Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-04-27@04:08:55 GMT

غلبه بر درد و رنج در گرو هدفمند ساختن آن است

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۳۷۳۵۹

غلبه بر درد و رنج در گرو هدفمند ساختن آن است

حسین مطیع در گفت‌و‌گو با ایکنا از اصفهان با بیان اینکه همه انسان‌ها با علم حضوری خود درد و رنج را می‌فهمند، اظهار کرد: منشأ درد و رنج همواره یک چیز است و آن اینکه میل درونی انسان با واقعیت خارجی و بیرونی در تعارض قرار می‌گیرد، برای مثال ما دوست داریم که در جهان عدالت برقرار باشد، ولی وقتی نگاه می‌کنیم می‌بینیم بی‌عدالتی‌های زیادی در جهان وجود دارد که باعث می‌شود ما دچار درد و رنج شده و فکر کنیم عدالت وجود ندارد، مثل اینکه چرا سرمایه‌های نخستین ما با دیگران مساوی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی دیگر از مواردی که باعث درد و رنج می‌شود، مرگ است. ما دوست نداریم بمیریم، چون می‌خواهیم جاودانه شویم، ولی بالاخره زندگی ما به پایان می‌رسد.
وی محدودیت‌های وجودی انسان را یکی دیگر از موارد درد و رنج خواند و افزود: انسان دوست دارد بلندپروازی‌هایی انجام داده و افق‌های جدیدی را کشف کند، ولی در واقعیت عوامل زیادی دست و پای او را بسته و اجازه موفقیتش را نمی‌دهد. از طرف دیگر، انسان نمی‌تواند معنا و حکمت برخی از اتفاقات و حوادث جهان هستی را درک کند، در حالی که در درون خود دوست دارد معنای آنها را بفهمد. همچنین انسان در درون خود دوست ندارد تنها باشد، ولی در بیرون احساس می‌کند تنها است و کسی او را درک نمی‌کند، یا اینکه انسان دوست دارد پاک و معصوم بوده و عاری از گناه و اشتباه باشد، ولی در واقعیت این‌طور نیست و بعضا دچار گناه و خطا می‌شود.

درد و رنج، انسان را آگاه و هوشیار می‌سازد
عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه اگر منشأ درد و رنج را درک کنیم، فلسفه آن را نیز بهتر متوجه می‌شویم، گفت: اندیشمندان مسلمان و غیر مسلمان چند مورد را به عنوان فلسفه زندگی بیان کرده‌اند، اول اینکه درد و رنج جنبه تنبیهی و بیدارگری برای انسان دارد و او را آگاه و هشیار ساخته و متوجه نعمت‌هایش می‌کند. درد و رنج گاهی مواقع باعث شکوفایی استعدادهای انسان نیز می‌شود، بیش از نود درصد اختراعات و اکتشافات ناشی از درد و رنج‌هایی بوده که بشر متحمل می‌شده و برای حل آنها دنبال اختراعات و اکتشافات رفته است.
مطیع اضافه کرد: درد و رنج گاهی باعث ترفیع درجه می‌شود، در حدیثی از امیرالمؤمنین علی(ع) آمده است:«إِنَّ الْبَلَاءَ لِلظَّالِمِ أَدَبٌ وَ لِلْمُؤْمِنِ امْتِحَانٌ وَ لِلْأَنْبِيَاءِ دَرَجَةٌ وَ لِلْأَوْلِيَاءِ كَرَامَة؛ بلاها برای ظالم تـأدیب و برای مؤمنان امتحان و برای پیامبران درجه و برای اولیا کرامت و مقام است». از طرف دیگر، بعضی از دردها و رنج‌ها نسبی‌اند، یعنی برای یک نفر درد و رنج و برای دیگری خوشی و نعمت است، ولی باید به این نکته توجه داشته باشیم که در جهان هستی یک هماهنگی نهایی وجود دارد، مبنی بر اینکه همه چیز در نهایت نیکو است و اگر هم درد و رنجی وجود دارد، به یک خال سیاه بر روی رخی زیبا می‌ماند، خود خال زشت است، ولی هماهنگی نهایی آن را زیبا و زیباتر می‌کند، مثل شبکه فاضلاب برای یک ساختمان است که اگرچه خودش کثیف و بدبو به حساب می‌آید، ولی وجود آن برای ساختمان لازم و ضروری است.

