Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری تسنیم: به نقل از ritmeurasia.org، آژانس اطلاعات جغرافیایی آمریکا STRATFOR پیش بینی خود را برای سال ۲۰۱۹ منتشر کرده که در آن روسیه از موقعیت خاصی برخوردار است. به گفته تحلیلگران این آژانس، که "سایه CIA" نامیده می‌شود، ایالات متحده در سال آینده با استفده از کشور‌های حاشیه‌ای روسیه که در سرتاسر شوروی سابق از اروپای شرقی تا قفقاز و آسیای مرکزی قرار دارند، در تلاش برای افزایش فشار بر روسیه خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر از اصطلاحات نظامی آمریکایی، جنگ ژئوپولیتیکی چند جانبه در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، انرژی و نظامی استفاده کنیم، تقابل با روسیه باز خواهد گشت.

اوکراین در شرق اروپا به میدان نبرد تبدیل خواهد شد

به گفته تحلیلگران STRATFOR، اوکراین در مرکز رقابت بین ایالات متحده و روسیه در اروپای شرقی قرار دارد، درحالی که قلمرو آن سال پنجم مناقشه مسلحانه را می‌گذراند. ایالات متحده از طریق انجام مانور‌های نظامی مشترک و تأمین تعداد محدودی از سلاح‌های مرگبار، عمدتا سیستم موشکی ضد تانک جاوِلین، از اوکراین حمایت امنیتی می‌کند.

به نقل از STRATFOR، سال بعد، ایالات متحده می‌تواند فروش اسلحه را به اوکراین افزایش دهد و به تقویت نیروی دریایی او در دریای آزوف کمک کند. این چنین پیشرفتی روند مذاکره مینسک را کاهش می‌دهد و ورود صلح‌بانان سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۹ به شرق اوکراین را بعید می‌سازد. بنابراین، تحلیلگران "سایه سیا" در واقع اعتراف می‌کنند که علت فروپاشیدن موافقت‌نامه‌های مینسک کمک نظامی آمریکا به اوکراین و فشار سیاسی مربوطه است.

چشم انداز خروج از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان برد (INF) باعث خواهد شد واشنگتن را مجبور به تقویت نیرو‌های نظامی خود و انجام مانور‌های نظامی مشترک در کشور‌های عضو ناتو مانند لهستان، رومانی و کشور‌های بالتیک خواهد کرد. علاوه بر این، ایالات متحده مذاکراتی برای ایجاد یک پایگاه نظامی دائمی در لهستان خواهد داشت، اگر چه در سال ۲۰۱۹ در آن مستقر نخواهد شد. روسیه به این امر با تقویت توانایی‌های نظامی خود در کالینینگراد، مرز‌های غربی و کریمه پاسخ خواهد داد و همچنان مذاکراتی را با رهبری بلاروس در ایجاد پایگاه هوایی خود در آن کشور ادامه خواهد داد.

واشنگتن در تلاش برای متوقف کردن مینسک از تقویت روابط نظامی با مسکو، به او پیشنهاد‌هایی با "انگیزه‌های اقتصادی" خواهد کرد. تحلیلگران STRATFOR معتقدند که بلاروس "به آمریکایی‌ها توجه خواهد کرد، اما در مورد بخش امنیتی به لحاظ استراتژیک روی روسیه متمرکز خواهد شد. "

ایالات متحده آمریکا در قفقاز به ارمنستان پیشنهاد خواهد داد

به گفته کارشناسان STRATFOR، ماوراء قفقاز یک منطقه کلیدی در جریان درگیری در حال ظهور بین آمریکا و روسیه، و صحنه مرکزی رقابت ژئوپلیتیکی میان آن‌ها خواهد بود.

