیر از ورود ۴۵ روزه ندارد و طبیعی است که هزنیه نقص و خلاء قوانین گرجستان را ایرانیان نباید پرداخت کنند.
وی با اشاره به مشکلات و پیچیدگی‌هایی که در چند ماه اخیر برای بحث سوء پیشینه پیش آمد، بیان کرد: ما از دوستان گرجی گله‌مند هستیم، چرا که  شبانه تصمیم گرفتند و روزانه عمل کردند و تا این لحظه حتی یک خط به عنوان دستگاه متولی به ما منعکس نکردند که ما از فردا یا تاریخ مشخصی بحث سوء پیشینه را از ایرانی‌ها مطالبه می‌کنیم، جمعیت کثیری را پشت در سفارت ایران فرستادند که مورد اعتراض ایرانیان و مسئولان گرجی بی‌اطلاع از موضوع قرار گرفت.
سفیر ایران با بیان اینکه صحنه‌های دلخراش و خارج از اخلاق در مرزهای زمینی و هوایی رخ داده است  از این بابت به شدت گله‌مند هستیم، گفت: از دوستان گرجی خواسته شده پاسخ دهند دراین رابطه  اسناد زنده‌ای درباره رفتارهای خارج از اخلاق و خشونت‌بار ماموران مرزی وجود دارد و باید مورد بررسی و پیگیری قرار گیرد که منتظر پاسخ‌های دستگاه‌های مسئول هستیم . امیدواریم روابط بسیار خوب و تاریخی، فدای رفتار فردی افراد خودسر و یا افرادی که معلوم نیست از کجا دستور می‌گیرند، نشود.
قوام‌شهیدی گفت: در ملاقاتی که بیش از دوساعت و نیم به طول انجامید به طور مبسوط پیرامون حوادث اخیر و شکایات ایرانیان و نقض قوانین از سوی ماموران گرجی طرح موضوع شد. همچنین بر اساس هماهنگی که انجام گردید چند نفر از افرادی که قربانی تخلف شده اند با  معاون محترم وزیر خارجه ملاقات نمودند که در خلال ملاقات ایشان بسیار متاثر شده و قول پیگیری جدی موضوع را داده اند.
 همچنین با بهره مندی از ظرفیتهای دیپلماسی پارلمانی و در ملاقات با رئیس گروه دوستی پارلمانی گرجستان و ایران به طور مشروح به آثار مخرب رفتارهای اخیر با اتباع ایرانی پرداخته شد و از ایشان نیز خواسته شد تا ضمن طرح موضوع در پارلمان گرجستان، فرصتی را فراهم آورند تا اینجانب با حضور در میان نمایندگان مردم گرجستان ، ادله لازم جهت لزوم اصلاح فرآیندها و روندهای آسیب زا که مشکلات فراوانی را برای اتباع کشورمان ایجاد نموده ارائه شود تا دستگاه قانون گذاری گرجستان اصلاحات لازم را به سرعت در دستورکار قرار دهد.
قوام شهیدی در پاسخ  به سفیر گرجستان که گفته بود ایرانی‌ها از سفر به گرجستان سوء استفاده کردند، اظهار داشت: شما اجازه نمی‌دادید، اگر چینی اتفاقی افتاده قوانین شما این اجازه را داده است، شما باید ویزا را دسته بندی می‌کردید، اگر نکردید نشان می‌دهد خودتان نمی‌خواستید. ویزای توریستی باید از ویزای کار، سرمایه گذاری، دانشجویی و سایر امور جدا شود. از کشوری که می‌خواهد وارد اتحادیه اروپا شود و استانداردهای مدنی را رعایت کند، انتظار می‌رود با برخوردهای خشونت‌آمیز نقص قوانین خود را جبران نکند.
سفیر ایران درباره خصوص قاچاق مواد مخدر از سوی ایرانیان و خبر منتشر شده در تلویزیون و رسانه‌های گرجی که جو منفی را در کشور ایجاد کرد، گفت: علی رغم پیگیری و مکاتبه ای که بلافاصله در این خصوص انجام شده است، و علیرغم تصریح قوانین بین المللی و کنوانسیون وین در دسترسی کنسولی، من به عنوان سفیر و همکاران در سفارتخانه تا امروز نه نام این افراد و نه محل و پروازی که با آن آمده‌اند و نه اینکه سفارش دهنده آن چه کسی بوده را نمی دانیم.
