Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،   زمانی که دکتر هنری بیچر به‌خاطر کمبود دارو در زمان جنگ جهانی دوم ناچار به استفاده از دارونما شد و به جای مرفین، ‌شکر به خورد بیمارانش داد، فکر نمی‌کرد باعث و بانی شکل‌گیری یک چالش جدید در دنیای پزشکی باشد.

 

سال‌ها بعد از اینکه تعدادی از سربازان زخمی با خوردن این داروهای ساختگی و احتمالا بر اثر تلقین، دردشان تسکین پیدا کرد، بخشی از کارشناسان دنیای پزشکی می‌گویند، داروهای ساختگی بر رفع درد تأثیر جدی دارند، اما گروهی که در مقابل‌شان ایستاده‌اند می‌گویند این روش‌ها علمی نیستند و اگر اتفاقی در چند مورد جواب داده‌، نمی‌توان به تأثیر همیشگی آن اطمینان داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنها معتقدند: این داروهای ساختگی تا حد مشخصی جواب می‌دهند اما نمی‌توان انتظار داشت که جای علم پزشکی را بگیرند.

 

دارونما فقط قرص نیست

بعضی‌ها با عنوان «قرص شکر» از دارونما یاد می‌کنند چون در بسیاری از مواقع کپسول دارو را با مقداری شکر و گلوکز پر می‌کنند. دارونما فقط خوراکی نیست.

 

دستگاه‌های پزشکی،داروهای تزریقی وبه‌طور کلی، هر چیزی که می‌تواندبروضعیت بیمار تأثیر بگذارد، دارونماست. دربعضی موارد، عمل جراحی نیز به‌عنوان «دارونما» شناخته می‌شود.دربعضی موارد،دارویی به بیمارداده می‌شودکه برای درمان یک مشکل مشخص،کارایی ندارد.دراین موارد،جراح عملاکارمؤثری روی بدن بیمارانجام نمی‌دهداماشرایط باسرعت قابل‌قبولی روبه بهبود می‌گذارد.

 

یک آزمایش با نتیجه عجیب

یکی از آزمایش‌های شگفت‌آور درباره تأثیر دارونما بر مغز انسان نشان داد، بهبود بیماری‌ها لزوما ربطی به دارویی ندارد که به بدن وارد می‌شود.در این آزمایش که در سال2002 در انستیتو عصب‌شناسی دانشگاه UCLA اجرا شد، به 2گروه از مبتلایان به بیماری افسردگی، قرص واقعی و دارونما داده شد.هیچ‌کدام از دو طرف نمی‌دانستند چه دارویی مصرف می‌کنند اما به بهبودی امید داشتند. نتیجه اسکن مغزی بعد از چند هفته نشان داد، فعالیت مغزی در گروهی که دارونما مصرف کرده بودند، به‌طور قابل توجهی بیشتر شده است.

 

وقتی محققان با جزئیات بیشتری نتایج را بررسی کردند، متوجه شدند که در بخشی از مغز که به نام کورتکس شناخته می‌شود و به برنامه‌ریزی، تصمیم‌گیری و رفتارهای شناختی بشر مربوط است، فعالیت مغزی به‌طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است.با این حساب، داروها فقط روی عملکرد مغز تأثیر نمی‌گذارند و نتیجه‌شان به‌طور ملموسی جسم را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.

 

مناقشه درباره تأثیر دارونما

هنوز کسی دقیقا نمی‌داند دارونما چطور باعث تخفیف درد یا حتی بهبود بیماران می‌شود. اوایل اینطور تصور می‌شد که گول خوردن مغز و اینکه فکر می‌کند، در حال خوردن یک داروست، باعث فعل و انفعالاتی‌ می‌شود که نتیجه نهایی‌اش بالا رفتن شانس بهبودی است.

 

این اما با نتیجه بعضی تحقیقات علمی همخوانی ندارد. در بعضی موارد، بیمار با اینکه می‌دانسته در حال خوردن دارونما و آنچه مصرف می‌کند، احتمالا تأثیری در بهبودی‌اش نداشته باشد، حال بهتری پیدا کرده است.تنها چیزی که می‌توان درباره تأثیر دارونما با قطعیت سخن گفت، تأثیر نهایی آنها بر عملکرد مغز است، اما درباره اینکه دقیقا چه مکانیسمی باعث این نتیجه می‌شود، نظرات فراوانی وجود دارد.

 

با مصرف دارونما، میزان ترشح اندروفین – هورمون به‌وجود آورنده حس شادی- افزایش پیدا می‌کند. افسردگی، اضطراب و دردهای پس از عمل جراحی به همین دلیل با دارونما بهبود پیدا می‌کنند.همین مشخص نبودن مکانیسم تأثیر دارونما در بدن مخالفان چنین شیوه‌های درمانی را جدی‌تر می‌کند. آنها می‌گویند، وقتی مکانیسم اثر یک دارو را نمی‌دانیم، نمی‌توانیم بگوییم یک مبحث علمی است.»

 

نظر موافقان

تا به حال تئوری‌های زیادی درباره تأثیر دارونما روی بدن مطرح شده است. این چند نمونه از آن تئوری‌هاست:یکی از تأثیرهای دارونما روی مغز به اثر « امید به زندگی » مشهور است. این تئوری می‌گوید، انسان بعد از مصرف دارو به‌طور ناخودآگاه دید مثبتی پیدا می‌کند و باور دارد که زندگی‌اش در حال دگرگونی است.

