Web Analytics Made Easy - Statcounter

 همه ی ما گاهی دچار خشکی پوست می شویم و حتی کسانی هم که پوست چربی دارند گهگاه گرفتار این مشکل می شوند. گاهی خشکی پوست علت پنهانی مثل یک بیماری یا مشکل جسمی دارد یا از عوارض جانبی مصرف داروی خاصی است، اما گاهی هم این عادت های ساده و روزانه ی ما هستند که باعث خشکی پوست مان می شوند و از آنجایی که از علت مشکل خود بی خبریم، نمی توانیم آن را برطرف کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه به رایج ترین عادت هایی می پردازیم که باعث خشکی پوست می شوند.

۱- حمام داغ و طولانی می کنید

شکی نیست که یکی از لذت بخش ترین کارهای دنیا، گرفتن یک حمام داغ است اما همین عادت بهداشتی به ظاهر ساده می تواند پوست شما را به سرعت خشک کند. قرار گرفتن در معرض آب به مدت طولانی، به ویژه اگر آب داغ باشد، می تواند چربی طبیعی پوست را از بین ببرد و به پوست صدمه بزند. به جای آن، مدت زمان حمام کردن تان را کوتاه کنید (۱۰ دقیقه یا کمتر) و دمای آب را بیشتر از ۲۹ درجه ی سانتیگراد نکنید.

۲- از صابون های قوی استفاده می کنید

شاید تصور کنید که استفاده از صابون روش مناسبی برای تمیز کردن پوست تان است اما باید بدانید که احتمالا در اشتباه هستید، به ویژه اگر صابون حاوی مواد شیمیایی و پاک کننده های قوی ای باشد. صابون ها معمولا حاوی مواد پاک کننده ی قوی ای به نام سورفکتانت ها یا مواد فعال سطحی هستند که pH قلیایی دارند. محصولات قلیایی می توانند لایه ی بیرونی پوست را تخریب کنند و به این ترتیب پوست نمی تواند از خودش محافظت کند که نتیجه ی آن خشکی و حساس شدن پوست خواهد بود. صابون های ملایم و غیر معطر برای پوست شما که pH نسبتاً اسیدی دارد بسیار مناسب تر هستند و بدون صدمه زدن به پوست، آن را به طور کامل تمیز می کنند.

۳- در لایه برداری پوست تان افراط می کنید

بی دلیل نیست که کارشناسان توصیه می کنند از اسکراب صورت بیشتر از یک یا دو بار در هفته استفاده نکنید. لایه برداری پوست فواید زیادی برای آن دارد، اما افراط در این کار می تواند منجر به ایجاد پارگی هایی در پوست در مقیاس میکروسکوپی شود که نتیجه ی آن التهاب، قرمزی، خشکی و پوسته پوسته شدن پوست خواهد بود. هدف از لایه برداری پوست، جدا کردن سلول های مرده ی پوست از سطح آن است. به علاوه با این کار، نور خورشید از سطح پوست بازتاب پیدا می کند، در نتیجه درخشندگی پوست بیشتر می شود. اما اگر بین هر بار لایه برداری پوست فاصله ی کافی را ایجاد نکنید، ماده ی لایه بردار به جای پوست مرده، پوست سالم را از بین می برد. هر هفته بیشتر از یک یا دو بار پوست تان را لایه برداری نکنید و به دنبال محصولات بهداشتی ای باشید که حاوی سالیسیک اسید یا گلیکولیک اسید هستند. این عناصر پیوند بین سلول های پوست را از بین می برند، درنتیجه سلول ها به راحتی از سطح پوست جدا می شوند.

۴- از مرطوب کننده ی نامناسبی استفاده می کنید

اگر پوست تان معمولا خشک است، احتمالا تصور می کنید استفاده از لوسیون های مرطوب کننده مشکل شما را حل می کند، اما حقیقت آن است که باید از این محصولات پرهیز کنید، به ویژه اگر معطر باشند. چون این مواد پوست شما را حساس تر می کنند. لوسیون ها بر پایه ی آب هستند و چربی کمی دارند، در نتیجه به خوبی جذب پوست نمی شوند و خیلی زود تبخیر می شوند. همین مسأله می تواند خشکی پوست شما را بیشتر کند. برای پوست های واقعا خشک، کرم هایی مثل وازلین انتخاب مناسب تری هستند چون یک لایه چربی روی پوست ایجاد می کنند که رطوبت طبیعی پوست را حفظ می کند. برای آنکه بهتر نتیجه بگیرید، کرم را بلافاصله بعد از حمام کردن بزنید.

