Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان- ایرنا- دبیر علمی همایش 'نو شریعتی و مسائل امروز جامعه ما' گفت: گفتمان 'نو شریعتی' به دنبال نظریه پردازی در سطح ملی درباره مسائل امروز جامعه و ارتباط با دنیا با تکیه بر اندیشه های این اندیشمند است.

گفتمان 'نو شریعتی' از سوی عده ای از شریعتی پژوهان مطرح شده است که به دنبال بازسازی افکار و اندیشه های دکتر علی شریعتی ‏برای امروز هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حسین مصباحیان روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا در اصفهان افزود : 2 رویکرد نسبت به مسائل ملی وجود دارد که شامل 'تاکید بر عناصر هویتی ملی بدون کمترین ربط با جوامع بیرونی' و ' گشایش نسبت به جهان بیرونی بدون تکیه بر مباحث فرهنگی' است اما طیف نو شریعتی به تبع اندیشه های این اندیشمند، درباره تاسیس راه سومی در این زمینه تلاش می کند.
وی با تاکید بر اینکه این طرح ملی است و نه طیفی، ادامه داد: در گفتمان نو شریعتی با دعوت از همه جریان ها، به دنبال همکاری برای نظریه پردازی در این زمینه هستیم.
عضو هیات علمی گروه فلسفه دانشگاه تهران گفت : ما اگر از لحاظ بین المللی به رسمیت شناخته نشویم و حرفی برای گفتن نداشته باشیم به طور عملی برکنار می مانیم اما طیف نو شریعتی تاکید دارد که برای به شمار آمدن در سطح جهانی، راهی وجود ندارد جز اینکه در مقابل مباحث مختلف که در دنیا مطرح می شود، حرفی برای گفتن داشته باشیم.
مصباحیان با تاکید بر اینکه ما هنوز این راه را در پیش نگرفته ایم، یادآور شد: طیف نو شریعتی، دعوتی برای نظریه پردازی در سطح ملی در این زمینه است.
وی با اشاره به اینکه رویکرد مفهوم نو شریعتی در سی امین سالگرد درگذشت او مطرح شد، خاطرنشان کرد: در این رویکرد افرادی که به میراث شریعتی وفادار بودند و افزوده هایی بر آن داشتند، به طیف نو شریعتی شناخته شدند.
مصباحیان ادامه داد: اما از لحاظ فلسفی برای نظریه پردازی درباره این رویکرد تلاش چندانی نشد که برای رفع آن از سال گذشته همایش نو شریعتی در دانشگاه تربیت مدرس تهران برگزار شد.
دبیر همایش نو شریعتی با بیان اینکه امسال دومین دوره این رویداد در دانشگاه اصفهان برگزار شد، تصریح کرد: چهار نشست با عنوان های میراث شریعتی، زمانه ما، همبستگی اجتماعی و باز آفرینی خویشتن و یک میزگرد درباره 'الگوی فکری بدیل ، موانع و امکانات' در این برنامه برپا شد.
وی این رویداد را یک برنامه پژوهشی خواند و تاکید کرد: این همایش ، تبلیغ سیاسی نیست بلکه یک طرح ملی و فرهنگی می باشد که ممکن است خروجی سیاسی داشته باشد.
مصباحیان سطح مباحث ارائه شده در این نشست ها را خوب ارزیابی کرد و افزود: از تفاوت های این سمپوزیوم با سال گذشته این است که از متفکران جوان و دهه 70 نیز سخنرانان خوبی داشتیم.
همایش نو شریعتی و مسائل امروز جامعه ما توسط مجمع اسلامی دانشجویان و معاونت فرهنگی اجتماعی دانشگاه اصفهان روز چهارشنبه برگزار شد.
علی شریعتی نویسنده، جامعه شناس، تاریخ شناس و پژوهشگر دینی از مبارزان و فعالان مذهبی و سیاسی و از نظریه پردازان انقلاب اسلامی ایران بود، وی دوم آذرماه 1312 در روستای کاهک، سبزوار به دنیا آمد و 29خرداد 1356 در 44 سالگی به صورت مشکوکی در انگلستان درگذشت و هم اکنون آرامگاه وی در مکانی نزدیک مقبره حضرت زینب(س) در دمشق سوریه است.
3011/6026/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي گفتمان افكار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۸۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازبینی ادواری همه خطوط تاکسیرانی 

به گزارش قدس خراسان، تاکسی از جمله وسایل نقلیه در سطح شهرهاست که نقش بسزایی در ساماندهی حمل و نقل عمومی در سفرهای درون شهری به ویژه در کلانشهرها دارد. از این رو فراهم بودن شرایط برای فعالیت این وسیله نقلیه که در هر زمان و مکانی می‌تواند در دسترس مردم باشد، توان کیفی خدمات‌رسانی را افزایش می‌دهد.

گرچه گسترش خطوط ریلی درون‌شهری در شهرهای بزرگ و توانایی اتوبوس‌های داخل شهر در جابه‌جایی مسافران، حجم بالایی از سفرهای درون‌شهری را به خود اختصاص می‌دهد؛ اما هنوز هم تاکسی جایگاه خاصی در میان مردم دارد. رضایتمندی افراد یک طرف ماجراست و روی دیگر آن به وضعیت معیشت و درآمد تاکسیرانان برمی‌گردد که به نظر می‌رسد دست‌کم در حوزه رسانه‌ای کمتر به آن پرداخته شده است. 