سختی و آسانی همزاد یکدیگرند
وی افزود: دردها و رنج‌ها گاهی مواقع باعث می‌شود ما در کنار آنها به خیرهای دیگری برسیم و در واقع اینها همزاد هم‌اند، قرآن می‌فرماید:«فان مع العسر يسرا ان مع العسر يسرا؛ بعد از هر دشوارى گشايشى است، بلكه با هر دشوارى دو گشايش است». امام حسن عسکری(ع) فرمودند:«هیچ درد و رنجی نیست که خداوند به انسان مومن می‌دهد، جز اینکه نعمت بالاتری او را احاطه کرده است». اگر این نکته را متوجه شویم، آن وقت دردها و رنج‌های عالم معنادار می‌شود.
عضو هیئت علمی گروه معارف دانشگاه صنعتی اصفهان خاطرنشان کرد: منظور از معناداری این است که درد و رنج برطرف شود که گاهی مواقع این اتفاق رخ می‌دهد و گاهی هم نه؛ اگر برطرف نشود، هدفمند شود، یعنی هدفی وجود داشته باشد که ارزشمندتر از تحمل درد و رنج باشد؛ مثل دانش‌آموز یا دانشجویی که شب امتحان با درد و رنج درس می‌خواند، با این هدف که نمره خوبی کسب کرده و قبول شود، چون این هدف شریف است و ارزش دارد، به خاطر آن درد و رنج را تحمل می‌کند؛ یا اینکه گفته شده اگر مصیبتی پیش آمد یا عزیزی را از دست دادید، کربلا را یاد کنید، چون با این کار درد و رنج خود را معنادار می‌کنید، یعنی هدفی پیدا کردید که ارزشمندتر از این وسیله بوده و آن، همراهی با حضرت سیدالشهدا(ع) و اتصال به جنبه‌های معنوی و ملکوتی ایشان است، آن وقت تحمل مصیبت یا داغ عزیزان آسان‌تر می‌شود.
وی تصریح کرد: در کنار سختی‌ها، آسانی نیز هست. خدا به هیچ‌کس سختی کامل نمی‌دهد. در عالم واقع هیچ فرد یا خانواده یا جامعه‌ای بدبخت یا خوشبخت کامل نیست.
مطیع اظهار کرد: مرگ، تفاوت‌های میان انسان‌ها، جنگ‌ها و بیماری‌ها مصادیق سختی‌ها و مشقت‌هایی است که در عالم وجود دارد و اینکه چرا خداوند انسان را در رنج و سختی آفریده، برای پرورش و تکامل روح انسان، قدرشناسی، شکوفایی استعدادها و آزمون و ترفیع درجه او است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا هر کس به خدا نزدیک‌تر باشد، بیشتر به بلا و مصیبت گرفتار می‌شود، گفت: الزاما این‌طور نیست. ممکن است خداوند بعضی از اولیای خود را با بلا و مصیبت آزمایش کند، ولی با عده‌ای هم این کار را نمی‌کند، البته اولیای خدا به این مقام رسیده‌اند که هر چه خدا به آنها بدهد اعم از غم و شادی برایشان فرقی ندارد و همان را می‌پسندند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا اصفهان درد و رنج بیدارگری شکوفایی استعدادها معناداری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۷۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه هدفمند، موفق و خلاق در دل کویر استان یزد

حفیظی رئیس کتابخانه‌های عمومی اشکذر در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: کتابخانه باقر العلوم (ع) در سال ۱۳۷۹ در روستای عز آباد شهرستان اشکذر تاسیس شد این کتابخانه در حال حاضر دارای بیش از ۱۰ هزار نسخه کتاب است همچنین این کتابخانه هدفمند، موفق و خلاق است.

او بیان کرد: در کتابخانه باقر العلوم (ع) فعالیت‌های فرهنگی از جمله قصه گویی، نقاشی نشست کتابخوان، نقد و بررسی کتاب، شو نشینی فرهنگی همراه با نشست‌های شاهنامه خوانی و .. برگزار می‌شود.

حفیظی اظهار داشت:روستای عزآباد رستاق در نهمین دوره جشنواره روستا‌های دوستدار کتاب کشور در سال ۱۴۰۲ حائز رتبه شده است.
 
او گفت: برنامه تقدیر از خانم راضیه رنجبر کتابدار کتابخانه با حضور مدیرکل مجامع، تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی وزارت ارشاد، فرماندار اشکذر، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان؛ مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی یزد؛ بخشداربخش مرکزی اشکذر و جمعی از فعالین عرصه کتاب و کتابخوانی برگزار شد.


رئیس کتابخانه‌های عمومی شهرستان اشکذر بیان کرد: روستای عزآباد در رستاق همواره در حوزه‌های مختلف پیشگام است و اغلب افراد روستا فرهنگی و اهل مطالعه هستند که با حمایت مسئولان می‌توان فرهنگ کتابخوانی را بیش از پیش در روستا ترویج داد.

او اظهار داشت: هرچند شبکه‌های مجازی امروزه مورد اقبال جامعه واقع شده است در حالی که هیچ چیز نمی‌تواند جای کتاب و مطالعه را بگیرد و به همین دلیل نقش کتاب همواره باید مورد توجه آحاد جامعه باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • سپاهان بر استقلال آبی پوشان ملاثانی غلبه کرد
  • هوش مصنوعی توانست ویرایش ژنی را هدفمند کند
  • عزم جدی دولت برای ساختن ایلام قوی
  • درحال ساختن بودن۱۵۰۰ واحد مسکونی برای محرومین در حاشیه شهر مشهد
  • نوه امام خمینی: اندیشه‌های امام به‌طور هدفمند تحریف می‌شود
  • صعود بایرن مونیخ به فینال لیگ قهرمانان اروپا با غلبه بر رئال مادرید در ضربات پنالتی (2012/4/25) / فیلم
  • آشیانه ساختن پرستو‌های دریایی در تالاب بین المللی انزلی
  • شرکت‌های تبلیغاتی اینستاگرام
  • کتابخانه هدفمند، موفق و خلاق در دل کویر استان یزد
  • تلاش ۸ تیم برای صعود به جام‌جهانی فوتسال / ایران مهیای غلبه‌ بر قرقیزستان