وی ادامه داد: اگر قرار است تبلیغات منفی گسترده راجع به موضوعی شود، حقوق کنسولی کشور باید رعایت شود و اگر شهروند خاطی باشد حتما باید مجازات شود، ولی قاعده‌ای دارد و این قاعده در همه دنیا رعایت می‌شود و نمی‌شود کشوری خود را از این قاعده مستثنی کند.
این دیپلمات جمهوری اسلامی ایران گفت: اگر شما منحنی میزان ریجکت‌های ایرانی‌ها را در گرجستان در یک سال گذشته و چند سال گذشته رسم کنید، بالاترین نقطه آن روزی است که این خبر (ضبط مواد مخدر توسط ایرانی‌ها) را منتشر کردند. آیا می‌شود گفت این تصادفی است. در یک روز بیشترین تعداد ریجکت صورت پذیرد و در همان روز خبر ضبط مواد مخدر از ایرانیان منتشر شود؟
قوام‌شهیدی ادامه داد: از سال‌های گذشته برای جلوگیری از انتقال مواد مخدر، تلاشهای عدیده ای از سوی سفارت انجام گرفته و از وزیر کشور گرجستان  چندین بار دعوت کردیم به ایران سفری داشته باشد و در این سفر تمام موضوعات پلیسی، انتظامی و ... بین دو کشور سازماندهی و توافقنامه‌ای در این زمینه تدوین شود.
سفیر ایران اضافه کرد: چند بار دعوتنامه وزیر کشور ایران را برای همتای گرجی ارسال کردیم و علیرغم اینکه قرار بود ماه جولای به ایران سفر کند، این سفر را لغو کردند و به زمان دیگری موکول شد. ما در راستای مبارزه با مواد مخدر هزینه‌های زیادی را پرداختیم و خون‌های زیادی در این زمینه ریخته شد و اگر این هزینه‌ها داده نشده بود، مواد مخدر کل اروپا را در برگرفته بود.
قوام‌شهیدی درباره سرمایه‌گذاری یکصد هزار دلاری که از سوی مسئولان گرجی عنوان شده نیز خاطرنشان کرد: یک سال است از زبان مسئولان مختلف این بحث شنیده می‌شود و می‌خواهند قوانین سرمایه‌گذاری و اقامتی را تغییر و میزان آن را افزایش دهند و می‌گویند قرار است این قانون به مجلس برود ولی آیا این خودش یک تبلیغ برای شتاب بیشتر و اشتیاق بیشتر به گرفتن اقامت با مقررات قبلی نیست؟ اگر هجوم آوردند کسی این کار را صورت نداده، جز صاحبخانه (میزبان).
سفیر ایران در تفلیس در پاسخ به این سؤال که تکلیف آنهایی که سرمایه‌گذاری کرده و کارت اقامت از یک سال تا پنج سال دارند چه می‌شود؟ پاسخ داد: باید تمهیداتی در این زمینه اندیشیده شود و پاسخ این سوال را باید به طور شفاف مسئولان گرجی ارائه کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا گرجستان به دنبال تغییر سیاست خود در قبال ایران است؟ گفت: همه مقامات گرجستان در اظهارنظرات مختلف عنوان کردند که ما هیچ مشکلی با ایران نداریم و علاقه‌مند به داشتن روابط خوب با ایران هستیم و می‌توانیم مشکلات را با نشست‌های دوجانبه حل و فصل کنیم و سیاست ما در رابطه با ایران به هیچ وجه تغییر نکرده است.
به گزارش ایسنا، قوام‌شهیدی در پایان اضافه کرد: هر زمان سؤال کردیم که علت این رفتارها (برخوردها با اتباع ایرانی) چیست، هیچ پاسخی دریافت نکردیم و منتظر پاسخ طرف گرجی هستیم.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: گرجستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۵۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد جنون آمیز قیمت کاکائو در جهان؛، شکلات از طلا سبقت گرفت!