۵- به قدر کافی آب نمی خورید

حتما شنیده اید که روزانه باید ۸ لیوان آب خورد. وقتی بدن آب کافی نداشته باشد، این مسأله روی پوست شما هم تأثیر می گذارد. اگر به اندازه ی کافی آب نخورید، ممکن است این کمبود آب روی پوست شما نمود پیدا کند. در نتیجه، پوست ظاهری خسته و نحیف پیدا می کند. سعی کنید مقدار آبی که هر روز می خورید را بیشتر کنید تا تأثیر آن را بر روی پوست خود ببینید.

۶- از شوینده ها و نرم کننده های لباسی استفاده می کنید که قوی هستند

درست مانند صابونی که در حمام صورت و بدن تان را با آن می شویید، شوینده هایی هم که برای شستن لباس ها و وسایل پارچه ای تان استفاده می کنید روی پوست شما تأثیر می گذارند، حتی اگر مدت ها از تماس پارچه با پوست تان گذاشته باشد. اگر از شوینده های معطر استفاده می کنید، رایحه ی آن ها به خودی خود کافی است تا پوست تان واکنش نشان دهد. کارشناسان توصیه می کنند از شوینده های غیر معطر یا مناسب برای افراد دچار آلرژی استفاده کنید. همچنین کارشناسان درباره ی استفاده ی بیش از اندازه از شوینده ها هشدار می دهند. بسیاری از شوینده های جدید تأثیر پاک کنندگی زیادی دارند، بنابراین نیمی از مقداری که معمولا استفاده می کردید هم کفایت می کند. اگر در استفاده از این شوینده ها افراط کنید، این مواد درون تار و پود پارچه انباشته می شوند و در تماس با پوست، آن را تحریک و اذیت می کنند.

۷- در استفاده از محصولات بهداشتی حاوی رتینول افراط می کنید

کرم های ضد چروک موضعی یکی از بهترین شیوه ها برای مقابله با نشانه های پیری هستند اما استفاده ی زیاد از این کرم ها -چه در مقدار و چه در تعداد دفعات- می تواند منجر به اذیت شدن و خشکی پوست شود. طی ۲ تا ۴ هفته ی اول استفاده از رتینول، سلول های پوستی طی یک پروسه خود را با این ماده سازگار می کنند. در این دوره باید بیشتر مراقب پوست خود باشید چون پوست می تواند به راحتی خشک شود. به توصیه ی کارشناسان، رتینول را به اندازه ی یک نخود به تمام صورت خود بمالید و آن را شب ها به صورت تان بزنید. علاوه بر این، می توانید قبل از زدن رتینول، از کرم مرطوب کننده استفاده کنید تا رطوبت پوست حفظ شده و پوست آماده ی دریافت رتینول شود.

۸- فقط به پوست صورت تان توجه دارید

پوست، بزرگ ترین اندام بدن است و تنها ۴/۵ درصد از آن صورت را می پوشاند (پوست کل سر ۹ درصد است). خشکی پوست بدن می تواند شما را بیشتر مستعد اگزما و خارش کند. کارشناسان توصیه می کنند از محصولات بهداشتی ای استفاده کنید که حاوی هیومکتانت ها (موادی که رطوبت را به خود جذب می کنند) و سرامیدها باشند، چون چنین محصولاتی بیشترین تأثیر مرطوب کنندگی را دارند. هنگام استفاده از این محصولات، پاها، آرنج ها، زانوها و کف سرتان را فراموش نکنید. شوره ی سر می تواند در نتیجه ی خشکی پوست سر به وجود بیاید. اجازه دهید که نرم کننده ی موهایتان حداقل ۵ دقیقه روی موهایتان بماند تا مانند یک مرطوب کننده برای پوست سرتان عمل کند.