 

این تأثیر در نهایت به تغییر وضعیت فرد منجر شده و در بعضی موارد، حتی اگر او بداند، آنچه مصرف می‌کند احتمالا نوعی دارونماست، تلاش می‌کند امیدوار بماند.یکی دیگر از تئوری‌ها با نام «انتظار تسکین» شناخته می‌شود. براساس این تئوری، کسانی که از دارونما استفاده می‌کنند، انتظار دارند تأثیری مشابه دارو دریافت کنند و همین انتظار باعث بهبود شرایطشان می‌شود.

 

نظر مخالفان

مخالفان دارونما می‌گویند: تأثیر این روش درمانی به مواقع خاصی محدود می‌شود که آن ‌هم عمدتا در زمینه‌های روانی مثل اضطراب، نگرانی، افسردگی و بیماری‌هایی با ریشه عصبی است، اما نمی‌تواند درباره بیماری‌های جدی‌تری مثل سرطان مؤثر واقع شود و به‌عنوان یک روش علمی کار نمی‌کند.

 

دانشمندان مرکز عصب‌شناسی دانشگاه کپنهاگ 7500بیمار را به 2 گروه تقسیم کردند؛ یک گروه دارونما دریافت کردند و گروه دوم هیچ درمانی نگرفتند.بعد از چند هفته، گروهی که دارونما دریافت کرده بودند، صرفا دردشان اندکی کمتر شده بود. نتیجه نهایی این بود: «دارونما خاصیت درمانی ندارد اما به‌خاطر تلقینی که در بیمار ایجاد می‌شود، صرفا درد کمتر شده است.»

 

برترینها

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: گوناگون شیمیایی جام نیوز دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۲۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل و طوفان این‌بار چین را هدف گرفت

طوفان‌های شدید و باران‌های سیل‌آسا که سراسر جنوب چین را درنوردیده است، دست کم چهار نفر را به دلیل بالا آمدن آب در شهرهای اطراف رودخانه مروارید گوانگجو به کام مرگ کشاند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، شینهوا گزارش داد که تا روز دوشنبه، حدود ۱۱۰ هزار نفر در سراسر این استان تخلیه شده‌اند، در حالی که ۲۵ هزار و ۸۰۰ نفر در پناهگاه‌های اضطراری به سر می‌برند. دولت اعلام کرد که گوانگژو، مرکز استان گوانگدونگ، در ماه آوریل بارندگی کلی ۶۰.۹ سانتی‌متری را ثبت کرده است که بالاترین میزان بارندگی ماهانه از زمان ثبت رکورد در سال ۱۹۵۹ است.

گرمای جهانی احتمال بارش شدید باران و سیل فاجعه‌بار را افزایش می‌دهد

خبرگزاری رسمی شینهوا اعلام کرد که سه نفر در شهر ژائوکینگ و یک امدادگر در شهر شائوگوان جان باختند. این دو شهر در استان گوانگدونگ از جمله مناطقی هستند که بیشترین آسیب را از باران‌های سیل‌آسا متحمل شده‌اند که از اواخر هفته گذشته آغاز شده است. فیلم‌های دوربین مداربسته تلویزیون دولتی نشان می‌دهد که امدادگران در قایق‌های لاستیکی ساکنان را از خیابان‌های و مناطق مسکونی که آب‌گرفته شده تخلیه می‌کنند.

سیل همچنین استان جیانگشی را تحت تأثیر قرار داده است به‌طوری که ۱۵۰۰ هکتار از محصولات کشاورزی را از بین برده و بیش از ۴۱ میلیون یوان (۵.۷ میلیون دلار) خسارت مالی به بار آورده است.

گوانگدونگ که زمانی «صحنه کارخانه جهان» نامیده می‌شد، مستعد سیل‌های تابستانی است. از روز پنجشنبه، گوانگدونگ تحت تأثیر بارندگی‌های شدید، پایدار و گسترده غیرمعمول قرار گرفته است و طوفان‌های قدرتمند شروع زودتر از حد معمول فصل سیل سالانه این استان در ماه‌های می و ژوئن را آغاز کرده است. سیل در بعضی از روستاهای این منطقه پس از نابودی مزارع برنج و سیب‌زمینی به طبقه دوم خانه‌ها رسیده است.

چندین رودخانه اصلی، آبراه‌ها و مخازن آب در این شهر سرریز شده‌اند و مقامات می‌گویند که سطح آب «به طور خطرناکی بالا» است. بیش از ۸۰ خانه یا فروریخته یا به شدت آسیب دیده‌اند که منجر به خسارت مستقیم اقتصادی نزدیک به ۱۴۰ میلیون یوان (۲۰ میلیون دلار) شده است.

دانشمندان می‌گویند که رویدادهای آب و هوایی در چین به دلیل گرم شدن کره زمین شدیدتر و غیرقابل پیش‌بینی شده است و بارندگی‌های بی‌سابقه و خشکسالی اغلب همزمان دومین اقتصاد بزرگ جهان را تحت تأثیر قرار داده است.

کد خبر 747089

دیگر خبرها

  • سیل و طوفان این‌بار چین را هدف گرفت
  • شهروند رشتی مأمور قلابی را لو داد
  • شناسایی و دستگیری مامور قلابی در رشت
  • مامور قلابی حین ارتکاب جرم در رشت دستگیر شد
  • مامور قلابی در رشت دستگیر شد
  • تأثیر آب و سرکه سیب در کاهش وزن + فیلم
  • دستگیری فامیل قلابی یکی از مسئولان قضایی استان
  • دستگیری فامیل قلابی یک از مسئولان قضایی استان گلستان
  • فامیل قلابی یک از مسئولان قضایی گلستان دستگیر شد
  • شگرد روانشناس قلابی برای کشاندن زنان افسرده به خلوتگاه ترسناک