مشهد از جمله کلانشهرهای مهم در کشور است که به واسطه وجود مضجع شریف امام رضا(ع) و علاقه زیادی که مردم برای سفر به این شهر داشته و دارند، شرایط مناسبی در ایجاد درآمد برای تمامی صنف‌ها و از جمله تاکسیران‌ها دارد؛ اما با وجود این برخی از خطوط تاکسیرانی به دلیل استقبال کمتر مردم از تاکسی برای سفرهایشان، سطح کمتری از رضایتمندی را از نظر درآمدزایی برای رانندگان تاکسی دارند.

خط میدان شریعتی به بولوار وکیل‌آباد و برعکس، یکی از همین موارد است که ظرفیت لازم برای درآمدزایی مناسب مانند سایر خطوط را برای رانندگان تاکسی این مسیر ندارد.

گلایه‌مندی تاکسیران‌های خط میدان شریعتی – بولوار وکیل‌آباد

یکی از رانندگان تاکسی این خط می‌گوید: خط میدان شریعتی به سمت بولوار وکیل‌آباد و برعکس، از جمله طولانی‌ترین و بزرگ‌ترین خطوط تاکسیرانی شهر مشهد است و تنها به همین دلیل رانندگان این خطوط باید درآمدزایی خوبی از جابه‌جایی مسافر در این خط داشته باشند؛ اما این طور نیست.

او ادامه می‌دهد: در مسیر خط میدان شریعتی و بولوار وکیل‌آباد هم قطارشهری خط یک فعال است و روزانه حجم زیادی از مسافران با استفاده از آن سفرهای درون شهری خود را انجام می‌دهند و هم اتوبوس‌های زیادی در این مسیر تردد دارند و بیشتر مسافرانی را که می‌خواهند به جز قطارشهری از وسیله دیگری استفاده کنند، جابه‌جا می‌کنند. درصد خیلی پایینی از مردم می‌مانند که همه آن‌ها هم از تاکسی‌ها برای تردد استفاده نمی‌کنند. این‌ها سبب می‌شود رانندگان فعال در این خط به لحاظ درآمدی شرایط خوبی نداشته باشند و درخواست بازبینی از سوی تاکسیرانی در تعداد و شرایط تاکسی‌های این خط را ارائه بدهند.

راننده‌ دیگری نیز با ابراز گلایه‌ از شرایط موجود می‌گوید: شرایط داشتن مسافر در خط میدان شریعتی به سمت بولوار وکیل‌آباد خیلی سخت است. در حالی که در خطوط دیگری که مسافت چندانی را هم شامل نمی‌شوند، میزان درآمد رانندگان تاکسی خیلی بیشتر از ماست.

بازبینی ادواری همه خطوط تاکسیرانی 

مدیر عامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری مشهد در خصوص بازبینی خطوط تاکسیرانی و معضلاتی که برخی خطوط از جمله خط میدان شریعتی – بولوار وکیل‌آباد دارند، می‌گوید: بحث بازبینی ادواری خطوط تاکسیرانی یکی از مواردی است که به صورت مداوم توسط همکاران ما انجام می‌شود. 

مرتضی چایچی‌مطلق می‌افزاید: این بازبینی‌ها بسته به تقاضای کم یا زیادی که از سوی مردم انجام می‌شود، در تعداد تاکسی فعال خطوط نیز تأثیرگذار است. با وجود این به زودی تقاضای مطرح شده از سوی تاکسیران‌های فعال در خط میدان شریعتی – بولوار وکیل‌آباد را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد.

استانداردی برای تعداد تاکسی‌های فعال هر خط وجود ندارد

وی در پاسخ به این پرسش که آیا استانداردی برای تعداد تاکسی‌های فعال در هر خط وجود دارد، اظهار می‌کند: به واسطه اینکه در بسیاری از کشورها مردم برای سفرهای درون‌شهری از ناوگان مترویی و اتوبوسی استفاده می‌کنند، تاکسی‌ها فعالیت زیادی با مدیریت دولت یا شهرداری‌ها ندارند. به همین دلیل استانداردی هم در این زمینه وجود ندارد؛ ولی ما به تازگی مطالعاتی انجام داده‌ایم تا با استفاده از آن‌ها به میزان ظرفیت لازم تاکسی‌ها در هر خط برسیم و مشکلاتی را که رانندگان تاکسی در برخی خطوط دارند، کاهش دهیم.

خبرنگار: هاشم رسائی‌فر

هاشم رسایی‌فر

دیگر خبرها

  • همایش ملی پیاده روی بانوان در ۲۱ اردیبهشت ماه قم برگزار می شود
  • ۷ جراحی موفق و رایگان مغز در اصفهان
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در جمهوری اسلامی قانون است، همه پیروی کنند | دست اجانب دنبال برداشتن حجاب است
  • پذیرایی نجم‌الدین شریعتی از زائران در چایخانه حرم مطهر رضوی
  • برگزاری ۱۷۳ کرسی نقد و نظریه پردازی/ارائه طرح‌های ملی عفاف و حجاب
  • ببینید | حضور نجم الدین شریعتی در چایخانه حضرت در حرم مطهر رضوی
  • فیلم| حضور نجم الدین شریعتی در چایخانه حضرت رضا(ع)
  • اساتید بسیجی و غیربسیجی برای کمک به ارتقای نظام حکمرانی در صحنه هستند/ برگزاری ۱۷۳ کرسی نقد و نظریه پردازی
  • بازبینی ادواری همه خطوط تاکسیرانی 
  • دیوارنگاره‌ها به تابلوی گفتمان انقلاب اسلامی تبدیل شدند