Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-27@01:55:23 GMT

آنچه پزشکان را به دام مافیای ثروت اندوزی می اندازد

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۴۲۰۷۶

ساعت24- رئیس گروه آینده نگری، نظریه پردازی و رصد کلان نظام سلامت گفت: کار و هنر پزشکان وارد کردن آگاهانه بقیه علوم برای سلامت است و اگر غفلت کنند کمپانی ها و باندهای مافیا، آنان را در جهت ثروت سازی و نه سلامت سازی به کار می گیرند.

مصطفی قانعی روز پنجشنبه در همایش مرجعیت علمی ایرانی اسلامی در حوزه سلامت که توسط گروه آینده نگری، نظریه پردازی و رصد کلان سلامت فرهنگستان علوم پزشکی در تالار غدیر این فرهنگستان برگزار شد،افزود: این گروه ماموریت خاص و مهمی در میان 18 گروه فرهنگستان بر عهده دارد است و بنابر اساسنامه فرهنگستان، گام بر می دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: پیشرفت پزشکی به تنهایی کار پزشک نیست و اگر نتوانیم ظرفیت سایر علوم را به حوزه سلامت بیاوریم نتیجه مطلوب دست نمی آید. 
قانعی افزود: کار و هنر پزشکان وارد کردن آگاهانه بقیه علوم به سلامت است و اگر غفلت کنند کمپانی ها و باندهای مافیا، آنان را در جهت ثروت سازی به کار می گیرند نه سلامت سازی. 

* شکستن مرزهای دانش، راهکار رسیدن به رشد علمی
رئیس گروه آینده نگری، نظریه پردازی و رصد کلان سلامت بیان داشت: کشوری می‌تواند مدعی صاحب علم بودن کند که کتاب های مرجع را خود نگاشته باشد و مشخص شود در تولید علم چه جایگاه و مقامی دارد.
قانعی راه رسیدن به مرجعیت علمی را مرزشکنی و طی کردن مرزهای دانش عنوان کرد و یادآور شد: به عنوان نمونه، کسانی که تولید دارو می کنند اما دارورسانی را هدف قرار می‌دهند مرز شکنی کرده اند. چرا که در تقلید، هیچ کس چیزی نخواهد شد غیر از یک مقلد. ممکن است فرد مقلد به مقامات علمی برسد اما همواره مقلد می ماند و هرگز نمی تواند به عنوان مرجع علمی، مرزشکنی کند.

*در تولید علم نباید فریب حربه رقیب را خورد
قانعی اضافه کرد: رساندن افراد به این باور که هرگز نمی توانند به مرجعیت علمی برسند حربه کمپانی های سودجو و میدان داران و مدعیان حوزه سلامت است. به گونه ای کتاب های پزشکی نوشته شده است که انگار صدسال پیش تا الان پزشکی رشد کرده است و رسیدن به این سطح علمی غیرقابل باور است، در واقع دنیای امروز با مدلی رفتار می‌کند که این حرکت ایجاد نشود.
رئیس گروه آینده نگری، نظریه پردازی و رصد کلان نظام سلامت شرط مرجعیت علمی شدن را عبور از مرزها و مرزشکنی عنوان کرد و گفت: این کار مستلزم داشتن لیدری پایدار است.
وی ادامه داد: کشورهایی که مسائل مباحث علمی آنان توسط لیدرهای پایدار هدایت می شود، همواره رشد و نتیجه موفقیت آمیزی داشته اند. برنامه پنجاه ساله مرجعیت علمی ما هم بدون داشتن لیدر پایدار کار سخت و دشواری است.
قانعی گفت: ما باید در قله علم قرار داشته باشیم و همزمان مسائل کشور را حل و فصل کنیم و به عنوان مثال این اشتباه پایدار است که برای معضل ریز گرد اقدامی نکنیم اما دکتر‌ متخصص ریه تربیت کنیم. 
وی تاکید کرد: باید نگاه به مرجعیت علمی همانند آن چه ابن سینا دانشمند برجسته ایرانی مطرح کرده است، بهره وری از عقلانیت بعد از رسیدن به مرجعیت شود تا سرعت علم افزایش یابد اما متاسفانه امروز مفهوم علم، هنوز وارد این مقوله نشده است.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۲۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز عملیات اجرایی پایگاه سلامت مرکز خدمات جامع سلامت دشتستان

به گزارش خبرنگار مهر، اکرم فرهادی صبح پنج شنبه در حاشیه مراسم کلنگ زنی پایگاه سلامت شهید فرهی گفت: هدف از ساخت پایگاه‌های سلامت، ارائه خدمات بهینه به مردم در یک فضای فیزیکی با استاندارهای مطلوب وزارت بهداشت است.

فرهادی افزود: با اجرایی شدن برنامه سلامت خانواده (نظام ارجاع با پزشکی خانواده) در شهر برازجان، خوشبختانه تاکنون ۳۷ پایگاه سلامت راه‌اندازی شده است که تعدادی از این پایگاه‌ها در فضای مراکز خدمات جامع سلامت مستقر هستند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر در شهرستان دشتستان ۱۴ پروژه در حوزه بهداشت و درمان با اعتبار ۸۳۱ میلیارد ریال در حال احداث است و سه پروژه بهداشتی، پانسیون پزشکان دالکی، پایگاه سلامت شهید فرهی و پانسیون پزشکان رود فاریاب با اعتبار ۱۱۰ میلیارد ریال عملیات اجرایی آن‌ها آغازشده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: سه پروژه مرکز خدمات جامع سلامت کلمه، رود فاریاب و امیرالمؤمنین شهر برازجان با پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصد به‌زودی افتتاح و به بهره‌برداری می‌رسند.

کد خبر 6088254

دیگر خبرها

  • آغاز عملیات اجرایی پایگاه سلامت مرکز خدمات جامع سلامت شهید فرهی
  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت
  •  ارتقای سواد سلامت مردم/ محور کار شورای سلامت، سند جامع سلامت باشد
  • سند جامع سلامت، محور کار شورای سلامت باشد
  • ۲ خانه بهداشت روستایی در تالش افتتاح شد
  • آغاز عملیات اجرایی پایگاه سلامت مرکز خدمات جامع سلامت دشتستان
  • مراسم تقدیر از دست اندرکاران جشنواره جایزه ملی ثریا برگزار شد
  • فواید شگفت‌انگیز کرفس برای سلامتی: هر آنچه باید بدانید
  • زیرمیزی نماد ناهنجاری در عرصه سلامت
  • لزوم تدبیر جدی برای پرداخت مطالبات پزشکان خانواده