Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-24@03:29:32 GMT

آندرومرا را بیشتر بشناسید

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۳۸۷۴۴

آندرومرا را بیشتر بشناسید

چگونگی پیدایش کهکشان و آشنایی بیشتر با این پدیده نجومی آن هم در مجاورت راه شیری همواره برای دوستداران نجوم جالب توجه است. ۲۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۱ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم ، کهکشان یکی دیگر از انواع اجزای مورد توجه در پدیده‌های نجوم است که تعدد آن در فضا باعث ناشناخته ماندن بخشی از آن‌ها شده است؛ این پدیده مجموعه‌ای شامل ستاره‌ها، بقایای ستاره‌ها، گاز‌ها و گرد وغبار‌های میان ستاره‌ای و ماده تاریک است که با نیروی گرانش کنار هم نگاه داشته شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کوچک‌ترین انواع این پدیده نجومی با پهنای چند صد سال نوری دارای حدود 10 میلیون ستاره است و بزرگترین کهکشان‌ها با پهنای تا حدود 3 میلیون سال نوری دارای بیش از 100 هزار میلیارد ستاره هستند.

تعدد کهکشان‌ها ضرورت طبقه بندی این پدیده نجومی را دوچندان می‌کرد و بر همین اساس این پدیده نجومی بر مبنای شیوه طبقه‌بندی یکی از ستاره شناسان آمریکایی به نام «ادوین هابل» به کهکشان نامنظم، کهکشان‌های مارپیچی، کهکشان‌های مارپیچی میله‌ای و کهکشان‌های بیضوی تقسیم بندی شده است.

 

کهکشان‌ها چطور به وجود آمدند؟

پدیده‌های نجومی و منشا پیدایش آن محل بحث و بررسی بسیاری است؛ درمورد پیدایش کهکشان‌ها هم چنین موضوعی مصداق پیدا می‌کند و دانشمندان نظریه بیگ‌بنگ را برای این پدیده مطرح کرند.

بیگ بنگ در واقع انفجاری جهانی با قدمت 10 تا 20 میلیارد سال قبل است که پس از این انفجار جرم‌های گازی شروع به جمع شدن یا فروریزی کردند و بعد ازاین مرحله نیروی جاذبه به آهستگی این جرم‌ها را به طرف داخل کهکشان‌ها فشرد.

البته نظریه دیگری هم مبنی بر وجود اشیای نوک‌تیز وجود دارد که این اشیا به مرور تکامل یافته و خوشه‌هایی کروی راشکل دادند و کهکشان‌ها ایجاد و بر مبنای این نظریه ابتدا کهکشان و بعد از آن ستارگان تشکیل شدند.

هرچند بیشتر مشاهدات و نظریه‌ها از موضوع بیگ بنگ حمایت می‌کند و مطابق با این نظریه جهان همچنان روبه گسترش است علاوه بر آن، مشاهدات حاکی از دوری کهکشان‌ها نسبت به هم است که ارتباط بین سرعت و مسافت در این فرآیند هم به وسیله ادوین پی هابل در سال 1929 ارائه شد.

 

راه شیری کهکشان معروفی میان ساکنان زمین

در میان تعدد و تنوع کهکشان‌ها یکی از معروف‌ترین کهکشان‌ها، راه شیری است که به سبب قرارگیری منظومه شمسی و کره زمین در این کهکشان، شناخت ساکنان زمین نسبت به آن بیش از دیگر انواع این پدیده نجومی است.

این کهکشان که در زمره کهکشان‌های مارپیچی میله‌ای محسوب می‌شود به صورت نوار شیری رنگی در آسمانی کاملاً تاریک به دور از نور ماه و آلودگی نوری قابل مشاهده و شامل میلیون‌ها ستاره تشکیل است و زمین به عنوان عضوی از منظومه شمسی، در یکی از بازو‌های مارپیچی آن واقع شده است.

سن قدیمی‌ترین ستاره کشف شده در این کهکشان حدود 6/13 میلیارد سال تخمین زده شده‌است و زمان سپری شده بین ظهور اولین نسل ستاره در کهکشان راه شیری و اولین نسل ستاره در خوشه بین 200 تا300 میلیون سال است.

راه شیری قطری حدود 100 هزار سال نوری دارد و ضخامت آن حدود 1000 سال نوری است همچنین تعداد ستارگان کهکشان راه شیری حدود 100 تا 400 میلیارد است.

 

کدام کهکشان همسایه «راه شیری» است؟

ستاره شناسان به دنبال یافتن کهکشانی مشابه راه شیری بعد از بررسی حدود 20 هزار تصویر از کهکشان‌های مشابه در فاصله 180 میلیون سال نوری از زمین به کهکشانی مشابه راه شیری از نظر خصوصیات دست یافتند؛ این کهکشان NCG 2718نام دارد و علاوه بر ساختار مارپیچی، 2 کهکشان اقماری هم اطراف آن موجود است.

