Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-25@11:33:13 GMT

بافت‌های فرسوده ‌شهر‌ قم بازآفرینی می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۴۲۰۰۸

بافت‌های فرسوده ‌شهر‌ قم بازآفرینی می‌شود

در هشتمین کنفرانس بین‌المللی توسعه پایدار، عمران و بازآفرینی شهری نسبت به بازآفرینی بافت‌های فرسوده و حفظ و مرمت خانه‌های تاریخی شهر قم تأکید شد. ۲۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۷ استانها قم نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، هشتمین کنفرانس بین‌المللی توسعه پایدار، عمران و بازآفرینی شهری و دومین کنفرانس تخصصی مهندسی پل که طی دو روز در سالن همایش‌های بین‌المللی شهرداری قم برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این کنفرانس معاون فنی و عمرانی شهرداری قم، اظهار داشت: تبادل‌نظر کارشناسان در مباحث عمرانی باید به‌صورت جدی مورد توجه قرار بگیرد.

توسعه متوازن و همسان نیاز اساسی شهر قم است

علی‌رضا قاری قرآن با اشاره به مسئله بازآفرینی بافت‌های انبوه فرسوده شهری قم افزود: شهرداری قم رویکرد و سیاست جدی در مباحث بازآفرینی بافت‌های فرسوده و توسعه زیرساخت‌های شهری دارد.

معاون فنی و عمرانی شهرداری قم تصریح کرد: توسعه متوازن و همسان با استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا و استفاده از مباحث و تبادل‌نظر کارشناسی شده اهمیت ویژه‌ای در مسائل شهرسازی و زیربنایی دارد.

قاری قرآن با اشاره به برخی از نتایج مثبت هشتمین کنفرانس بین‌المللی توسعه پایدار، عمران و بازآفرینی شهری عنوان کرد: این کنفرانس‌ها به‌صورت مستمر و مداوم در هشت سال گذشته برگزار و تاکنون بیش از 200 مقاله در حوزه‌های مختلف شهرسازی به دبیرخانه ارسال‌شده است.

وی ادامه داد: یکی از چالش‌ها و آسیب‌های اساسی شهر قم مسئله انبوه و قابل‌توجه بافت‌های فرسوده شهری است، بخش عمومی هشتمین کنفرانس بین‌المللی توسعه پایدار، عمران و بازآفرینی شهری به همین مناسبت به این مقوله حساس در قم اختصاص پیداکرده و کارشناسان زبده 5 کشور صاحب‌نظر اروپایی در حوزه شهرسازی نیز به این همایش دعوت‌شده‌اند.

معاون فنی و عمرانی شهرداری قم با تأکید بر اهمیت توسعه و گسترش شهر با استفاده از مباحث کارشناسی و اصول دقیق علمی و معماری بیان کرد: توسعه متوازن شهر باید با استفاده از نتایج مباحث کارشناسی و علمی توسعه و گسترش پیدا کند.

قاری قرآن ابراز کرد: شهر قم ظرفیت‌های بسیار مهمی در مباحث مربوط به پل‌سازی دارد، در دومین کنفرانس و همایش تخصصی مهندسی نتایج مثبت زیادی در حوزه شهرسازی و معماری حاصل‌شده است.

قم| 54 درصد جمعیت دنیا شهرنشین هستندقم| بازآفرینی بافت‌های فرسوده در 540 شهر کشور در حال اجرا است350 هزار نفر از مردم قم ساکن بافت‌های فرسوده هستند

توسعه شهر قم بر محور حرم مطهر صورت می‌گیرد

مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) نیز در این کنفرانس ابراز کرد: شهر مقدس قم به دلیل وجود حرم مطهر، مسجد مقدس جمکران و مراکز و نهادهای مختلف علمی و حوزوی از ظرفیت‌های بسیار بزرگ تاریخی برخوردار است.

علی‌رضا خاکی ادامه داد: سالانه بیش از 20 میلیون گردشگر و زائر وارد شهر قم می‌شود که می‌تواند بستر و ظرفیت مناسبی برای فعالیت‌های گردشگری و پویایی اقتصادی و اشتغال شهر مقدس قم شود.

