Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-18@11:47:40 GMT

ظرفیت‌های بورس کالا در توسعه صادرات

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۴۲۳۵۸

ظرفیت‌های بورس کالا در توسعه صادرات

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، مجید کیانپور با اشاره به اینکه یکی از راه‌های اصلی برای حرکت در مسیر سلامت اقتصاد کشور، ایجاد شفافیت در بخش‌های مختلف است، گفت: تقویت بازارهای رسمی در کشور باید در اولویت برنامه‌های سیاست‌گذاران قرار گیرد تا روند گسترش بازارهای غیررسمی و غیرشفاف کند شود. از این رو بورس کالا به‌عنوان بازار رسمی کالای کشور باید میزبان محصولات قابل عرضه در بورس باشد تا علاوه بر ایجاد تعادل در بازارها، شرکت‌هایی که شفافیت را به معاملات پنهانی ترجیح می‌دهند از سایر شرکت‌ها جدا شده و به فعالان اقتصادی معرفی شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  این عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: با وجود اینکه همه مسوولان اقتصادی بر لزوم ایجاد زمینه‌های شفافیت در اقتصاد و حذف فعالیت‌های واسطه‌گری مخرب تاکید دارند، اما هنوز شاهد رواج بازارهای سفته‌بازی هستیم که از این رو تدبیر برای تمرکز عرضه کالاهای واسطه‌ای مهم در بورس کالا به شکل حداکثری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی در ادامه گفت: اطمینان خاطر تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان در بازار داخلی باید به نحوی باشد که امروز در فکر توسعه صادرات محصولات باکیفیت ایرانی از بستر بورس کالا به کشورهای همسایه باشیم. به گفته کیانپور، بازار عراق یکی از پرسودترین بازارها برای اقتصاد و تجار ایرانی به حساب می‌آید که آنها نیز از وجود یک ساختار مناسب برای خرید استقبال می‌کنند. اینکه محصولات ایرانی از بستری به عراقی‌ها فروخته شود که کیفیت و قیمت تضمین شده باشد، به‌طور حتم مورد اقبال کشورهای همسایه قرار می‌گیرد.  وی عنوان کرد: حضور بازارهای کالایی رسمی همچون بورس کالا در عراق، قدرت رقابتپذیری ما را افزایش می‌دهد که در صورت فراهم کردن زیر ساخت‌های مبادلاتی و مالی، بدون شک می‌توان اقدامات مثبتی در این زمینه انجام داد.  عضو فراکسیون توسعه صادرات مجلس در پایان گفت: حذف واسطه‌ها و دلالان از بازار پرسود عراق از دیگر مزایای انجام معاملات از طریق بورس کالا است که می‌تواند مسیر تجارت را برای تجار و سرمایه‌گذاران هموار کند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۲۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازارهای صادراتی زعفران را دو دستی تقدیم افغانستان کردیم/ موانع صادراتی برداشته شود

به گزارش قدس آنلاین، علی حسینی با بیان اینکه در گذشته تولید کننده بیش از ۹۰ درصد زعفران دنیا بودیم، گفت: در حال حاضر اما این درصد کمتر شده و حتی کمتر نیز خواهد شد، زیرا تولید زعفران به دلیل عدم آموزش‌های درست در کاشت، داشت و برداشت کاهش یافته و قیمت آن نسبت به ۵ ماه گذشته حدود ۴ برابر بیشتر شده است.

وی ادامه داد: درست است که افزایش قیمت ممکن است تا جایی به نفع تولیدکننده باشد، اما در یک نقطه‌ای بازارها و مشتریان خود را از دست می‌دهیم.

تولیدکنندگان قدری وارد میدان شده‌اند

عضو شورای ملی زعفران ایران اضافه کرد: تصور می‌کنیم تولیدکننده اول زعفران در دنیا هستیم؛ ولی هند، یونان، مراکش، اسپانیا هم وارد عرصه شده و تولیدکنندگان قدری هستند. افغانستان نیز از دیگر تولیدکننده های زعفران به شمار می رود.