در اوایل ماه مارس، بازار‌های جهانی شاهد رشد بیش از دو برابری قیمت کاکائو در یک بازه زمانی ۱۲ ماهه شدند و جهش بی‌سابقه قیمت‌ها بسیاری از سفته بازان را با تردید‌هایی روبرو کرد. اکنون بازرگانان نگران هستند که تولیدکنندگان وارد یک عقب نشینی طولانی مدت شده باشند.

به گزارش اقتصاد نیوز، جهان برای دهه‌ها از شکلات ارزان لذت می‌برد؛ درختان پیرتر شدند و آفات محصول در کشور‌های غرب آفریقا، شایع شد. وضعیت آب و هوایی نامناسب در کشور‌های ساحل عاج و غنا که تقریباً نیمی از سهم بازار جهانی کاکائو را دارند نیز کاهش تولید این محصول را تسریع کرد. همه این عوامل دست به دست هم داد تا قیمت کاکائو، رشد بی سابقه‌ای را تجربه کند و کام تولید کنندگان و مصرف‌کنندگان تلخ شود.

بر اساس آنچه سازمان بین‌المللی کاکائو (ICCO) برآورد کرده، میزان تولید کاکائو در سال ۲۰۲۴ از میزان تقاضای آن عقب می‌افتد و بر این اساس برآورد می‌شود که تولید کاکائو با کسری ۳۷۴ هزار تنی روبرو خواهد شد.

در همین زمینه تریستان فلچر، تحلیگر بازار کالا به بلومبرگ اعلام کرد که زخم‌های این بحران ممکن است برای مدت طولانی در نوسانات بازار کاکائو قابل مشاهده باشد. به گفته او برخی فعالان بازار، سوداگرانه با سرعت بیشتری وارد می‌شوند و به سرعت نیز این بازار را ترک می‌کنند؛ موضوعی که به بی‌نظمی این بازار می‌افزاید و این، بدان معناست که بازار‌ها به احتمال زیاد، تشدید نوسان را تجربه می‌کنند.

آنطور که اکونومیست تایم از وضعیت بازار گزارش داده است، معاملات آتی این هفته به رکورد ۱۱۱۲۶ دلار در هر تن رسید؛ سطحی که قبلاً برای اکثر معامله گران غیرقابل تصور بود و تقریباً دو برابر نقطه اوج قبلی است که آن هم در دهه ۱۹۷۰ ثبت شده بود. به نظر می‌رسد این پایان ماجرای نوسان در بازار این کالا نیست. آنچنان که سیتی گروپ پیش بینی کرده، قیمت‌ها در چند ماه آینده به ۱۲۵۰۰ دلار می‌رسند و بعید نیست که قیمت کاکائو، مرز ۲۰ هزار دلار را نیز در سال جاری بشکند.

بر اساس گزارش ها، آنچه در زمینه کاکائو اتفاق می‌افتد، اکنون نه تنها هشدار برای صنایع وابسته به این کالا را فعال کرده بلکه زنگ خطری برای صنعت قهوه نیز هست که تنها در دو کشور متمرکز شده است: برزیل و ویتنام.

با این حال وضعیت رشد قیمت کاکائو، بی تردید صنایع وابسته به این کالا در جای جای دنیا را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در این اوضاع، بررسی وضعیتی که صنایع شیرینی و شکلات ایران نیز متاثر از آن خواهد شد، حائز اهمیت است که در این گزارش به آن می‌پردازیم.

وضعیت بازار شکلات ایران پس از افزایش قیمت‌ها

گردش مالی صنعت شیرینی و شکلات در کشور حدود ۱۶ تا ۱۷ هزار میلیارد تومان برابر با ۳۷۰۰ تن اعلام شده است؛ حجمی از محصولات که حدود ۳۰ درصد مواد اولیه‌اش وارداتی است و سایر مواد مورد نیاز آن در داخل تولید می‌شود.

بررسی آمار گمرکات ایران گواه این موضوع است که عمده واردات مواد اولیه این صنعت برای تولید کنندگان ایرانی از کشور ترکیه صورت می‌گیرد؛ رقمی حدود ۷۹ میلیون دلار برابر با ۱۹۰۳۱ تن است؛ کشوری که طی سال‌های اخیر ازجمله مهم‌ترین شرکا تجاری ایران محسوب می‌شود.

به طور کلی پودر کاکائو، دانه کاکائو و خمیر کاکائو برای طعم دادن به محصولات غذایی مختلف و برای طعم دار کردن «محصولات شکلاتی» مانند شربت ها، تاپینگ ها، شیر شکلات، مخلوط کیک‌های آماده و مواد دارویی استفاده می‌شود.

