Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-19@00:39:10 GMT

حجم صادرات کشور به ۳۱ میلیارد دلار رسید

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۳۷۲۹۷

حجم صادرات کشور به ۳۱ میلیارد دلار رسید

مدیر هماهنگی امور استان های وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در ۸ ماه امسال بیش از ۳۱ میلیارد دلار حجم صادرات کشور نسبت به سایر کشورها بوده که ۱۳ درصد رشد داشته و امید است این امر ادامه یابد. ۲۲ آذر ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۸ استانها خراسان جنوبی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، ایرج موفق شامگاه چهارشنبه در آئین تجلیل از صادرکنندگان برگزیده خراسان جنوبی اظهار داشت: تلاش صادرکنندگان خراسان جنوبی سبب شده است رونق تجارت در استان خود را نشان دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه همه ما دست به دست هم می دهیم تا موانع پیش روی فعالان اقتصادی را برداریم افزود: درست است مشکلات و محدودیت ها زیاد است اما علی رغم محدودیت ها فعالان اقتصادی زحمات زیادی می کشند تا اتفاقات خوبی در صادرات بیفتد.

مسئول هماهنگی امور استان های وزارت صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: در 8 ماه امسال بیش از 31 میلیارد دلار حجم صادرات کشور نسبت به سایر کشورها بوده است که 13 درصد رشد داشته است و امید است این امر ادامه یابد.

موفق با بیان اینکه شرایط استان ها و پتانسیل های موجود در استان ها با یکدیگر متفاوت است تصریح کرد: در بحث نمایندگی وزارت خارجه در استان تاکید خواهیم کرد که انجام شود.

وی با بیان اینکه 5 کشور هدف برای صادرات داریم که یکی از آن کشورها کشور افغانستان است خاطرنشان کرد: 30 درصد حجم کالاهای صادراتی خراسان جنوبی به افغانستان است که می طلبد شرایط خاصی برای صادرکنندگان استان فراهم شود.

قزوین|موضوع سپرده گذاری ارزی صادرکنندگان در حال پیگیری استوزارت راه و راه‌آهن در قبال صادرکنندگان خراسان‌رضوی کم‌لطفی می‌کنند‌روایت نگران‌کننده تولیدکنندگان و صادرکنندگان از رکود و تعطیلی صنعت فرش دستباف قم

مدیر هماهنگی امور استان های وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه چهار بازارچه در خراسان جنوبی فعال است و امید است مابقی نیز فعال شود یادآور شد: کارت های بازرگانی و کارت های پیله وران در استان نشان از پویایی بودن استان است.

موفق اظهار داشت: در بحث زیرساخت های تجاری باید هماهنگی صورت گیرد که بخشی از طریق اعتبارات ملی و بخشی از محل اعتبارات استانی تامین می شود.

وی با اشاره به وجود 560 پروانه بهره برداری صنعتی در خراسان جنوبی افزود: خراسان جنوبی به عنوان قطب معدنی کشور است و همچنین بیش از 70 درصد زغال سنگ کشور در خراسان جنوبی است.

مدیرهماهنگی امور استان های وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: همچنین در حال حاضر 42 ماده معدنی در خراسان جنوبی وجود دارد که می توان گفت کلکسیون مواد معدنی کشور در خراسان جنوبی است.

انتهای پیام/ش

R41348/P1377/S6,56/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۷۲۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت خارجی ۶۰.۸ میلیارد دلاری ایران با ۱۵ کشور دنیا

محمود نجفی عرب با اشاره به شعار سال گفت: مقام معظم رهبری شعار امسال را جهش تولید با مشارکت مردم انتخاب کردند به طوری که در سال‌های قبل ایشان از رشد تولید نام برده بودند و این بار جهش تولید را انتخاب کردند و جهش معنی بسیار متفاوتی با رشد دارد. مشارکت مردم هم نکته بسیار مهمی است که نشان می‌دهد رهبری برای توسعه اقتصاد کشور مبنا را مردم و بخش خصوصی می‌دانند.

او ادامه داد: جهش تولید با تکیه بر مشارکت مردم، باید‌ها و نباید‌هایی دارد و به همین دلیل در همان ابتدای سال و بعد از اعلام شعار سال از دبیرکل محترم اتاق درخواست کردم که کارگروهی برای تحقق شعار سال تشکیل دهیم و باید‌ها و نباید‌ها را در حوزه حکمرانی و بخش خصوصی مشخص کنیم. خوشبختانه این کارگروه تشکیل شده و تا انتهای این هفته جمع‌بندی اولیه که با مشارکت همکاران انجام شده است، تدوین خواهد شد و در مرحله بعد به هیات رئیسه و هیات نمایندگان ارائه می‌شود تا نظرات اصلاحی اعمال شود و در نهایت بخش مطالبه‌گری اتاق را در سال جدید بر این محور استوار خواهیم کرد و موضوعات را پیگیری می‌کنیم.