در جمهوری‌های ماوراء قفقاز به انتشار پیش‌بینی استراتفور واکنش نشان داده شده است. به این ترتیب که، نشریه آذربایجانی "نیو تایمز" در یک مقاله نوشته است که سناریو قفقاز جنوبی واشنگتن در تفسیر STRATFOR در جمهوری موجب ایجاد نگرانی شده است، که "واشنگتن سعی خواهد کرد از ارمنستان و گرجستان علیه روسیه و از آذربایجان علیه ایران استفاده کند. در همین زمان عرضه تسلیحات به ارمنستان پیشنهاد شده و در گرجستان در کنار فروش سلاح، مانور‌های نظامی مشترک را خواهد داشت. در مورد با روابط با آذربایجان، ایالات متحده می‌تواند پیشنهاد قطع روابط با ایران در زمینه اقتصاد و انرژی دهد. در نهایت همه این‌ها ممکن است خطرات ناشی از تصویر ژئوپلیتیکی منطقه را افزایش دهد. "

این پیش بینی در مورد آذربایجان نمی‌تواند واقعیت را منعکس کند، این نشریه می‌نویسد: "آذربایجان از یک سیاست مستقل پیروی می‌کند و هیچ کس نمی‌تواند منافع خود را به باکو دیکته کند. علاوه بر این، آذربایجان و ایران ارتباط نزدیکی دارند و اطلاعاتی در مورد قصد باکو در تغییرات در سیاست خارجی خود وجود ندارد. برعکس، به نظر می‌رسد که دو کشور متعهد به حفظ همکاری در راستای راهرو‌های شمال-جنوب و جنوب-غرب در چارچوب طرح "یک کمربند یک جاده" هستند. به همین دلیل ادعا‌های مربوط به استفاده از آذربایجان علیه ایران، بخشی از تبلیغات است. "

با این وجود، تحلیلگران STRATFOR معتقدند که واشنگتن در سال آینده، انگیزه‌های اقتصادی و تضمین‌های امنیتی را برای کشور‌هایی که در مدار مسکو قرار گرفته‎اند، فراهم خواهد کرد تا سعی در غلبه بر وابستگی خود به روسیه داشته باشند. روسیه به این موضوع با "تاکتیک‌های جنگی هیبریدی پاسخ خواهد داد که به عنوان وسیله‌ای برای مقاومت در برابر ایالات متحده و غرب و نیز گسترش نفوذ خود" استفاده خواهد کرد.

تحلیلگران STRATFOR همچنین معتقدند که امریکا قصد دارد نفوذ بیشتری بر ارمنستان داشته باشد. واشنگتن بر تقویت روابط با حکومت آن تمرکز خواهد کرد، که برای این منظور، تاکتیک‌های تحریک کننده سردی روابط میان ارمنستان و روسیه ادامه خواهد داشت.

به همین دلیل است که بر اساس اظهارات تحلیلگران STRATFOR، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور ایالات متحده، جان بولتون، که در اواخر ماه اکتبر در ایروان بود، خاطر نشان کرد که ممکن است به ارمنستان سلاح فروخته شود. STRATFOR تاکید می‌کند: "اگر چه احتمال دارد که ارمنستان در نهایت روابط استراتژیک خود با روسیه را کنار نگذارد، اما تنش‌های سیاسی میان آن‌ها می‌تواند به ایالات متحده اجازه دهد تا یک متحد کلیدی را از حاشیه مسکو جدا کند. "

ازبکستان در آسیای مرکزی در مرکز توجه قرار دارد

به گفته تحلیلگران STRATFOR، در شرق آسیای مرکزی، ایالات متحده، اقدامات خود را برای مبارزه با تروریسم و قاچاق مواد مخدر، به ویژه در کشور‌های حاشیه‌ای افغانستان مانند تاجیکستان و ازبکستان، تقویت می‌کند.

به خوبی می‌دانیم که پس از ورود نیرو‌های آمریکایی به افغانستان، تجارت مواد مخدر در این کشور به طور قابل توجهی افزایش یافته است، بنابراین این پیش بینی STRATFOR را باید به عنوان ادامه تلاش‌های ایالات متحده برای تأثیرگذاری بر وضعیت سیاسی در آسیای مرکزی و جنوبی پنداشت، که شامل تامین بودجه برای انتقال ستیزه جویان اسلامگرا به افغانستان با اعلامیه بلندپایه خود مبنی بر تعهد مبارزه با تروریسم و قاچاق مواد مخدر می‌باشد.

انتظار می‌رود در اواسط سال ۲۰۱۹ عملیات انفجاری در افغانستان افزایش یابد، که در آن زمان رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، مارک میلی بنا به تصمیم دونالد ترامپ، قرار است جایگزین جوزف دانفورد، رئیس فعلی آن شود.

