Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - مراغه - ايرنا - فرماندارعجب شير اجراي پاياب سد قلعه چاي و آبياري قطره ‌اي را در مديريت بحران کم آبي در شهرستان مهم توصيف کرد و گفت: با اجراي اين طرح ها، 60 درصد در مصرف آب کشاورزي صرفه جويي مي شود.

به گزارش ايرنا، عادل اصغرپور روز پنجشنبه در جلسه شوراي حفاظت از منابع آب شهرستان اظهار داشت: وجود هفت هزار هکتار از اراضي کشاورزي اين شهرستان در پاياب سد قلعه چاي، فرصت بسيار مناسبي براي توسعه کشاورزي و ايجاد فرصت هاي شغلي است که از اين فرصت بايد با رعايت مسائل زيست محيطي و استفاده صحيح از منابع آبي بهره برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي به کم آبي در بخش کشاورزي در شهرستان اشاره کرد و گفت: تنها راه گذر از بحران کم آبي گسترش آبياري مدرن با حمايت دولت و تشويق کشاورزان به استفاده از اين سيستم هاي نوين در مزارع است.
وي اضافه کرد: بر اساس اظهار نظر کارشناسان جهاد کشاورزي با اعمال سيستم آبياري مدرن 50 تا 60 درصد از هدر رفت آب نسبت به آبياري غرقآبي جلوگيري مي شود.
فرماندار عجب شير همچنين از لوله گذاري بيش از 120 کيلومتري انتقال آب کشاورزي در اراضي اين شهرستان با استفاده از لوله هاي پلي اتيلن خبر داد و افزود: نياز لوله گذاري براي اراضي کشاورزي شهرستان 500 کيلومتر برآورد شده است.
اصغرپور از تشکيل پرونده براي 25 کيلومتر آبياري تحت فشار در شهرستان خبرداد و و بر تسريع تحت پوشش قرار دادن 300 هکتار از اراضي روستاي مهماندار اين شهرستان تاکيد کرد.
وي با بيان اينکه دولت براي اجراي سامانه آبياري تحت فشار از کشاورزان حمايت و به آنان تسهيلات کم بهره پرداخت مي ‌کند افزود: سهم آورده بهره برداران براي اجراي اين سامانه 15درصد بوده و 85 درصد نيز ازسوي دولت تامين مي شود.
شهرستان عجب شير داراي حدود 30 هزار هکتار اراضي کشاورزي بوده که از اين ميزان حدود پنج هزار هکتار به باغات اختصاص دارد.
اين شهرستان با حدود 71 هزار جمعيت در 98 کيلومتري جنوب غرب تبريز مرکز آذربايجان شرقي واقع است.
3077/7485
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۹۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با بیماری «زنگ زرد» در ۴۰۰ هکتار از اراضی لرستان

سید عماد شاهرخی،  در نشست طرح جهش تولید در دیمزار‌های لرستان، گفت: ۳۷۰ هزار هکتار از اراضی دیم این استان در قالب طرح جهش تولید زیر کشت رفته‌است.

او با بیان اینکه ۳۲۶ مهندس کشاورزی در بخش خصوصی و دولتی مجری طرح جهش تولید در دیمزار‌های لرستان هستند، اضافه کرد: ۶۹ شبکۀ مراقبت با ۴۲۰ نیرو کار رصد و پایش بیماری‌ها را در سطح مزارع انجام می‌دهند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه ۲۴ درصد از اراضی کشاورزی این استان آبی و ۷۶ درصد اراضی دیم است، تأکید کرد: ۳۱۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در سامانۀ دیمزار‌ها ثبت شده‌است.

شاهرخی بیان کرد: سطح زیر کشت گندم در امسال ۱۰۴ درصد، جو صددرصد، نخود ۷۳ درصد، عدس ۶۲ درصد، گیاهان علوفه‌ای صددرصد، دانه‌های روغنی ۱۰۶ درصد و گیاهان دارویی ۷۱ درصد تحقق پیدا کرده‌است.

او یادآور شد: ۵۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی طرح جهش تولید در دیمزار‌های لرستان تحت‌پوشش بیمه است و حفظ ۳۰ درصدی بقایای گیاهی ۱۳۵ درصد تحقق یافته‌است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اعلام کرد: کشت عمود بر جهت و شیب ۱۰۲ درصد، کشت مستقیم بدون شخم ۷۱ درصد، تبدیل آیش به کشت ۱۱۵ درصد، رعایت تراکم بهینه ۱۳۰ درصد و مصرف ۸۰ درصد اوره به پایه صددرصد در لرستان تحقق پیدا کرده است.

او شرح داد: بذور اصلاح‌شدۀ گندم ۹۳ درصد، جو ۵۵ درصد، نخود ۵۴ درصد، عدس ۸۰ درصد، دانه‌های روغنی ۴۵ درصد، گیاهان علوفه‌ای صددرصد و گیاهان دارویی صددرصد تحقق پیدا کرده است.

شاهرخی با اشاره به مبارزه با آفات و بیماری‌ها در طرح جهش تولید در دیمزار‌های لرستان، خاطرنشان کرد: کنترل علف‌های هرز در سطح ۱۱۳ هزار هکتار گندم و ۵۴ هزار هکتار جو انجام شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان مبارزه با بیماری زنگ زرد گندم در سطح ۴۰۰ هکتار از اراضی این استان، یادآور شد: مبارزه با آفات در سطح ۱۵ هزار هکتار در طرح جهش تولید در دیمزار‌ها انجام شده است.

او با اشاره به اجرای دو پایگاه نوآوری در راستای ارتقای بهره‌وری و انتقال دانش نوین به مزارع کشاورزی لرستان، اضافه کرد: این دو پایگاه در راستای تراکم غلات و حبوبات در خرم‌آباد و کوهدشت مستقر است.

شاهرخی گفت: میزان مصرف کود‌های پتاسه ۳۰ درصد و فسفاته ۲۰ درصد در سال زراعی جدید افزایش یافته است.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • اختصاص 350 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه طرحهای آبیاری در شهرستان مهاباد
  • اجرای شبکه آبیاری تا پایان سال در۶۰ هزارهکتار اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی
  • تجهیز و نوسازی ۱۵۰ هکتار از شالیزار‌های آمل
  • ۶۰ هزار هکتار زمین‌کشاورزی در آذربایجان‌غربی زیرپوشش شبکه آبیاری است
  • مبارزه با بیماری «زنگ زرد» در ۴۰۰ هکتار از اراضی لرستان
  • رفع تداخل ۷۰ درصد از زمین‌های کشاورزی و منابع ملی شهرستان سامان
  • افزایش ۳۵ درصدی بهره وری آب در سطح مزرعه با سامانه آبیاری قطره‌ای
  • رفع تداخل ۷۰ درصد از اراضی کشاورزی و منابع ملی سامان
  • کشت برنج با آبیاری آب زیرزمینی به دلیل نبود توجیه اقتصادی حذف می‌شود
  • تجهیز بیش از ۱۰۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی اردبیل به سیستم آبیاری تحت فشار