نجفی عرب گفت:اعضای کمیسیون استدلال کرده‌اند که نظر دولت هم تعطیلی پنجشنبه و جمعه است و احتمالاً ظرف چند روز آینده این موضوع به صحن علنی مجلس برای رای‌گیری و تصویب نهایی می‌رود. از همه اعضای هیات نمایندگان می‌خواهم به هر شکلی که با مجلس و نمایندگان ارتباط دارند این موضوع را پیگیر شوند که روز‌های تعطیل پایان هفته به جمعه و شنبه تغییر کند. اتاق تهران هم از تمامی مسیر‌های موجود پیگیر این مساله است.

او افزود: تعطیلی روز پنجشنبه و فاصله بیشتر ما با اقتصاد جهانی، مبانی اقتصادی کشور را در این شرایط بحرانی و آن هم در سالی که جهش تولید مدنظر قرار گرفته، بر هم خواهد زد.

رئیس اتاق تهران با اشاره به قطع سامانه جامع تجارت هم اشاره کرد و گفت: در کشور ۳۲ سامانه راه‌اندازی شده که هدف اولیه ایجاد آنها تسهیلگری بوده است، اما اکنون هر کدام از این سامانه‌ها خود به یک معضل جدی بدل شده‌اند. برای مثال در اسفند ماه سامانه جامع تامین اجتماعی دچار اختلال بود و از ابتدای سال تا به امروز هم سامانه جامع تجارت قطع بوده است. تا جایی که می‌دانم در بیشتر‌های کشور‌های جهان یک سامانه جامع وجود دارد و همه بخش‌ها باید به آن وصل باشند نه اینکه هر وزارتخانه و نهادی خودش یک یا چند سامانه داشته باشد. 

او بیان کرد: اتاق تهران و به طور مشخص کمیسیون حکمرانی اتاق روی این موضوع کار کرده‌اند که از آنها تشکر می‌کنم و امیدوارم در سال جاری در این خصوص بتوانیم کار مشخص و فایده‌مندی انجام دهیم.

نجفی عرب گفت: در سال گذشته مجموع صادرات کشور معادل ۸۶.۹ میلیارد دلار بوده است. صادرات غیرنفتی معادل ۴۹.۴ میلیارد دلار بوده که با ۸.۹ درصد کاهش نسبت به سال قبل رو‌به‌رو شده و نشان می‌دهد تراز بازرگانی کشور اینجا منفی شده است. صادرات نفتی هم معادل ۳۵.۹ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال قبل ۸.۶ درصد افزایش یافته است. همچنین صادرات خدمات فنی و مهندسی بالغ بر ۱.۳ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال قبل تغییر نکرده است. صادرات چمدانی هم ۳۰۰ میلیون دلار بوده که ۹۰ درصد رشد داشته است.

 نجفی عرب ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ معادل ۱۹.۴ میلیارد دلار محصولات پتروشیمی صادر شده که ارزش صادرات محصولات مذکور ۲۸.۶ درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است که ناشی از کاهش قیمت متوسط هر تن اقلام صادراتی این گروه بوده است؛ در واقع از ۴۹۶ دلار در هر تن به ۳۹۸ دلار در هر تن رسیده که کاهش معناداری است. علاوه براین مجموع واردات کشور هم ۶۶.۳ میلیارد دلار بوده که ۱.۹ میلیارد دلار آن ناشی از واردات ۳۰ تن شمش طلا از محل وجوه حاصل از صادرات بوده است. متوسط ارزش هر تن کالای صادراتی ۳۶۲ دلار بوده که نسبت به سال قبل ۱۷ درصد کاهش داشته و متوسط ارزش هر تن کالای وارداتی هم ۱۶۹۷ دلار بوده که نسبت به سال قبل ۵ دلار افزایش پیدا کرده است.

او افزود: مجموع تجارت با ۱۵ کشور همسایه در سال گذشته به حدود ۶۰.۸ میلیارد دلار بالغ شده که رشدی معادل ۱.۴ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ داشته است که شامل ۲۸.۳ میلیارد دلار صادرات به ۱۵ کشور و ۳۲.۵ میلیارد دلار واردات از این کشور‌ها می‌شود و نشان می‌دهد تراز تجاری ما با این ۱۵ کشور همسایه منفی است.

به گفته او، مرکز آمار ایران تورم سال ۱۴۰۲ را معادل ۴۰.۷ درصد اعلام کرده که نسبت به سال ۱۴۰۱ معادل ۵ درصد کاهش یافته است. بانک مرکزی هم دلایل این کاهش را کنترل و کاهش رشد نقدینگی از ۳۱.۱ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۲۴.۲ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ عنوان کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • تأکید وزیر صمت بر حمایت از صادرکنندگان
  • صادرات حدود ۶۷ تن زعفران از افغانستان
  • اعطای تسهیلات به صنعت داروسازی و اظهار امیدواری معاون وزیر صمت
  • صادرات مرکبات مازندران به ۱۶ کشور جهان
  • صادرات ۲۸ میلیون دلاری مرکبات مازندران به ۱۶ کشور جهان
  • تجارت خارجی ۶۰.۸ میلیارد دلاری ایران با ۱۵ کشور دنیا
  • پیمان‌ سپاری ارزی، به کاهش صادرات منجر شد
  • هشدار عرضه دلار تقلبی در بازار آزاد
  • استخراج بیش از ۲میلیون تن زغال سنگ کک شو از معادن خراسان جنوبی
  • استخراج ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار تُن زغال سنگ از معادن خراسان جنوبی