بر خلاف دانفورد محتاط، ژنرال میلی به خاطر شخصیت کاریزماتیکی، مواضع ضد روسی شدید و مشارکت در توسعه جدیدترین استراتژی جنگ چند جانبه، به ویژه عملیات خرابکارانه شناخته شده است. این تاکتیک توسط ارتش آمریکا به ویژه برای شرایط افغانستان توسعه یافته است و می‌توان انتظار داشت که با ورود آقای میلی به ریاست برنامه‌ریزی عملیاتی ارتش ایالات متحده، وضعیت در افغانستان می‌تواند به طور جدی بدتر شود.

همچنان که STRATFOR تشخیص می‌دهد، اما روسیه و چین عملیات ضد تروریستی خاص خود را خواهند داشت که منجر به ایجاد "پتانسیل افزایش تنش در رقابت بین مسکو و پکن از یک سو و واشنگتن از سوی دیگر" خواهد شد. از آنجایی که تحلیلگران "سایه سیا" واقف به واقعیت همکاری بین روسیه و چین در این منطقه هستند، آن‌ها امید زیادی به تقویت موقعیت ایالات متحده در آسیای مرکزی و جنوبی ندارند.

استراتفور بسیار مبهم می‌نویسد: "واشنگتن تلاش خواهد کرد تا روابط اقتصادی بهتری را در سراسر آسیای مرکزی در کشور‌هایی مانند قزاقستان و به ویژه ازبکستان ترویج دهد. " وزارت امور خارجه آمریکا، با ترس از روابط اقتصادی رو به رشد مسکو با ازبکستان، تمایل خود را برای رقابت با روسیه در معاملات اقتصادی و سرمایه گذاری در این کشور اعلام کرد. به همین ترتیب، به اعتقاد STRATFOR، ازبکستان با حفظ تعادل ظریف بین آنها، که منجر به هیچ اتحاد رسمی نشود، خواهان حمایت اقتصادی از هر دو کشور خواهد شد.

آرامش منطقه از بین خواهد رفت؟

STRATFOR این واقعیت را پنهان نمی‌کند که سال آینده ایالات متحده سعی خواهد کرد تا به مناطق مجاور روسیه نفوذ کرده، و مسکو مانع از این اتفاق خواهد شد. " با تلاش در بهره‌برداری از تقسیم اروپا و تضعیف وحدت اتحادیه اروپا و ناتو، روسیه به طور جدی در انجام جنگ هیبریدی با غرب، دخالت در سیاست‌های کشور‌های دیگر، گسترش تبلیغات، حملات سایبری و عملیات مخفی علیه کشور‌های غربی و وابسته به غرب مانند اوکراین و کشور‌های بالتیک شرکت خواهد کرد. "

کارشناسان "سایه سیا"بر این باورند که، اگر چه روسیه قادر به رقابت با اقتصاد ایالات متحده و وعده‌های دیگر آن به دولت‌ها در فضای پسا شوروی نیست، می‌تواند ناامنی جدی در مناطق مرزی ایجاد کند، و آن‌ها را تبدیل به یک میدان جنگ کلیدی در چارچوب تقابل گسترده‌تر ایالات متحده و روسیه در سال آینده نماید.

لازم به ذکر است که این مساله یک تحریف واقعی است. در میان تحلیلگران STRATFOR تناقضاتی وجود دارد؛ زیرا ایالات متحده تلاش می‌کند که مرز‌های روسیه را بی‌ثبات سازد، همانطور که بسیار دقیق در پیش بینی رئیس تیم STRATFOR جورج فریمن گفته شده است.

انتهای پیام/

منبع: فردا

کلیدواژه: درگیری های نظامی منطقه قفقاز روسیه آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۰۴۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارشناس مسائل خاورمیانه: بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت

یک کارشناس مسائل خاورمیانه به خبرآنلاین درباره اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل گفت: تصور آن‌ها این است که اگر رای مثبت بدهند، مبارزات فلسطینی گسترش پیدا کرده و مبنای سیاسی پیدا می‌کند. چون به عنوان یک دولت دیده می‌شوند و مساله اتهام تروریست بودن به گروه‌های فلسطینی رنگ می‌بازد.