همچنین نزدیک‌ترین کهکشان مارپیچی شبیه راه شیری «آندرومدا» است که حتی در ابری مه آلود از گاز و غبار رصد می‌شود و بنا بر یکی از خبر‌های اخیر ناسا کهکشان آندرومدا به وسیله اخترشناس ایرانی، عبدالرحمن صوفی، به نام «ابر کوچک» شناخته شده است.

ساختار مارپیچی، خوشه‌های کروی و باز ستاره ای، ماده میان ستاره ای، سحابی‌های سیاره نما، بقایای انفجار‌های ابرنواختری و هسته کهکشان از جمله ویژگی‌های اصلی آندرومرا محسوب می‌شود.

تصور غلطی سال‌های قبل وجود داشت که آندرومرا را سحابی تلقی می‌کرد و اخترشناس انگلیسی، سر ویلیام هرشل، کاشف سیاره اورانوس، برای نخستین بار آندرومدا را نزدیکترین کهکشان به راه شیری، لقب داد و فقط فاصله و قطر آن را اشتباه برآورد کرد و اکنون فاصله آندرومدا از راه شیری حدود 9/2 میلیون سال نوری و قطرش حدود 200 هزار سال نوری و ضخامتش 1000 سال نوری است.

 

آندرومرا و تعامل با راه شیری

آندرومدا نزدیک‌ترین کهکشان به زمین است که در فاصله 2/5 میلیون سال نوری قرار دارد و دارای خطوط غبار تیره، هسته زرد درخشان و بازو‌های مارپیچی متشکل از ابر‌ها و ستارگان آبی درخشان است.

آندرومرا و راه شیری در جهت‌های مخالف هم می‌چرخند به این ترتیب که یکی در جهت عقربه‌های ساعت و دیگری در خلاف جهت عقربه‌های ساعت چرخش دارد و این چرخش نشان‌دهنده این است که این 2 پدیده‌‌ نجومی تقریبا هم زمان با هم از 2 گرداب گاز اولیه بسیار نزدیک به همدیگر متولد شده اند.

بر مبنای نظرات گذشته اخترشناساناین کهکشان دو تا سه برابر بزرگ‌تر از راه شیری است، اما ICRAR (مرکز بین المللی تحقیقاتی اخترشناسی رادیویی) به نتیجه‌ای متفاوت رسید.

آشنایی بیشتر با آندرومرا ضرورت شبیه سازی این کهکشان و راه شیری را دوچندان می‌کند تا نتیجه برخورد این 2همسایه در حدود 5 میلیارد سال آینده و اثر آن بر سامانه‌های ستاره‌ای مجاور مشخص شود.

منبع:باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P41383/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۸۷۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع آخرین معارضان طرح آزادراه شهید شوشتری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، شهردار منطقه ۱۵ تهران از تملک و آزادسازی آخرین معارضان مسکونی در مسیر طرح آزادراه شهید شوشتری خبر داد.  

محمد شیری با تاکید براهمیت ترافیکی آزادراه شوشتری در هدایت ترافیک ترانزیتی به معابر برون شهری گفت: از ابتدای سال۱۴۰۲ تعداد ۲۶ معارض تجاری و مسکونی در مسیر این آزادراه در ناحیه ۶ منطقه ۱۵ تملک و آزادسازی شد.

شهردار منطقه ۱۵ افزود: همچنین برای آخرین معارض مسکونی این طرح، مجوز اعمال ماده ۹ از شورای شهر دریافت و پس از ارجاع به دادستانی و طی مراحل قانونی نظر کارشناسی دریافت و ابلاغ شد و در انتظار اجرای رای است، که به محض ابلاغ دستور، پرونده معارضان طرح شهید شوشتری در منطقه ۱۵ بسته خواهد شد.

محمد شیری گفت: آزادراه شهید شوشتری، بزرگراه امام رضا، آزادگان و شهید نجفی رستگار را به بزرگراه شهید یاسینی وصل می‌کند که با بهره برداری آن، بار ترافیکی بسیج و سه راه افسیریه کاهش محسوسی خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • رفع آخرین معارضان طرح آزادراه شهید شوشتری
  • تصاویر نجومی چهارم اردیبهشت (۲۳ آوریل)
  • انفجار و آتش‌بازی در کهکشان همسایه
  • استاندار جدید لرستان را بیشتر بشناسید + سوابق
  • استاندار جدید مازندران را بیشتر بشناسید
  • نابودگر دیوید تیلور را بیشتر بشناسید
  • مواجهه‌ای که همه کارکنان ناسا را ترساند
  • عکس| نابودگر دیوید تیلور را بیشتر بشناسید
  • قاتل دیوید تیلور را بیشتر بشناسید
  • از کجا بفهمیم غلظت خون داریم؟ | علائم غلظت خون را بشناسید