۹- از دستگاه های بخور، به ویژه در زمستان ها استفاده نمی کنید

در طول ماه های سرد سال، با افت دما، رطوبت هوا هم کاهش پیدا می کند. به همین دلیل است که پوست در پاییز و زمستان خشک و پوسته پوسته می شود اما در بهار و تابستان نرمی بیشتری دارد. دستگاه های بخور سرد می توانند رطوبت از دست رفته ی هوای خانه تان را به آن بازگردانند.

۱۰- در مراقبت های پوستی افراط می کنید

بعضی از مراقبت های پوستی حرفه ای مثل لایه برداری های شیمیایی که در سالن های آرایشی ارائه می شوند، برای پوست های خشک، ملتهب یا حساس مناسب نیستند. لایه بردارهای ضعیف تر مثل کرم های لایه بردار حاوی گلیکولیک اسید، انتخاب بهتری هستند چون لایه ی بیرونی پوست را از بین می برند و اجازه می دهند رطوبت راحت تر به درون پوست نفوذ کند. اما وقتی پوست شما بر اثر سرما، باد یا هر دلیل دیگری حساس شده باشد، استفاده از لایه بردارهای شیمیایی قوی می تواند صدمه ی زیادی به پوست شما بزند. در ماه های سرد سال بهتر است از ماسک های مرطوب کننده ی پوست استفاده کنید.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: پوست پوست مواد شیمیایی نور خورشید آلرژی زمستان زمستان ماسک آلرژی پوست زمستان سلامت مواد شیمیایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۵۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزانه ۳ نفر در کهگیلویه و بویراحمد به سرطان مبتلا می شوند

به گزارش خبرنگار مهر، محمود شهامت ظهر دوشنبه در آئین تودیع و معارفه مدیران سابق و جدید بیمارستان شهید جلیل یاسوج افزود: روزانه ۳ نفر در استان به شکل میانگین به سرطان مبتلا می‌شود.

وی ابراز داشت: تغذیه، محوری ترین مسئله در بحث سرطان است.

شهامت با تاکید بر نظارت بر تولید محصولات غذایی، تصریح کرد: مواد غذایی که به عنوان ضد سرطان و آنتی اکسیدان مطرح است، خود عامل سرطان است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: چرا در بخش سلامت فقط دانشگاه علوم پزشکی محور است و باید دید نقش سایر بخش‌ها و دستگاه‌ها به چه شکل است؟.

شهامت تصریح کرد: نقش جهاد کشاورزی ما و بخش‌های متولی در سلامت غذایی چگونه است؟.

شهامت خواستار تشکیل کارگروهی در محور سلامت شد و ابراز داشت: کمبود این کارگروه در استان احساس می‌شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان خاطرنشان کرد: در بحث مطالبات بیمه‌ای باید اقدامات مطلوب و مناسبی شکل بگیرد و مشکلات و موانع برطرف شود.

شهامت با اشاره به تلاش برای رفع مشکلات معوقات پرنسل بیمارستان‌ها، گفت: در بخش کارانه ها و معوقات بروزرسانی از مواردی است که هدفگذاری شد.

کد خبر 6085206

دیگر خبرها

  • فواید شگفت‌انگیز کرفس برای سلامتی: هر آنچه باید بدانید
  • برای حفظ سلامتی روزی چند عدد تخم مرغ بخوریم؟
  • فضای سبز و تقویت سلامت میکروبیوتای روده و پوست
  • بررسی نقش روتین پوستی در سلامت پوست
  • معجزه انبه برای سلامت بدن
  • با سوپر غذای تقویت‌کننده مغز آشنا شوید
  • نیاز اصفهان روزانه به ۶۴۰ اهداکننده خون
  • نحوه صحیح استفاده از انواع محصولات مراقبت پوست برای حفظ شادابی و سلامت
  • مصرف روزانه شکلات چه تاثیری بر روده دارد؟
  • روزانه ۳ نفر در کهگیلویه و بویراحمد به سرطان مبتلا می شوند