وی با اشاره به محورهای مهم توسعه‌ای شهر مقدس قم گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی محور توسعه شهر مقدس قم از توسعه بر محور رودخانه قمرود به توسعه در حریم حرم مطهر و شکل دایره‌ای تغییر پیداکرده است.

مدیرعامل سازمان بهسازی، نوسازی و زیباسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) ادامه داد: در اجرای پروژه‌های شهری و اجتماعی باید به دنبال محرک‌های اجتماعی و اقتصادی بود، سیاست و رویکرد مهم در مسئله بازآفرینی شهری احیای بافت‌های با هویت گذشته شهری است.

خانه‌های تاریخی شهر قم حفظ و مرمت شود

عضو هیئت‌علمی دانشگاه قم نیز در بخشی از این کنفرانس بیان کرد: برای بازآفرینی شهر قم مسیر طولانی و دشواری در پیش است، امروزه تلاش مدیریت شهری قم باید احیای محورهایی باشد که درگذشته از بین رفته است.

مصطفی سعادت طلب ابراز کرد: جلوگیری از تخریب و تغییر کاربری خانه علامه طباطبایی از کارهای موفق در عرصه بازآفرینی شهری بوده که سبب می‌شود تا چنین بافت‌های مهم تاریخی و ارزشمند از گزند تخریب و نابودی حفظ شود.

عضو سابق شورای شهر قم تأکید کرد: خانه‌ها و بافت‌های تاریخی موجود در شهر باید با حفظ، مرمت و احیا به ظرفیت‌های مهم گردشگری و جذب توریست تبدیل شوند.

انتهای پیام/ش

R7854/P1377/S6,62/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۲۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبیین سیاست‌های فرهنگی تأثیرگذار بر بازآفرینی شهری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین افشاری، سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان در دیدار با حجت‌الاسلام محمدحسن رستمیان، امام جمعه شهرستان دامغان اظهار کرد: یکی از سیاست‌ها و برنامه‌ها در این واحد دانشگاهی توانمندسازی دانشجویانی است که در دوران دانشجویی و پس از آن نقش مهمی دارند به دانشجو‌ها کمک می‌کند تا خود را برای چالش‌های دانشگاهی و اجتماعی آماده کنند و از ظرفیت جوانی خود بهره ببرند.

وی افزود:‌ توانمندسازی دانشجویان شامل جنبه‌های مختلفی از آموزش تا توسعه مهارت‌ها، افزایش توانایی‌ها و تجربه‌های عملی می‌شود تا به جایگاه واقعی خود در جامعه برسند و در مسیر موفقیت قدم بردارند.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان  با اشاره به حضور رئیس جمهور در شهرستان دامغان عنوان کرد:رئیس جمهور در این دیدار قول‌های خوبی را دادند که باید با پیگیری مسئولان شهرستان به مرحله اجرا برسد. شهرستان دامغان از گذشته‌های دور دارای ظرفیت‌های بسیار فراوانی برای حرکت در مسیر پیشرفت بوده و باید امروز و با همه توان موانع پیش روی منطقه مورد شناسایی قرار بگیرد تا نسبت به رفع آنها با تقویت ظرفیت‌های شهر اقدام شود.

افشاری ایجاد سیاست‌های ترویجی و فرهنگی را از الزامات کار دانشگاه نسبت به جامعه دانست و تأکید کرد: سیاست‌های ترویجی با تأکید بر عوامل فرهنگی می‌تواند به توسعه و پیشرفت شهر‌ها کمک کرد و در این راستا، تبیین سیاست‌های فرهنگی تأثیرگذار بر بازآفرینی شهری می‌تواند نقش مهمی ایفا کند. برنامه‌ریزی فرهنگی از مهم‌ترین وجوه برنامه‌ریزی شهری است که تأثیر مستقیمی بر شاخص‌های رفاه شهرستان دارد، مسیر دستیابی شهر به توسعه متوازن را آسان می‌کند و بر کیفیت زندگی اثر مستقیم می‌گذارد.

