Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-20@03:47:12 GMT

از گوگل انکار، از کنگره آمریکا اصرار!

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۴۳۰۴۷

به گزارش ایسنا، مدتهاست که اخبار و گزارش‌هایی مبنی بر احتمال همکاری شرکت آمریکایی گوگل با دولت چین برای عرضه یک نسخه اختصاصی از موتور جستجوی گوگل در این کشور که قابلیت سانسور و فیلترینگ نتایج جستجوهای کاربران را به صورت خودکار دارد، به شدت داغ و رسانه‌ای شده است و اعتراضات بسیاری از کارمندان فعال در این شرکت، طرفداران حقوق بشر در جهان و نمایندگان کنگره امریکا را درآورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدین ترتیب از ساندار پیچای بعنوان مدیرعامل این شرکت درخواست شده بود که در مجلس کنگره آمریکا حاضر شده و برای این همکاری احتمالی به نمایندگان این مجلس توضیح دهد.

وی در این جلسه گفت که گوگل برنامه‌ای برای عرضه دوباره موتور جستجوی چینی و همکاری با دولت این کشور ندارد و تنها در حال بررسی ایده و طرح احتمالی آن بوده است.

چند سال پیش شرکت آمریکایی گوگل تحت‌تاثیر قوانین محدودکننده و سخت‌گیرانه دولت چین، اعلام کرد که دیگر با این کشور همکاری نمی‌کند و به همین دلیل نیز بسیاری از سرویس های خود را در این کشور از دسترس خارج کرد.

چین یکی از معدود کشورهایی است که قوانین و مقررات محدودکننده و سخت گیرانه‌ای برای استفاده از خدمات اینترنتی و آنلاین وضع کرده و به سانسور و فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی و پیام رسان‌ها در جهان معروف است.

گوگل در سال ۲۰۱۰ میلادی در اعتراض به تلاش چین برای محدود کردن استفاده آزادانه شهروندانش از اینترنت، بسیاری از سرویس‌های خود را در این کشور قطع کرده بود. اما به نظر می رسد با توجه به وسعت کشور چین و جمعیت بالای آن، بسیاری از غول‌های تکنولوژی از جمله گوگل همواره نظر و توجه خاص و ویژه‌ای به آن دارند و حضور در بازار این کشور برای آنها به معنای موفقیت و دستاوردهای بزرگی خواهد بود.

این در حالیست که چندی پیش کارمندان و مهندسان فعال در گوگل با انتشار نامه‌ای بلندبالا از این شرکت آمریکایی خواستند که از همکاری با دولت چین برای توسعه موتور جستجوی سانسورشده در این کشور دست بردارد ولی با توجه به منابع آگاه و شواهد موجود، به نظر می‌رسد با وجود همه مخالفت‌هایی که تاکنون برای گوگل بوجود آمده است، به نظر می‌رسد که این شرکت آمریکایی قصد دارد همچنان به این همکاری ادامه دهد.

پیچای در برابر کمیته قضایی مجلس نمایندگان ایالات متحده آمریکا در این باره خاطرنشان کرد که هیچ برنامه‌ای برای عرضه این سرویس در چین و همکاری دوباره با دولت این کشور ندارد.

وی همچنین در ادامه افزود: ما تنها نمونه‌ای از یک موتور جستجو را که قابلیت فیلترینگ و سانسور خودکار دارد، را توسعه داده و بررسی کرده‌ایم. این پروژه مدتهاست که در دست مهندسان و متخصصان گوگل است و حتی در یک بازه زمانی بیش از ۱۰۰ نفر از آنها بر روی این پروژه کار می‌کردند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۳۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکت جنجالی گوگل/ اخراج کارمندان معترض به همکاری با اسرائیل

به گزارش خبرآنلاین، به نقل از یورونیوز، گوگل ۲۸ کارمند خود را که در اقدامات اعتراضی نسبت به قرارداد «پروژه نیمبوس» در دفاتر این شرکت مشارکت کرده بودند، از کار برکنار کرد.

اخیرا شماری از کارمندان گوگل در حرکتی اعتراضی وارد دفاتر این شرکت در نیویورک و سانی‌ویل شدند و حاضر به خروج نشدند.

مقامات این شرکت می‌گویند که معترضان مانع کار سایر کارمندان شدند و از دسترسی آنها به امکانات جلوگیری کردند و همین باعث شد مدیران با پلیس تماس بگیرند.

گوگل در ایمیلی برای کارکنان نوشت که این اقدام اعتراضی «غیرقابل قبول و به‌شدت مخرب» بوده و کارکنان «احساس خطر کردند».

شرکت گوگل و آمازون مدتی است که قراردادی با نام «پروژه نیمبوس» به ارزش ۱.۲ میلیارد دلار با دولت و ارتش اسرائیل منعقد کرده‌اند.از همان ابتدای راه‌اندازی «پروژه نیمبوس» در سال ۲۰۲۱ میلادی جمعی از کارمندان گوگل به آن اعتراض کردند.

آنها همان زمان گفتند که این فناوری می‌تواند به نیروهای نظامی اسرائیل در نظارت و آسیب رساندن به فلسطینیان کمک کند.

گوگل تا حد زیادی از انتشار جزئیات قرارداد خودداری کرده است. با این حال وب‌سایت «اینترسپت» در سال ۲۰۲۲ میلادی گزارش داد که اسناد آموزشی پرسنل دولت اسرائیل نشان می‌دهد که نرم‌افزاری که گوگل ارائه می‌کند، می‌تواند چهره افراد را شناسایی کند، حالات عاطفی را از روی حالات چهره اندازه‌گیری کند و اشیاء را در تصاویر ویدئویی ردیابی کند.

سال گذشته نیز پس از آغاز جنگ غزه و همزمان با برگزاری همایش سالانه «سکوی ابری گوگل» جمعی از کارمندان این شرکت با بنر بزرگی با مضمون «پروژه نیمبوس گوگل به آپارتاید اسرائیل دامن می‌زند» در انتقاد به این قرارداد دست به اعتراض زدند.

با این حال گوگل مدعی است که «پروژه نیمبوس» به محموله‌های کاری حساس و طبقه‌بندی شده یا نظامی و سرویس‌های اطلاعاتی ارتباطی ندارد.

۵۸۵۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897020

دیگر خبرها

  • گوگل کارمندان معترض به همکاری با اسرائیل را اخراج کرد!
  • حرکت جنجالی گوگل/ اخراج کارمندان معترض به همکاری با اسرائیل
  • گوگل ۲۸ کارمند خود را پس از اعتراض به همکاری با دولت اسرائیل اخراج کرد
  • گوگل کارمندان معترض به همکاری با رژیم صهیونیستی را اخراج کرد
  • اعتراض کارمندان گوگل به همکاری این شرکت با اسرائیل
  • جدال بر سر تعطیلی شنبه‌ها؛ از بخش خصوصی اصرار؛ از مجلس انکار!
  • جدال بر سر تعطیلی شنبه ها/ از بخش خصوصی اصرار؛ از مجلس انکار!
  • جدال بر سر تعطیلی شنبه‌ ها/ از بخش خصوصی اصرار؛ از مجلس انکار!
  • گوگل کارمندان مخالف همکاری با رژیم اسرائیل را اخراج کرد
  • تحصن کارمندان گوگل در اعتراض به همکاری این شرکت با رژیم صهیونیستی