براساس این جدول که بر مبنای داده‌های گزارش آماری سالانه گمرک ایران تهیه شده، حجم واردات گروه کالایی کاکائو -اعم از پودر کاکائو، دانه کاکائو، خمیر کاکائو و روغن کاکائو در سال ۱۴۰۲- نزدیک به ۴۱.۶ هزار تن؛ معادل ۱۶۴.۱ میلیون دلار بوده است.

گزارش‌های جهانی حکایت از آن دارد که ارزش هر تن کاکائو در بازار‌های جهانی اکنون از ۲ هزار و ۵۰۰ دلار به ازای هر تن، به ۱۱ هزار و ۱۲۵ دلار رسیده؛ رقمی که از رشدی معادل ۵۲۵ درصد حاکی است.

واردات کاکائو به ایران؛ عبور ارزش واردات کاکائو از یک میلیارد دلار

طبق آمار‌های رسمی بازار جهانی و داده‌های گمرک ایران، در سال گذشته مجموعا ۴۱ هزار و ۵۸۴ تن کاکائو و زیرمجموعه این گروه کالایی به ارزش ۱۶۴ میلیون و ۱۱۱ هزار دلار وارد ایران شده است.

با فرض اینکه قیمت گروه کالایی کاکائو در تمام زیر مجموعه‌ها ثابت در نظر گرفته شود و حجم واردات این کالا‌ها در سال ۱۴۰۳ را بدون تغییر نسبت به سال گذشته یعنی حدود ۴۱.۶ تن در نظر بگیریم، ارزش دلاری واردات این محصول به کشور با احتساب رشد حدود ۶.۵ برابری که در بازار جهانی این کالا رخ داده، رقمی بالغ بر یک میلیارد دلار برآورد می‌شود.

مهم‌ترین نکته‌ای که پس از محاسبه این عدد به ذهن می‌رسد این است که استراتژی فعالان صنعت شیرینی و شکلات ایران دستخوش تغییر خواهد شد؟؛ مساله‌ای که باید موضوع محدودیت حجم منابع ارزی را نیز به آن افزود.

علاوه بر این، اگر مشکلاتی که این صنعت در سال‌های گذشته با آن‌ها دست و پنجه نرم کرده را به وضعیت افزایش قیمت بی سابقه کاکائو در جهان اضافه کنیم؛ آینده این صنعت و تصمیم گیری فعالان برای نحوه فعالیت در آن به سوالی جدی تبدیل خواهد شد؛ مسائلی از قبیل افزایش ۳۰۰ درصدی هزینه انبارداری در سال گذشته، نبود برنامه منسجم در خطوط حمل و نقل کشور (غیر فعال شدن ۲۸ خط کشتیرانی به دلیل تحریم‌ها)، عدم همکاری منسجم بنادر که منجر به رسوب کالا‌ها در گمرکات می‌شود و ...؛ عواملی که با پابرجا ماندن‌شان در کنار هم، نه تنها سهم کشورمان در بازار‌های جهانی به میزان قابل توجهی از دست می‌رود بلکه عرصه برای فعالیت تولیدکنندگان داخلی نیز تنگ‌تر خواهد شد. همچنین وضعیت اشتغال حدود ۶۵ هزار نفر که به طور مستقیم به این صنعت وابسته هستند نیز در هاله‌ای از ابهام قرار خواهد گرفت.

دیگر خبرها

  • تولید فیلم‌های غیراخلاقی از دختران ۱۵ تا ۲۶ ساله ایرانی برای مردان خارجی | انهدام باند بزرگ قاچاق زنان و دختران ایرانی به ترکیه و گرجستان + جزئیات
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • واکنشی به ادعاهای عجیب هسته‌ای کریمی قدوسی
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • رشد جنون آمیز قیمت کاکائو در جهان؛، شکلات از طلا سبقت گرفت!
  • سفیر ایران: خاندوزی هفته آینده به عربستان می رود
  • تعیین سرکنسول عربستان در مشهد و سفر مقام سعودی به تهران
  • هنوز فلسطینی‌ها حق ورود به مسجدالاقصی را ندارند + ویدئو | رفتار خشونت‌آمیز صهیونیستها با فلسطینی‌ها ببینید