Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر هادی شفیعی، دانشمند ایرانی دانشگاه هاروارد موفق به توسعه یک فناوری مبتنی بر گوشی‌های هوشمند شده است که می‌تواند با آزمایش بزاق کاربران خانم، میزان باروری آنها را در خانه و با روشی ارزان و ساده تعیین کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، به طور معمول، اگر زنان بخواهند بدانند که آیا در حال تخمک‌گذاری هستند یا نه، باید آزمایش ادرار یا یک بررسی درجه حرارت بدن را انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما دانشمندان بریگام و بیمارستان زنان وابسته به دانشگاه هاروارد به سرپرستی دکتر هادی شفیعی در حال توسعه روشی هستند که به اعتقاد آنها ممکن است یک جایگزین بهتر به شکل یک آزمایش بزاق مبتنی بر گوشی هوشمند باشد.

طبق گفته محققان، هزینه کیت‌های آزمایش خانگی یک‌بار مصرف می‌تواند در طول زمان زیاد شود، به علاوه ممکن است تفسیر نتایج برای کاربران دشوار باشد. در مقابل، سیستم تجربی جدید آنها را می‌توان به طور نامحدود استفاده مجدد کرد و نتایج بر روی صفحه نمایش گوشی هوشمند نمایش داده می‌شود.

برای استفاده از این سیستم، خانم‌ها باید نمونه بزاق خود را روی یک صفحه شیشه‌ای بریزند و پس از اینکه بزاق خشک شد، سیستم می‌تواند بگوید که کاربر در حال تخمک‌گذاری است یا خیر. اما چگونه؟

این صفحه شیشه‌ای که با نام اسلاید شناخته می‌شود به یک دستگاه نوری چاپ سه بعدی متصل می‌شود که بر روی دوربین یک گوشی هوشمند قرار گرفته است. سپس یک برنامه مبتنی بر هوش مصنوعی، نمونه را تجزیه و تحلیل می‌کند و تعیین می‌کند که آیا تخمک‌گذاری واقعا در حال وقوع است یا نه.

این برنامه با استفاده از بیش از ۱۵۰۰ تصویر از نمونه‌های بزاق تخمک‌گذاری و غیر تخمک‌گذاری آموزش داده شده است.

هنگامی که این سیستم بر روی نمونه‌های بزاق شش زن که قبلا آزمایش ادرار داده بودند، با دقت ۹۹ درصد تخمک‌گذاری را تشخیص داد و در تشخیص زنانی که در حال تخمک‌گذاری نبودند نیز ۱۰۰ درصد دقیق عمل کرد.

همانطور که در مورد دیگر انواع آزمایش باروری زنانه صادق است، این تکنولوژی هم در حال حاضر بر روی نمونه‌هایی از زنان با اختلالات استروژن، کیست‌های تخمدان یا افرادی که داروهای باروری مصرف می‌کنند، کار نمی‌کند.

قبل از اینکه این سیستم به صورت تجاری عرضه شود، آزمایش‌های زیادی روی جمعیت‌های بزرگتر لازم است.

دکتر هادی شفیعی، سرپرست این پروژه می‌گوید: هنگامی که ما سال گذشته یک فناوری در زمینه تجزیه اسپرم برای تشخیص ناباروری مردان معرفی کردیم، افرادی که در مورد کار ما خوانده بودند، گفتند که آیا می‌توانیم یک سیستم مبتنی بر گوشی هوشمند برای تست تخمک‌گذاری در خانه ایجاد کنیم. اکنون کار جدید ما نشان می‌دهد که این آزمایش تخمک‌گذاری، دقیق، خودکار و کم‌هزینه است.

یک مقاله در مورد این تحقیق اخیرا در مجله Lab on a Chip منتشر شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تخمک گذاری ناباروري هادی شفیعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۱۲۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح مدرسه هوشمند در شهر جدید سهند 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی نخستین مدرسه هوشمند کودکان استثنایی شهر جدید سهند به عنوان اولین مدرسه هوشمند کودکان استثنایی دولتی‌ساز در سطح استان آذربایجان شرقی شناخته می‌شود که افتتاح این مجموعه آموزشی در خدمت‌رسانی به شهر جدید سهند، شهرستان اسکو، آذرشهر و سایر شهر‌های اطراف موثر خواهد بود.

این مدرسه هوشمند با مساحت بیش از ۱۸۰۰ متر مربع و محوطه ۱۱۰۰ متر مربع، دارای آسانسور ۲۰ نفره و برانکاردبر بوده و امکانات ویژه‌ای چون آزمایشگاه، سالن چندمنظوره، ۴ کارگاه و ۲۰ فضای آموزشی ، سالن ورزشی و... را داراست که با هزینه کرد ۳۵۰ میلیارد ریال توسط شرکت عمران شهر جدید سهند احداث و هوشمندسازی شده است.

با افتتاح و بهره‌برداری از این مدرسه سرانه آموزشی کودکان استثنایی در سطح شهرستان افزایش بیش از دوبرابری خواهد یافت. 

آیتم‌های هوشمندسازی مدرسه شامل موارد زیر است:

کنترل هوشمند سیستم سرمایشی و گرمایشی تمامی فضا‌ها با قابلیت تعریف زمان بندی در راستای مدیریت مصرف انرژی، کنترل و مونیتورینگ از راه دور و اجرای سناریو‌های متفاوت برای فصل مختلف سال

نصب دوربین‌های هوشمند برای کنترل تردد در کریدورها، فضا‌های آموزشی و محوطه بیرونی 

نصب دوربین هوشمند با قابلیت ضبط برنامه‌های کلاس‌ها به منظور تولید محتوای آموزشی

نصب سنسور‌های حرکتی هوشمند برای کنترل سیستم امنیتی تردد‌ها و اتوماتیک سازی روشنایی فضا‌های آموزشی

نصب رله‌های کنترلی برای هوشمندسازی پرده‌های اتاق‌های مدیریت، معاونت و سالن همایش

نصب کلید‌های فول هوشمند در اتاق‌های مدیریت، معاونت‌ها و سالن‌ها

نصب آیفون تصویری هوشمند با قابلیت کنترل از اتاق مدیریت و اتاق معاونت ورودی و همچنین از راه دور توسط گوشی موبایل

نصب دو عدد تاچ پنل لمسی در اتاق مدیریت و اتاق معاونت ورودی جهت مونیتورینگ و کنترل کلیه سیستم‌های هوشمند

پیاده سازی سیستم صوتی حرفه‌ای برای سالن همایش و سالن ورزشی

کنترل ورود و خروج سالن‌های همایش و ورزشی با امکان تعریف رمز، کارت و اثرانگشت جهت ایجاد دسترسی‌های متفاوت برای افراد مختلف.

دیگر خبرها

  • شناسایی ۳ نوع سرطان با یک قطره خون
  • افتتاح مدرسه هوشمند در شهر جدید سهند 
  • خطرات استفاده از تلفن هوشمند با دمای بالا
  • سقوط شدید فروش گوشی‌های اپل در چین
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند
  • چرا ایرانی‌ها بیشتر در دام بدافزار‌ها می‌افتند؟
  • نقش مغفول مانده پدران در سلامت زنان و بارداری | تلویزیون با برنامه‌ «ماه‌ ترین» وارد شد