به گزارش خبرآنلاین، روز ۳۰ فروردین چشم‌ها به شورای امنیت سازمان ملل دوخته شده بود تا فلسطین تبدیل به عضوی دائمی از سازمان ملل شود. رای وتوی ایالات متحده، اما بر روی امید‌ها خط بطلان کشید. در آن روز از ۱۵ عضو شورای امنیت به قطعنامه‌ای که می‌توانست به عضویت فلسطین در سازمان ملل بی‌انجامد، رای مثبت دادند. رای بریتانیا و سوئیس ممتنع بود و آمریکا در نهایت با وتو خود ماجرا را منتفی کرد.

رابرت وود، معاون نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل، در این زمینه توضیح داد: ایالات متحده همچنان از راه‌حل دو دولتی به شدت حمایت می‌کند. این رأی مخالفت با حق تشکیل کشور فلسطین را نشان نمی‌دهد، بلکه اذعانی است به این که این امر تنها از طریق مذاکرات مستقیم بین طرفین حاصل خواهد شد. محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، در بیانیه‌ای وتوی آمریکا را ناعادلانه، غیر اخلاقی و غیرقابل توجیه خواند.

نماینده فلسطین در سازمان ملل، پس از رأی‌گیری به این موضوع اشاره کرد که فلسطینی‌ها با وجود وتو ایالات متحده از حق خود دست نخواهند کشید. او گفت: این واقعیت که این قطعنامه تصویب نشد، اراده ما را نمی‌شکند و عزم ما را سست نمی‌کند. ما در تلاش خود متوقف نخواهیم شد.

ایالات متحده در کنار مقامات اسراییلی معتقد است حضور رسمی فلسطین در سازمان ملل، به روند صلح و دو کشوری آسیب می‌زند. این حرف در شرایطی مطرح می‌شود که راه‌حل دو کشوری و دو دولتی برای کشور‌های مسلمان از جمله ایران راه‌حلی پذیرفته نیست. اما حتی اگر این راه‌حل یکی از گزینه‌های روی میز برای برخی از کشور‌ها باشد، باز هم می‌توان گفت در سال‌ها اخیر گامی به سمت عملی شدن آن وجود ندارد و برخلاف گفته گیلعاد اردان، نماینده اسرائیل در سازمان ملل گفتگوی صلحی وجود ندارد که حالا بخواهد کنسل شده یا غیرممکن باشد.

جعفر قنادباشی کارشناس مسائل بین الملل درمورد هدف آمریکا از وتو قطعنامه پذیرش فلسطین در سازمان ملل و به رسمیت شناختن این کشور گفت: این رای وتو خلاف سیاست رسمی دولت امریکا است. آن‌ها به‌ظاهر از سیاست دو دولتی در فلسطین حمایت می‌کنند. اما دلیل مخالفتشان به نوعی حمایت از اسرائیلی‌هاست. در واقع سیاست‌هایی که اتخاذ می‌شود مبتنی بر اصل حفاظت و سیاست از امنیت اسرائیل است. تصور آن‌ها این است که اگر رای مثبت بدهند، مبارزات فلسطینی گسترش پیدا کرده و مبنای سیاسی پیدا می‌کند. چون به عنوان یک دولت دیده می‌شوند و مساله اتهام تروریست بودن به گروه‌های فلسطینی رنگ می‌بازد.

او تاکید کرد: آمریکایی‌ها به‌دلیل اینکه یک همسویی کامل با صهیونیست‌ها داشته باشند، در این شرایط که اسراییل در شرایط بسیار دشواری قرار دارد، این قضیه را وتو کردند که خلاف سیاست‌ها و منافع ملی آمریکا است. چرا که هر حمایتی از رژیم کودک‌کش و اشغالگر که جولان و کرانه‌باختری را طبق قطعنامه‌های سازمان ملل اشغال کرده، به‌طور کلی خلاف منافع آمریکا است و موجب خشم و نفرت عمومی و بدبینی جهانی علیه ایالات متحده می‌شود.