زعفران ایران به اسم کشورهای دیگر صادر می‌شود

وی در ادامه با اشاره به اینکه زعفران ایران از کشور خارج می شود و سپس با اسم کشورها دیگر مجددا صادر می شود، گفت: افغانستان کمتر از ۲۰ تن زعفران تولید می کند ولی حدود ۷۰ تن صادرات دارد. این یعنی زعفران ما به آنجا می رود و سپس بسته بندی شده و از آنجا صادر می شود.

به گفته وی عمده ترین وارد کننده زعفران ایران، افغانستان و سپس امارات، اسپانیا و چین است. این یعنی بازاری که سال‌ها پیش با زحمت آماده کرده بودیم دو دستی تقدیم افغانستان شد و آنها نیز به هند، عربستان و آمریکا صادر می کنند.

حسینی عنوان کرد: هند تعرفه سنگینی برای واردات زعفران از ایران دارد به همین دلیل زعفران ایران وارد افغانستان شده و سپس به هند می رود.

این فعال بخش کشاورزی با بیان اینکه نگاهمان به تجارت با زعفران تنها از مسیر خام فروشی است، گفت: علاوه بر مشکلاتی که در بخش آموزش و مدیریت تولید و بسته بندی زعفران وجود دارد، صادرات نیز با موانعی همراه است و دولت باید این موانع صادراتی را بردارد. وقتی موانع موجود باشد امکان صادرات نیست. معافیت تعهد ارزی از صادرکنندگان محصولات کشاورزی باید اولویت اول دولت باشد.

کاهش تولید زعفران

عضو شورای ملی زعفران با اشاره به اینکه موانع پیش روی صادرات باعث شده که بازارهای هدف را از دست بدهیم و حجم صادرات کاهش یابد، گفت:  باید عارضه یابی کنیم تا مشخص شود مشکل دقیقا از کجاست و چرا تولید کاهش یافته است. در دهه ۵۰ تا ۶۰ در هر هکتار بین ۶ تا ۷ کیلو زعفران تولید می‌کردیم، اما در حال حاضر این عدد به ۲ کیلو در هر هکتار رسیده است.

وی با بیان اینکه مدیریت تولید می لنگد، افزود: اگر کشاورز بتواند در هر هکتار ۶ تا ۷ کیلو زعفران برداشت کند تولید توجیه اقتصادی دارد و می‌توانیم با دنیا رقابت کنیم.

حسینی در پایان گفت: در هر مترمربع زمین باید یک گرم زعفران خشک تولید کنیم، اما در حال حاضر در هر هکتار ۲۰۰ میلی گرم تولید می‌شود. این یعنی منابع ارزشمند آب و خاک و انرژی برای تولید صرف می شود اما عملکرد در واحد سطح بسیار پایین است. باید عملکرد را افزایش دهیم. وزارت جهادکشاورزی باید در این بخش جدی‌تر باشد، زیرا با حرف و وعده نمی‌توان به این مهم دست یافت.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ظرفیت خوبی برای صادرات محصولات شوینده و خودرویی قزوین به بلاروس داریم
  • ساماندهی و توسعه صادرات از مرز بین المللی مهران ضرورت دارد
  • نخستین شهرک تخصصی پخش کالا در همدان ایجاد می‌شود
  • سهم ۲۵ درصدی تجدیدپذیر‌ها از ظرفیت صادراتی برق کشور
  • کشت نخیلات در ۴۷ هکتار از باغات کارون
  • نفت روی کشتی و آب نداریم؛ از درآمد‌های نفتی برای پرداخت حقوق استفاده نمی‌کنیم
  • بازارهای صادراتی زعفران را دو دستی تقدیم افغانستان کردیم/ موانع صادراتی برداشته شود
  • ایجاد نخستین شهرک تخصصی پخش کالا در همدان
  • ایجاد نخستین شهرک تخصصی پخش کالا در همدان 
  • چشم انداز روشن صادرات در خراسان شمالی