Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - به مناسبت آغاز دوازدهمين سال فعاليت بانک قرض الحسنه مهر ايران، روزنامه عصر اقتصاد در سرمقاله خود به عملکرد اين بانک پرداخته است.
به گزارش خبرگزاري آريا، در سرمقاله روزنامه عصر اقتصاد که توسط سيف الله يزداني، مديرمسئول اين روزنامه به تحرير درآمده نوشته شده است:
درحاليکه به استقبال آغاز دوازدهمين سال فعاليت بانک قرض الحسنه مهر ايران مي رويم که موضوع اصلاح نظام بانکي در دستور كار بانك مركزي، دولت و مجلس قرار دارد و اين در شرايطي است كه به غير از بانكداري غربي و بانكداري براساس قانون بانكداري بدون رباي مصوب سال 1362، تعاوني هاي اعتبار و صندوق هاي قرض الحسنه مردمي و صنفي الگوي تجربه شده ديگري را كه بتواند از يك طرف نيازهاي توسعه اي كشور را پاسخ دهد و از سوي ديگر قدرت لينك شدن با بانكداري بين المللي را داشته باشد، در اختيار نداريم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


لازم به ذکر است که ذينفعان اصلاح نظام بانکي به دنبال مفاد و موادي در اين اصلاحيه مي گردند که مشكلات روز آنان را حل و فصل كند و كمتر به فكر تحول بنيادين در بانكداري كشور هستند.
اما بانکداري اسلامي به عنوان يک رويه ارزشمند، فراتر و جامع تر از بانکداري بدون ربا، مقتضياتي را طلب مي کند كه بانكداري فعلي آمادگي مالي و ارزشي منطبق با آن را ندارد.
مسائلي مانند بنگاهداري، ورود در معاملات غير بانکي و هدف گذاري کسب سود به جاي خدمات علمي بانکي، شرايطي را پيش آورده است که اگر قادر به تدوين نظام بانكداري مطلوب هم بشويم، دغدغه ها و پيچيدگي هاي ناشي از عملكرد سيستم فعلي بانكداري كشور گره هاي هزار تويي را در برابر اجرايي شدن قانون پيش رو خواهد گذاشت.
خوشبختانه بانک قرض الحسنه مهر ايران به دليل اينکه از ابتداي فعاليت خود در 11سال پيش تاکنون اصرار بر تبعيت از موازين فعاليت هاي قرض الحسنه داشته و دارد به معضلات مالي و عملياتي فعلي بانکداري كشور آلوده نشده است و سبك باري لازم را هم براي ارائه الگوي اوليه و هم فعاليت به عنوان پايلوت مطلوب بانكداري اسلامي با اصلاح قانون بانكداري دارد.
در واقع به جرات مي توان گفت اين بانک با داشتن شبکه مناسب مي تواند هسته اوليه بانکداري اسلامي را تشکيل دهد و مكانيزم هاي مطلوب توسعه اي را به مرور بر آن بيافزاييم.
واقعيت اين است که برخلاف ساير بانک هاي دولتي و خصوصي، تکيه بانک مهر ايران بر خدمات بانكداري بوده و به هيچ وجه درآمدهاي تجاري و معاملاتي غير بانكي در درآمدزايي آن نقشي ندارد و توانسته است متناسب با جريان كارخود، امور را به گونه اي تنظيم كند كه با كمترين معوقات، سوددهي منطقي خود را حفظ كند و به جاي اينكه پول را ابزار مشكوك به رباي كسب و كار قرار دهد، گردش امور خود را به فعاليت هاي اختصاصي بانكداري متكي نمايد.
لازم به ذکر است که از آنجا که بانک قرض الحسنه مهر ايران منابع مالي خود را بر خلاف ساير بانك ها از مسابقه نرخ سود سپرده ها كسب نمي كند و به همين دليل هم به غير از كارمزد عمليات بانكداري از تسهيلات اعطايي درآمدي به دست نمي آورد، بنابراين انتظار مي رود در تجهيز منابع اين بانك براي قدرت مانور بيشتر و ايجاد وجه غالب در خدمات بانكداري هم از نظر منابع دولتي و هم از منابع مردمي و بخش خصوصي ، بيش از پيش تقويت شود.
بديهي است توجه مردم و مسئولان به تقويت منابع مالي بانک قرض الحسنه مهر ايران با تبعيت از سپرده هاي قرض الحسنه مي تواند اين منابع را با کمترين هزينه در اختيار اقتصاد مولد و نيازهاي مردمي قرار دهد که طبيعتا آثار آن در کاهش هزينه هاي توليد و بهبود معيشت مردم بروز خواهدكرد كه بخشي از خير مضاعف موعود الهي در مورد قرض الحسنه در اين مكانيزم نهفته است.
در واقع با توجه به اينکه بانک قرض الحسنه مهرايران خود را کارگزار واقعي نظام پولي کشور مي داند، نمي تواند به عنوان مقصد سودجويان و كاسبان سوداگر باشد، بلكه در فضايي كاملا سالم و به دور از شبه ربا و سوداگري به ايجاد رابطه منطقي پولي بين مردم و اقتصاد مولد كمك مي كند.
به همين دليل انتظار مي رود علاوه بر ارتقاء جايگاه بانک قرض الحسنه مهر ايران در اصلاح نظام بانکي در تجهيز و پشتيباني آن نيز اقدامات بايسته و شايسته صورت گيرد.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۳۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات و شرایط پرداخت وام ازدواج در سال ١۴٠٣

