Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-25@22:39:25 GMT

درمان سرطان با فناوری چاپ سه بعدی

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۳۹۸۰۵

درمان سرطان با فناوری چاپ سه بعدی

پژوهشگران دانشگاه "ام.آی.تی"، نوعی ابزار چاپ ۳بعدی ابداع کرده‌اند که می‌تواند به انتخاب درمان مناسب برای افراد مبتلا به سرطان کمک کند.

پژوهشگران دانشگاه "ام.آی.تی"(MIT) با کمک فناوری چاپ ۳بعدی، یک ابزار ریزسیال جدید ابداع کرده‌اند که درمان‌های سرطان را روی یک بافت تومور شبیه‌سازی می‌کند. با این روش، پزشکان می‌توانند پیش از به کار بردن هر دوز دارو، واکنش افراد به درمان‌های گوناگون را به صورت انفرادی بررسی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر، آزمایش درمان‌های سرطان، مبتنی بر آزمون و خطا هستند و ممکن است بیماران، تحت درمان‌های زمان‌بر و طاقت فرسا قرار بگیرند تا شاید یکی از آنها کارساز باشد. نوآوری‌های جدید در زمینه کشف دارو، پرورش تومورهای مصنوعی را برای آزمایش داروها روی انواع خاص سرطان شامل می‌شوند اما این روش‌ها به هفته‌ها زمان نیاز دارند و برای آرایش بیولوژیکی بیمار که بر کارآیی درمان موثر است، به حساب نمی‌آیند.

ابزار پژوهشگران ام.آی.تی که کار چاپ سه‌بعدی را در طول تقریبا یک ساعت انجام می‌دهد، یک تراشه با سه "دودکش" استوانه‌ای است که از روی سطح آن قرار دارند. این ورودی‌های دودکش‌مانند، در واقع برای ورود و تخلیه مایعات و همچنین حذف حباب‌های ناخواسته هوا مورد استفاده قرار می‌گیرند. بافت‌های تومور در محفظه‌ای قرار می‌گیرند که به شبکه‌ای از کانال‌های ارسال کننده مایعات به بافت متصل است. پزشکان می‌توانند از روش‌های تصویربرداری برای بررسی چگونگی واکنش بافت به داروها استفاده کنند.

در این پژوهش، از نوعی صمغ سازگار با محیط زیست استفاده شده که در گذشته برای کاربردهای دندانپزشکی به کار می‌رفت و می‌تواند زنده ماندن بافت را برای مدت طولانی تضمین کند. اگرچه ریزسیالات سه‌بعدی پیشین، برای آزمایش داروها، امیدوارکننده بودند اما مواد شیمیایی موجود در صمغ آنها معمولا سلول‌ها را به سرعت از بین می‌برند. پژوهشگران، تصاویر میکروسکوپی فلورسنتی تهیه کردند که نشان می‌دهد ابزار آنها موسوم به "پلتفرم تحلیل تومور" (TAP) می‌تواند بیش از ۹۰ درصد بافت تومور را برای حداقل ۷۲ ساعت و شاید بیشتر، زنده نگه دارد.

از آنجا که ساخت این ابزار سه‌بعدی، ساده و کم‌هزینه است، می‌توان آن را به سرعت در تنظیمات بالینی به کار برد و از آن، برای نگهداری چندین نمونه‌ بافت استفاده کرد.

"لوئیس فرناندو ولاسکوز گارسیا" (Luis Fernando Velásquez-García)، از نویسندگان این پروژه گفت: استفاده از ابزار ما در هر نقطه از جهان ممکن است. پزشکان در آینده می‌توانند یک چاپگر سه‌بعدی داشته باشند و ابزار مورد نظر خود را چاپ کنند. آنها می‌توانند کمی از بافت‌های سرطانی فرد بیمار را در این ابزار بگذارند و تومور را زنده نگه دارند تا چندین آزمایش را به طور همزمان روی آن انجام دهند و درمان مناسب بیمار را انتخاب کنند.

این پژوهش، در مجله "Journal of Microelectromechanical Systems" به چاپ رسید./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۹۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرینت سه بعدی زره برای تبدیل گربه پشمالو به جنگجو! (فیلم)

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پرینت سه بعدی زره برای تبدیل گربه پشمالو به جنگجو! (فیلم)
  • چاقوی هوش مصنوعی چگونه نظام سلامت را جراحی می‎‌کند
  • ایران روی کمربند سنگ کلیه
  • راه‌اندازی واحد احیا فولاد بافت با نانوکاتالیست‌‌های ایرانی
  • شارژ مجدد باتری پهپادها در حین پرواز / طول عمر پهپادها با سلول‌های خورشیدی پروسکایت
  • آیا هیپنوتیزم برای درمان بیماران مبتلا به سرطان مفید است؟
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • مشکل تامین ارز دارو داریم؛ اما وعده درمان سرطان رایگان می دهند! بودجه 1403 برای تامین دارو چه می گوید؟
  • راه‌اندازی واحد احیاء فولاد بافت کرمان با نانوکاتالیست‌های پیشرفته ایرانی  
  • کوچک‌ترین ایمپلنتی که با تحریک مغز اختلالات عصبی را درمان می‌کند