این دیپلمات سابق ادامه داد: همه جهان می‌داند که رژیم صهیونیستی یک مجرم بین‌المللی است و حمایت آمریکا از آن‌ها که کودک‌کشی و نسل‌کشی و پاکسازی قومی و اشغال را در پرونده خود دارند، به ضرر واشنگتن است. در کرانه باختری ما هر شب کشته داده‌ایم. در نابلس در شب یکشنبه ۱۳ جوان کشته شدند و ۲۷ نفر به اسارت برده شدند. در این مناطق اشغالی طبق اصول سازمان‌ملل همه جهان باید کمک کنند تا منطقه از اشغال خارج شود.

منافع آمریکا این نیست که چهره خشن و ضدحقوق بشری از این کشور در دنیا ترسیم شود؛ بنابراین تصمیم اخیر هم مخالف دو دولتی است که بسیاری از کشور‌ها مانند ما آن را قبول نداریم و هم علیه منافع کشورشان. چون اگر این وتو انجام نمی‌گرفت گامی به سوی سیاست دو دولتی هم برداشته می‌شد. این تصمیم بسیار عجیب است. حتی امنیت ملی امریکا نادیده گرفته شده است.

وقتی سرباز آمریکایی به خاطر فلسطین خودش را آتش می‌زند یعنی پای امنیت ایالات متحده در میان است. بعید نیست در کنار کسی که خودش را آتش می‌زند کسانی هم پیدا شوند که به تجهیزات آمریکایی حمله کنند. ایالات متحده نگران شکست اسراییل و نگران موفقیت جبهه مقاومت است. برای این مساله است که آن‌ها دست به اقدامی ضد امنیت و منافع ملی امریکا و سیاست رسمی خود زده‌اند.

جعفر قنادباشی در مورد اینکه موضوع دو دولتی که مورد قبول امریکا است با وتوی این کشور در چه وضعیتی قرار می‌گیرد گفت: سیاست آمریکا در حدود ۴۰ سال پیش و زمانی که انورسادات در مصر صلحی با اسرائیل داشت و بعد مذاکراتی که کارتر و کلینتون با یاسر عرفات داشتند، این بود که صلحی بین اسراییلی‌ها و فلسطینی‌ها برقرار کنند. عرفات هم بر اثر این میانجیگری‌ها تشکیلات خودگردان را ایجاد کرد که معتقد بودند مقدمه تشکیل دولت فلسطین است.

حتی به عرفات گفته شد که رام‌الله پایتخت فلسطین خواهد بود. سیاست دو دولتی سیاست جدیدی نیست و در قالب یک راه‌حل است که امریکایی‌ها برای فلسطین در نظر گرفته‌اند. اسرائیلی‌ها پیوسته خواسته‌اند این سیاست را از دستورکار ایالات متحده خارج کنند و مدتی هم ترامپ با طرح معامله قرن و کوچاندن فلسطینی‌ها به صحرای سینا را پیگیری کرد. وگرنه سیاست دو دولتی سیاست سنتی این کشور است.

اما اسراییلی‌ها نتوانستند با وجود راه انداختن معامله قرن به‌جایی برسند. اتفاقی که افتاد این بود که با آمدن باید دوباره دستورکار آمریکا به سمت سیاست دو دولتی رفت. اما دولت بایدن با وتوی خود سیاست دو دولتی را به دست خود کنار گذاشت که اتفاق غیرمعمولی است.

دیگر خبرها

  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر؛ پیروزی استراتژیک برای روسیه
  • واکنش سفیر روسیه در آمریکا به کمک‌های جدید به اوکراین
  • آخرین تحولات اوکراین | آغاز مذاکرات کی‌یف با آمریکا برای بومی سازی تولید پدافند هوایی
  • تحولات اوکراین| کاخ سفید: روند اوضاع به نفع کی‌یف نیست
  • پولی که آمریکا برای اوکراین اختصاص داده ممکن است به کی‌یف نرسد
  • پنتاگون: آمریکا مذاکرات با نیجر را آغاز کرد 
  • کارشناس مسائل خاورمیانه: بایدن سیاست دودولتی را کنار گذاشت
  • نیوزویک: آمریکا رو به افول است
  • دامی که آمریکا برای عراق پهن کرد
  • آمریکا آشکارا دارایی‌های روسیه را سرقت می‌کند