بانک مرکزی بند‌های مرتبط با قانون بودجه سال ۱۴۰۳ در خصوص پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج را به شبکه بانکی ابلاغ کرد. بر این اساس تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوج‌هایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از ۰۱‌/۰۱‌/۱۳۹۹ بوده است مبلغ سه میلیارد (۳،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال و با دوره بازپرداخت ده ساله است؛ همچنین تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای زوج‌های زیر بیست و پنج سال و زوجه‌های زیر بیست و سه سال مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون (۳،۵۰۰،۰۰۰،۰۰۰) ریال خواهد بود.

گفتنی است، مسئولیت حسن اجرای این بند بر عهده بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مؤسسات اعتباری و تمامی مدیران و کارکنان ذی‌ربط است. عدم اجرای هریک از بند‌های این تبصره (مشتمل بر تأخیر در پرداخت این تسهیلات یا دریافت ضمانت فراتر از حدود این قانون) تخلف محسوب شده و در مراجع ذی‌صلاح قابل پیگیری است.

پرداخت وام ازدواج با یک ضامن​

پیش از این هم محمدرضا جمشیدی دبیر کانون بانک‌ها و موسسات اعتباری خصوصی کشور گفته بود: بانک مرکزی به شکل رسمی و در دستورالعمل خود اعلام کرده که بانک‌ها موظف هستند برای اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج یک ضامن را قبول کنند، اما گاهی ممکن است متقاضیان فردی را به عنوان ضامن معرفی کنند که بر اساس ارزشیابی بانک، فرد صلاحیت کافی برای ضامن شدن را نداشته باشد بر این اساس بانک اعلام می‌کند که فرد ضامن دیگری را هم معرفی کند.

او افزود: این که بانک مطرح می‌کند دو ضامن برای تسهیلات قرض‌الحسنه نیاز است موارد استثنایی است که توجیهاتی مانند این دارد که گاهی ضامن اول که فرد معرفی می‌کند توان بازپرداخت ضعیفی دارد که در اینجا ممکن است بانک‌ها برخلاف مصوبه بانک مرکزی اعلام کنند که متقاضی یک نفر دیگر را هم معرفی کند تا دو نفر ضامن شوند.

در همین راستا و با توجه به قانون بودجه ۱۴۰۳ هم روز گذشته اعلام شد: در رابطه با تسهیلات ازدواج پس از اعتبارسنجی متقاضیان و در صورت عدم تکافوی اعتبار آنها، به منظور تأمین رکن ضامن، مؤسسات اعتباری موظفند با توثیق حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضیان یا بستگان درجه اول از طبقه اول آنها یا سایر دارایی‌های مالی وی یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام نمایند.

امکان گزارش دهی تخلفات حوزه تسهیلات ازدواج فراهم است

بانک مرکزی هم اعلام کرده است: مردم می‌توانند هر گونه ناهماهنگی از سوی شبکه بانکی را به بانک مرکزی اطلاع دهند و چنانچه افراد به شعب مراجعه می‌کنند و شکایت و درخواستی دارند، می‌توانند با تماس با سامانه ارتباطات مردمی بانک مرکزی (شماره تلفن ۲۷۰۶) یا «سامانه رسیدگی به شکایات و ارتباط مردمی»، درخواست‌ها و شکایت‌های خود را ثبت کنند و حتماً بانک مرکزی این مهم را پیگیری می‌کند که از جمله مواردی که افراد حتما باید آن را گزارش کنند درخواست ضمانت‌های فراتر از قانون و بخشنامه‌ها است.

گفتنی است، تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به هیچ وجه دوبار پرداخت نمی‌شود و هر فرد تنها یکبار می‌تواند از تسهیلات ازدواج استفاده کند.

منبع: خبر آنلاین

tags # وام ازدواج سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • وزارت ارتباطات به زودی از ماهواره‌های جدید رونمایی می‌کند/ گردشگری در ایران رشد کرده است/ بدهی های ایران به بانک توسعه اسلامی صفر شد
  • ویدیو/ پرداخت کامل بدهی ایران به بانک توسعه اسلامی
  • پرداخت کامل بدهی‌های ایران به بانک توسعه اسلامی
  • خاندوزی: بدهی‌های بانک توسعه اسلامی را به صفر رساندیم
  • بدهی‌های ایران به «بانک توسعه اسلامی» را به صفر رساندیم
  • بانک قرض‌الحسنه مهر ایران بیشترین وام را در سال ۱۴۰۲ پرداخت کرد
  • بانک قرض‌الحسنه مهر ایران بیشترین رشد منابع را رقم زد
  • وام بزرگ ۳۰۰ میلیون تومانی را از این بانک‌‎ها دریافت کنید
  • آشنایی با انواع وام بانک مهر ایران + شرایط و جزئیات دریافت وام از ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلیون
  • جزئیات و شرایط پرداخت وام ازدواج در سال ١۴٠٣