وی تقویت دانشکده داروسازی را از برنامه‌های دیگر دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان دانست و اضافه کرد: توسعه و ارتقای زیرساخت‌های دانشکده داروسازی، برتری و تعالی آموزشی دانشجویان از طریق اجرای کوریکلوم به روز، تجارب آموزشی نوآورانه و برنامه‌ریزی خلاقانه و دینامیک در محیط آموزشی دوستانه و فراگیر، ارتقای جایگاه دانشکده داروسازی در آموزش، تحقیق و توسعه خدمات داروسازی با تربیت راهبران و مدیران نسل جدید داروسازی و بهره‌گیری از روحیه کارآفرینی در راستای پیشبرد تحقیقات دارویی با کمک اعضای هیئت علمی این دانشکده از راهبرد‌های اصلی واحد دامغان است که با حمایت مسئولان شهری در دسترس خواهد بود.

مردمی بودن از وظایف مهم مسئول است

امام جمعه شهرستان دامغان نیز با اشاره به دیدار رئیس جمهور با مردم دامغان گفت: رئیس جمهور با وجود برنامه‌ریزی صورت گرفته در برنامه دیدار استانی، برنامه دیدار خود را به درخواست مردم و علمای دامغان از یک روز به دو روز با وجود مشغله کاری زیاد افزایش داد و با استقبال باشکوه مردم دامغان با توجه به فرصت کم‌اطلاع رسانی مواجه شدند.

حجت‌الاسلام محمدحسن رستمیان مردمی بودن را از وظایف مهم مسئول برشمرد و اضافه کرد: با توجه به نگاه رهبر معظم انقلاب اسلامی، مردمی بودن مسئولان دارای ابعاد و جوانب مختلفی بوده این مفهوم فراتر از انتخاب شدن توسط مردم در انتخابات است. در واقع، مردمی بودن به پیوند و ارتباط عمیق و مستمر مسئولان با مردم اشاره دارد. این ارتباط شامل جلسات هم‌اندیشی با نخبگان، دیدار‌های حضوری با اقشار مختلف مردم، دریافت نظرات مردم از طریق ابزار‌های ارتباطی، سفر‌های استانی و دیدار‌های چهره به چهره با مردم می‌شود.

وی بیان کرد: لازمه مسئولیت‌پذیری قبول تلاش، جدیت و اهتمام به امر است در قیامت از ما سؤال می‌شود که در حوزه مسئولیت خود چه کردیم؟ اساساً مسئول یعنی کسی که از او سؤال می‌شود باید در روز قیامت در پیشگاه پروردگار متعال درباره حوزه مسئولیت خود پاسخگو باشیم. نگاه جامعه به دانشگاه آزاد دامغان مثبت است و همواره شاهد عملکرد مثبتی در بخش‌های مختلف ازجمله عفاف و حجاب، فرهنگ و توسعه علمی بوده‌ایم.

امام جمعه شهرستان دامغان ادامه داد: حل مشکلات، نیازمند کار جمعی و گروهی است و با توجه به حضور همکاران باتقوا و کار بلد در آن مجموعه باید همه نیرو‌ها در مسیر پیشرفت دانشگاه تلاش کنند؛ زیرا موفقیت مسئول در جمهوری اسلامی به‌عنوان موفقیت نظام محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیش از ۹۵ درصد زیرساخت عمرانی در بافت بوشهر تکمیل شد
  • بازآفرینی بافت تاریخی بوشهر با مشارکت مردم
  • پیشتازی شهرداری تبریز در تخفیف۸۰ درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده
  • اجرای بسته تشویقی نوسازی بافت فرسوده شش شهرستان سیستان وبلوچستان
  • نوسازی ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور
  • ۱۶۶ هزار هکتار از بافت‌های شهری فرسوده است
  • ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور نوسازی شد
  • تبیین سیاست‌های فرهنگی تأثیرگذار بر بازآفرینی شهری
  • توزیع بیش از ۴۴ هزار بسته نوسازی بافت‌های فرسوده در ۲۶۱ محله کشور
  • تشکیل۲ هزار حلقه میانی برای تسریع در نوسازی بافت‌های فرسوده